Şimdi Ara

LG G2 EKRAN KARARMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
45.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    evet tamamen çözüldü.En az 2 aydır sıkıntısız çalışıyor.
  • Merhaba arkadaslar benim telefonumda da ayni problem vardi format attim nafile ama cözüm cok basit ben yaptim ve oldu...
    1 haftadir yasadigim arama esnasinda ekranin otomatik kararmasi ve geri gelmemesi iskencesinin cozumunu yabanci bir forumda buldum.biliyorum ki bir cok kisinin isine yarayacak.eger sorununuz benimki gibi yazilimsal ise sorununuz cozulecektir.

3845#*802# yi tuslayarak sensor ayarlarini yapabilecegimiz menuyle geliyoruz. Device test--indivudual item--sensor test bi sure test ediyo sizi yonlendiriyo elinizi yaklastirin uzaklastirin diye komutlara uyup islemi tamamlayin sonra sonra back to menu ve exit diyerek ana menuye donuyoruz bu sefer HW DEVICE TEST -- ALC PROXIMITY TEST e tiklayip elimizi yine yakinlastirip uzaklastiriyoruz.sonra ana ekrana gidip istedigimiz birini ariyoruz ve tadaam ekran kararmaya elvada isik sensorumuz calisiyor.bundan sonra telefonu kapatip acin.bu islem benim sorunumu çözdü. Baska turlu sensor problemlerinizde yine ayni menude sorunlu olan sensorunuzu resetleyebilirsiniz.hadi kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xyalcinx3443

Merhaba arkadaslar benim telefonumda da ayni problem vardi format attim nafile ama cözüm cok basit ben yaptim ve oldu...
    1 haftadir yasadigim arama esnasinda ekranin otomatik kararmasi ve geri gelmemesi iskencesinin cozumunu yabanci bir forumda buldum.biliyorum ki bir cok kisinin isine yarayacak.eger sorununuz benimki gibi yazilimsal ise sorununuz cozulecektir.

3845#*802# yi tuslayarak sensor ayarlarini yapabilecegimiz menuyle geliyoruz. Device test--indivudual item--sensor test bi sure test ediyo sizi yonlendiriyo elinizi yaklastirin uzaklastirin diye komutlara uyup islemi tamamlayin sonra sonra back to menu ve exit diyerek ana menuye donuyoruz bu sefer HW DEVICE TEST -- ALC PROXIMITY TEST e tiklayip elimizi yine yakinlastirip uzaklastiriyoruz.sonra ana ekrana gidip istedigimiz birini ariyoruz ve tadaam ekran kararmaya elvada isik sensorumuz calisiyor.bundan sonra telefonu kapatip acin.bu islem benim sorunumu çözdü. Baska turlu sensor problemlerinizde yine ayni menude sorunlu olan sensorunuzu resetleyebilirsiniz.hadi kolay gelsin

Sorunu direk çözdü, teşekkür ederim.

• ARKADAŞLAR G3 KULLANICILARI İÇİNDE AYNI SORUNDAN MUZDARİP ARKADAŞLAR VARDIR İLLAKİ KESİN ÇÖZÜMÜ

3845#*855# SONRASINDA indivudual item--sensor test menüsüne ulaşıp yakın uzak ayarları yaptırıyor ondan sonra menüyü kapatım teli yeniden başlatıyosunuz sorun çözülüyo
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı, araştırdım sorunu buldum ve kesin çözümü paylaştım.. Alttaki linke tıklayın..

http://forum.donanimhaber.com/m_117608637//tm.htm
  • arkadaşlar sorunun ana kaynağı ekranın üzerinde değil içerideki sensörden kaynaklı. hani telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ekranın kararmasını sağlayan sensör. muhtemelen o sensörün yerinden oynaması veya çıkması-işlevini yitirmesi ile alakalı sorun. ben gittim telefonu açtılar sensörü tekrar oturttular. işlem bitti
  • özellikle sorun kasa/ekran değişimi sonrası olduysa sensörle ekran arasındaki plastik parça deforme olmuş ya da delikleri sensörü kısmen tıkıyor olabilir. ben başka bir plastik parça takarak hallettim ve knock on da çalışmaya başladı. daha önce kitkata dönüp sensör ayarlarıyla oynamıştım fakat ya aranırken ya ararken yine siyah ekran çöküyordu kesin çözüm bulamamıştım. bu plastik parçayı değiştirerek sorun çözüldü. youtube'da da bir video var, plastik parça yoksa elinizde siyah bir elektrik bandını sensörünüzün deliklerine göre kesip bu plastik parçanın yerine takabilirsiniz. plastik parçayı hiç takmazsanız yani çıkartırsanız sensör sorunları yine yaşarsınız. sensörü telefondan sökerseniz de sorununuz kalkar ancak görüşmelerde telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ekran kararmaz yanlışlıkla yüzünüz ve kulağınız telefona değip görüşmenizi sonlandırabilir...

düzeltilmesi/değişmesi gereken parça:

LG G2 EKRAN KARARMA

• xyalcinx3443 kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah senden razı olsun. G3 kullanıyorum az kalsın 3.kez telefonu garantiye verecektim. Çok şükür hallettim senin söylediğin şekilde.

• arkadaşlar olaya kesin çözüm ile nokta koymaya geldim biraz okuma biraz resim biraz kendi bilgilerim ile çözdüm. diğer ekrandan sensörün üstüne gelen plastik parçamı taktım (ama illa o parça şart değil asıl çözüm geliyor)ve sensörlerin geldiği kısmın morumsu bir rengi var (ekran üzerinde). elinize ince uçlu bir tornavida alıp arka taraftan o boyayı silin sensör mükemmel çalışacak. bu sorunda çözmüyorsa artık yapacak hiçbişey diyorum. ama kesinlikle çözecek
  • LeDiableRoug3 kullanıcısına yanıt
    Telefonu dusurduysen icindki bir parca kirilmis felan olabilir

• telefonum lg g2. ekrana çift tıklıyorum ekran geliyor 2 sn sonra tekrar kararıyor özellikle karanlık ortamlarda dakikalarca açamadığım oluyor nedeni ne olabilir ?
    güç düğmesinden açsamda aynı sorun devam ediyor. bazende hiç yapmıyor. teşekkürler.
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Hareket sensoru oynamistir. Acilip hareket sensorunun yeniden yerlestirilmesi lazim.

• hocam bu sensörü iptal edebilirmiyim yazılım ile o zaman düzelir mi ?
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Yazilimla iptal edilecegini sanmiyorum surekli sorun cikarir simdiki gibi. Tamir etmek 10 dakikalik is.

• tamamdır hocam tamirciye götürücem son çare. üstteki bütün kodları denedim nafile.
    teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.