Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende HB1100MK almak istiyorum.. sizlere bir sorum olacak.. şimdi benim asıl bu seti alma amacım PC hoparlörü olarak kullanmak.. ses kartımda optik çıkış var diye hatırlıyorum ama yoksa mecburen ekran kartının üstündeki HDMIdan baglamak zorunda kalacagım.. normalde o çıkış şimdi LW4500 tv'ye bağlı.. buradan çıkarıp HB1100MK'ya bağlasam, HB1100MKıda başka bir kablo ile TVye baglasam görüntü alabilirmiyim? PC araya giren HB1100MK ya ragmen TVyi görürmü?
    cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..
  • birde arkadaşlar bu icadın elektrik tüketimi ne kadar ölçen varmı? ne LGnin sitesinde nede başka bir yerde yazmıyor..
  • Arkadaşlar elinde BDRemux olanlarımız vardır, İçerisinde bulunan Dolby TrueHD ve DTS HD Master sesli mkv filmlerinden 50 - 100 mb. gibi demo filden kesilmiş örnek mkv dosyası atarlarsa enazından ev sinema sistemi olan arkadaşlar Harici HDD lerine atarak ses sisteminin usb sinden video dan Dolby TrueHD veya DTS HD Master ses alıp almadıklarını deneyerek bizlere yardımcı olurlar. Bu demo film dosyası referans olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

Merhaba arkadaşlar bende HB1100MK almak istiyorum.. sizlere bir sorum olacak.. şimdi benim asıl bu seti alma amacım PC hoparlörü olarak kullanmak.. ses kartımda optik çıkış var diye hatırlıyorum ama yoksa mecburen ekran kartının üstündeki HDMIdan baglamak zorunda kalacagım.. normalde o çıkış şimdi LW4500 tv'ye bağlı.. buradan çıkarıp HB1100MK'ya bağlasam, HB1100MKıda başka bir kablo ile TVye baglasam görüntü alabilirmiyim? PC araya giren HB1100MK ya ragmen TVyi görürmü?

Ben aynen anlattığın gibi yapıyorum. Bilgisayardan HB1100MK ya ordanda TV ye HDMI ile bağlıyorum. 2. çözüm olarak şunuda yapabilirsin (ben nadiren bu şekilde kullanıyorum) bilgisayar direk HSMI ile TV ye tv den de optik çıkışla HB 1100MK ya... Açıkçası sırf denemek için bağladım hiçbir fark gözlemlemedim açıkası. Herzaman 1. sistemi tecih ediyorum çünkü bazen aynen senin istediğin gibi TV ekranına kullanmadan sadece ses sistemi olarak kullanıyorum o açıdan daha esnek oluyor. Bu arada Televizyonun LG ise LG nin bikaç televizyon modelinde 2. anlattığım bağlama türünde DTS sesleri aktarmıyor. Mesela tam modelini hatırmalıyorum ama abimin TV sinde o şekilde... DTS sesleri aktaramıyor. O sebeple birçok açıdan ilk sistem senin işini fazlasıyla görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 30 Ocak 2013; 21:18:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ömerçip1

Arkadaşlar performansı ile ilgili yardım edebilirmisiniz. İyiden iyiye düşünmeye başladım. Ama ekürü RE ayaklısı gibi tüm kolonlar twiterlı iken, MK'de arka kolonları twiter eksik görünüyor. Film izlerken çevresel seste arka kolonların tek yollu bulunması ses eksikliğini hissettiriyormu, bu durum ses dosyasının dts veya ac3 olması fark ettiriyormu.?

2 cihazı yan yana ve çevresek ses verecek şekilde kurmadıkça bunu anlamak zor. Ama mantıksal olarak sadece arka uydları kulağınıza dayarsanız HB 1100RE de tiz seslerin arka uydularda daha net duyulabilir olacağı aşıkar. Ama ortalama seste tizlerde bi azalma artma olacağını zannetmiyorum. Çünkü ben tiz sesleride çok net ve canlı olarak duyabiliyorum ve okuduysanız başından beride belirttiğim gibi en beğendiğim yanlarından biri budur sistemin, tiz sesleri çok güzel net ve temiz vermesi. Herzaman fikrimi söylediğim gibi 1100MK çok iyi sesi olan bir fiyat/performans sistemi... Kuşkusuz RE de çok güzel ancak o parayı verdikten sonra 200-300TL daha verip (ki 800TL de 200 TL %25 gibi bir oran kalıyor) SONY - Pioneer gibi markalara yönelmeyi tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

Merhaba arkadaşlar bende HB1100MK almak istiyorum.. sizlere bir sorum olacak.. şimdi benim asıl bu seti alma amacım PC hoparlörü olarak kullanmak.. ses kartımda optik çıkış var diye hatırlıyorum ama yoksa mecburen ekran kartının üstündeki HDMIdan baglamak zorunda kalacagım.. normalde o çıkış şimdi LW4500 tv'ye bağlı.. buradan çıkarıp HB1100MK'ya bağlasam, HB1100MKıda başka bir kablo ile TVye baglasam görüntü alabilirmiyim? PC araya giren HB1100MK ya ragmen TVyi görürmü?

