Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet dedigin gibi ayarlar / ses /drc diye bi yer var acik yaptim. Deneyecem tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levoank -- 11 Ocak 2013; 22:51:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemka2012

quote:

Orijinalden alıntı: exorcist33

Bende lmayı düşündüğüm için konuyu okudum ve bu konuda aynı sekılde sorunu yasamıs arkadas (luıtfen bekleyın yazısı) bıcozum onerısı yapmıstı usb dıskle sanırım konuyu okumanı tavsıye ederım bastan sonra ben gordum cunku elımde urun olmadıgı ıcın pek ılgılenmedım ama almayı dusunuorm 499 liraydı 30 aralıkta :) sımdı fıyatı nedır bılmesemde z5500 ve bunun arasında kalmıs durumdayım ve beklemeyı tercıh edıorm :) kararsızlık belası..

Naçizane önerim: ağırlık olarak bilgisayara bağlayacaksanız Z5500 gibi bir sistemi tercih edebilirsiniz. TV'ye bağlayacaksanız ise ev sinema sistemi daha iyidir. Daha komplike bir sistemdir...

üstadım teşekkür ederim ağırlıklı olarak bilgisyara bağlıycam tabiki ancak z5500 un bunun kadar temız ses verıp vermedıgını bılmıyorum işin acıkcası bu urunun sesını duydum z5500 de seslerın bazılarında sıkıntı var dıye duymustum.Çok detaylı bılmedıgım ıcın.yanı ses şiddeti ve bass kalıtesı ve bozulmayan ses istiyorum alıp kurdugum zman odam sesden tıtrerken kulaklarım rahatsız olmamalı bu durumda hala z5500 tavsıye edermısınız :) ona gre gıdıp alıcam en kısa zamanda cunku saygılarımla.ve şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: levoank

Otomatik ses kontrolu gibi bisey olsa cok iyi olcak ya. Teledunya kullaniyorum her kanalda ayri ses seviyesi fena oluyo. Hele hd lerde daha fena. Ac kapa ac kapa :-(

Yanlış hatırlamıyorsam bi ses kontrolü vardı galiba... Şimdi işyerindeyim, ama akşam bi bakarım. Galiba DNR veya DCR denen bir özellikti.
    Bi ihtimal televizyonumun özelliğidir ve ben yanlış hatırlıyorum :)

DCR ayarı varda işe yaramıyor :/ digitürkte de aynı sorunu yaşıyorum.
  • 1100RE aldiktan sonra hangi durumda kac kanaldan ses aliyoruz diye incemele yaptim cunku her durumda 5 kanaldan ses gelmiyor. 1100MK ile hoparlor kanal sayisi disinda ana unitede fark yok diye biliyorum o yuzden MK'cilar icinde faydali olacagini dusundugum icin buraya yaziyorum.

a) tum baglantilarda (LAN, USB, HDMI, DVD/BD)

b) tum kaynaklarda (audio, video)

c) tum ses efektlerinde (natural, bypass, bass blast, clear voice, virtual, game, night, up scaler, natural plus, loudness

d) tum kanal sayilarinda (2, 4, 5)

inceledim.

bir tablo haline getirdim. bunu excel tablosu ya da excel tablosundan cevrilmis imaj dosyasi olarak mesaja ekleyebiliyor muyum? evetse ekleyecegim de...
  • Herkese merhabalar,

Bir konuda bilginize ihtiyacım var umarım doğru yere yazıyorumdur.

Benim odam yaklaşık 20 m2 yani ufak bir odam var. Bluray filmler için ev sinema sistemi istiyorum fakat iyi bir ürün alacağım derken kullanamayacağım birşey almakta istemiyorum.

