Şimdi Ara

★★ LG G2 LS980 (Sprint) ANA KONU ★★ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
11
Favori
46.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • raikkonen hocam bugün başıma birşey geldi,başka arkadaşların da gelebilir o yüzden bu yazdıklarımı ilk mesaja eklerseniz sevinirim. download ve recovery moda girmeyip sadece fastbootta ekranı kalan arkadaşlar için yardımcı olacaktır yazdıklarım.

bizim telefona ait vietnam sitesindeki lolipop stock rom'u yükledim.fakat arkadaki power'in led ışığı sürekli yanıyordu.sonra sitedeki konuyu incelediğimde bir patch yayınlamışlardı onun için alıp kurayım sürekli yanmasın şarja yazık falan aldım kurdum sonra gördüm ki başka modele ait patchmış.telefon fastboot moda girdi ve downlad moda girmiyor,recoverye de girmiyor.

450 Fastboot mode started
    500 udc_started()
    660 -reset-
    670 -portchange-
    740 fastboot; processing commands

bu şekilde şeyler yazıyor ekranda.

önce bilgisayara adb kuruyoruz.sonra bizim telefona ait aşağıda bahsettiğim boot.img,aboot.img,recovery.img,laf.img 'yi c:/adb nin içine atıyoruz .
    ardından bu komutları uyguluyoruz

fastboot erase boot
    fastboot erase aboot
    fastboot erase recovery
    fastboot erase laf
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash aboot aboot.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash laf laf.img
    fastboot reboot

ardından telefon son attıığımız rom ile açılıyor,ya da download mod'a girmek istediğimizde orası da açılıyor.

boot.img,aboot.img,recovery.img,laf.img dosyalarının linki

http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/LS980/Stock_Firmware/zvc_partitions/10-recovery.img
    http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/LS980/Stock_Firmware/zvc_partitions/11-laf.img
    http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/LS980/Stock_Firmware/zvc_partitions/4-aboot.img
    http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/LS980/Stock_Firmware/zvc_partitions/6-boot.img

dosyaların başındaki 10- 11- 4- 6- 'ları silip adb'ye atarsınız

@`Raikonen`

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underzero21 -- 3 Nisan 2015; 3:38:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dolcia

quote:

Orijinalden alıntı: `Raikonen`

quote:

Orijinalden alıntı: dolcia

Ya arkadaşlar bir arama yapıp aramayı sonlandirinca maalesef com.android.phone işlemi durduruldu.hatası alıyorum ve hiçbir telefon görüşmesi çağrı günlüğünde Görünmüyor cevapsızLar da görünmüyor önceden oldu telefonu sifirlayinca düzeldi ama tekrar sıfırlamak zor olur sizce çözümü nedir?

tüm sorunların ve eksik özelliklerin çözümü romdur. sprint rom aşırı çöp kesinlikle tavsiye etmem.

Hocam valla root rom konusunda çok bilgisizim hiç deneyimim yok cihaza bir şey olacak diye korkuyorum.

Rom atsam lollipop güncellemesi gelince tekrar stok roma dönüp mü güncelleme yapmam gerekir?

hiç gerek yok yeni lollipop rom yüklersiniz ki lollipop'un romu da çok iyi olur rom atmak çok çok kolay bir işlem zaten. burdaki işlemleri tekrarlamayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: underzero21

raikkonen hocam bugün başıma birşey geldi,başka arkadaşların da gelebilir o yüzden bu yazdıklarımı ilk mesaja eklerseniz sevinirim. download ve recovery moda girmeyip sadece fastbootta ekranı kalan arkadaşlar için yardımcı olacaktır yazdıklarım.

bizim telefona ait vietnam sitesindeki lolipop stock rom'u yükledim.fakat arkadaki power'in led ışığı sürekli yanıyordu.sonra sitedeki konuyu incelediğimde bir patch yayınlamışlardı onun için alıp kurayım sürekli yanmasın şarja yazık falan aldım kurdum sonra gördüm ki başka modele ait patchmış.telefon fastboot moda girdi ve downlad moda girmiyor,recoverye de girmiyor.