Ben aynen anlattığın gibi yapıyorum. Bilgisayardan HB1100MK ya ordanda TV ye HDMI ile bağlıyorum. 2. çözüm olarak şunuda yapabilirsin (ben nadiren bu şekilde kullanıyorum) bilgisayar direk HSMI ile TV ye tv den de optik çıkışla HB 1100MK ya... Açıkçası sırf denemek için bağladım hiçbir fark gözlemlemedim açıkası. Herzaman 1. sistemi tecih ediyorum çünkü bazen aynen senin istediğin gibi TV ekranına kullanmadan sadece ses sistemi olarak kullanıyorum o açıdan daha esnek oluyor. Bu arada Televizyonun LG ise LG nin bikaç televizyon modelinde 2. anlattığım bağlama türünde DTS sesleri aktarmıyor. Mesela tam modelini hatırmalıyorum ama abimin TV sinde o şekilde... DTS sesleri aktaramıyor. O sebeple birçok açıdan ilk sistem senin işini fazlasıyla görür.

Cevap için çok teşekkür ederim hocam.. peki güç tüketimini ölçme şansınız oldumu..

normalde bu tür şeyleri dert etmem ama bilgisayara bağlı olacagı için günde en az 10 saat bazende 24 saat aralıksız açık kalacak.. günümüzde gitgide yükselen elektrik fiyatları gözümü korkutmaya başladı.. öncelerden 30-40 öderken 120lere kadar yükseldim.. PC upgrade ve düzgün parcaları seçerek şu an 90 lira ödüyorum... bir arkadaşım sırf abartı elektrik tükettiği için z5500 ü kapatıp TV hoparlörü ile idare ettiğini söyledi.. bendede öyle olsun istemiyorum..

bauhaustan 29 liraya bir watt ölçüm aleti aldım.. şu an evde SHOV IHOO MT5.1 diye bir ses sitemi var.. o normalde 13 watt tüketiyormuş.. benim dinleyebilecegim en yüksek seste ise 25 watt.. 50 watta kadar olursa makul ama sürekli 150-200 watt çekecekse düşünmem gerekir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

Cevap için çok teşekkür ederim hocam.. peki güç tüketimini ölçme şansınız oldumu..

normalde bu tür şeyleri dert etmem ama bilgisayara bağlı olacagı için günde en az 10 saat bazende 24 saat aralıksız açık kalacak.. günümüzde gitgide yükselen elektrik fiyatları gözümü korkutmaya başladı.. öncelerden 30-40 öderken 120lere kadar yükseldim.. PC upgrade ve düzgün parcaları seçerek şu an 90 lira ödüyorum... bir arkadaşım sırf abartı elektrik tükettiği için z5500 ü kapatıp TV hoparlörü ile idare ettiğini söyledi.. bendede öyle olsun istemiyorum..

bauhaustan 29 liraya bir watt ölçüm aleti aldım.. şu an evde SHOV IHOO MT5.1 diye bir ses sitemi var.. o normalde 13 watt tüketiyormuş.. benim dinleyebilecegim en yüksek seste ise 25 watt.. 50 watta kadar olursa makul ama sürekli 150-200 watt çekecekse düşünmem gerekir

