Şimdi Ara

LG E500-SP22T (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
33.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu arada lg nin sayfasında 2 wireless driverı var intel olanı mı yüklicez atheros u mu ??
  • merhbalar bu recovery cdsi vista coktuğu zaman tekrar kurmak işine mi yarıyor ? Yaramıyorsa vista coktuğunde nasıl tekrar kuracağız
    teşekkurler
  • recovery CD si ile tekrar kuruyorsun...
  • Çok tatsız... Henüz servise götürmeye vaktim olmadı. Ancak peşin ödeyerek satın alınmış sıfır bir cihazda böyle saçmasapan sorunlarla boğuşmak son derece can sıkıcı. Bu güne kadar aldığım tüm LG ürünler son derece iyi çalışıyordu. Ancak bu notebook müthiş biçimde sorun çıkarmış durumda... Gün itibariyle saçmasapan mavi ekranlar vs. de görmeye başladım. Cihazı açık bırakıp bir iki saat uzaklaştığımda, döndüğümde ekran kapanmış, cihaz çakılmış halde karşılıyor beni.

Forum kullanıcılarına da ufak bir tavsiyem var. Ben bu cihazı almadan önce bu forumda yazanları dikkatle okumuş, burada kullanıcıların belirttiği görüşleri dikkate almıştım. Ancak görünen o ki, bazı arkadaşlarımız yeni aldıkları cihazın eksik özelliklerini gözardı ediyor. Kuvvetle muhtemel bunun sebebi, onca para verip satın aldıkları, uzun bir uğraş sonucu elde ettikleri bir makinede çıkan sorunlara hoşgörü ile yaklaşmaları olabilir... Bir kere bu cihazın ısınmadığını savunan arkadaşların bu kanıya nasıl vardığını merak ediyorum... Ya daha önce "ısınmayan" cihaz görmemişler veya ısıyı algılama biçimlerimiz çok farklı. Ben bu sistemi "güç tasarrufu" modunda çalıştırdığımda bile yarım saat sonra klavyenin altından bir sıcaklık gelmeye başlıyor. Bu mudur ısınmayan dizüstümüz? Yapmayın.

Yine altını çiziyorum ki, benim yaşadığım belki de sadece bir istisnadan ibarettir. Belki bende gerçekleşen bu çakılma ve wireless problemi sadece büyük bir şanssızlık sonucu bana düşmüş bir makinedendir. Ancak burada yazıp çizen arkadaşların da fikir beyan ettikleri cihazla belli bir süre geçirdikten sonra görüş bildirmelerinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Mavi ekranları, wireless problemlerini vs. geçtim. Ancak kesinlikle, ama kesinlikle "ısınmayan" bir dizüstü değildir bu cihaz. Daha önce pek çok farklı marka dizüstü kullandım. İsmi "dizüstü" olan bir cihazı kucağınıza alıp kullanamıyorsunuz, hatta sert olmayan bir zeminde bile kullanmanız sakıncalı, neden, çünkü çok akıllı tasarımcımız bu cihazın tabanına havalandırma boşlukları koymuş. Kısacası siz bu cihazın tabanında bulunan havalandırma boşluklarını tıkayacak olursanız, sistemin soğutulmasına ilişkin ciddi bir sorun yaratmış oluyorsunuz. Deneyebilirsiniz, elinizi cihazın altına koyun ve biraz bekleyin, cihazın tabanında bir hava akımı olduğunu fark edeceksiniz... Edemiyorsanız, bu noktada sorun başka bir boyuta taşınmış oluyor, sözüm yok. :) Elbette bu cihazın fiyat, performans olarak öne geçen özellikleri yok değil. Ekran söylendiği gibi oldukça kaliteli, genel olarak malzeme kalitesi yüksek. Ancak burada yanıltıcı olabilecek bilgiler de verilmekte olduğunu yaşayarak öğrenmiş bulunuyorum.

