Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömerçip1 -- 19 Nisan 2013; 0:51:08 >
  • arkadaşlar lg lm 860 tv ve LG HB1100MK ev sinema sistemi aldım uydu olarak dm 800 se var uydu cihazını optik kablo ile ses sistemine bagladım genelde uydu yayınları izliyorum ama 5+1 ses alamadım acaba sesi tv den optik yada hdmi ile alsam ses fark edermi.bunu satıp recevir anfi alsam 500 tl civarı daha iyi olurmu ben dvd vs izlemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeerken

arkadaşlar lg lm 860 tv ve LG HB1100MK ev sinema sistemi aldım uydu olarak dm 800 se var uydu cihazını optik kablo ile ses sistemine bagladım genelde uydu yayınları izliyorum ama 5+1 ses alamadım acaba sesi tv den optik yada hdmi ile alsam ses fark edermi.bunu satıp recevir anfi alsam 500 tl civarı daha iyi olurmu ben dvd vs izlemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

optik kablo ile bende niyeyse sonuc alamadım

reciver>1100mk hdmi ile baglayıp
    1100mk>tv hdmi seklinde yaptım
    3d bluray izleyecegimden kablolar 1.4..
    bu sekilde 5.1 dolby filan alıyorum soun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentacdis

quote:

Orijinalden alıntı: yeerken

arkadaşlar lg lm 860 tv ve LG HB1100MK ev sinema sistemi aldım uydu olarak dm 800 se var uydu cihazını optik kablo ile ses sistemine bagladım genelde uydu yayınları izliyorum ama 5+1 ses alamadım acaba sesi tv den optik yada hdmi ile alsam ses fark edermi.bunu satıp recevir anfi alsam 500 tl civarı daha iyi olurmu ben dvd vs izlemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

optik kablo ile bende niyeyse sonuc alamadım

reciver>1100mk hdmi ile baglayıp
    1100mk>tv hdmi seklinde yaptım
    3d bluray izleyecegimden kablolar 1.4..
    bu sekilde 5.1 dolby filan alıyorum soun yok

sagolasın bi deneyeyyim hocam.
  • bende bugün darty den aldım bakalım bu sistemden.Bakalım komşularla aram ne zaman bozulacak.Bursa'da yokmuş,İstanbuldan getirtecekler.Cuma kurarsam,cumartesi,bilemedin pazar komşular kapımda :)
  • Merhabalar, optik kablo kullanmını şu şekilde yaparsam hiç ayar yapmadan ses alabilir miyim? Digiturk un her zaman hdmi ile ev sinema sistemine bağlı olmasına gerek yok. Sadece istediğim zaman ses alabileyim, o zaman açayım ev sinema sistemini.
    Digiturk hdmi ile vestel tv ye bağlı. Digiturk un optik çıkışından lg hb1100mk nın optik çıkışına kablo bağlantısı ile digiturk un sesini ev sinema sisteminden alabilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaho03183

Kablolarda sorun yok hepsi dogru.sesi 2-3 e getirip kulagini woofera yaklastiricnca cok net geliyordu.bide die young u dinledinmi sonuna kadar.bass in bazi yerlerinde cok net verihordu

Ben dinledim o dediğin şarkıyı hep bass modu kullanıyorum ama sesi okadar kısıpta kulağımı SW ye dayamadım hiç ankaraya eve dönünce bir denerim ama tek bir şarkıda yağıyorsa şarkıdaki yani kaydedilmiş mp3 teki bir hatadan olmasın? Bide okadar düşük seslerde sw düzgün bir ses veremez zaten, ancak normal şartlarda da ses normal bi seviyede açıkken be birçok şarkıda yapıyorsa sw de sıkıntı olabilir bir servise ver. Bide son olarak bağlantılarını kontrol et yani anfiden sw çıkışına bağladığın kablo sw ye gidiyor mu diye. Eğer bağlantıda hata varsa oda garip sesler duymana sebep olur.

Birde şöyle bir durum var bası bas frekans larında sw sağında solunda biblo gibi şeyler titriyor olabilir geçen bi mp3 buldum sw tester diye tamamen ağır bass ağırlıklı bir mp3. Hiç bir şarkıda başıma gelmemişti bu mp3te Sesi 10 üzerine getirdiğim zaman çok ilginç bir şekildr salonun öbür ucundaki cam dolaptaki biblolar titremeye ve zangır zangır ses yapmaya başladı noluyor yahu dedim sw yaklaştım bi gariplik yok sonra çevreme baktım sesin dolaptan geldiğini farkettim dolabı elimle sabitleyince ses kesildi :)

Resmen şok yaşadım nasıl farklı bir frekansta ses veriyorsa birtek o parçada ses seviyesi çok abuk olmamasına rağmen dolabı titretiyor diye :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

quote:

