Şimdi Ara

LG G3 ve Sony Xperia Z3 Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım ve bilgili olduğum konularda sizlere yardımcı olabilmek adına bir şeyler yazmaya çalışıyorum.
    Şimdi gördüğüm kadarıyla LG G3 ve Sony Xperia Z3 karşılaştırması, sorusu çok geliyor.
    Sony Xperia Z3 test ettiğim (tester olarak çalışıyoru), LG G3 32GB ise kullandığım bir cihaz. Bu karşılaştırma benim kişisel görüşümü içeriyor. Umarım faydası olur.

EKRAN
    Sony Xperia Z3: 1080 x 1920 çözünürlüğe sahip, 5.2inch büyüklüğünde. 427ppi değere sahip (çözünürlük başına düşen piksel sayısı). IPS LCD panel kullanıyor. Kasanın %71'ini ekranla doldurmuş Sony.
    LG G3: 1440 x 2560 çözünürlüğe sahip, 5.5inch büyüklüğünde. 538ppi değere sahip. IPS LCD panel kullanıyor. Kasanın %75.22'si ekran ile kaplı.

Yorum: Ekran olarak ikisi de oldukça tatmin edici ekranlara sahip. Fakat LG G3'te gerçekten anlatılanlar kadar efsane bir ekran var. Ayrıca LG G3 için sıkça duyduğumuz "işlemci ekranı desteklemiyor" olayı da, Adreno 330 grafik işlemcinin bu kadar büyük çözünürlükteki bir ekrana görüntüyü çizmesi daha zor olduğu için. Fakat sanırım LG bir yazılım yaması ile bu durumu halletmiş ve oyunlar açıldığında çözünürlük düşüyor. Bu bir tahmin, çünkü "işlemci yetmiyor" gibi bir yorum yapmak için oynanılan oyunların kasması lazım. Bende hiç bir oyun kasmadı, bu yüzden böyle bir kanıya vardım. (güçlü grafiğe sahip oyunlar oynuyorum)

BATARYA
    LG G3: 3000mAh batarya ile geliyor.
    Sony Xperia Z3: 3100mAh batarya ile geliyor.

Yorum: Şimdi sizlere şu kadar konuşma süresi bilmemne demeyeceğim. Çünkü bunlar kağıt üzerindeki veriler. LG G3'ün çözünürlüğünün aşırı yüksek olması sebebi ile batarya konusunda Z3'ün hem mAh olarak hem de tüketim olarak daha gerisinde kalıyor. Ancak aralarında 1 saatlik bir fark oldğunu söyleyeyim. Aradaki 100mAh batarya pek bir şey fark ettirmeyecektir.

İŞLEMCİ
    LG G3: Snapdragon 801 2.5 Ghz 8974-AC
    Sony Xperia Z3: Snapdragon 801 2.5 Ghz 8974-AC

Yorum: Gördüğünüz gibi işlemciler aynı. İkisi de Adreno 330 grafik işlemci kullanıyorlar. Bu alanda farklılık ancak kullanılan Android sistem özelleştirmelerinde ortaya çıkar.

RAM:
    LG G3: 16GB modelinde 2GB RAM / 32GB modelinde 3GB RAM bulunuyor.
    Sony Xperia Z3: 3GB RAM bulunuyor.

Yorum: RAM miktarları yeterli seviyede. 32 bit işlemcinin sınırına dayanmış vaziyetteler. Fakat Sony Xperia Z3 (burası gündelik hayatta gözünüze çarpmayacak) RAM yönetimi konusunda daha başarılı bir çizgi çiziyor. LG, RAM'i gereksiz uygulamalar ile dolduruyor.

Tavsiye: Android telefonunuzda RAM temizleme işlemi yapmayın. Bu işlem Linux tabanlı sistemlerin yapısına terstir. Bırakın uygulama orada kalsın. Siz her temizlediğinizde işlemci onu yeniden açacak ve ekstra yorulacaktır. Kullanmadığınız uygulama önbellekte tutulur, kullanmak istediğiniz zaman hemen cebinizden hazır çıkartırmış gibi kullanırsınız. Bu sözüm Linux çekirdeğine sahip bütün sistemler için geçerlidir.
    Linux sistemden tam performans almayı sever, RAM'in hepsini elinden geldiğince doldurur. Kullanılmayan RAM, israf edilmiş RAM demektir Linux için.

