Şimdi Ara

LG E500-SP22T (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
33.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • atheros da iyidir evham yapmaya gerek yok
    eğer intel olan abgn ise o zaman değiştir istersen sen bilirsn
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolkan33

arkadaşlar bende teknosa'dan uap22t modelini aldım wireless'ın intel olduğunu zannediyordum ama bugün bir baktım ki atheros. Forumda bir kaç kişi şikayet etmiş ve değiştirmiş. Şu an için benim bi sorunum yok ama içime bi kurt düştü servise götürüp intel olanıyla değiştirmelimiyim? cevaplarınızı bekliyorum

hiç gerek yok dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: draconian66

Çok tatsız... Henüz servise götürmeye vaktim olmadı. Ancak peşin ödeyerek satın alınmış sıfır bir cihazda böyle saçmasapan sorunlarla boğuşmak son derece can sıkıcı. Bu güne kadar aldığım tüm LG ürünler son derece iyi çalışıyordu. Ancak bu notebook müthiş biçimde sorun çıkarmış durumda... Gün itibariyle saçmasapan mavi ekranlar vs. de görmeye başladım. Cihazı açık bırakıp bir iki saat uzaklaştığımda, döndüğümde ekran kapanmış, cihaz çakılmış halde karşılıyor beni.

Forum kullanıcılarına da ufak bir tavsiyem var. Ben bu cihazı almadan önce bu forumda yazanları dikkatle okumuş, burada kullanıcıların belirttiği görüşleri dikkate almıştım. Ancak görünen o ki, bazı arkadaşlarımız yeni aldıkları cihazın eksik özelliklerini gözardı ediyor. Kuvvetle muhtemel bunun sebebi, onca para verip satın aldıkları, uzun bir uğraş sonucu elde ettikleri bir makinede çıkan sorunlara hoşgörü ile yaklaşmaları olabilir... Bir kere bu cihazın ısınmadığını savunan arkadaşların bu kanıya nasıl vardığını merak ediyorum... Ya daha önce "ısınmayan" cihaz görmemişler veya ısıyı algılama biçimlerimiz çok farklı. Ben bu sistemi "güç tasarrufu" modunda çalıştırdığımda bile yarım saat sonra klavyenin altından bir sıcaklık gelmeye başlıyor. Bu mudur ısınmayan dizüstümüz? Yapmayın.

Yine altını çiziyorum ki, benim yaşadığım belki de sadece bir istisnadan ibarettir. Belki bende gerçekleşen bu çakılma ve wireless problemi sadece büyük bir şanssızlık sonucu bana düşmüş bir makinedendir. Ancak burada yazıp çizen arkadaşların da fikir beyan ettikleri cihazla belli bir süre geçirdikten sonra görüş bildirmelerinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Mavi ekranları, wireless problemlerini vs. geçtim. Ancak kesinlikle, ama kesinlikle "ısınmayan" bir dizüstü değildir bu cihaz. Daha önce pek çok farklı marka dizüstü kullandım. İsmi "dizüstü" olan bir cihazı kucağınıza alıp kullanamıyorsunuz, hatta sert olmayan bir zeminde bile kullanmanız sakıncalı, neden, çünkü çok akıllı tasarımcımız bu cihazın tabanına havalandırma boşlukları koymuş. Kısacası siz bu cihazın tabanında bulunan havalandırma boşluklarını tıkayacak olursanız, sistemin soğutulmasına ilişkin ciddi bir sorun yaratmış oluyorsunuz. Deneyebilirsiniz, elinizi cihazın altına koyun ve biraz bekleyin, cihazın tabanında bir hava akımı olduğunu fark edeceksiniz... Edemiyorsanız, bu noktada sorun başka bir boyuta taşınmış oluyor, sözüm yok. :) Elbette bu cihazın fiyat, performans olarak öne geçen özellikleri yok değil. Ekran söylendiği gibi oldukça kaliteli, genel olarak malzeme kalitesi yüksek. Ancak burada yanıltıcı olabilecek bilgiler de verilmekte olduğunu yaşayarak öğrenmiş bulunuyorum.

