Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: djaxe

@gözden kaçırmışımdır belkı okurken medya layer olarak blueray iso dosyalarını acabiliyormu cihaz harici hdd den film boyutları 40gb civarı

Merhabalar,

Ben de bu sorunun cevabını arıyorum.

HTPC'yi ethernet kablosuyla ya da kablosuz bu cihaza bağlarsak (htpc ile bu cihaz ayrı odalarda olacaklar) LAN üzerinden 3d bluray İSO dosyalarını açacak mı?

Teşekkürler...

NOT: biraz daha açıklayıcı olması için:
    oda1: pc (içinde 3d iso dosyası)
    bağlantı: ethernet kablosu ya da kablosuz bağlantı
    oda2: lg hb1100mk >>> benq w1070 projeksiyon (hdmi ile görüntü) + lg hb1100mk (ses)

benq'nun 3d modunda film gösterebilmesi için ya gerçek bluray diski ya da iso dosyası gerekiyor (daemon tools ile iso uzantılı dosyayı mount edip arcsoft total media player'ı kullanınca 1080p 3d frame packing çalışıyor. Umarım hb1100mk da ya daemon tools ile mount edilmiş driver'ı görüp filmi çalıştırır ya da direk iso uzantılı dosyayı mount etmeden oynatır).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooztuncer -- 21 Ağustos 2013; 14:30:11 >

• Baglanti ayarlarini bir önceki mesajimdaki resimde açiklamaya çaliştim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür cihazlar direk ac3 veya DTS uzantılı müzikleri açmayabilir.Bunların uzantılarını pc den sağ tıkla ad değiştirden ''wav'' olarak değiştirip oynatmayı deneyin.Hepsi değil ama bazı müzikler bu şekilde çalabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG HB1100 MK 'daki ses sistemini Pionner BDP 150'ye bağlasam ,yani başka player da kullansam yine iyi performans alabilir miyim ? Hem Pionner oynatıcı hem modelin kendi oynatıcısını kullanmayı düşünüyorum." İki oynatıcı da aynı anda bağlı olmayacaklar tabi "
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delicatessen

quote:

Orijinalden alıntı: _-CaGO-_

inanılmaz hayal kırıklıgı yaşıyorum daha 1 ay olmuşken. ac3 de açmıyor 5+1 müzik formatı olan. mecburen farklı formatlara çeviricem 5+1 kayıpsız olan bi format bulup.. büyük aptallık ettim.

dlnada da problem cekiyorum. samsung note tablette tarama esnasında görüyor soru işaretli de olsa ama bağlanamıyor.. tv ye yolluyorum dlna dan öyle dinliyorum. 2 iş yaptırıyor.
    inanılmaz pişmanlık yaşatmakta..

DLNA için hangi programı kullanıyorsun bilmiyorum. Ben android telefonum ile marketten BubbleUPnP adlı programı indirdim. Hem philips televizyonumu hem de ev sinema sistemini anında gördü ve dosyaları çok kolayca yollayıp oradan izleyip veya dinleyebiliyorum.
    Markette en az 10 adet program denedim. Ama hepsi ya görmedi. ya da takılarak oynattı, kilitlendi. BubbleUPnP programını öneririm...

ayarları nasıl yaptın ben htc one ile gerçekleştiremedim server vs. indirdim ama olmadı

• dangermurat kullanıcısına yanıt
    hocam LG telecizyon kumandanızın sağ en alt kısmında sımplınk tuşu olması lazım.o tuşla ses sistemi ve televizyon kumandası uyumlu hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klavuz12 -- 29 Ağustos 2013; 12:38:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaNcEt

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _-CaGO-_

inanılmaz hayal kırıklıgı yaşıyorum daha 1 ay olmuşken. ac3 de açmıyor 5+1 müzik formatı olan. mecburen farklı formatlara çeviricem 5+1 kayıpsız olan bi format bulup.. büyük aptallık ettim.

dlnada da problem cekiyorum. samsung note tablette tarama esnasında görüyor soru işaretli de olsa ama bağlanamıyor.. tv ye yolluyorum dlna dan öyle dinliyorum. 2 iş yaptırıyor.
    inanılmaz pişmanlık yaşatmakta..