Orijinalden alıntı: Farwynd

quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

hakkaten LG saçmalamış, şu altyazıları büyütmek ve rengini değiştirmek için 3-5 satır ekstra kod yazsalar eminim ölmezler ama nerdee..
    bende 42LW4500 var bacanakta yine 42 inch başka bir model LG var onun cayır cayır oynattıgı mkv dosyalarının %80ine benimki geçersiz dosya diyor.. adam olsalar yazılım güncellemesi diye verdikleri 50 mblık çöp dosyalara bu videolarıda okuyacak codecleri koyarlardı(DTS desteğinden bahsetmiyorum, videoyuda görmüyor).. ama anlaşılan müşteri memnuniyeti filan umurlarında değil.. bizde ona göre önlemimizi alıp boş yer zengin etmeyiz olur biter..

Yanlız o konuda haksızsın. Onu her firma yapmak zorunda, eski serilere verirse yeni serileri nasıl satacak? Ev sinema sistemi konusunda ise çok suçlamamak lazım çünkü giriş seviyesi model. Bu işle ilgilenen adam zaten böyle toplu sistemler almıyor her parçayı teker teker alıyor.

Hocam öyle şey olur mu bu ürün hala satılıyor.. Ayrıca alt yazı boyutu ayarlanması bulunmaz bir teknoloji değil aksine hata düzeltimi gibi bir şey.. siz filmdeki altyazıyı okuyamayınca filmden bir şey anlıyormusunuz? birde insanlar her sene ev sistemi mi alıyor.. bunu aldım alt yazı boyutu ayarlananı cıkmış gidip onuda alayım diye mantık mı olur..

LG koskoca bir firma.. basit bir altyazı, codec sorununu çözemezse ben ilerde başka bir elektronik ürün alırken bir daha LGyi tercih eder miyim? 3-5 kuruş ucuz diye bu kadarda tamahkar olmayın.. bir ürün 1 lira dahi olsa, hatası varsa çözülmesini talep etmeliyiz.. bilinçli tüketici olmazsak biz eşek oldugumuz sürece semer vuran çok olur atasözünü daha uzun yıllar söylemek zorunda kalırız..

LG Hakikaten media player özelliği konusunda çok çuvallamış. Ayrıca cihaz giriş seviyeside değil geçtiğimiz sene en üst model olan RE nin bir alt modeli. Giriş seviyesinde 200-300w araşığında dvd oynatmaktan öte pek bir özelliği olmayan sisyemler mevcut hatta LG nin 229 liraya aynen böyle bir sistemi var.

Velasıl kelam medya oynatma konusunda gerçekten çuvallayan bir cihaz, okadar update çıktı cihaza yönelik bi 3D half sbs altyazı problemiyle altyazı boyu problemini çözmediler. ilk aldığımda çok fazla sayıda medya dosyası denemedim ama denedikçede kötü olduğunu gördüm. Bazı formatları oynatmadığı gibi bazı formatlarda görüntü kalitesinin tv ve bilgisayardaki oynatıcıya göre düşük kaldığına şahit oldum. Yani player özelliği önemliyse hayal kırıklığı yaratabilir ama neyseki hepimizin tv leri bilgisayarları bu dosyaları oynataniliyor. açıkçası bu sebeple çokta önemsemedim medya player özelliğinin zayıf olmasını. Şuda bir gerçekki bu özelliği çok iyi olsaydı dahi veya iyi olan mevcut TV larımız bile 1-2 sene sonra çıkan formatları update ile bile desteklemeyecek, bu sebeple bu medya oynatma konusunda illaki laptoplarımıza kısmen bağlıyız. Buna bir örnek arkadaşımın 4-5 sene önce evlenirken aldığı baya üst model bir dvd li samsung sinema sistemini gördüm çok güzel bir sistem amma velakin bırakın bu bizim 3d altyazı şikayetiymiş filan Hd videoları hiç oynatmıyor haliyle ozaman ki teknolojide ve buna uygun bir işlemci içermediği için. Ama sinema ve ses olarak hala harika. Yani zaman içinde bu şikayet ettiğimiz durumların önemi bile kalmıyor, cihazı blu-ray player ve ses sistemi olarak kullanıyoruz (esas amacıda bı zaten). Bu arada medya oynatma derken yanlış anlaşılmasın bluray disc leri canavar gibi oynatıyor hatta abimin ps3 ü ile kalabalık sahnelerde takılmalarla izlediğim full HD disc filmleri çok daha iyi kalitede DTS desteğiyle ve en ufak takılma olmaksızın oynatıyor. Kısacası cihaz çok iyi bir blu-ray player sinema sistemi ve çok iyi bir ses sistemi. Yanında tv, bilgisayar veya harici medya oynatıcı ile desteklenebiliyorsa tadından yenmez. Kullanan herkeste aynı fikirde sanırsam. Keşke medya oynatıcı ve smart tv özellikleride biraz gelişkin olsaymış ama değil açıkçası bundan sonraki update ler ilede düzelir diye bir beklentimde kalmadı benim :) sizde olmasın içiniz rahat etsin çok kaliteli bir bdplayer ve ses sisteminiz var ama medya oynatıcı özelliği yok gibi düşünün ben öyle düşünüp artık bunu oynatırmı acaba diye denemiyorum bile :) TV ninki gayet iyi ama onunda çalıştıramadıkları var ozaman bağla laptopı bukadar basit! Bu olanakları olmayanlar medya player özelliğide var diye bu cihazı almasınlar hayal kırıklığı olur.