Bilemiyorum bu konu içinde veya forumda arat arkadaşın biri yazmıştı 20-30W gibi değerlerden bahsediyordu ama yüksek seslerde (yüksek ses açık ve bangır bangırda müzik çalarken) tabi bu miktar çok daha yükselecektir, ama 10 saat boyuncada yüksek sesle müzik dinlemezsiniz sanırım. O arkadaşın ölçtüğü değer ortalama bir ses seviyesinde kullanımdı sanırsam, ses vermiyorken tüketimi çok yüksek olduğunu tahmin etmiyorum 10W ı geçiceğini sanmam. Şu aldığın cihazla (hatta böyle bir sıkıntın varsa bende almanı tavsiye edecektim) evdeki tüm cihazlarını bir elden geçir, şöyle söliyim böyle ciddi bir elektrik sıkıntın varsa ses sisteminden daha çok enerji yiyen ne cihazlar çıkar evinden :) Hatta HB1100MK yı almadan öncede bu cihazla birlikte git teknosa gibi bir showroom a rica et denesinler. Ben de hep almayı düşünüyorumda böyle bir tüketim ölçüm cihazı fırsat olmadı bir türlü. Maalesef ülkemizde benzin dahil enerjinin fiyatları uçuk bir şekilde arttı, malum dışa bağımlılık kötü yeni çıkan LED LCD TV ler, enerji tasarrufla ampuller vb. tasarrufu öncelik almış cihazlar eblerimizde olmasaydı yani hala eskisi gibi sıcak ampül ve benzeri ürünler kullansaydık ozaman ne olurdu halimiz düşünmek bile istemiyorum. Ölçersen değerleride bizimle paylaşırsın, TV hoparlörü konusunda ben çok rahatım yeni aldığım TV nin hoparlörleri gayet kalliteli aldığımdan beri normal TV izlerken TV yayınında güzel film, müzik olmadıkça sistemi açmıyorum bile

• 1100re bakıyrm 850tlden aşağı fiyat yok bazı arkadaşlar 500-550 ye nasıl almışlar acaba
  • Ürünü 450 Liraya alanlar çok oldu.Tekrar Kliksa nın benzer kampanya yapmasını bekliyorum.

Şu an tv nin kendi oynatıcısından mkv filmler izliyorum.Bu ses sistemini aldığımda hdd yi direkt bunun player ına mı bağlamam gerekecek ses için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Ürünü 450 Liraya alanlar çok oldu.Tekrar Kliksa nın benzer kampanya yapmasını bekliyorum.

Şu an tv nin kendi oynatıcısından mkv filmler izliyorum.Bu ses sistemini aldığımda hdd yi direkt bunun player ına mı bağlamam gerekecek ses için ?

Eskisi gibi TV'ye de takabilirsiniz, size kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Ürünü 450 Liraya alanlar çok oldu.Tekrar Kliksa nın benzer kampanya yapmasını bekliyorum.

Eskisi gibi TV'ye de takabilirsiniz, size kalmış.

Teşekkürler.
  • Şu an ürün için iyi bir kampanya var gibi geldi bana.

Maksimum kartı olanlar için

Hepsiburada 599 tl ürün fiyatı 50 tl max puan ve 50+50 hediye çeki var. 450 ye geliyor denilebilir.
  • Ben kliksa kampanyasını kaçırmıştırm. Sonra hizlial da kampanyayı yakaladım ve hemen kaptım :) amatör biri olarak inanılmaz memnunum ses sisteminden. şiddetle tavsiye ederim.
  • bide altyazaı boyutu ayarlanabilse...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok mu sırıtıyor altyazı boyutu
  • yok da, alışmak lazım. yani bir gömlek büyük olsa kimse hayır demez. Çok zor bişeyde değil, 1 yazılım güncellemesi ile halledilebilecek bir şey.

Yani 500-600 liraya LG marka oynatıcı alacaksın yazı boyutu, yazı rengi gibi en basit 30-40 liralık oynatıcının yapabileceği şeyleri yapamamak saçma geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 6 Şubat 2013; 2:02:11 >
  • Bu setin arka hoparlorlerni duvara montaj icin aparat var mi?
    Duvara raf yapip uzerine koymak istemiyorum. Direk hoparlorleri duvara monte etmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

yok da, alışmak lazım. yani bir gömlek büyük olsa kimse hayır demez. Çok zor bişeyde değil, 1 yazılım güncellemesi ile halledilebilecek bir şey.

Yani 500-600 liraya LG marka oynatıcı alacaksın yazı boyutu, yazı rengi gibi en basit 30-40 liralık oynatıcının yapabileceği şeyleri yapamamak saçma geliyor.

Anlaşıldı ..
    Bu arada kampanya tekrar 599 oldu Teknosa fiyatı..Daha da inmiyor hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

yok da, alışmak lazım. yani bir gömlek büyük olsa kimse hayır demez. Çok zor bişeyde değil, 1 yazılım güncellemesi ile halledilebilecek bir şey.

Anlaşıldı ..
    Bu arada kampanya tekrar 599 oldu Teknosa fiyatı..Daha da inmiyor hani.

Ben hepsiburadadan 599tlye aldim.
    50tl maxi puan ve 100tl de hediye ceki var.

• Hepsiburada çok alışverişim oldu hiç sorun çıkmadı da böyle büyük elektronik eşyaları almak için olumlu yaklaşmıyorum.TV-Bilgisayar vss..Ama öte yandan çok uygun kampanyaları oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.