Bu dizüstünü almayı düşünen arkadaşları bu konuda uyarmak istiyorum. Burada yazanları baz alıp, güven oluşturmayın. Ben vakitsizliğimden ve burada yazanlara olan güvenimden dolayı parayı verip direkt cihazı almış biriyim. Aldığımdan beri de sorunlarla boğuşuyorum. Öyle ki teknik servise götürmek için harcayabileceğim yarım saatim yok. Artık yarın birilerinden rica edip göndereceğiz... :)

Genel anlamda, bir ürün satın alırken, forumlarda yazanların yanısıra "mutlaka" cihazı elinizden geldiği kadar kurcalayın, zorlayın, satın almadan önce cihazla deneyebileceğiniz herşeyi denemeye çalışın. Özellikle ısınma konusunda burada yazanlar son derece yanıltıcı.

Bu yazı kimseye sataşmak, ürünü kötülemek amacıyla yazılmamıştır. Aksine, ürünü ben de gayet sevmekteyim. Eğer bu yaşadığım sorunların çözümü sağlanırsa, mutlu bir biçimde ürünü kullanmaya devam ederim. Şu anda bu fiyatlarda bu ürün kadar beğendiğim başka bir dizüstü yok. Yazdıklarımı gayet objektif bakarak yazmaya çalıştım, okuyanlar da buna özen gösterirse sevinirim.

Saygılarımla.

Dip not: Cihazda yaşanan sorunlar öyle sinir bozucu düzeye geldi ki, ben bu yazıyı yazarken (ki gayet hızlı yazarım.) makine 2 defa kablosuz bağlantıyı kaybetti. Unutmadan, "farklı modemlerle, farklı ağlarda dene." önerisinde bulunacak arkadaşlar, bunu çoktan denedim. Neyse, çok uzatmanın manası yok. Bize teknik servisin yolu gözüktü. :)

• Sevgili draconian66,
    Sizinle özelden de konuştuğumuz gibi cihazda bir wireless hatası var. Gün içerisinde mağduriyetimi gidermek için Almanya LG ve Kore LG ile görüştüm. Cihazdaki bu problem Atheros wireless kartdan kaynaklanan bilinen (onların tabiriyle "common") bir hatadan kaynaklanmakta. Sorunu gidermek için öncelikle bir firmware uygulamayı deniyorlar. Firmware sorunu çözmez ise cihazdaki wireless kartı değiştiriyorlar.
    E500 modelindeki bu hatayı farkettikden sonra revizyona gidip cihazdaki wireless kartı Intel ile değiştirmişler. Artık üretilen tüm E500 modellerinde Intel kart kullanılıyor. Yeni satın alacak arkadaşlar bu uyarıyı dikkate almalı ve Intel wireless kart kullanan yeni modelleri tercih etmeli.
    Sizdeki ısınma sorununa gelince, sanırım sizin cihazınızdan kaynaklanan bir problem. Benim kullandığım cihaz gerçekten ısınmıyor. Sizin belirttiğiniz gibi klavyenin altında bir ısınma durumu da mevcut değil. Yakın bir iş arkadaşım da aynı model cihazı kullanıyor, onun cihazında da ısınma sorunu yok. Konu ile ilgili olarak mutlaka Tecpro'ya başvurun. Wireless kartı değiştireceklerdir fakat sizdeki cihaz gerçekten ısınıyor ise cihazın değişmesini talep edin. Tekrar belirmek isterim ki bu modelde ısı problemi yok.