Aslında hayalim Samsung E650W/TK 3DS ev sinema sistemini kullanmak fakat ufak bir odada ne kadar perfonmans alırım orası muamma.
    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/3d-blu-ray-home-cinema-system/HT-E6750W/TK

Sizden ricam böyle bir ev sinema sistemi alsam perfonmans alır mıyım? yoksa sinema sisteminin kalitesine göre alım yapmak yerine mevcut şartlarıma göre hangi sisteme yönelmem gerekir? Bir tavsiye vermenizdir.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

1100RE aldiktan sonra hangi durumda kac kanaldan ses aliyoruz diye incemele yaptim cunku her durumda 5 kanaldan ses gelmiyor. 1100MK ile hoparlor kanal sayisi disinda ana unitede fark yok diye biliyorum o yuzden MK'cilar icinde faydali olacagini dusundugum icin buraya yaziyorum.

a) tum baglantilarda (LAN, USB, HDMI, DVD/BD)

b) tum kaynaklarda (audio, video)

c) tum ses efektlerinde (natural, bypass, bass blast, clear voice, virtual, game, night, up scaler, natural plus, loudness

d) tum kanal sayilarinda (2, 4, 5)

inceledim.

bir tablo haline getirdim. bunu excel tablosu ya da excel tablosundan cevrilmis imaj dosyasi olarak mesaja ekleyebiliyor muyum? evetse ekleyecegim de...

imageshack veya başka bir resim yükleme sitesinden yukleyebilirsin.
    araştırmanın merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kac kanalli audio/video dosyasi oynatirsak, sound effect'in hangi secenegine kac hoparlorden ses aliriz'in tablosu ekte:

• quote:

kac kanalli audio/video dosyasi oynatirsak, sound effect'in hangi secenegine kac hoparlorden ses aliriz'in tablosu ekte:

/>

benim bundan cikardigim sonuc su, 5.1 olmayan video ya da (genelde tabii) muzik dinledigimiz zaman, asil kayit oyle yapilmis olmamasina ragmen, bizi cevreleyecek (surround) sekilde nasil dinlerizi ogrenmek istedim, , ki sound efffect'i neye ayarlayacagimi bileyim...

muzik de dinlesek, video da izlesek, gorunen o ki sadece bass blast ve natural plus'ta 5 hoparlorden ses alabiliyoruz. clearvoice ve night, 2 kanali 5 yerine 3, game ise 5 yerine 4 yapiyor. bypass, natural, up scaler, virtual secenekleri ise kanal sayisini degistirmiyor 2/4 olarak birakiyor.bypass zaten ben bana gelen sesi islemeden disari veririm diyor. onu disarida birakalim, hangi cihazda dinlesek o sesi aliriz zaten.

digerlerine gelince natural, up scaler ve virtual, loudness'tan;

1) virtual, merkez kanali guclendiriyor diyor ingilizce kullanim kilavuzuna gore, ama 2 kanalli ve 4 kanalli kaynaklarda zaten virtual ayarinda merkez hoparlor devreye girip kanal sayisini 3 veya 5 yapmiyor goruyorsunuz. yani bu aciklama sadece 5 kanal icin gecerli. ozetle 2 kanalda virtual'i da yok sayabilirsiniz.

2) natural sesi yumusatiyor sanirim (tahminin dusuk ve yuksek frekanslarin hepsini yaklasik orta volume duzeyine cekip aralarindaki volume farkini azaltiyordur).

3) loudness ise, ayni seyi orta volume duzeyinde degil yuksek volume duzeyinde yapiyordur.

4) up scaler sesi enhance ederim yani kalitesini gelistiririm diyor ama bunu nasil yapiyor bilmiyoruz...

ozetle, bu sistemi ozellikle kaliteli muzik dinlemek icin kullandigimizda + kanal sayisi degismesin orijinal haliyle stereo dinleyeyim diyorsak, en "mantikli" gorunen up scaler gorunuyor.

yok ben muzik de olsa klasik stereo degil her tarafimdan surround duymak istiyorum diyorsak, o zaman sunlardan birini sececegiz:

1) natural plus (kilavuza gore yumusatilmis 2 kanalli natural'in 5 hoparlorden ses verecek sekilde dagitilmis olani)

2) baslari guclendiren (onlerde guclendirilmis bas demis kilavuz ama benim deneyimim bu is icin arka hoparlorlerin kullanildigi)

bunlar ise mantiksal bakma sekli. ama muzik, duygu isi, herkes kendine gore sevdigi ayari secebilir tabii...

• quote:

Orijinalden alıntı: tidus

Herkese merhabalar,

Benim odam yaklaşık 20 m2 yani ufak bir odam var. Bluray filmler için ev sinema sistemi istiyorum fakat iyi bir ürün alacağım derken kullanamayacağım birşey almakta istemiyorum.

