Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün lg hb1100 mk sinema sistemimi kurdum.Sizle izlenimlerimi paylaşayım.

1)Benim için en önemli mesele altyazı boyutuyduydu.Altyazılar okunamayacak gibi değil ama küçük kalıyor gerçekten.

2)Hem medya playerımı hem de dsmartı hdmi ile cihaza bağlayıp cihazdan hdmi kablo ile televizyona bağladım.Çok uyumlu çalışıyor,
    seste gecikme veya görüntüde bozulma yok.Yalnız 5+1(DD) sesleri iletmiyor medya player için ayrıca optik kablo almam lazım.

3)Smart tv'si kullanılamayacak kadar yavaş.

4)Ağdan dosyalarımı görüyor ama mp3 bile dinleyemedim veri transferi çok yavaş.

5)Samsung tv'mi kumandası tanıdı.Ses sisteminin kumandasıyla tvyi rahatlıkla kontrol edebiliyorum.

6)Hem telefonumu hem ipadimi kumanda olarak kullanabiliyorum.

7)Ses kalitesi çok güzel yalnız çoğu ses modunda sadece öndeki hoparlörlerden ses geliyor.Genellikle sadece iki ses modu kullanıyorum.

Sonuç olarak fiyat/performans olarak iyi olduğunu düşünüyorum (Vatan Computer 550 TL).Eğer benim için medya player özelliği ve smart tv özelliği çok önemli değil ama aynı parayı verip başka cihaz alacağıma bu özellikleri de barındırsın diyorsanız tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanka7777 -- 12 Mart 2013; 9:40:28 >

• HB den aldım, hızlı kargosu vardı, ertesi gün elime geçti, kutu sıfr açılmamış, ürünlerin jelatinleri üstünde, servis çağırmadım kendim kurdum,ses kalitesi baslar tizler süper, altyazı çok küçük değil normal, 47inc lg640s tv me bağladım, simplylink şahane, wifi şahane,DLNA şahane, blueray terminal tam tvnin ayakları arasına oturuyor, sanki bilerek design edilmiş, ses şiddeti 44 kademe, 8 kademe bile fazla geliyor, gece 12den sonra 4 kademeye düşürmek gerekiyor, manyak kuvvetli ses veriyor.5+1 mükemmel orjinal dts lerde arka kolonlar bütün modlarda aktif, normal yayında bass ve game moduna getirerek aktif ediliyor.Gerçek dijital sesi bu ürün gerçekten veriyor, optik giriş var, hdmı kaploda aynı işi görüyor, televizyonın arc yani 1.hdmı girişine , terminalin hdmı out kısmına kutunun içinden çıkan 1.4hdmı kablo ile bağlamak gerekiyor. Büyük kolonlara hiç gerek yok, çoğuna 10 basar, küçük ama işlevleri gerçekten mükemmel, hava için o büyük kolonları eve koymaya, birsürü yer kaplamasına hiç gerek yok. Kafasında soru işareti olan arkadaşlara hiç tereddütsüz almalarını tavsiye ederim, hepsiburada paraf kart 100 tl veriyor, haftasonu da 8-10 mart 100 tl hepsiburada çeki, 200tl indirim, 599-200=499 a mal oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personel -- 12 Mart 2013; 12:13:58 >

• 1.4 HDMI kablo aldım ARC modunu aktif ettim üstüne optik kablo takılı fakat hala LG LM serisi TV'mden oynattığım görüntülerde DTS alamıyorum. Bass seçeneğini seçtiğimde arkaya sesler geliyor hatta sesin geldiği noktanın tutarlı olduğunu da farkettim eğer dts ise bu neden bana equalizer seçtiriyor ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farwynd

1.4 HDMI kablo aldım ARC modunu aktif ettim üstüne optik kablo takılı fakat hala LG LM serisi TV'mden oynattığım görüntülerde DTS alamıyorum. Bass seçeneğini seçtiğimde arkaya sesler geliyor hatta sesin geldiği noktanın tutarlı olduğunu da farkettim eğer dts ise bu neden bana equalizer seçtiriyor ki?