DLNA için hangi programı kullanıyorsun bilmiyorum. Ben android telefonum ile marketten BubbleUPnP adlı programı indirdim. Hem philips televizyonumu hem de ev sinema sistemini anında gördü ve dosyaları çok kolayca yollayıp oradan izleyip veya dinleyebiliyorum.
    Markette en az 10 adet program denedim. Ama hepsi ya görmedi. ya da takılarak oynattı, kilitlendi. BubbleUPnP programını öneririm...

ayarları nasıl yaptın ben htc one ile gerçekleştiremedim server vs. indirdim ama olmadı

Slm.
    Programı son 2 haftadır kullanmıyorum. Çünkü cihazlarımı görmemeye başladı.
    Kullanırken sağ altta Devices bölümünde Philips televizyonum ve LG ev sinema sistemini otomatik olarak görüyor ve üzerine tıkladığın dosyayı cihazda oynat diyorsun oynatıyordu.

Şimdi ise ses dosyaları için ShareOnAudio programını kullanıyorum. Sadece ses dosyalarını oynatıyor ama hiç sorun yaşamadım. Tavsiye ederim.

• Tesekkur ederim akilli kumanda da simplik tusu yokmus menuden halletti sogolun @klavuz12

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dangermurat kullanıcısına yanıt
    rica ederim.sorunu çözdüğünüze sevindim...
  • Tesekkur ederim hallettim arka hoporlor icin sanirim bass kuvvet modunu secmeniz lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede sorunsuz çözülmesi iyi olmuş..:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

LG HB1100 MK 'daki ses sistemini Pionner BDP 150'ye bağlasam ,yani başka player da kullansam yine iyi performans alabilir miyim ? Hem Pionner oynatıcı hem modelin kendi oynatıcısını kullanmayı düşünüyorum." İki oynatıcı da aynı anda bağlı olmayacaklar tabi "

soruyu yineliyor ve yeni soru daha soruyorum

MK ile BH6730S farkı nedir ? " Özellikler yazınlar dişindaki farklar " Altyazı boyutu vs..Mk modelinde altyazı küçük BH6730S de nasıl kullanan var mı ?
  • merhabalar ben bu sistemden aldım. televizyonum samsung 51e551 plazma tv. bu tür sistemlere meraklıyım ve giriş özelliği en cok olan bu sisteme yöneldim. tv ye hem optik hem arc den bağladım. tvye hdd yi takıyorum ve actiğim bütün filmlerde hem arc den hem optikten sorunsuz ses alabildim. sistemi samsung kumandasından da kontrol edebiliyorum. acıkcası bundan pek ümitli değildim sistemin lg olmasından dolayı ama kontrol ediliyor. tek sormak istediğim ac3 ses formatlı filmlerde surround ses alabiliyorum ama dts olanlarda olmuyor. lg den ses seceneklerini değiştirdiğimde (natural, virtual vs.) her kolondan ses geliyor fakat surround oolmuyor haliyle.
    samsung tv 500luk hdd yi yaklaşık 4dk da okuyor bundan dolayı cok sıkıntılıydım. evimde lg tv de var 42lm669 modeli hdd yi taktığım anda yaklaşık 3snde okuyor bu hız beni cok sasırttı. 1100mk dan da böyle performans bekliyordum ama samsungu aratmadı sagolsun oda 4-5 dk da okuyor ancak.
    1100mk da dts ses olayını denemedim ama onda acınca acaba dts sesler surround oluyor mu?

