bir ürün 3 kere tarih değiştirmezki, rezalet, benim gibi sipariş bekleyen tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun tedarih süreci tarihi 18 aralığa uzatılmış. ne zman gelir meçhul
cok fena tongaya bastik 18 aralikta urunmu yollanir ...
benn bu hepsiburada nin ................. daha ucuz veya20-30 tl yakin bulursam alirim bunlarimi beklicemmm
'2 hafta daha attılar.İki hafta sonra yine 2 hafta sonraya atarlarsa şaşırmam.
Baska yerlerde de arastiriyorum. Stokta yok gorunuyor.
Bu arada 7-8 kutu dememin sebebi; ben LG HT502TH modelini kullaniyorum (oturdugum evde ev sahibi almis). Optikten ses almaya calisirken arastirmalarimda bir incelemede 7-8 kutu geldigiyle ilgili bir bilgi hatirliyordum bu sebeple. Sanki 4 adet cevresel hoparlor+subwoofer+receiver+vs tek kutuya sigmayacakmis gibi bir dusunce olusmus bende.
Mudur sordu; ses sistemi tavsiye et diye ben de israrla fiyat konusunda avantaji oldugu ve 4 Aralik'ta stoklara girecegi icin 30 Kasim'da 200 TL "size ozel indirim" + world card avantajiyla siparis etmistim.
desktop bilgisayarımdaki anakartımda onboard spdif out çıkışı mevcut.Logitech bir digital ses sistemi alsam bağlasam dts ile kodlanmış mkv leri direk 5.1 alabilirmiyim acaba ?
Birde bu yaz evleneceğim ve bir lcd tv + ev sinema sistemi alacağım.Bu ses sistemini uzun zamandır takip ediyorum.Ben elimdeki 1080p ve 720p dts ile kodlanmış blueray rip filmlerimi 5.1 DTS ve DP II olarak izlemek istiyorum.Alacağım lcd tv samsung yada LG olacak onada karar veremedim gerçi daha :) Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
Kolay Gelsin..
Bilgisayardan Spdif-Optik ceviricisiyle Logitech in Z5500 modeline baglarsaniz DTS ile kodlanmis filmleri/muzikleri DTS olarak 5.1 duyabilirsiniz. Logitech in baska hangi modellerinde DTS decoder i var bilmiyorum ama Z5500 bir ara 450 TL ye kadar dusmusken gordugu talep uzerine 900 TL ye kadar cikti bir ara; su andaki fiyatini bilmiyorum.
LG nin bu modeliyle ilgili olarak; elinizdeki bluray filmlerinin mkv uzantili oldugunu dusunursek; bu model MKV oynatmiyor. O yuzdenbir media player (WDTV, Popcorn, E-great vs) almani gerekiyor. Bu media playerlardan LG ye optik kablo ile baglanti yaparsaniz sesi DTS alabilirsiniz.
Samsung TV ler Mkv oynatiyor ama DTS sesleri downmix yapip kendi hoparlorunden veriyor mu ya da DTS sesleri kendi optik cikisindan disari verebiliyor mu bilmiyorum. (eger verebiliyorsa TV nin islemcisini ne kadar yormak istersiniz bilmem ama usb den hard disk baglarsiniz, optik kablo ile de tv den bu ses sistemine baglanti yaparsiniz, 1080p,720p filmleri DTS li olarak izleyebilirsiniz)
Sayın sirphoenixx
Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.evet fiyatı 900 küsür tl lerde geziyor biraz araştırdımda pahalımış. Samsung Lcd Tv olarak önerebileceğiniz bir model varmı ? bu ses sitemi ile kullanabilmek için. Elimde LG HT904TA olduğunu düşünerek cevap verebilirseniz çok sevinirim.Veyahut varsa buna denk önereceğiniz daha kaliteli ev sinema sistemi onada açığım :)
Not: Bu arada Downmix nedir ?
Cevaplar için teşekkürler.Kolay Gelsin..
hepsiburadan ilk alışverişim bu gidişlede son alışverişim olacak bir söz vardır yiyemiyeceğin.... diye başlar bunlarda baştan aralığın sonu yada artık ne zaman gelecekse?!? o tarihi atsalardı sipariş edenlerde ona göre sipariş etselerdi! hiç bir açıklama yok paso tarih öteliyorlar anlamış değilim
Şöyle birşey denedim. olmuyormuş.
