Şimdi Ara

LG HT503TH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
11.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O muydu, bu muydu derken bütçeme göre en iyi seçim olarak düşündüğüm LG HT503TH'yi haftasonu aldım. Öncelikli amacım PS3'te film izlerken ve oyun oynarken kullanmak üzere optik girişli bir sisteme sahip olmaktı. Önce Everest H5402 bulmaya çalıştım, malum sıfırı yok, ikinci el de çok az. 200 TL'ye ikinci el buldum ama özellik ve görünüş bakımından bu parayı etmeyeceğini düşündüm. Sırf uygun fiyata alternatifi olmadığı için düşünmüştüm. Logitech Z5500 malumunuz çok pahalı, onu zaten en baştan silmiştim listeden. İkinci eli bile 600'den başlıyor...

Sonunda, buradaki ve farklı forumlardaki görüşleri de dikkate alarak bir mağazada LG HT503TH'yi gördüm, test etim ve hoşuma gitti. GÖrünüş olarak da çok şık duruyordu. Optik girişi de vardı. Fiyatı da uygun sayılır (599TL, 10 taksit). Dayanamadım aldım.

Eve kurulumu yapıldı. TV ile birlikte çok güzel görünüyorlar.

Ses (elbette beklentilere göre değişir ama) fazlasoyla tatmin edici. Subwoofer pasif ancak çok iyi ve temiz ses veriyor. Ses ayarı 40'a kadar ama 15'ten sonrası için komşularla kavgayı göze almalısınız. Uydu hoparlörlerden gelen ses de çok temiz ve tok.

PS3'üm ve uydu alıcım TV'ye (LG 47LH4000) HDMI kablo ile bağlı. Optik kablo ile TV'yi HT503TH'ye bağladım. Bu şekilde hem PS3'ten, hem uydu alıcıdan, hem de TV'den gelen sesi kayıpsız (Dolby ve DTS de dahil) ses sisteminden alabildim.

Burada bir sorun var yanlız. Şöyle ki, PS3'ten gerek film izlerken gerekse oyun oynarken ses görüntüye göre daha geç geliyor. Bu bzane belli olmayacak kadar az, bazen ise rahatsız edebiliyor. Bu durumu bir türlü aşamadım. Ses iletiminde arada TV olduğu için bu sorun kaynaklanıyor diye düşünerek PS3'ü optik kablo ile direkt ses sistemine bağladım. Bu şekilde sesin gecikmesi sorunu ortadan kalktı. Halen bu şekilde kullanıyorum. Tabi bu şekilde TV ve uydu alıcı seslerini ses sisteminden alamıyorum.

Bu sorunun çözümünü bilen varsa çok makbule geçer çünkü bu biraz moralimi bozdu. Zira bu sorun TV'den kaynaklanıyor olabilir ve örneğin ileride 5.1 ses yayını da yapan HD bir kanalı ses sistemine bağlı olarak izlerken seste gecikme olabilir.

• hayirli olsun
    ben de ayni modelin sh kodlu olanini (ayaksiz olanini) almayi dusunuyorum bulabilirsem. olmadi sendekinden alacagim. galiba teknosa kampanyasi ile aldin.
    sorununla ilgili daha onceden urunun manualini indirdigimde gozume carpmisti, copy paste yapiyorum:

HD AV Sync - Bazen Dijital TV’de görüntü ile ses arasında gecikmeler olur.
    Bu tür bir sorun olduğunda sese gecikme ayarlayarak durumu telafi edebilirsiniz,
    böylece ses etkili şekilde görüntünün gelmesini ‘bekler’. buna HD AV Sync denir.
    Gecikme miktarını seçmek için / tuşunu kullanın, 0 ve 300m sn arasında herhangi
    bir değeri belirleyebilirsiniz.
    Gecikme hangi dijital kanal üstünde olduğunuza bağlı olarak değişir. Eğer kanal
    değiştirirseniz HD AV Sync’i yeniden ayarlamanız gerekebilir.

senin durumunda bu gecikme degerini dusurerek cozume ulasabilirsin sanirim.
  • Saol dostum.

O bölümü ben de okumuştum, ancak o ayar, eğer ses görüntüden önce geliyorsa işe yarıyor ve sanırım sadece dijital tv yayınında kullanılabiliyor. Benim durumum tam tersi, görüntü sesten önce geliyor yani seste gecikme var. O ayarı yapınca ses daha da geç gelir...
  • rica eederim
    eger su anda o ayar atiyorum 100ms gibi bir degerse ve 0 a getirirsen sorun cozulebilir. ha zaten 0 ise baska careler dusunmek lazim.
  • Şu anda ayar sıfırda...
  • Arkadaşlar, HT503TH'de önceden ayarlanmış hazır ekolayzır modları var, classic, pop, jazz gibi. Ama manuel olarak kendimize göre ekolayzır ayarı yapamıyoruz. Acaba bunun bir yöntemi var mı benim bilmediğim? En azından bas ve tizi ayarlayabilsem yeter...?
  • EQ ayari yapilabilecek bir yer ben de bulamadim. ama hazir eq da deneyerek bir nebze daha uygun payar bulunabiliyor. yine de olsa cok daha iyi olurmus. biraz ekmek-kofte meselesi aslinda.