Eğer natural ses efektinde arkalardan ses alamıyorsan dts veya dolbiy digital aktif olmamıştır.Bass seçeneği sanal bir 5+1 ses verir.Yani bütün sesleri bass efektinde 5+1 alırsın gerçek 5+1 değildir.Televizyonun dts desteklediğinden emin ol,eğer dts destekliyorsa tvnin ses ayarlarını kurcala biraz.Benimde medya playerden 5+1 ses gelmiyordu ses ayarlarıyla oynayınca sorun çözüldü.
  • Arkadaşlar düşünen olursa benim sistemi kutusunda ilk gün temizliğinde 400 tl'ye satıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansar61

Arkadaşlar düşünen olursa benim sistemi kutusunda ilk gün temizliğinde 400 tl'ye satıyorum.

Hocam pm attım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben bu cihaza ps3 U bağladığım zaman dts sesleri çözüyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. Bende HB1100-MK kullanıcısıyım. Evimde sistem olarak 42LM660s ve PS3 bulunuyor.

Benim problemim ps3 ile oyun oynarken (özellikle GT5 ve Crysis) , seste birkaç saniyelik kesilmeler oluyor, daha sonra Sanki yeni bağlanıyormuş gibi tekrar geliyor,
    Neden olduğunu bir türlü çözemedim acaba çıkışlarda mı bir yanlışlık var.
    Ps3 tvye HDMI ile bağlı, Tv ile Sinema sistemi arasında hem optik hemde HDMI ile bağlı. HDMI'lar hep 1.3.

Bir sorunumda internetten indirdiğim Özellikle .mkv formatlı dizilerde ses sorunum var. ne Tv sesleri çözüyor, nede sinema sistemi. ama PC'de denediğimde Normal bi şekilde çalışıyor.
    Forumda da çok araştırdım, internet genelinde de dolaştım çözüm denebilecek pek bir şey bulamadım. Acaba yanlızca ben mi karşılaşıyorum bu sıkıntıyla, yoksa normal birşeymi
  • Merhaba arkadaşlar, ipad deki görüntüyü cihaz üzerinden tv ye aktarmanın bir yolu var mı acaba? Daha çok denemek istediğim digiturkplay deki görüntüyü tv ye aktarmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeozbay

Merhaba arkadaşlar, ipad deki görüntüyü cihaz üzerinden tv ye aktarmanın bir yolu var mı acaba? Daha çok denemek istediğim digiturkplay deki görüntüyü tv ye aktarmak.

https://www.youtube.com/watch?v=cwUN5qxtrwg bunun gibi bir aparat ile olabilir :)
  • hakkaten LG saçmalamış, şu altyazıları büyütmek ve rengini değiştirmek için 3-5 satır ekstra kod yazsalar eminim ölmezler ama nerdee..
    bende 42LW4500 var bacanakta yine 42 inch başka bir model LG var onun cayır cayır oynattıgı mkv dosyalarının %80ine benimki geçersiz dosya diyor.. adam olsalar yazılım güncellemesi diye verdikleri 50 mblık çöp dosyalara bu videolarıda okuyacak codecleri koyarlardı(DTS desteğinden bahsetmiyorum, videoyuda görmüyor).. ama anlaşılan müşteri memnuniyeti filan umurlarında değil.. bizde ona göre önlemimizi alıp boş yer zengin etmeyiz olur biter..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

hakkaten LG saçmalamış, şu altyazıları büyütmek ve rengini değiştirmek için 3-5 satır ekstra kod yazsalar eminim ölmezler ama nerdee..
    bende 42LW4500 var bacanakta yine 42 inch başka bir model LG var onun cayır cayır oynattıgı mkv dosyalarının %80ine benimki geçersiz dosya diyor.. adam olsalar yazılım güncellemesi diye verdikleri 50 mblık çöp dosyalara bu videolarıda okuyacak codecleri koyarlardı(DTS desteğinden bahsetmiyorum, videoyuda görmüyor).. ama anlaşılan müşteri memnuniyeti filan umurlarında değil.. bizde ona göre önlemimizi alıp boş yer zengin etmeyiz olur biter..

Yanlız o konuda haksızsın. Onu her firma yapmak zorunda, eski serilere verirse yeni serileri nasıl satacak? Ev sinema sistemi konusunda ise çok suçlamamak lazım çünkü giriş seviyesi model. Bu işle ilgilenen adam zaten böyle toplu sistemler almıyor her parçayı teker teker alıyor.