Aslında hayalim Samsung E650W/TK 3DS ev sinema sistemini kullanmak fakat ufak bir odada ne kadar perfonmans alırım orası muamma.
    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/3d-blu-ray-home-cinema-system/HT-E6750W/TK

Sizden ricam böyle bir ev sinema sistemi alsam perfonmans alır mıyım? yoksa sinema sisteminin kalitesine göre alım yapmak yerine mevcut şartlarıma göre hangi sisteme yönelmem gerekir? Bir tavsiye vermenizdir.

Teşekkürler.

Linkini verdiğin sistem çok güzel bir sistem ama oda için biraz falza. Ayrıca 20 m.kare bir oda da kule uyduları nereye koyacaksın zaten ufacık. Birde benim gözlemlediğim şöyle birşey var: Bir ses sistemi alırken o sistemi ses seviyesi olarak %25-75 seviyesinde kullanmak gerekli, çok büyük bir hoparlör kısık sesleri güzel veremez düşüncesindeyim. Ayrıca ufak bir hacimde istediğiniz kadar yüksek güçlü ve kaliteli ses sistemi kullanın belli bir ses seviyesinden sonra boğulmaya başlıyor ses... bence oda için HB1100MK bile fazla, ben HB1100MK yı ilk aldığımda abimin evinde kurdum onun salonu baya bi geniş çok güzeldi seside açabiliyordu şimdi kendi evimde ufak bir salonda yüksek ses daha fazla rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

Orijinalden alıntı: tidus

Herkese merhabalar,

Teşekkürler.

Linkini verdiğin sistem çok güzel bir sistem ama oda için biraz falza. Ayrıca 20 m.kare bir oda da kule uyduları nereye koyacaksın zaten ufacık. Birde benim gözlemlediğim şöyle birşey var: Bir ses sistemi alırken o sistemi ses seviyesi olarak %25-75 seviyesinde kullanmak gerekli, çok büyük bir hoparlör kısık sesleri güzel veremez düşüncesindeyim. Ayrıca ufak bir hacimde istediğiniz kadar yüksek güçlü ve kaliteli ses sistemi kullanın belli bir ses seviyesinden sonra boğulmaya başlıyor ses... bence oda için HB1100MK bile fazla, ben HB1100MK yı ilk aldığımda abimin evinde kurdum onun salonu baya bi geniş çok güzeldi seside açabiliyordu şimdi kendi evimde ufak bir salonda yüksek ses daha fazla rahatsız ediyor.

Alıntıları Göster
    .

Cevap için teşekkürler.

Biraz daha araştıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tidus -- 13 Ocak 2013; 0:33:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neos11

...

...

Kule hoparlorlerin asil amaci, ayak icin ayri para vermemek. Cunku satellite da olsa speaker'lar, insanin bas (aslinda kulak) duzeyine konmalari gerekir. Satellite spk alip yere koyuyorsak anlami yok bence. Ben de 699'a kuleli aldim. 45 liradan ucuza 1 adet ayak+ montaji hizmeti saglaniyorsa ya da mobilyalar /duvarlar satellite spk'larin kulak seviyesine koyulmasina uygunsa, 519 lira cok cok iyi fiyat tabii. Bir de bir hata olmasin (herkes icin yaziyorum), kulelideki (1100RE) speaker'lar 3 yollu degil 2 yollu. 3 adet yuvarlak olmasi yaniltmasin, kilavuzdan da kontrol edebilirsiniz. 1100MK'da ise arka speaker'lar 2 degil 1 yollu, on ve merkezler 2 yollu, bunda da yuvarlak sayilarina bakmamali. Kaynak yine kilavuz. Yani uydu ve kule modelleri arasinda yol ve hoparlor (yuvarlak) sayisi farki da var. Tek fark ayak degil. Asli amac o olsa da.

