Şimdi Ara

LG G4 ü tamir ettim mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slmlar arkadaşlar. Bi adet 2. el tablet takasıyla aldığım LG G4 üm var, 2-3 ay sorunsuz kullandım ama sadece aşırı ısınıyordu ve başka bir sorunu yoktu, 1 ay kadar önce önce uzun süre şarjda kaldı ve kullandığım batarya koruyucu program "over charge" diye uyarı vermişti. Telefon, yakın zamana kadar aşırı ısınma ve restart yapıyordu ve nadiren olsa da bazen bootloop restart tekrarı yapıyordu. Telefonu şarja takıyorum biraz şarj olup telefon açılıyordu pil dolunca şarjdan çekiyordum herşey normaldi. Geçen gün aynı şekilde şarjdan çekince dolu pilde tlfnum restart yaptı!!!

Bu son dolu pilde restart olayı ile tlfonumun tam bozulduğu veya şarj devrelerinin bozulduğunu düşünmeme neden oldu.
    Telefonu, bataryasız olarak sadece şarja takılı olarak açtım telefon açıldı normal görünüyor ardından bataryayı taktım
    Batarya % 95 dolu şarj almaya başladı, sonra batarya dolu diye düşündüm kendi kendime. Şarjı çıkardım tekrar reset attı.
    Telefonun bataryasını çıkarıp tekrar taktım ve aynı hata sürekli bootloop yapıyor ve aşırı ısınıyor. Şarjı taktım telefon açıldı ve şarjı çekince yine tlf yine bootloop restart tekrarı yaptı.

Bataryalar pahalı , bir tanıdıktan Lg g4 bataryası alıp test etme imkanım da yok. Düşündüm taşındım Allah'ım bu telefonu tamir etmeme yardım et dedim içimden. Sonra aklıma batarya hakkında, batarya koruyucu programın verdiği şu uyarı geldi "over charge" aha dedim. Yukarıda yazdığım % 95 doluluk oranı batarya voltajı 4.4 volt diye hatırlıyorum, 4.4 volt lipo piller için yüksek sayılır, benim hatırladığım kadarı ile 3.7 volt ile 4.2 volt arasında 4.2 volt olunca %100 dolu galiba ve voltaj azaldıkça bataryanın voltajı da de düşüyor sanıyorum.

Ama daha hiç bir şeyden tam olarak emin değilim, telefonda bozuk olabilir vb düşünceler ile

1-ilk olarak bataryanın plastik koruyucu jelatinini yırttım söktüm, bataryanın üstündeki pimlere gelen soketi koruyan plastiği dikkatlice çıkardım. ( Dikkatli olun koruyucu devre üzerindeki bacaklı ic entegre elemanlar plastik üzerine yapışıp kalarak devreden ayrılabilir)

2-li-po koruyucu devre göründü, batarya ile devre arasındaki bağlantıyı zedelemeden biraz çektim. Batarya ile devre arasında 1-2 mm açıklık oluşturdum. Metal kullanmayın( Bataryanın gövdesi metal ve açıkta kısa devre olabilir)

3- Bataryayı, 2-3 saniye bir ince metal tel ile (çengelli iğneden bozma) devrenin altında kalan yani bataryanın "+" ve "-" çıkışlarına kısa devre yaptım .tell ısındı ve bir an hafif kızardı (dikkat edin daha uzun süre "kısa devre" yapmayın batarya patlayabilir). Kendi kendime pilde hiç birşey yok, batarya baya dolu ve gücü yerinde maşallah diye düşündüm, devreyi tekrar eski haline getirdim.

Sonra bataryayı taktım ve "valaaaa" tlf bootloop a takılmadan ve ısınmadan açıldı. Batarya % 95 te dolu görünüyordu 3-5 dakika herşeyi açtım flash ışığı dahil amacım bataryayı çabuk bitirmek 3-5 dakikada %88 e geldi ertesi gün % 85 tlf kendi halinde stanby modunda. Normal çalışıyor çok şükür bu sorunu halletiğimi düşünüyorum.

Benim yaşadığım sorunlara benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara yardımcı olması amacıyla yazıyorum, sadece tecrübelerimi paylaştım, siz böyle bir uygulama yapmadan önce tedbirlerinizi alın koruyucu gözlük eldiven vb koruyucular kullanın, bataryalar çelik koruyucu içinde ve patlama durumunda şarapnel gibi etrafa saçılabilir. Lg g4 bataryalarda pilin içinde kısa devre koruyucu bir sistem yok diye biliyorum; batarya çıkışında şarj ve kısa devre korumasını yapan bir devre var ve bu bütün bataryalarda olması gerekiyor . Galiba kısa devre pili düzeltti.

Isınmadan dolayı kare şeklinde aluminyum streç folyodan 5-10 kat yapıp üstüne ekledim. Isınma sorununu test etmedim. Galiba daha iyi bir sonuç için çok ince bakır veya aluminyum heatsink lazım oda ayrı ve uğraştırıcı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreindie -- 9 Ağustos 2018; 10:9:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.