500 udc_started()
    660 -reset-
    670 -portchange-

önce bilgisayara adb kuruyoruz.sonra bizim telefona ait aşağıda bahsettiğim boot.img,aboot.img,recovery.img,laf.img 'yi c:/adb nin içine atıyoruz .

fastboot erase boot
    fastboot erase aboot
    fastboot erase recovery
    fastboot erase laf
    fastboot reboot

ardından telefon son attıığımız rom ile açılıyor,ya da download mod'a girmek istediğimizde orası da açılıyor.

http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/LS980/Stock_Firmware/zvc_partitions/10-recovery.img
    http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/LS980/Stock_Firmware/zvc_partitions/11-laf.img
    http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/LS980/Stock_Firmware/zvc_partitions/4-aboot.img
    http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/LS980/Stock_Firmware/zvc_partitions/6-boot.img

@`Raikonen`

hocam müthişsiniz çok teşekkürler. farklı telefon romu atıp da telefonu uçanlara çok çok yardımcı olacaktır. bu konu hakkında bilgim yoktu sağolun.

bu arada bizim telefonun lollipop dosya linkini alabilir miyim? tot şeklinde mi?

• Hocam tot seklinde degildi, zaten stabil degil bence hala custom romlar kitkatta devam etmek daha iyi şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam tot seklinde degildi, zaten stabil degil bence hala custom romlar kitkatta devam etmek daha iyi şimdilik.

en temizi cloudyg2 2.2 devam cloudy çıkarana kadar kurmam lollipop zaten. gerçi kk'dan çok çok memnunum nazar değmesin de
  • quote:

raikkonen hocam bugün başıma birşey geldi,başka arkadaşların da gelebilir o yüzden bu yazdıklarımı ilk mesaja eklerseniz sevinirim. download ve recovery moda girmeyip sadece fastbootta ekranı kalan arkadaşlar için yardımcı olacaktır yazdıklarım.

500 udc_started()
    660 -reset-
    670 -portchange-

fastboot erase boot
    fastboot erase aboot
    fastboot erase recovery
    fastboot erase laf
    fastboot reboot

@`Raikonen`

Dostum cok sanslisin
    Ben partisionlarla bile cozememistim xdadan bir eleman bulduk (glam arkadasin destegi ile) rom portlama ile cozduk fazla ileri gitmemekte fayda var .
    Diger arkadaslarda lutfen DIKKAT...

• quote:

Orijinalden alıntı: `Raikonen`

quote:

Hocam tot seklinde degildi, zaten stabil degil bence hala custom romlar kitkatta devam etmek daha iyi şimdilik.

en temizi cloudyg2 2.2 devam cloudy çıkarana kadar kurmam lollipop zaten. gerçi kk'dan çok çok memnunum nazar değmesin de

Aynen katiliyorum.
    Xda dan takip etmekte fayda var ve kesinlikle ls980 destekli olmali

• quote:

Orijinalden alıntı: minik73

quote:

500 udc_started()
    660 -reset-
    670 -portchange-

fastboot erase boot
    fastboot erase aboot
    fastboot erase recovery
    fastboot erase laf
    fastboot reboot

@`Raikonen`

Dostum cok sanslisin
    Ben partisionlarla bile cozememistim xdadan bir eleman bulduk (glam arkadasin destegi ile) rom portlama ile cozduk fazla ileri gitmemekte fayda var .
    Diger arkadaslarda lutfen DIKKAT...

gLam ile konuştuk. sizin cihaz adb'yi görmüyordu farklı bir olay.

• Yapın böyle işlemler yapın;) bizler nasıl para kazanacağız ;)

Saka bir yana , Yüklediğiniz romun la980 desteği yok ve yüklüyorsanız ve olurda telefonunuzun model ID sini değiştirirse cross file dll hatasından başlarsınız ki Çözümü yok. O Yüzden yaptığınız işlemleri bilinçli yapın ve çıkan Romlari hemen yuklememeye çalışın. Çünkü buglar tespit edildikce düzenliyorlar.