503sh teshir urunu disinda bulamadigim icin ben de 503 th aldim ilk izlenimlerim gayet olumlu. fiyat/performans orani yuksek bir urun bence

edit: mkv filmleri dts olarak cozdurebildin mi? denedigim 2 mkv de ses dts olmasina ragmen cozmedi, acaba bendeki filmlerden mi yoksa mkv formatinda dts cozmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersint79 -- 12 Ekim 2009; 1:35:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LAS454B & LG SH3B Soundbar
    8 yıl önce açıldı
    LG HT904TA
    15 yıl önce açıldı
    LG Soundbar
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun, güle güle kullan. mkv denemedim açıkçası...
  • tesekkurler.
    denemediysen bir dts album indirip dinlemeni isterim. ben dinledikten sonra artik mp3 dinlemem heralde dedim. 55 ekran tv ve analog yayindan sonra lcd de seyredilen hd film kadar keyif veriyor : )
  • arkadasım biraz ornek verebılırmısın bende xbox360 aldım ona baglıcam da dolby digital ses alırmıyım teknosada 550tl dusmus
  • Arkadaşlar bir de kullananlarşu mkv olayını netleştirebilir mi acaba?
    Ben WD TV için düşünüyordum ama kurt düştü içime şimdi.
  • mkv oynatmıyor
  • ps3 te ses problemi yok, gelen sinyalleri çözebiliyor alet, yalnız konsolu direk bağlamak yerine tv üzerinden ses aktarımını gerçekleştirirseniz thesanitarum'un da yazdığı gibi ses gecikme oluyor (bende de durum aynı).

WD TV için emin değilim, fakat en sağlıklısı mağazaya gidip denemek olacaktır, farklı formatlarda farklı tepkiler verebiliyor çünkü. Desteklediği formatlar arasında MKV yok. Ben mkv filmleri lcd tv'ye çözdürüyorum (42LH3000) fakat tv, DTS sesi işleyemediği için ses sistemine de gönderemiyor bu konuda sıkıntı var, mkv film seçerken AC3 seçmek gerekiyor ya da filmi ac3 e çevirip seyrediyorum .

DTS uzantılı bir DTS 5.1 şarkıyı usb girişi kullanarak çaldığımda ekranda DTS simgesi yanıyor ve 5.1 olarak dinleyebiliyorum, bir sıkıntı yok. güzel bir özellik çünkü dts uzantılı parçaları cd ye auido olarak yazdırmak zahmetli biraz.

WAV ve diğer uzantılara sahip DTS 5.1 şarkıyı usb belleğe yazdırıp usb girişten çalmayı denediğimde hışırtı alıyorum. Audio cd olarak yazdırıp çaldığımda ise bir sorun yok çözüyor.

Optik girişe de DTS formatlı bir veri geldiğinde de çözeceğini düşünüyorum, bu ses sisteminin öne çıkan özelliklerinden biri bu çünkü harici kaynaktan DTS çözen ses sistemi piyasada çok fazla yok. bu ürünün birkaç katı fiyata satılanlar dahi çözemiyor. Zaten beni cezbeden de bu özellik ve LG marka lcd televizyonla tek kumandadan kullanabilme özelliği idi.

Sonuç olarak almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Verdiğiniz parayı hakeden bir ürün, bu sınıfta da harici DTS çözen HDMI çıkışlı başka bir ürün görmedim (HT503SH dışında, bu modelin ayaksız olanı fakat sıfırı pek bulunmuyor fiyatı 400-450 tl civarı). Hifi ses sistemi performansı beklemezseniz memnun kalırsınız, apartman kullanıcısı için ideal.

• merhabalar ben de yaklaşık 20 gündür lg 503th i lg 42 hd ready plazma tv ile kullanıyorum hdmi kablo ve optik kablo ile bağladım yanlız tv izlerken 5+1 ses alamıyorum bunun sebebini bilen yardımcı olursa sevinirim.
  • 5.1 ses alabilmen icin ses sistemine gelen yayinin da 5.1 olmasi lazim. normal tv kanallarinda da boyle bir uygulama yok bildigim kadariyla. bunun icin sanal 5.1 olarak dinlemen gerekir, bunu da tv izlerken kumanda uzerindeki VSM tusuna basarak secimi "virtual" secenegine getirerek yapabilirsin. bu secenek mono ya da 2 kanal sese sanal 5.1 uygulayarak tum hoparlorlerden ses almani saglar.
  • teşekkürler.
  • virtual seçeneğine getirsemde yine de 5+1 ses gelmiyor.
  • Virtual seçeneğinde birkaç kez daha basarak ilerlersen matrix diye bir seçenek var. Onda gelmesi lazım.
  • Sanitarium düzeltme için sağol, ben genelde sd yayınları iki kanal dinlediğim için dikkat etmemiştim.
  • Ersin, PS3 sende de direk bağlı sanırım ses sistemine. TV'yi de normal aux olarak mı bağladın?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.