Bu dizüstünü almayı düşünen arkadaşları bu konuda uyarmak istiyorum. Burada yazanları baz alıp, güven oluşturmayın. Ben vakitsizliğimden ve burada yazanlara olan güvenimden dolayı parayı verip direkt cihazı almış biriyim. Aldığımdan beri de sorunlarla boğuşuyorum. Öyle ki teknik servise götürmek için harcayabileceğim yarım saatim yok. Artık yarın birilerinden rica edip göndereceğiz... :)

Genel anlamda, bir ürün satın alırken, forumlarda yazanların yanısıra "mutlaka" cihazı elinizden geldiği kadar kurcalayın, zorlayın, satın almadan önce cihazla deneyebileceğiniz herşeyi denemeye çalışın. Özellikle ısınma konusunda burada yazanlar son derece yanıltıcı.

Bu yazı kimseye sataşmak, ürünü kötülemek amacıyla yazılmamıştır. Aksine, ürünü ben de gayet sevmekteyim. Eğer bu yaşadığım sorunların çözümü sağlanırsa, mutlu bir biçimde ürünü kullanmaya devam ederim. Şu anda bu fiyatlarda bu ürün kadar beğendiğim başka bir dizüstü yok. Yazdıklarımı gayet objektif bakarak yazmaya çalıştım, okuyanlar da buna özen gösterirse sevinirim.

Saygılarımla.

Dip not: Cihazda yaşanan sorunlar öyle sinir bozucu düzeye geldi ki, ben bu yazıyı yazarken (ki gayet hızlı yazarım.) makine 2 defa kablosuz bağlantıyı kaybetti. Unutmadan, "farklı modemlerle, farklı ağlarda dene." önerisinde bulunacak arkadaşlar, bunu çoktan denedim. Neyse, çok uzatmanın manası yok. Bize teknik servisin yolu gözüktü. :)

Dediklerine tamamen katılıyorum arkadaşım,yarım saatte bir wireless kopuyo ve cihaz çok ısınıyo,ben bu işlerden az biraz anlayan biri olarak bi akrabama aldırdım,şimdi pişmanım.ne yaptıysak wireless problemi hallolmadı! artı ısınmıyo diyenlerinde objektif değerlendirme yaptıklarını sanmıyorum.alet ateş parçası!!! neyse wireless ile ilgili bi çözüm bulan olursa burda paylaşalım lütfen.yoksa servis yolu gözüktü..
    ayrıca yurtdışı kullanıcılarında da aynı sorun var,işte link
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=174968

• cellmantd ve torinolu ilginiz için teşekkürler
  • Arkadaşlar daha önce belirttiğim problemim İstanbuldaki servisin ilgilenmesi sonucu halledildi.İzmirde bilgisayarımı teslim ettiğim kişinin yersiz konuşmaları yüzünden kaynaklanmış bütün problem fakat İstanbuldaki merkez servistekiler gerçekten ilgili ve bu yüzden parçayı ücretsiz değiştirdiler.Bunu belirtmek isterim.Herkese iyi günler.
  • Servis adresi hakkında detaylı bilgi lütfen
    Zamanım olursa belki cam karıncalı görüntü için ben de götürebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: draconian66

Denendi... Ne yazık ki çözüm sağlamıyor.
    Hala sorun devam ediyor. Bu gün hard diskte sanki içinde birşey takılmış gibi (fan gürültüsüne benzer) bir gürültü gelmesi sonucunda makinenin çakılması sonucu birkaç sayfa yazı da kaybedince artık üstüne tuz biber ekilmiş oldu. Daha alalı 1 ay olmadan ve toplamda 40 saat çalışmamış, evden dışarı bir kere olsun çıkartılmamış, güç kaynağına bağlı bir elektrik şebekesinde kullanılmış bir makinede böyle saçmasapan sorunlar yaşanıyor olması garip. Yine de bence LG gayet güzel makineler yapıyor, benim yaşadıklarım gayet sıradışı bir durum olabilir. Umarım bir biçimde çözüm sağlayacağım. Artık yavaş yavaş teknik servis yolları görünüyor gibi.