• çok garip söyledikleriniz tamamen bir istisnadan ibaret..eylül başından beri kullanıyorum laptopu mavi ekranın m sini bile görmedim..inanın sizin şansınız çok kötü..ayrıca daha önce acer laptop kullandım çok ısınıyordu..bu makinanın altı soğuk diyorum size daha ne diyeyim..başınıza kötü birşey gelmiş ama bu bizi yalancı çıkarma hakkını doğurmaz..üslubunuz yanlış olduğu kadar bir o kadar da sevimsiz..daha önce acer kullanmamın dışında kuzenimin arkadaşlarımın asus,hp,toshiba gibi laptoplarını kullandım..ben bu kadar az ısınan hatta hiç ısınmayan laptop görmedim..aldığınız laptopta kesinlikle bir sorun var..yani öyle bir yazmışsınız ki daha önce bu model ile ilgili yorum yapanların hepsi acemi birer kullanıcı ilk defa laptop almış kullanıyormuş gibi..
    sizi anlayabiliyorum o kadar para verip bi sürü sorun çıkması tabiki çok kötü bir durum ancak dediğim gibi ve emin olarak söyleyebilirim ki bu laptop kesinlikle ısınmıyor..kimseye sataşmak amacıyla yazmadım demişiniz ama üslubunuz o kadar garip ki cevap yazmaktan kendimi alamadım..ayrıca siz daha cihazı zorlamadan bu tip sorunlarla karşılaştığınıza göre sorun sizin aldığınız laptopta..fan düzgün çalışmıyor olabilir..
    bunun dışında wireless problemini vistada ben de yaşadım ancak daha önce vista kullandınız mı bilmiyorum ama vistalı hp ve toshiba kullandım aynı kopma sorunları bunlarda da vardı..vistadan kaynaklı diye düşünüyorum(kullandığım vistalı notebookların kablosuz kartı intel idi)
    xp yükledim vistayı sevmediimden dolayı kartta hiç bir sorun yok..

verilen bilgiler kesinlikle yanlış değildir ancak istisna olabilir sizinki..istisnalar da kaideyi bozmaz..
    ayrıca acer laptopumda kaç yüzkere mavi ekran hatası aldığımı ben bilmiyorum..bu notebook Allah nazardan saklasın mavi ekranın m sini bile göstermedi ve inşallah böyle devam eder..

eksi yanlarını söylemedim değil..benim karşılaştığım ve sinirimi bozan şey de herkes de olan webcam problemi..ancak bu problem de burada birçok kişi tarafından söylendi..

bence laptopun değişimini isteyin yeni alacağınız laptop eğer verirlerse ve şansınız da çok kötü değilse bu dediklerinizin hepsini sileceğinizden eminim...
    umarım bir an önce sorununuz hallolur da rahatlarsnız..

• E500-SP33T mi E500-SP22T mi alsam karar veremiyorum, bir de 2si için de nette tam olarak bir fiyat bulamadım.

oyun için de kullanacağım o yüzden ekran kartının daha iyi olması benim için biraz önemli.
    ama eğer performansları arasında pek fark yoksa tabi ki ucuz olanı(bulabilirsem) tercih edeceğim.