ARAYÜZ
    Burada doğrudan karşılaştırma yapacağım. Hemen hemen arayüzler aynı. Fakat LG Smart Keyboard ile daha önde. Ekrandaki boyutunu ayarlayabildiğiniz bir klavye sunuyor. Fakat buradan Xperia Z3'ün arayüzü kötüdür yorumu çıkarmayın. Belki de benim bilmediğim bir çok özelliği daha vardır. Sonuç olarak benzer arayüzlere sahipler ancak LG bu durumda daha önde. Tabi bu benim için bir kriter değil.

ANDROID
    İki cihaz da Android işletim sistemini kullanıyor (herkesin bildiği üzere). Fakat biliyorsunuz ki firmalar Android üzerine kendi özelleştirmelerini yapıyorlar. LG G3 kullanıcısı olarak, Xperia Z3 bu alanda 2-3 adım daha önde LG'den. İkisini de kullandım sonuçta. Günlük kullanımda aşırı fark yaratmaz ancak hissedilebilir seviyede.
    Sony Android'i daha az özelleştiriyor ve daha sade bir yapıya sahip.
    Ancak LG'nin knock-code olayı benim çok hoşuma gidiyor. Özellikle telefon masada durduğunda bildirim kontrol etmek için biçilmiş kaftan. Ofis çalışanı olduğumdan dolayı telefon çoğunlukla masada duruyor, bu yüzden bu benim için bir kriter olabilir. Ek olarak da, knock knock özelliğini kullanarak arkadaki kilit tuşunun da basma ömrünü tüketmemiş oluyorsunuz. Ayrıca LG G3'ün bildirim işlevi çok daha iyi çalışıyor.

KAMERA
    LG G3: 13mp çift led flash, lazer odaklayıcısı var. En yüksek diyafram açıklığı: F2.4 / Sensör büyüklüğü: 1/3.06". Ön kamera: 2.1mp
    Sony Xperia Z3: 20mp tek led flash, cmos odaklama sistemi. En yüksek diyafram açıklığı: F2.0 / Sensör büyüklüğü: 1/2.3". Ön kamera: 2.2mp

Yorum: Fotoğraf makineleri değerlendirilirken, megapiksel (hepsi 10'u geçik olduğundan) en son düşünülecek durumdur. Kağıt üzerinde LG G3 daha önde duruyor. Fakat olay bunla bitmiyor.
    Fotoğrafa gelince, LG G3'ün milisaniyeler ile de olsa daha hızlı odaklandığını söylemekte fayda var. Gece çekimleri ikisinin de başarılı ancak ben Z3'ü daha çok beğendim. Tabi bunun için detaylı test etmek gerekiyor.
    Xperia Z3'te bulunan videolar esnasında dijital görüntü sabitleyici gerçekten çok iyi çalışıyor. LG G3 ise bunu çok iyi başaramamış.
    Peki dijital görüntü sabitleyici ne işe yarar? Cevabı şu, yürürken video çekiyorsanız videoyu tekrar izlediğinizde ekranın sallandığını görmüşsünüzdür. Dijital görüntü sabitleyici bu alanda devreye giriyor ve videoyu çektikten sonra izlerken ekranın titremediğini ve sabit kaldığını fark ediyorsunuz. Bu durum LG G3'te pek başarılı değilken Sony çok iyi sağlamış. Unutmadan belirteyim, iki cihaz da 4K video çekebilme kapasitesine sahip fakat aşırı ısınmadan dolayı bunu 5DK ile sınırlı tutuyor markalar.
    Fakat bu donanım değil yazılım alanındaki bir geliştirme. Yarın bir gün LG de telefonunlarına bunu koyabilir. Ben pek video çekmediğim için açıkçası kamera benim için önemli bir etken değil. Ancak kimi arkadaşlar için büyük bir etken olduğudan ötürü, araştırıp sizler için yazdım.

FİYAT
    Bu yazının yazıldığı tarih itibari ile LG G3 32GB fiyatı, Xperia Z3 16GB fiyatından daha ucuz. (büyük mağazalar baz alınmıştır). Bu da LG G3'ü daha alınabilir kılıyor.