aynı sorun bende de var ne yaptıysam düzelmedi tamam güzel makina ama hdd performansı düşük ve wireless adamı hasta ediyor nedir bunun çözümü bulabilen oldumu?

edit @gio verdiğin linkteki konuyu baştan sona okudum. Bazıları servise vermiş ve wireless chiplerinin değiştirdiklerini söylemişler bazıları anakartın tamamen değişmesi gerektiğini söylemiş ancak onlarda işlemcinin sürekli %100 çalışması problemi varmış. elamanın bir tanesi aygıt yöneticisinden tüm ağ cihazlarının özelliklerinden güç yöneticisi sekmesinden "güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatasın" özelliğini kapatınca sorunun çözüldüğünü söylemiş ben bunu denedim yaklaşık 1 saattir kopma olmadı. diğer bir eleman ise lg nin sayfasından WlanMonitor diye bir proğram indirdiğini ve bu proğramı çalıştırdığını ve yaklaşık 10 saattir kopma olmadığını söylemiş diğer bir eleman modlanmış wireless drivernın linkini vermiş ben driverları indirdim ama yarın deneybilirim ancak ( çok işim var bu akşam) aynı yerde başka bir kişi benzer bir durumun hp laptoplarda olduğunu söylemiş ve bununla ilgili bir link vermiş oraya da göz atmaya çalıştım ama net bir çözüm yok genelde servise vermişler.

şimdilik bu kadar bi çözüm bulamadım, lütfen bir çözüm bulan olursa yazsın ayrıca benim bilgisayarın hdd performansı ( ya da genel manasıyla perfprmansı düşük geliyor bana bilgisayar sağ tıklamaya bile çok geç tepki veriyor) çok düşük düne kadar xp kullanıyordum ama xp de de bir müddet sonra bilgisayar takılmaya başlıyordu ( sanırım aşırı ısınmadan çünkü fan acayip hızlanıyordu) bunların hepsi umarım adam gibi bir bios ve driver update ile çözülür ( benim bilgisayar sp22t)

o kadar araştırdım ve bir sürü para verdim böyle aptal problemlerle uğraşıyorum servise vermek istemiyorum çünkü malasef ülkemizdeki sektörün hali ortada arada bir iyi insanlar denk gelirse ne ala gerisi işten anlamayanlarla dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scan -- 6 Ocak 2008; 18:52:13 >

• arkadaşlar Ls 50a model Lg notebook un space tuşu ortadan ikiye kırıldı.
    bunların parçalarını nereden nasıl bulaiblirim.
    bilen arkadaş varmı acaba??

acilen yardımlarınızı bekliyorum.

mail atabilirsiniz : emrehanci1979@yahoo.com

saygılarımla...
  • ARKADAŞLARMERHABA BENDE LG E500 WAR DAHA ALALI 1 AY OLMADI VE CAM DA SORUN WAR ACILMIYO GÜNCELLEME FELAN DİYE ÖNCEKİ SAYFALARINIZDA OKUDUM NSIL YAPILIYOR BİLMİYORUM DRİVER CDSİNİ TAKIYORUM YUKLUYORUMOLMUYOR BANA ACİL YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ŞİMDİDEN COK TESSEKKÜR EDERİM...
  • Henüz wireless problemine çözüm bulabilen olmadı sanırım
  • Bende LG E 500 SP22 T var birincisi webcam herşeyde normal çalışıyor ama msn de baş aşağı gösteriyor msn de bunun için bir ayar yok sence ne yapmam gerekiyor.Güncel birşey yüklemek için link filan var mı??

İkinci sorum LG nin bu modelinde fan hızı ayarı yapabiliyor muyuz??Yapıyorsak hangi tuşla kontrol ediyoruz?