Cross file dll hatası alanlar pm ile iletişime geçebilirler yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gLam

Yapın böyle işlemler yapın;) bizler nasıl para kazanacağız ;)

Saka bir yana , Yüklediğiniz romun la980 desteği yok ve yüklüyorsanız ve olurda telefonunuzun model ID sini değiştirirse cross file dll hatasından başlarsınız ki Çözümü yok. O Yüzden yaptığınız işlemleri bilinçli yapın ve çıkan Romlari hemen yuklememeye çalışın. Çünkü buglar tespit edildikce düzenliyorlar.

Cross file dll hatası alanlar pm ile iletişime geçebilirler yardımcı olmaya çalışırım.

çoğunlukla herkes cloudy 3.0 rom kuruyor f320s versiyonu için olan. aynen ozan abinin de dediği gibi lütfen her romu kurmayın çıkar çıkmaz.

LS980 için en stabil en uyumlu rom cloudyg2 2.2 şu an.
  • yanlış modele ait rom veya patch yüklemeyle ortaya çıkan "device model different" sorununun çözümü

telefona rom denerken L01-F (japon) G2 sine ait bi romu bizim telefona yükledim.geliştirici patch vermiş bizim LS-980 için onu görmemişim,cihaz fastboot moduna girdi tekrardan,download moduna girmiyordu.yukarıdaki fastboot'dan kurtulmadaki işlemleri yaptım fakat telefon yine başlamadı,security error verdi başlarken.download moduna alıp stock rom yükleyeyim dedim ve lgflashtool ile de tot yüklemek istediğimde download failed device model is different! check phone or DLL! 00000000 hatasıyla karşılaştım. Telefonumun model id'si L-01F olarak değişmişti. İnternette yaptığım araştırmalar sonucu xda ve bi kaç sitede birşeyler buldum ve sorunu çözdüm.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur umarım.

elinizde olan LS980ZVC_12.tot dosyasını hex editör ile açıp ;
    4.xVLG-LS980....
    ....LS980ZVC....

ile başlayan alt alta iki satır var oradaki değerleri aşağıdakilerle değiştirirsiniz (benim L01-F ile değiştiği için aşağıdaki modeli yazdım sizin hangi G2 varyantıyla değişmişse o şekilde değiştirirsiniz.)
    4.xVLG-L01F.....
    ....L01f10C.....

bu şekilde flashtool'daki device model-tot file uyumsuzluğunu ortadan kaldırmış olduk(Bir nevi programı aldattık :) )

bu şekilde değiştirip farklı kaydettikten sonra LGUP_8974.dll ni internetten indirin ve flashtool u açıp o değiştirdiğiniz .tot dosyasını ve bu az önce söylediğim dll ile flashlayın.Cihazınız tekrar ZVC stock romu ile açılmış olacaktır.

• underzero21 kullanıcısına yanıt
    Anlatım için teşekkürler hocam rom konusu aceleye gelmez ben indirdiğim Roma bakarım 4 5 kere bizim modele ait mi diye dikkat etmek gerekir bu konu da

• onur4154 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bunlarla uğraşmak zorunda kalmamak en iyisi

• quote:

yanlış modele ait rom veya patch yüklemeyle ortaya çıkan "device model different" sorununun çözümü

telefona rom denerken L01-F (japon) G2 sine ait bi romu bizim telefona yükledim.geliştirici patch vermiş bizim LS-980 için onu görmemişim,cihaz fastboot moduna girdi tekrardan,download moduna girmiyordu.yukarıdaki fastboot'dan kurtulmadaki işlemleri yaptım fakat telefon yine başlamadı,security error verdi başlarken.download moduna alıp stock rom yükleyeyim dedim ve lgflashtool ile de tot yüklemek istediğimde download failed device model is different! check phone or DLL! 00000000 hatasıyla karşılaştım. Telefonumun model id'si L-01F olarak değişmişti. İnternette yaptığım araştırmalar sonucu xda ve bi kaç sitede birşeyler buldum ve sorunu çözdüm.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur umarım.