TASARIM
    Şimdi geldik en önemli kısımlardan birine. Bu konu telefon tercih edilirken kimi insan tarafından en büyük kriter olabiliyor.
    LG G3'ün tasarımını ben daha çok beğendim. İki cihaz da muhteşem görünüyor. Xperia'nın arka tarafı cam ve daha sade. LG G3'ün arka kapağı çıkabiliyor, bu kimine göre artı kimine göre eksi (benim için artı). LG G3 arka taraftan itibaren kavisli bir yapıya sahipken, Xperia Z3 daha düz bir yapıda.
    Tek el kullanımda iki telefon da tek el moduna sahip. Fakat ekranın alt tarafında bulunan fonksiyon tuşlarına Xperia Z3'te tek el ile daha rahat ulaşılabiliyor. Bunun sebebini ise ekranının 5.2" olması olarak görüyorum. Tabi konumlandırma da önemli.
    LG, cihazdaki ses açma-kapama ve kilit tuşunu arka tarafa kameranın hemen altına yerleştirmiş. Bu da cihazı kullanırken, müzik dinlediğinizde telefonu cebinize koyduğunuzda size daha rahat bir erişim sağlıyor.
    Xperia'nın tasarımında ise biraz daha sivri noktalar olduğu için elinizde ara sıra rahatsızlık yaratabiliyor.
    Diğer nokta da LG G3'ün varsayılan olarak kablosuz şarj teknolojisini desteklediğini söyleyeyim. Eminim çok fazla kullanım olmuyordur ama belirtmekte fayda var.
    Xperia Z3 daha ince bir yapıya sahip ancak LG G3'ün de kavisli yapısıyla bunu tolere ettiğini görmek mümkün. Artı olarak Xperia Z3'ün de su ve toz geçirmez bir kasaya sahip.
    Xperia Z3 alüminyum+cam kasa kullanırken LG G3'te bu polikarbon plastik olarak yer alıyor. Çizilme olarak LG G3 daha az çizildi. Ancak lensleri koruma amacıyla siz gene de kılıfla kullanın.

SES
    LG G3 mono hoperlör kullanırken, Xperia Z3 stereo hoperlör kullanıyor. Bu alanda Z3 daha önde görünüyor. Bassları daha kaliteli duyabiliyorsunuz ancak hoperlör gücü konusunda LG 1W hoperlörü ile daha önde.
    Kutu içinden çıkan kulaklıklar LG'de açıkçası beni tatmin etmezken, Z3'te oldukça tatmin etti. Ayrıca Z3'te Walkman özelliği olduğu için müzik alanında daha iyi bir deneyim sunuyor. (Ben Spotify kullandığım için pek o tarz noktalara dikkat etmiyorum ancak yazayım dedim)

ORTAK ÖZELLİKLER
    FM radyo ikisinde de var. Fakat cihazı aldığınız zaman bu özellik yazılımsal olarak kapalı gelebilir. Sebebi ise TRT vergisinden ötürü firmaların bunu kapatması. Üçüncü parti uygulamalar veya cihazın kendi markasına ait başka ülkelerin Android sürümlerini kurarak bunun üstesinden gelebilirsiniz.
    Ek olarak, LG G3'te RDS de bulunduğunu belirteyim. Kimi zaman sevdiğiniz şarkının adını bu yolla öğrenebilirsiniz.
    Bluetooth 4.0
    SD Kart Desteği
    vb. vb. bir çok yerde bulabilceğiniz şeyler özellikler. Çok fazla listelemek istemiyorum.

KUTU İÇERİĞİ
    İkisinin de kutu içeriği aynı. Kulaklık ve şarj cihazı çıkıyor. LG G3'ün şarj cihazı kablosu (micro usb kablo) sanayi tipi ve çok daha dayanıklı.
    Xperia Z3'ün de kutudan çıkan kulaklıkları müthiş.
    ----
    Son söze geleyim. Tarafsız bir inceleme yazısı olduğunu düşünüyorum. Ancak unutmayın, bunlar benim kişisel görüşlerim. Yanlışlık vb. olabilir. Söylemeyi unuttuğum özellik olabilir. İçeride kendime göre olan noktalar var.
    Ben tercihimi LG G3'ten yana yaptım. Etken olarak fiyatı, ekranı, 32GB olması, tasarım ve özelleştirmeden kaynaklanan kullanımın daha kolay olması beni cezbeden noktalar oldu.
    Eğer LG G3 gibi bir telefon hiç var olmamış olsaydı Z3 alır mıydım? Kesinlikle alırdım. Ancak LG G3'ten çok memnunum.