Son olarak da bilgisayarı açtığında sağ yan tarafta en aşağıda köşede yanında çıt çıtlı bir düğme olan büyük kapak var ya o kayboldu bende çıkmış kayboldu gitti yenisini bulabilir miyim??Orası öyle açık kalırsa ne olur?
  • arkadaşlar vistayı kaldırıp xp kurmayı denedim..denemez olaydım:( vistada hiç bir sorun yoktu aslen...

xp yi kurdum ilk kurduğumda ses kartını görmedi..yani realtek driverlarını kuruyorum ses gelmiyor...xp kuran arkadaşlar bios update yaptılarmı makinayla gelen ilk biosları neydi...biostandır görmüyordum dedim iki tane bios update klasörü var birisi ekran kartı diğeride anakartınmış bi yerde okudum ama kendi sitesinde öyle birşey demiyor.ama iki klasördede .rom uzantılı bir dosya yok...boyutu büyük olanı .rom yaptım gm de hata verdi id uymuyor diye pm8400 klasöründekini ise başarıla flashladı.
    3-4 kere xp kurdum...driverların sıralarını değiştirdim gene ses yok ? hala mass storage da ünlem işareti var device managerda..pci dada soru işareti...

sizler sxpyi nasıl kurdunuz hangi sırada hangi drivelerı kurdunuz?

intelligent update derseniz eğer lan + chipset driverlarını kurmadan nasıl internetten indiriyorsunuz ???

yardımcı olursanız çok sevinirim 48 saattir uğraşıyorum uyumadan hala sorulu...ayrıca lgnin bu kadar kötü bir arabirimli program bir site driver yardımı yaptığına inanamıyorum...

• valla nasıl olmuş bilmiyorum senin olay..lg nin sitesinde driverların ne olduğu açık açık yazıyor..bios update etmeden kurdum ben xp yi..driver sıralamasıyla da alakalı olacağını sanmıyorum ben kafama göre kuruyorum..
    sen doğru driverları indirdiğine emin misin?
  • abi siteden girdim software ordan sonra e500/eb500 var ordaki bütün driverları indirdim xp için seçtim kuruyorum kuruyorum olmuyor...başka böyle bir sorunla karşılaşan yok mu bu alete kuramıyacakmıyım xp yaw :(hatta şöyle bir hata veriyor bir driver Lg Notebook intel GMA Driver Ver 6.14.10.4820 isimli bu sistem yazılımı yükleme gereksinimlerini karşılamıyor diye

yahu lg nin sitesi bu kadarmı odun olur bu kadarmıodun bi yazılım koyarlar...önce yonga setinin driverlar kurulur abi sonrası çk önemli değil ama yine bazıları çakışabiliyor..bunun sırası vardır yav notebooklarda...biri lg tuvalet kağıdı yapsa almam demiştide aleti aldım 4 ay falan oldu iyi güzel diyoduk xp kuramıyoruz biraz katılacağım bu arkadaşın sözüne bu gidişle bundan sonra...

ayrıca abi bios update hakkında bilgisi olan yokmu nasıl yapılıyor hangisi yapılıyor uzantısını rom mu yapacağım...yani bu bile sitesindeki dokumanda yok ayıop ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leyleq -- 15 Ocak 2008; 1:11:04 >

• öncelikle gma driver denilen driver e500 ün paylaşımlı ekran kartı olan modelleri için geçerli..senin kurman gereken geforce 8400 olan..o hatayı ondan veriyor.

ikincisi bence site odun değil herşey olması gereken yerde neden bu kadar sıkıntı çektin anlamadım şahsen..lg nin yaptığı tualet kağıdını o biri peçete olarak kullansın bence(umarım tanıdığın biri değildir)ben şunu anlamyıorum..arkadaşlar aldığınz üründe sorun çıkabilir ama bu o markayı komple karalamanız hakkına sahip olduğunuz manasına gelmez. benm kullandığım e500 de webcam sorunlu çalışmıyor ama hiç lg den bi halt olmaz şeklinde yorum yapmadım.neden yapayım ki?birçok kişi sorunsuz kullanıyorken neden karalayayım durduk yere bütün hepsini..elektronik eşya alıyoruz halı kanepe değil ki bu..sorun çıkması çok doğal

üçüncüsü bios update i ben yaptım baya bi zaman önce yaptım hatırlamıyorum ama onda da hiç sorun çıkmadı..sitesinde dökümanda napılacağı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam..

