Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben elektroworld den Philips marka ayak aldım 2 tanesi 20TL yi 4lüsü 40TL ye geldi çokta şık oldu ucuz ayaklar gibi durmuyor.
  • hemen araştıracagğım @tonythetonguc hangi mağazasından aldınız? http://www.electroworld.com.tr/p/philips-sts3001-hoparlor-standi-siyah/ şunu bulabildim 30 lira ama tükenmiş yazmakta :)
  • Evet o model, fiyat değişmiş tabi ben geçen sene almıştım.
  • Slm. arkadaşlar

ses sistemini 6 aydır kullanıyorum. Ama hangi ekolayzır ayarını yaparsam yapayım müzik sesi basların arasında kayboluyor. kulaklık ile veya bilgisayarda dinlerken seslerini daha iyi ayırt edebiliyorum. ses sisteminde dinlerken ise baslardan vs. kaybolup gidiyor ses.

Sadece Oyun ayarında bir nebze olsun dinleyebiliyorum. Çünkü o ayarda baslar geri plana atılıyor.

Sizin kullanıcı ayarında müzik için yaptığınız bir ayar var mı? Daha iyi müzik kalitesi için ne yapmamız gerekir?
  • dun servis getirdi cihazı ana kart değişimi yapmışlar
  • LG HB1100 MK satın aldım bugun deneme amaçlı cihazı test ettim, optik kablo ile TV'den ses , USB'den medya oynatma 7,20gblık "Hotel Transylvania 2012 BluRay 1080p DUAL DD 5.1 TR ENG x264" denildiği gibi medya oynatıcısı çamur gibi değil gayet iyi

Ana menü geçişleri hızlı lakin Cihaz için Lg apps gereksiz olmuş baya 1 yavaş kalıyor. 550tl'ye Ses sistemi bundan iyisi olmaz özellikle cihazın 2xHdmi girişi + optic ses girişleri kullanmak istediğiniz 1 çok cihazda anfi olarak iş görür..

PC'de kullandığım 30cm 700wat kabinli subwoofer var diğer eve geçince onuda hb1100 mk bağlayıp 1 test ederim
  • Arkadaşlar 2 hoparlörden ses gelmiyor neden olur bu. Blu-ray koyduğum halde arka hoparlör de ses yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bas moduna gel ondan sonra speaker level tuşundan SW ye gelip SW yi -5 yap.. Subwooferı konumlandırıken yere koyun hatta yer ile arasına mümkünse boş ince uzun bir karton kutu koyun (bu karton kutu hem alt komsunuzu çok rahatsız etmemenizi hemde katı maddeler iletimiyle sizin oturduğunuz yere gelen bass titreşimlerini azaltır) ve en önemlisi Subwooferın ön yüzü size bakmasın ben bu ayarlarda SW -3 veya -4 de kullanıyorum. Bunlarda hoşnut etmiyorsa night gibi seçenekleri seçin EQ den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT

LG HB1100 MK satın aldım bugun deneme amaçlı cihazı test ettim, optik kablo ile TV'den ses , USB'den medya oynatma 7,20gblık "Hotel Transylvania 2012 BluRay 1080p DUAL DD 5.1 TR ENG x264" denildiği gibi medya oynatıcısı çamur gibi değil gayet iyi

Ana menü geçişleri hızlı lakin Cihaz için Lg apps gereksiz olmuş baya 1 yavaş kalıyor. 550tl'ye Ses sistemi bundan iyisi olmaz özellikle cihazın 2xHdmi girişi + optic ses girişleri kullanmak istediğiniz 1 çok cihazda anfi olarak iş görür..

PC'de kullandığım 30cm 700wat kabinli subwoofer var diğer eve geçince onuda hb1100 mk bağlayıp 1 test ederim

O çamur gibi konusunu sadece USb den oynattığım herşeyde görüntü çamur gibi duruyor diye 1 kişi söylüyordu genelleme yaparak birçok kişide öyle olmadığını söyledi.. Zaten disklerde kesinlikle öyle birşey olmuyor. Medya dosyalarında da olmuyor. Ancak en sonunda bende 1-2 tanesinde denk geldim, 1-2 tane videoklip dosyasında oda çamur gibi denmez. Artık hangi tür codec ti onu hatırlamıyorum ama hepsinde bir fark yok. Samsung TV de oynattığım zaman daha kaliteli olmuştu görüntü. Zaten dediğim gibi medya palyer özelliği desteklediği formatlar açısından zayıf bazı formatlarda da çok iyi kalitede oynatım yapamıyor. Zaten alacak olan herkese ısrarla sırf medya player özelliği için böyle bir sistem alacaksanız almayın diye (medya player derken yanlış anlaşılmasın Bluray, DVD gibi disk oynatımları harkulade, zaten HD alınabilen dijital medyalardan bahsediyorum), Ha başka marka alın desek çokta farklı olacağını sanmıyorum, artık okadar fazla sayıda codec çıktıki piyasaya hepsini destekleyebilen medya player diye birşey görmedim, yani farklı bir cihaz alınsa bile illaki olacak oynatmadığı, ite kaka oynattığı codecler... Heleki eskiyince iyicene geride kalıyor, 1-2 sene sonra çıkacak codeclerin hiçbirini oynatamayacak. Arkadaşın evinde DVDli Philips sinema sistemi var 4-5 sene öncesinin cihazı.. Neredeyse hiçbir codeci açmıyor, hep bilgisayarı bağlayıp izliyor, hatta cihazın HDMI girişi olmadığından bilgisayarı TV ye TV dende optik ile sinema sistemine çıkış alıyor.