• Merhaba.
    Acaba 2TB lık HDD yi bağladığımızda destekliyormu.
    20GB lık filmler var bunları destekliyor mu?
    3D filmlerdeki alt yazı sorunu genelde tüm cihazlarda var.
    Bende WD mp var, ondada sorun oluyor.
    Gelecek cevaplara göre ürünü almayı düşünüyorum.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serif_aydogar

Merhaba.

hocam ben 1100 re modelini kullanıyorum 1tb hdd var hiç bir sıkıntım yok rahat çalışıyor 20 gb üzerindeki 3 d filmlerde hiç bir sıkıntı çıkarmadı izeyebiliyorum
  • Medya player özelliği üst düzey değil tamam. Ama böyle yerlere girecek gibi de değil. Dizi ve film indlriyorum. Mesela vikings dizisinin bütün bölümlerini sorunsuz izledim. Tvim 55 inch olduğu için altyazı sorunum yok. Ama küçük tvlerde sorun olur. 10 filmden 2sinde oynatma sorunu yaşadım. Formatı tanımama, hiç oynatmama sorunuyla karşılaşmadım. Oynattı ama bir müddet sonra takıldı görüntü. Bende usbyi alıp medya oynatıcı egreat cihazına taktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delicatessen

Medya player özelliği üst düzey değil tamam. Ama böyle yerlere girecek gibi de değil. Dizi ve film indlriyorum. Mesela vikings dizisinin bütün bölümlerini sorunsuz izledim. Tvim 55 inch olduğu için altyazı sorunum yok. Ama küçük tvlerde sorun olur. 10 filmden 2sinde oynatma sorunu yaşadım. Formatı tanımama, hiç oynatmama sorunuyla karşılaşmadım. Oynattı ama bir müddet sonra takıldı görüntü. Bende usbyi alıp medya oynatıcı egreat cihazına taktım.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Açıkçası wd medya player m, bu ürün mü karar vermeye çalışıyorum.
    sizde satıyorsunuz galiba ürünü değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilaly.87

quote:

Merhaba.

hocam ben 1100 re modelini kullanıyorum 1tb hdd var hiç bir sıkıntım yok rahat çalışıyor 20 gb üzerindeki 3 d filmlerde hiç bir sıkıntı çıkarmadı izeyebiliyorum

Bilgi için teşekkür ederim.
    Bugün gittim 2 TB hdd yi denedim.
    Açması biraz sürdü ama açtı.
    Merak ettiğim 2.0 tr sesi sadece önlerden veriyor.
    arkalarda ses olmuyor.
    Şuan evde kullandığım 5+1 philipste 2.0 sesi gerekirse 5+1 yapabiliyor.
    Neden böyle bir özellik koymamışlar acaba?
    Görevli arkadaş mkvfilmlerde tr ses alamazsınız dedi.
    Biraz kurcalayınıca ses gelince oda şaşırdı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilaly.87

quote:

Merhaba.

Bilgi için teşekkür ederim.
    Bugün gittim 2 TB hdd yi denedim.
    Açması biraz sürdü ama açtı.
    Merak ettiğim 2.0 tr sesi sadece önlerden veriyor.
    arkalarda ses olmuyor.
    Şuan evde kullandığım 5+1 philipste 2.0 sesi gerekirse 5+1 yapabiliyor.
    Neden böyle bir özellik koymamışlar acaba?
    Görevli arkadaş mkvfilmlerde tr ses alamazsınız dedi.
    Biraz kurcalayınıca ses gelince oda şaşırdı.

game modunu dene2+1 bile 5+1 ses veriyor game mod

• quote:

quote:

Medya player özelliği üst düzey değil tamam. Ama böyle yerlere girecek gibi de değil. Dizi ve film indlriyorum. Mesela vikings dizisinin bütün bölümlerini sorunsuz izledim. Tvim 55 inch olduğu için altyazı sorunum yok. Ama küçük tvlerde sorun olur. 10 filmden 2sinde oynatma sorunu yaşadım. Formatı tanımama, hiç oynatmama sorunuyla karşılaşmadım. Oynattı ama bir müddet sonra takıldı görüntü. Bende usbyi alıp medya oynatıcı egreat cihazına taktım.