• sevigili arkadaşım sitenin arabirimi ve işlevselliği kullanıcıyı hitap ettiğine göre istediğim gibi yorum yapma hakkım yine bana kalmıştır.
    Sitenin odun olduğu kaba bir tabir olabilir ama eski ve günümüz türkçesinde çok güzel bir benzetmeye girer. Bu benzetmeye uyan sitedeki 'odunluklar':

max dl in ortalama 30 kb olması aynı anda 2-3 tane driver indirmeye çalışınca serverının göçmesi/dosya isimlerinin intel.zip gibi basit firmaların yaptığı isimler/ kurulum sırasının yazmaması/ realtekin vb diğer parçaların kendi sitesinde daha güncel sürücülerin bulunması / sitedeki javascriptlerin sorunlu çalışması/ dosyaların yer yer indirirken serverdan kesilip; dl nin yarıda kalıp 90 mb indirdiği dosyayı 90 mb gösterip halbuki içindeki verilerin tamamının olmayışı gibi ...sınırsız örneklerimi verebilirim...

lgye edilen o söz bizzat donanım haberde 3-5 sene önce geçmiş bir laftır hala duruyor ise aratırsan görürsün ne arkadaşımdır ki arkadaşım olup olmamsıda benim tamamen kişisek tercihimdir ;)
    ben lgyi sevememe rağmen ; alırkende çok sorun çıktı 3 adet aldık,3'ündede 2 şer tane ölü pixel çıktı. Daha sonra kapağının menteşelerinde sorun oldu serviste bulamadılar vs vs.... lgyi hala seviyordumki iş başa düşünce müşteri desteği sofware desteği driver desteği vs sebeplerinden dolayı artık kullanmayı düşünmüyorum.

ayrıca firmaları kötülemek, insanların firmaları kötülüyor diye davranışlarını kötülemekten daha iyi bir davranış olsa gerek...Küçük durumu düşürmek yerine saygı duymak.benim anlayamadığım ise yıllardan beri süren fanatizm intel amd ati nvidia gibi aynı burda senin biraz lg gibi..sevgili arkadaşım...belki genel bir yargıda bulundun ama bende şu an aynen genel bişey söyledim şu yazımda....

neyse

ben aldığım yüksek bir miktardaki bu ürüne karşılık bu basit sorunlu site ve yardımı görüyorsam bu yorumu yapma hakkınada sahip görüyorum kendimde.

sorularıma gelince;
    gm demişsinde driver değil BIOS demiştim bengaliba iki tane olan zipteki.... zaten 128 kendinde war 896 mıydı neydi diğer kısmı paylaşımlı değilmi? zaten ekran kartının...bios update klasörlerinin ikisindede .rom uzantılı bir dosya yoktur bütün dillerdekileri indirdim.Bunuda belirtmemişlerdir.Zip dosyasında iki exe dosyası gelmiştir ki bunun ikisininde ne işe yaradığı değil direk balbla.exe yi açın bunu yapın e yaptık olmadı ne işe yarıyor söylede ben ubulayım rom dosyasını....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leyleq -- 15 Ocak 2008; 3:43:20 >

• başta yazdıklarına bişey demiyorum lafı uzatmanın bir manası yok..

şimdi orda bulunan kılavuzu indirdiysen eğer orda resimlerle anlatmış ne yapacağını..
    bak tekrar indirdim sırf sana anlatmak için bakıyorum..
    gm klasöründeki afuwin.exe yi aç
    open a gel.
    orda dosyanın uzantısı 153 yapmışlar (bu hakkaten saçmalık dediğin gibi ben de yüklerken uyuz olmuştum sonradan çözdüm bu konuda gerçekten haklısın..word dosyasında anlatılan resimde zoom yaparak anladım neyin ne olduğunu..)
    o 153 ü sil uzantısını rom yap.
    onu seçerek open de
    sonra bunları main bios image, Boot Block, EC Block işaretle ve flash a bas
    tamamlandıktan sonra exit e bas bios update bu kadar.reboot et sonra

üstteki yazının başında "gm demişsinde" demişsin..ben gm demedim..önceki mesajında gma driver hatası veriyor demişsin.ona hitaben söyledim ben onu.demek istediğim tekrar yazıyorum..orda 2 tane ekran kartı driverı var..biri e500lerin paylaşımlı olan ekran kartı için diğeri ise geforce 8400m ler için..sen 8400 olanı yükleyeceksin diğeriyle işin yok.