İki marka da kullanıcı deneyimine odaklanıyor. İkisi de büyük markalar. Açıkçası ben piyasadaki hiç bir cihaza gerçekten vahim durumda olmadıkça "berbat" yakıştırmasını yapmayı doğru bulmuyorum. Bu cihazlar geliştirilirken kaç tane geliştiricinin kanser olduğunu bilmiyorum ve üzerlerinde gerçekten iyi teknolojiler var. Beğenmediğim cihazlar oldu mu? Tabiki de. Örneğin ben Apple iPhone telefonları beğenmiyorum ve kullanmamayı tercih ediyorum ancak hiç bir zaman "berbat" yakıştırmasını yapmadım. Kişisel tercihler yüzünden markaya doğrudan saldırmak hoş bir davranış değil.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
    Sağlıcakla kalın.

• Z3 batarya konusunda G3'ü alır yerden yere vurur.

Bitmiyor telefonun şarjı anasını satıyım. Yani gerçek anlamda bitmiyor.

Arkadaşımda var 2 gün rahat gidiyor herif hep oyun oynuyor. Endurance Rating G3'ün 63 Saat Z3'ün 85 Saat.

Adamlar yapmış.
  • x-reality engin motorunu da unutmamak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera konusunda z3 daha iyi, arayüz konusundaki yorumlardan anladığım bırakın xperia z3 kullanmayı elinize dahi almamışsınız. Batarya kısmında güldürdünüz itraf edeyim. Kisaca son derece yanlı ve yalan bir karşılaştırma. Arayüz konusunda erdi özüağ htc ve sony arayüzlerini benzer performansta olduğunu, lg ve samsungun ise daha alt seviyede olduğunu bircok kez dile getirdi. Kullanan pek çok arkadaşım g3 arayüzünden şikyetçi ve birçoğu benim telefonumun(g2) daha akıcı oldugunu söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S A M C R O -- 6 Mart 2015; 18:37:25 >
  • G3ten memnunum fakat tek sorun sarj benim icin. Bunun icin yuksek degerde batarya almayi dusunuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cihazdaki kendi izlenimlerimi yazdım. Olay taraflı değil. Benim için önde olan kriterler bunlar.
    Batarya konusunda ise 100mAh lik bir fark var ki zaten g3 un geride kaldığını belirtmişim. Yazıyı tam okuyunuz. Ayrıca acın asphalt 8 oynayın aynı anda. Arada büyük fark olmadığını göreceksiniz.

Kamerada zaten z3 daha iyi demisim...
    Bence iki cihazı da kullanın. Sanırım burada tarafli yorum yapan sizsiniz. Okumadan yorum yapmak böyle bir şey olsa gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadSec -- 6 Mart 2015; 22:26:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadSec

Ben cihazdaki kendi izlenimlerimi yazdım. Olay taraflı değil. Benim için önde olan kriterler bunlar.
    Batarya konusunda ise 100mAh lik bir fark var ki zaten g3 un geride kaldığını belirtmişim. Yazıyı tam okuyunuz. Ayrıca acın asphalt 8 oynayın aynı anda. Arada büyük fark olmadığını göreceksiniz.

Kamerada zaten z3 daha iyi demisim...
    Bence iki cihazı da kullanın. Sanırım burada tarafli yorum yapan sizsiniz. Okumadan yorum yapmak böyle bir şey olsa gerek...

O 100ma lık far sadece kağıt üstündeki fark. Real kullanımda fark çok daha büyük. Arayüz konusunda lg önde demişsiniz buna inanmak imkansız. Herneyse herkesin beklentileri ve öncelikleri farklıdır. Iyi forumlar.

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Peki merak ettiğim lg nin arayüzündeki geri olan nokta nedir z3 ten farklı olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: BadSec

Peki merak ettiğim lg nin arayüzündeki geri olan nokta nedir z3 ten farklı olarak?

Kullanmak yeter. G3 de kilit ekranını açın ardından sırayla menü, sayfalar arası geçiş, chrome, facebook, twitter, galeri, rehber sonra multitasking ekranından geçişler ardından menüde sayfa geçişleri sonra birden ana ekrana dönüş sonra whatsapp'a girmek gibi bir kullanım senaryosu yapın ve bunu z3 dede deneyin ardından rica ediyorum sonucu foruma yazın. Bir g2 kullanıcısı olarak bence g2 bile g3 den çok daha akıcı bir telefon

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Az önce dediklerinizi test ettim. Herhangi bir problem yok. Android 5.0 dan kaynaklı olarak sanırım bir performans artışı söz konusu.

Z3 de aynı tepkiyi verecektir diye düşünüyorum. Yani gayet akıcı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadSec -- 7 Mart 2015; 6:52:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.