LG'nin medya playerı hiçbir gerçek medya playerin yerini alamaz. Western Digital meda player ürünlerini bilmiyorum. Ama eagreat iyi bir oynatıcı. Philips ürünlerini de öneririm. 3000-5000 ve 7000 serisi var. Bir arakadaşım 3000 serisinden aldı. Gayet memnun.

Hangi cihazı satmak istediğimi düşündünüz? Zira hiçbir cihazımı satmak gibi bir niyetim yok :) Bazen LG'nin usb'sinden, bazen egreat medya playerdan izliyorum. LG'nin arada takıldığı bazı filmler olmuştu. Bu nedenle egreat'i elimden çıkaramıyorum.

• quote:

quote:

quote:

LG'nin medya playerı hiçbir gerçek medya playerin yerini alamaz. Western Digital meda player ürünlerini bilmiyorum. Ama eagreat iyi bir oynatıcı. Philips ürünlerini de öneririm. 3000-5000 ve 7000 serisi var. Bir arakadaşım 3000 serisinden aldı. Gayet memnun.

Hangi cihazı satmak istediğimi düşündünüz? Zira hiçbir cihazımı satmak gibi bir niyetim yok :) Bazen LG'nin usb'sinden, bazen egreat medya playerdan izliyorum. LG'nin arada takıldığı bazı filmler olmuştu. Bu nedenle egreat'i elimden çıkaramıyorum.

Yanlış anlamışım kusura bakmayın.
    Aslında ben uzun süredir WD Medya Player kullanıyorum ve memnunum.
    Philips 7000 serisini almayı düşündüm. Daha yeni teknoloji diye.
    Satıcı arkadaş wd kullandıktan sonra farklı bir ürünü beğenmezsiniz dedi.
    Bu nedenle wd alın dedi.

• Arkadaşlar benimde sorunum var 2 yılı gecti nerdeyse lg ht 1000 ev sinesistemini alalı ama bu aralar oldukça kapanıp açılma sorunu var vede kilitlenme sorunu hiç birşekilde kitlenınce çalışmıyor ne yaparsan yap home olarak orda yazıyor orda kalıyor bi ara ugrasınca düzelıyor fakat bu seferde sürekli durmadan ses sistemı kapanıp acılıyor dvd acma yeri acılıp kapanıyor bir turlu sorunu cozemedım garantiside bitti ne yapmam lazım bi yardımcı olursanız sevınırım
  • selamlar dostlar bende aldım evıme kurdum ama bır sıkıntım var normal fılm taktıgımda guzel ses cıkısı sorun yok ama normal kablolu donunce tv ızledıgımde ses sıstemını devreye sokamıyorum tvden gelıyor ses onu nasıl yaparım bulamadım baska bır baglantısımı var acaba
  • Televizyonunuzun optik girişi varsa optik kablo ile bağlantı kurmanız lazım.Yoksa da eski sistem kırmızı beyaz uçlu kablolar vardı ismini hatırlayamadım onunla bağlantı kurmanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snake1907

selamlar dostlar bende aldım evıme kurdum ama bır sıkıntım var normal fılm taktıgımda guzel ses cıkısı sorun yok ama normal kablolu donunce tv ızledıgımde ses sıstemını devreye sokamıyorum tvden gelıyor ses onu nasıl yaparım bulamadım baska bır baglantısımı var acaba

Ses sisteminin HDMI out çıkışından TV'ye HDMI 1.4 kablo ile bağlantı yap. Televizyon izlerken ses sisteminden ARC'ı işaretleyin. Böylece TV'nin vereceği sesleri ses sistemine aktarır. (TV'nizin HDMI girişnin ARC'ı destekliyor olması lazım) TV'nin sesini kısmayı unutmayın. Yankı yapar :)

Ama en iyi sistem bağlantı şekli şu galiba:
    İzlediğiniz sistemi HDMI ile ses sistemine bağlayın (benim tivibu cihazım ve egreat medya playerım LG'ye bağlı).
    Ses sisteminin HDMI out'undan TV'ye bağlantı yapın.
    Ben tivibu izlerken ses sisteminden HDMI 1'i, medya playerdan film izlerken HDMI 2'yi seçiyorum. TV'den birşey yapmama gerek kalmıyor. TV'nin sesi devamlı kısık. Yankıyı önlüyorum böylece.

TV'nizin HDMI çıkışı yoksa optik bağlantı vs. hakkında bilgim yok

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.