4.xVLG-LS980....
    ....LS980ZVC....

ile başlayan alt alta iki satır var oradaki değerleri aşağıdakilerle değiştirirsiniz (benim L01-F ile değiştiği için aşağıdaki modeli yazdım sizin hangi G2 varyantıyla değişmişse o şekilde değiştirirsiniz.)
    4.xVLG-L01F.....
    ....L01f10C.....

bu şekilde flashtool'daki device model-tot file uyumsuzluğunu ortadan kaldırmış olduk(Bir nevi programı aldattık :) )

bu şekilde değiştirip farklı kaydettikten sonra LGUP_8974.dll ni internetten indirin ve flashtool u açıp o değiştirdiğiniz .tot dosyasını ve bu az önce söylediğim dll ile flashlayın.Cihazınız tekrar ZVC stock romu ile açılmış olacaktır.

eline sağlık.
    benim problemim bu idi. cihaza fastboot modda partısıonlrı yükleme ypmıştım. bu seferde orjınal recovery açıldı twrp olmadığı için yükleme yapamadım.
    aynı sendeki gibi securıty error hatası verdi download modda lgflash tool ile yüklemek istediğimde d802 gördüğü için ilerleyemedim.
    senin yaptığın işlemin mantığını düşündüm cihazı kandırırsam düzelir diye ama programı bilmiyorddum bizde bundan dolayı ücretli destek aldık.
    çok güzel paylaşım. sizin bu yazdıklarınızı görünce çok eskiden symbian için uğraştığımız ve yardımlarımız aklıma geldi(forum symbian.com artık bu site yok)

amaç hizmet ve paylaşmak olunca Bizede allah razı olsun demek düşer
    Bu düşüncede olan kardeşlerime binlerce teşekkürler...

Bundan sonra lazım olacaklar için şimdiden ben söyliyeyim. ALLAH RAZI OLSUN
    çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minik73 -- 5 Nisan 2015; 22:30:45 >

• minik73 M kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam, Türkçe kaynak olarak sıkıntı var ,xda'da gibi yabancı sitelerde de çok dağınık konular o yüzden sıkıntı oluyor.`Raikonen` 'mesaj attim bu son fastboot ve device id 'nin değişmesi mesajlarını ilk mesaja alirsa iyi olur internette arayanlar mesaj mesaj dolaşmasın ilk mesaja bakmaları yeterli olsun. Farklı konu da açmak istemedim ls980 kullanıcıları olarak burası yeterli tüm sıkıntıları burada halledebiliriz. Türkçe kaynak olarak faydalı olur umarım biz kullanıcılara.

• quote:

yanlış modele ait rom veya patch yüklemeyle ortaya çıkan "device model different" sorununun çözümü

4.xVLG-LS980....
    ....LS980ZVC....

4.xVLG-L01F.....
    ....L01f10C.....

bu konunun ilk sayfaya alınması gerekli olduğunu düşünüyorum.
    Raikonen kardeş bir el atsan

• tamamdır birkaç gün içinde iyice toparlanmış olarak farklı patch kurulumunu ekleyeceğim. underzero21 gerçekten çok başarılı bir çalışma en sağlam geliştiricilerin bile çok uğraştığı bir konuydu. çözüm çok zekice.
  • ARKADASLAR Telefonuma VS980 yazılımını yukledım berbirine uyuyormus acıldı hepsi aktif imeyide duruyor ama hat bi türlü gelmedi nasıl yapabilirim .bi türlü aktif omuyo hat numaralar falan var ama cekmiyor :(
  • yada eskı stock roma orjinalıne nasıl cevirebilirim cok güsel oldu ama sim aktif olmuyo bi türlü yapamadım
  • spawn_ kullanıcısına yanıt
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2655133

Nuradaki adımları deneyin ama olmayabilir,stock rom a dönüş rehberi ilk mesajda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.