• birde biraz cahilce bir soru olacak ama kitapcıkda acıkca belirtmemiş arka surround kolonlar hangileridir. kolon üzerinde kodunda "S" yazanları koydum. tek kolon olanları önlerde kolon ve twitter olanları koydum. fakat surround da arka kolonlar tizlerde pasif kalıyor. bunu cözmek için arka kolonlara twitter bağladım mükemmel oldu tavsiye ederim. :) kolonları yanlış kullanıyorsam lütfen bilgilendirin ;)
  • Arkadaşlar tvye PCsi,laptopu networkten bağlı olan varsa hiç boşuna HDD ile filan uğraşmasın.. serviio diye ücretsiz bir yazılım var.. onu kurun makinadaki video dilerseniz müzik klasörlerini komple share edin keyfinize bakın.. neden serviio derseniz altyazıları sorunsuz gören share edebilen en düzgün yazılım olması ayrıca DLNA programlarında çıkan kategori ayarlarının değiştirilebilmesi özelliği var.. yani genre artist year album diye 1000 tane cıkan seçeneği kaldırıp sadece folderları göster diyebiliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

Arkadaşlar tvye PCsi,laptopu networkten bağlı olan varsa hiç boşuna HDD ile filan uğraşmasın.. serviio diye ücretsiz bir yazılım var.. onu kurun makinadaki video dilerseniz müzik klasörlerini komple share edin keyfinize bakın.. neden serviio derseniz altyazıları sorunsuz gören share edebilen en düzgün yazılım olması ayrıca DLNA programlarında çıkan kategori ayarlarının değiştirilebilmesi özelliği var.. yani genre artist year album diye 1000 tane cıkan seçeneği kaldırıp sadece folderları göster diyebiliyorsunuz

Slm.

Aynı ağ üzerindeki windows veya apple osx üzerinden paylaşıma açtığınız klasörleri görüp altyazılarıyla oynatıyor zaten. PC'ye serviio kurmanın ne artısı olacak anlamadım.

• Sıkıntı yaşamak istemiyorsanız alın Sony. Net
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

Arkadaşlar tvye PCsi,laptopu networkten bağlı olan varsa hiç boşuna HDD ile filan uğraşmasın.. serviio diye ücretsiz bir yazılım var.. onu kurun makinadaki video dilerseniz müzik klasörlerini komple share edin keyfinize bakın.. neden serviio derseniz altyazıları sorunsuz gören share edebilen en düzgün yazılım olması ayrıca DLNA programlarında çıkan kategori ayarlarının değiştirilebilmesi özelliği var.. yani genre artist year album diye 1000 tane cıkan seçeneği kaldırıp sadece folderları göster diyebiliyorsunuz

Slm.

Aynı ağ üzerindeki windows veya apple osx üzerinden paylaşıma açtığınız klasörleri görüp altyazılarıyla oynatıyor zaten. PC'ye serviio kurmanın ne artısı olacak anlamadım.

windows sharing çok kıt bir yazılım.. durup durup şifre istiyor.. klasörleri adam gibi göstermiyor.. hele windows 7 de güvenlik ayağına adamı delirtecek bir sürü saçmalık var.. alakasız şifre olmayan accountuma şifre soruyor.. teker teker paylaşım açıp dosya tiplerini belirtmeme rağmen sadece boş dosya olarak gösterdi.. zar zor 3-5 dosya cıkardı onlarda filmi oynatırken yarıda kesildi..

7 yaşındaki oğluma müstehçen yayınları gizleyen kısıtlı bir windows hesabı açtım alakasız sharingte onunla ilgilide bir sürü boş klasör çıkardı.. ama adam gibi share ettiğim hiç bir klasörü göstermedi..

ama bu serviio da pek sıkıntı yok.. video ismi ve alt yazı aynı ise sorunsuz izleyebiliyorsunuz..

• akşam bakmam lazım. ben şifre falan istediğini hatırlamıyorum. ana menüden film diyorsunuz, usb, direct wifi ve paylaşıma açılan klasörlerin oludğu ekran geliyor, oradan bilgisayarı veya klasörü işaretleyip direkt oynatabiliyorsunuz.
    Bu işlemleri daha çok apple osx bilgisayarıma bağlanarak yapıyorum. ama yazdığım gibi windowsta da şifre hatırlamıyorum. akşam bakmam lazım.
  • ürüne haporlör ayağı takıp kullanan varmı seste bir fark yaşadınızmı ? birde ntsf formatındaki hard diskleri görüyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi areano -- 12 Eylül 2013; 16:08:44 >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.