Dediğiniz aynen doğru... Bazı arkadaşlar arka kolonlar dahil aynı yola sahip olduğunu yazmışlardı. Ama PDF kitapçıklarına bakınca arka kolonlarda fark olduğu görülüyor.
    Sesi esas aldığımız merkez ve ön kolonlarda bi fark olsaydı daha belirgin bir fark olurdu bence. Sadece arka kolonlardaki yolun 1 yerine 2 olması ne kadar etkiler tam bilemiyorum. Ses bilgim o kadar değil. Ama bi fark oluduğu açık.
    Bunu satın almadan önce biliyor olsaydım da yine 1100 MK alırdım. Çünkü tower kolon istemedim. Tower kolon almayı düşünseydim 800 TL'ye 1100 RE almak yerine 849 TL'ye Sony BDVE690 alırdım...
     LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu

genel bir yanilgi, sony E690 sadece player. receiver gorevi gormuyor HDMI girisleri yok. sony x80 serisinde bu ozelligi koymusken, nedense x90 serisinde sadece N ile baslayanlara koydu bu ozelligi. yani N590, N790, N890 N990'da var receiver ozelligi. 590 ve 790'in farki arkalarin wireless olabilmesi+1 yol/2 yol hoparlor. 890 ve 990'in farki da 590 ve 690'dan farklari, 2 adet veya 4 adet hoparlorun kule seklinde olmasi o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E51F2AB1B -- 15 Ocak 2013; 12:09:57 >

• Bende bugun bu sistemi almis bulundum hizlial.com dan 550 tl ye, fiyat performans olarak hakkini veriyor, apartmanda oturanlar icin ideal, sorum bende blueray writer var dts hd ve dd master audio codeclerini sadece blueray playerdsn oynatiyor diye okumustum onceki sayfalarda, acaba internetten indirdigimiz blueray isolari bos blue raya yazip izleyebilirmiyim yani kisacasi kopya blue ray oynatiyormu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • d9f38N9PO5QVO

Darty Promosyon Kodu % 6 İndirim Sağlıyor
  • Ulenn daha yeni aldik yapilirmi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: volkie

Ulenn daha yeni aldik yapilirmi bu

http://forum.donanimhaber.com/m_70499834/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70499834

550 tl ye geliyor avantajixle

satılık hb1100mk var duyrulur

• Burdada digiturk teledunya dsmart vs vs kullanan cogu kisinin basina gelen tv kanallarindan gelen az ses sorunu benimde basima geldi, denemedigim method kalmadi, optik kablo hdmi reciver tv in ile her turlu comboyu denedim olmadi, megersem olay uydu alicisinin sesi kisikmis, uydu alicisinin kumandasindan sesi sona getirin, tv kanallarindan max ses 40 da ortalama ses alirken simdi 20 yi gecemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 19 Ocak 2013; 4:15:11 >
  • quote:

Bende bugun bu sistemi almis bulundum hizlial.com dan 550 tl ye, fiyat performans olarak hakkini veriyor, apartmanda oturanlar icin ideal, sorum bende blueray writer var dts hd ve dd master audio codeclerini sadece blueray playerdsn oynatiyor diye okumustum onceki sayfalarda, acaba internetten indirdigimiz blueray isolari bos blue raya yazip izleyebilirmiyim yani kisacasi kopya blue ray oynatiyormu

volkan yok öyle bir şey, usb den optikten desteklediği her formatı oynatır , kopya blue ray konusunda evet oynatır sorun yok .
  • quote:

Burdada digiturk teledunya dsmart vs vs kullanan cogu kisinin basina gelen tv kanallarindan gelen az ses sorunu benimde basima geldi, denemedigim method kalmadi, optik kablo hdmi reciver tv in ile her turlu comboyu denedim olmadi, megersem olay uydu alicisinin sesi kisikmis, uydu alicisinin kumandasindan sesi sona getirin, tv kanallarindan max ses 40 da ortalama ses alirken simdi 20 yi gecemiyorum

bizde şu sorun var; bazı kanallarda ses dengesiz cıkıyor digiturkde. örneğin kanal d açıkken ses normal seviye gelirken x kanala geçince ses bir anda yükseliyor dengeleme yapılamıyor.
  • merhaba HB1100re kullanıyorum güncelleme var dedi başlattım çok uzun sürdü neyse bitti 5sn sonra kendini kapatacak dedi. Kapandı açılmadı bende kendim kumanda dan açtım ama yaklaşık 25dk makina üzerindeki ekranda sadece Please Wait yazıyor ne oldu anlamadım nasıl düzelecek
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.