daha başka yardım edebileceğim bişe varsa burdan sorarsın..ya da pm at msn vereyim gerçi birazdan yatarım ama yarın konuşuruz

şunu da söyleyeyim..kesinlikle fanatizmden yana değilim..bana fiyat performans açısından hangi marka uygun gelirse onu savunurum..
    biri bana laptop sorduğunda sadece lg yi tavsiye etmem..tavsiye edeceklerim arasında asus, packardbell, acer ....vb markalar da vardır..ama bir markayı karalayacaksam eğer istatistiğine bakarım..100 kişiden 80 i iyi sorun çıkarmadı diyorsa o markayı karalamam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmnd -- 15 Ocak 2008; 4:33:13 >

• :) ilgin için teşekkür ederim...biosu flashladım ama ve lakin yabancı forumlar gm yazanın içindekinin vga için değil yonganın biosu yazmışlar...onun için kafam karşıtı denedim yaptım hata verdi id hatası....pm8400 ü yaptım bios başarılıda oldu öncki postta söylemiştim zaten...:):) bunda yaklaşık 10 saat önce( 30 saatit uğraşıyorumda okuyorum forumlarda).odaki doc dosyasındakine bakıp tahmini 512 kb den dediğin gibi yaptım bende... ama senin dediğin gibi abi bu ikiside vga için bana anakrtın bios update lazım ki oda son 20 saattir arıyorum 2-3 dilde yok...sitesinde ise indirilen dosyanın adlarında vga demiyor bios update diyor :(

yardımların için teşekkür ederim gerçekten....bende uzatmak istemedim ama ... kötü bir amacın yoktur belki... burda bu yüzden çoğu zaman yazmıyorum yada eski acc leri sildim :)

MUTLULUK EDITI:::::

yav ses geldi abi 30 saat uykusuzluk sonuç verdi nası mutlu oldun anlatamam şimdi bu sorunla karşılaşan arkadaşlara önerim herşey kurulduktan sonra pci device da hala ünlem vardı(device managerdan bakın) yani düzgün çalışmadığının işareti bunu elime xp nin içinden aratıp yani I386 olması lazım klasörünü seçin elinizle daha sonra search diyip bunu kurun...
    bundan sonra
    anladığım kadarıyla intelin driverlarında bluetooth driverlarını kurduktan sonra realtekle ikisi çakışıyor bluetooth audio device ı öncelikle kaldırın sounds and ... de bluetothla ilgiline varsa kaldırın..

sonra bir anda realtek audio device bulundu dedi. içimden bi his olacak dedi inanmazsınız o sırada şu saatlerde ezan da okunurken fatiha ne varsa okudum(sizinde beklemeniz gerekebilir mümkünse ezan vaktinde kurun :) bulunduktan sonra elimle 1.60 var ama realtekin sitesinde yeni sürücüler var r1.87 diye onun içinden wdm klasörünü gösterin ve next diyin biraz uzun sürdü(hatta ilkinde kitlendi res ve tekrar) ama hepsini aldıktan sonra restart atmak gerektiğini zeki windows uyarırken arkadan o iğrenç windows log on sesi ama o an o kadar güzel geldiki bana ninni gibi çaldı aha dedim oldu oldu ulan vallahi oldu res den sonra bi baktım artık müzik dinleyebiliyorum...yani bi an dedim external alcaz buna yada servise gidip orjinal win xp cdsiyle bi şekilde kuracaklar; yada değiştirecekler...

sonuç ses sorunlu olabiliyor...eğerki win xp kurulumunda sorununuz varsa 30 saat uğraşmış birisi olarak yardımcı olurum duyrulur bu ara tatildeyim zaten:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leyleq -- 15 Ocak 2008; 6:28:13 >

• iyi bakalım sevindim

ghost image ini filan al da bi dahakine bu kadar uğraşma..o şekilde yüklersin direk..
  • bide su kameraya bir çözüm bulunsaydı çok güzel olacaktı...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.