• quote:

hakkaten LG saçmalamış, şu altyazıları büyütmek ve rengini değiştirmek için 3-5 satır ekstra kod yazsalar eminim ölmezler ama nerdee..

bir kaç rus sitesinde lg nin bir üst modeli için custom firmware rom tarzı bir şeyler okumuştum. bu işlerden anlayan biri bile custom rom firmware her neyse yazabilir. düştüğümüz hallere bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Farwynd

quote:

Yanlız o konuda haksızsın. Onu her firma yapmak zorunda, eski serilere verirse yeni serileri nasıl satacak? Ev sinema sistemi konusunda ise çok suçlamamak lazım çünkü giriş seviyesi model. Bu işle ilgilenen adam zaten böyle toplu sistemler almıyor her parçayı teker teker alıyor.

Hocam öyle şey olur mu bu ürün hala satılıyor.. Ayrıca alt yazı boyutu ayarlanması bulunmaz bir teknoloji değil aksine hata düzeltimi gibi bir şey.. siz filmdeki altyazıyı okuyamayınca filmden bir şey anlıyormusunuz? birde insanlar her sene ev sistemi mi alıyor.. bunu aldım alt yazı boyutu ayarlananı cıkmış gidip onuda alayım diye mantık mı olur..

LG koskoca bir firma.. basit bir altyazı, codec sorununu çözemezse ben ilerde başka bir elektronik ürün alırken bir daha LGyi tercih eder miyim? 3-5 kuruş ucuz diye bu kadarda tamahkar olmayın.. bir ürün 1 lira dahi olsa, hatası varsa çözülmesini talep etmeliyiz.. bilinçli tüketici olmazsak biz eşek oldugumuz sürece semer vuran çok olur atasözünü daha uzun yıllar söylemek zorunda kalırız..

• feedback vermek lazım. mail atın özellikle yabancı forumlarına.
  • az önce kliksadan %10 world indirimi ile 522 liraya sipariş verdim.. altyazılı film çok izlemediğim için benim pek problemim olmayacak..
  • arkadaşlar hb1100re aldım bu hafta içerisinde bildiğim kadarı ile aynı yazılımı kullanıyorlar.Sormak istediğim soru güncel yazılımda 1080p çözünürlükteki dts formatlı 10gb üstü mkvlerde saliselik takılmalar var mı sizde ? Lm660s hiçbir şekilde takılma vs yapmıyor.
  • Ben de geçen hafta 47LM640 aldım.
    Şimdi ses ve 3D BlueRay peşine düştüm.
    Akıllı TV özelliğini direk kullanması nedeniyle,
    LG 1100 RE modelini düşünüyorum.
    Kliksada 675 lira 12 taksit.
    Daha iyi fiyat bulan üstatlarımızdan haber bekliyorum...
  • Merhabalar. Ön hoparlörlerin yerden yüksekliği önemli mi ses dağılımı açısından? Arkalar için ayaklık aldım zaten onlar 1 m yukarıda zaten. Ön taraftakileri de televizyondan daha yüksek bir seviyeye dolabın üsütüne koysam olur mu? Yaklaşık 1.70 m falan civarında. Ses dağılımında bir sıkıntı yaratır mı? Bir de arka hoparlörlerden bir tanesi için kablo yetmedi, alıp ek yapabilir miyim yoksa 15-20 m tek kablo mu yapayım. Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeozbay

Merhabalar. Ön hoparlörlerin yerden yüksekliği önemli mi ses dağılımı açısından? Arkalar için ayaklık aldım zaten onlar 1 m yukarıda zaten. Ön taraftakileri de televizyondan daha yüksek bir seviyeye dolabın üsütüne koysam olur mu? Yaklaşık 1.70 m falan civarında. Ses dağılımında bir sıkıntı yaratır mı? Bir de arka hoparlörlerden bir tanesi için kablo yetmedi, alıp ek yapabilir miyim yoksa 15-20 m tek kablo mu yapayım. Teşekkürler.

ben hoparlörler için ayak kullanmıyorum arka hoparlörler nerdeyse hiç görünmüyor arka köşelere yerleştirdim, derinden gelsin istedim ve volumlerini yükselttim biraz önler ise tv nin yanlarında duruyor,dolgun ses alıyorum. yükseklikleri için ise herhangi bir bilgim yok olursa eğer sizde paylaşırsanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.