Derbentli arkadaşım, hangi mağazalarda bulabilirim senin daha iyi bir bilgin vardır cevap yazarsan sevinirim...
  • sp22t hala var mı ya stoklarda..ben yok diye biliyodum
  • MERHABALAR ARKADAŞLAR BENDE ALDIMMMMM:)) BU ÜRÜNÜ HEMDE ÜST MODELİNİ VALLA SONUNDA BİZEDE NASHİP OLDU ARKADAŞLAR SİZİN YÖNLENDİRMELERİNİZ SONUCU LG E500 UAP33T ALDIM HEPİNİZE ÇOK TŞK EDERİM.BENDE AYNEN HERKESE TAVSİYE EDERİM..ÇOK GÜZEL Bİ ÜRÜN ŞIK HAFİF HIZLI ISINMA PROBLEMİ YOK PİLİ ÇOK GİDİYO.YANLIZ ARKADAŞLAR SİTELERDE LG E500 UAP33T RESİMLERİ YANLIŞ EKRANIN ARKASI BENDE SİYAH HERHALDE CARBON FİBER GİBİ Bİ TABAKAYLA YAPMIŞLAR BUDA YİNE AYRI Bİ HAVA KATIYOO:)
    KARDEŞİM ALACAKSAN BU MAKİNADAN ALACAKSIN İNSAN GERÇEK Bİ NOTEBOOK KULLANDIĞINI HİSSEDİYOR:) VATAN COMPTR DAN ALDIM İNT MAĞAZACILIĞINDAN
    Santarosa Core 2 Duo T7500
    2.2 GHz
    800 MHz
    4MB
    2048MB
    DDR2
    200 Gb
    256 Mb
    NVIDIA
    GF 8600
    15.4 " FINE BRIGHT
    WXGA
    1280*800
    DVD±RW Double Layer
    BlueTooth
    Kamera
    Kart Okuyucu
    Wireless
    Win Vista Premium Tr
    2.7 KG
    3 USB - VGA - IEEE 1394 TV OUT
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31095
    yanlız sitede 3 usb çıkışı demiş yanlış 4 tane çıkışı var:)
    HAKİKATEN HERKES HAYRAN KALDI TÜM LAPTOPLARLA YANYANA KOYDUK ACER TOSHİBA ASUS HP HİÇBİRİ LG KADAR HAVALI DEĞİL
    ÇOK SESSİZ ÇALIŞIYO ÇALIŞTIĞI BİLE BELLİ OLMUYO.
    BU LG NOTEBOOKU YANİ LG MARKASINI LAPTOPTA PEK FAZLA DUYULMAMIŞ ÇEVRENİZDEKİLER KÖTÜ FLN DİYEBİLİR BANADA DİYEN OLDU AMA ALAN ŞANSINI DENİYOR VE ŞANSLI ÇIKIYOR BENİM GİBİ:)ÇOK LAPTOP ARAŞTIRAN VARSA FORUM FORUM SİTE SİTE BENCE BU ÜRÜNÜ ALSINLAR LG E500 UAP33T TATMİN EDER.hele bide ups kargonun hızlı olması iyice pekiştiriyo.neyse arkadaşlar ben ürünü inceledikçe fotoları fln koyarım yazarım buraya..

• öncelikle hayırlı olsun yeni E500 alan arkadaşlara. ve sorunu olan dostum sen bence direk aldığın yer ile görüş yada techpro'ya götür. makinanda problem var hatalı olabilir...

valder dostum sana gelincede oyun oynayacaksan E500-UAP33t al onun ekran kartı diğer modellerden daha iyi... 8600 gs modeli var...
  • Bu laptopta sorun yasayan arkadaslar tamamen talihsizlik yasıyorlar. laptopu ilk gören herkes ya lg alınırmı oda markamı hp al toshiba al diyorlardı. ama performansını ve hiç ısınmadıgını(NFSprostreet i full graphics te oynadım ve inanın 1 C bile ısınmadı laptop) görenler hayrete düşüyor. şuan benim laptopu gören 3 kişi daha lg aldı.

sonuc olarak cidden cok sanslıyız.

Forever LG E500
  • herkeste acayip sorunlar çıkmış ama benim E500 taş gibi Maşallah

ne wireless, ne ekran, nede web cam sorunu yok (tahtaya vurun len)

sorunların sebebi şu; markalar artık seri üretim yapıyorlar bu sebepten ötürü arada birçok sorunlu laptop piyasaya sürülmüş oluyor. yani şans meselesi kime çürük elma çıkarsa olayı. bu artık bütün markalar için geçerli bir kural haline geldi. özellikle HP ve Acerda öyle sorunlar oluyoki aklınız almaz
  • bendede var bi e500 ve alet cayir cayir çalışıyo. bana mısın demiyo. gayet süper.
    eylulden beri kullanıyorum. hiçbir sorun çıkarmadı.

bence tavsiye, sorunlara oncelikli yazılımsal çözüm bulmaya çalışsınlar.
    donanim sorunu varsada aynen geri götürsünler.
    sonuçta garantili.
  • Garanti için Vatana mı gitmek gerek yoksa distrubitüre mi?