• @tonythetonguc

Pro ses+görüntü isteyen zaten ciddi paralar döküyor ev sinema ve ses sistemine hobidir saygı duyarım, 550-600tl LG HB1100 MK vermek yerine o paraya anfi alıp kolonları için ayrı para ödüyor.

LG HB1100 mk benim işimi görür Hdmi+optik ses girişi olması hem LED tv'yi hem PCyi mediaplayer olur HTPC olur ilerleyen zamanda PS4 olur bağlatılarını destekledikten LG kendi oynatıcısına gerek kalmadan anfi olarak kullanırım

Çoğumuz apartmanda yaşıyor 2000tl pro ses sistemine abansanda ,komşular başlar Açık hava sinema şölenine hoş geldiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 25 Haziran 2013; 16:34:53 >
  • Arkadaslar merhabalar. Aldıgımdan beri hicbir sorun yasamadıgım makina bir anda usbden bazı mp3leri okumamaya ve kendini kapatmaya başladı. bir care bulamadım nedir sorun yasayan var mı boyle birşey
  • Peki arkadaşlar LG appsdan uygulama yükleyen oldumu ? tavsiye edebileceğiniz bir şey varmı?

altyazıyı büyütme ve renklendirme imkanı ve aynı isimde değilse kolay seçme imkanı olsaydı birazda menülerde geçiş hızı daha düzgün olsaydı 10 numara olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

quote:

Orijinalden alıntı: ZaBeaT

stereo seslerde sıkıntı yok fakat ne zaman 5+1 dvd veya usb'den 5+1 sese sahip herhangi bir film açsam konuşmaları duyamıyorum. öndeki merkez hoparlörler dahil bütün hoparlörlerden ses geliyor ancak diyaloglar duyulmayacak kadar az bir şekilde. araştırdım forumda ama birşey bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum. önceden ses alabildiğim filmden şu an ses alamıyorum, yazılım güncellemesi yapılmış ben askerdeyken ondan mı kaynaklandı acaba?

Hoparlör ses ayarlarını kontrol et istersen.Bu tip ses sistemlerinde her hoparlörün tek tek desibel cinsinden ses ayarları olur.Centerin ses seviyesi kısık kalmış olabilir.Cihazda otomatik ses kalibrasyonu özelliği var ise bu şekilde ayarlamayı dene.Şayet sorun düzelmez ise servise danış derim.

Aynı sorun bazı filmlerde bende oluyordu. Sonradan anladım ki merkez hoparlör kablosu gevşemiş. Bazı filmlerde konuşmalar sadece merkezden güçlü veriliyor.

• Yavv arkadaslar bendede bu cihaz var mikrofon Bağlanmadigi soylendi bağlayan varmı varsa nasıl baglarim bir yardimci olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgsyx -- 7 Ağustos 2013; 22:10:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .dts formatında müzik oynatabilen var mı ? yoksa bu aptal alet bunu da mı oynatamamakta . ciddi anlamda pişman olacagım bu gidişle.
  • altyazı ile ilgili problemi araştırırken kılavuzunda şöyle bir şeyle karşılaştım. henüz denemedim ama birilerine faydası dokunabilir:

Film altyazı dosyalarının görüntülenmesi sadece temin edilen Nero MediaHome 4 Essentials yazılımı kullanılarak bir PC veya DLNA medya sunucusu tarafından yaratılması ile görüntülenir.

@aXaray68
  • arkadaslar bugun dts formatlı metallicanın bi müzik dosyasını indirdim maalesef oynatmadı :/ çok sinir bpzucu oysaki eksi de dts muzık dınleyenler cok guzel bi deneyim oldugunu yazmıslardı heveslenmıstım ( dikkat edin dts formatlı muzık dosyası dıyorum yanı sonu .dts ile bitiyor , dts ozellikli mkv filmleri acıyor onu bende biliyorum )
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkishwizard04

arkadaslar bugun dts formatlı metallicanın bi müzik dosyasını indirdim maalesef oynatmadı :/ çok sinir bpzucu oysaki eksi de dts muzık dınleyenler cok guzel bi deneyim oldugunu yazmıslardı heveslenmıstım ( dikkat edin dts formatlı muzık dosyası dıyorum yanı sonu .dts ile bitiyor , dts ozellikli mkv filmleri acıyor onu bende biliyorum )

bende senın gıbı hüsrana uradım kardeş
    flac da çalmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: levoank

quote:

Orijinalden alıntı: turkishwizard04

arkadaslar bugun dts formatlı metallicanın bi müzik dosyasını indirdim maalesef oynatmadı :/ çok sinir bpzucu oysaki eksi de dts muzık dınleyenler cok guzel bi deneyim oldugunu yazmıslardı heveslenmıstım ( dikkat edin dts formatlı muzık dosyası dıyorum yanı sonu .dts ile bitiyor , dts ozellikli mkv filmleri acıyor onu bende biliyorum )

bende senın gıbı hüsrana uradım kardeş
    flac da çalmıyor

dts formatlı müzik dosyasını mkv ye çevirmeyi denedin mi ?
  • yok denemedim hıc bırı muzuık bırı fılm dıye
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.