Benim camera karıncalı gösteriyor
  • kameranın karıcalı göstermesi benim e500 de de vardı. yeni driveri yükle hemen kurtulursun..yazılımsal bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erulmo -- 24 Aralık 2007; 4:56:17 >
  • Aslında güncelleme yapmıştım

Bir ara denemek için XP64 kurdumn
    Onda da karıncalı gösterdi

Tekrar deneyeyim

quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

kameranın karıcalı göstermesi benim e500 de de vardı. yeni driveri yükle hemen kurtulursun..yazılımsal bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 24 Aralık 2007; 8:31:06 >
  • YENİ driveri yuklemeye çalıştım
    Zaten yuklu uyarısı verdi

LG sayfasından tekrar bugun indirdim
    quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

kameranın karıcalı göstermesi benim e500 de de vardı. yeni driveri yükle hemen kurtulursun..yazılımsal bişey
  • beyler aynı laptopun bluetooth (XP) driver ı lazım,, nereden bulurum bilginiz warmı?
  • Arkadaşlar bende 1,5 ay kadar önce lg e500-sp33t aldım.2 hafta öncesine kadar bilgisayardan memnundum ama yaşadığım bir olay sonrasında teknik servis yüzünden bilgisayardan soğudum.Çanakkaleden izmire seyahatım sonrasında eve gittiğimde bilgisayarın çantasını açtığımda pili serbest bırakma piminin kırık olduğunu gördüm.Yolculuk boyunca herhangi bişey olmamasına rağmen kırılmış.Zaten pili tutması için 2 tane dandik plastik malzeme koymuşlar bunu daha aldığım gün farkettim inşallah başına bişey gelmez demiştim.Neyse ben ertesi gün bunu izmirdeki teknik servise götürdüm.Bilgisayarı teslim ettiğim elemana derdimi anlattım durduk yere kırılmış işte vs...(ayrıca pildede bi problem vardı).Adamın verdiği cevap bu garanti kapsamına girmez.Sordum kardeşim sen yetkili elemanmısında kanaat getiriyosun böyle kendi kendine ? git çağır yetkili birini açıklasın bana durumu.Yok diyor servis sırası gelmeden kimseyle görüşemezsiniz falan filan.Bide üstüne fazla bişey tutmaz gibilerinden şeyler söyledi iyice sinirim bozuldu.Neyse ben bilgisayarı bıraktım bayram geçti çanakkaleye döndüm.Dün bana servisten telefon ettiler bilgilendirme amaçlı istanbul fiyat vermiş parça 75$+kdv miş :S.Parmak ucu kadar plastik parça için o kadar para istiyorlar.El insaf bunlar yoluncak kaz arıyorlar heralde.Mümkün olsa gidicem istanbula adamların tepesine binicem.Ayıptır söylemesi 2 milyar kadar para verip bilgisayar alıcam 1,5 ay geçicek (daha jelatinini bile çıkarmadım) dandik bi parça kendi kendine kırılacak 75 dolar vericem.Kıssadan hisse bilgisayarı almış olan arkadaşlar bu parçalara dikkat etsinler almayı düşünenlerde bence başka bi markaya yönelsinler bence.Bundan önceki toshiba notebook'umu 3 sene kullandım(simdi mecburen yeniden kullanıyorum)
    bi kere yere düşmesine rağmen banamısın demedi,şu düştüğümüz duruma bak.

• arkadaşlar bende teknosa'dan uap22t modelini aldım wireless'ın intel olduğunu zannediyordum ama bugün bir baktım ki atheros. Forumda bir kaç kişi şikayet etmiş ve değiştirmiş. Şu an için benim bi sorunum yok ama içime bi kurt düştü servise götürüp intel olanıyla değiştirmelimiyim? cevaplarınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.