HDMI'dan DTS destekli sesi TV'ye girdim. TV'nin opticten ht904TA'ya bağladım. Normal seslerde işe yarıyor ama DTS, DD sesler TV'den geçmiyor. Yemedi :)
bende bu urunu yaklasık olarak bi ay once hepsiburdadan sipariş ettim.Ürün 25.11.2009 tarihinde stokta olacaktır diye yazmaktaydı hepsiburadaya guvenerek sipariş verdim. daha sonra 04.12.2009 tarihine en son olarakta 18.12.2009 tarihinde stokta olacaktır diye yazmıslar tabi garantisi yok bu hepsiburdanın bana yapmıs oldugu ikinci yamuktur bundan sonra hepsiburdadan alısveriş yapmayı düşünmüyorum yapacak arkadaşlarda tavsiye etmiyorum ben yine eskisi gibi hızlıal sitesinden alısveriş yapmaya devam edecem en azından sözlerinde duruyolar ve insanları kandırmıyolar.
quote:
Orijinalden alıntı: hwa
HDMI'dan DTS destekli sesi TV'ye girdim. TV'nin opticten ht904TA'ya bağladım. Normal seslerde işe yarıyor ama DTS, DD sesler TV'den geçmiyor. Yemedi :)
Tersini neden yapmiyorsunuz? ;) yani DTS destekli goruntuyu ses sistemine giris yapip, ses sisteminden de HDMI ile TV ye baglarsaniz, sesleri DTS olarak ses sisteminden almaniz kuvvetle muhtemeldir. (aslinda onerim; sesi Spdif/optik ile ses sistemine baglayip hdmi ile de lcd ye baglamaniz)
TV den gecmemesinin sebebi de TV lerin almadigi DTS passthorugh lisansidir. Yani uzerlerindeki tuner ile kablolu dijital yayinda DTS li yayin varsa onu optikten iletebilir ama disaridan gelip baska bir yere DTS yi vermeyebilir. Bu lisansa sahip cok fazla marka yok benim bildigim.
quote:
Orijinalden alıntı: rampage4u
Sayın sirphoenixx
Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.evet fiyatı 900 küsür tl lerde geziyor biraz araştırdımda pahalımış. Samsung Lcd Tv olarak önerebileceğiniz bir model varmı ? bu ses sitemi ile kullanabilmek için. Elimde LG HT904TA olduğunu düşünerek cevap verebilirseniz çok sevinirim.Veyahut varsa buna denk önereceğiniz daha kaliteli ev sinema sistemi onada açığım :)
Merhaba,
Oncelikle LCD TV icin ana bolumlere bakabilirseniz oradaki arastirmalar ve modellerle ilgili gorusler cok daha fazladir. herkesin secimi de kriterlere gore farklidir. Ornek ben Samsung almam, yerine Philips ile Sony alirim. Bunlarin sebeplerini de gercekten anlayarak ve icinize sinerek anlamak isterseniz dedigim gibi yine forumdaki LCD bolumune bakmanizi oneririm
LG HT904TA ya muadil modellere gore ucuz bir model ama ne yazik ki su anda temin edilemiyor, 18 Aralik da pek inandirici degil
quote:
Orijinalden alıntı: sirphoenixx
quote:
Orijinalden alıntı: rampage4u
Sayın sirphoenixx
Merhaba,
Oncelikle LCD TV icin ana bolumlere bakabilirseniz oradaki arastirmalar ve modellerle ilgili gorusler cok daha fazladir. herkesin secimi de kriterlere gore farklidir. Ornek ben Samsung almam, yerine Philips ile Sony alirim. Bunlarin sebeplerini de gercekten anlayarak ve icinize sinerek anlamak isterseniz dedigim gibi yine forumdaki LCD bolumune bakmanizi oneririm
LG HT904TA ya muadil modellere gore ucuz bir model ama ne yazik ki su anda temin edilemiyor, 18 Aralik da pek inandirici degil
cevaplar için teşekkürler.Bende Samsung dan soğudum bu aralar Sony ile ilgileniyorum ve Sony nin şu en çok satan modeline göz diktim gibi W5500.Usb den mkv oynatmak gibi bir amacım yok çünkü o işi alacagım HD Media Player halletsin işte bu sebeple F/P oranı iyi olan bir ses sistemi bakıyordum ve bunu buldum.İzmirdeyim.Burada bu ürünü bulabilecegime inanıyorum.HB den almak istemiyorum çünkü yamuk yaptılar 2 kere
Zaten 2. seçeneği gerçekleştirdim mecburen. Amacım receiver ve HTPC'yi ayrı ayrı bağlamak yerine tek bir yerden sesi alıp bir girişi boş bırakmaktı. En azından denemiş oldum :). Direk HDMI ile ses sistemine girersem görüntü olarak istediğimi alamıyorum. HTPC'yi DVI destekli HDMI girişinden girdim seside optik girdim. HDMI girişim boşta kaldı en azından ilerisi için :)
quote:
Orijinalden alıntı: sirphoenixx
quote:
Orijinalden alıntı: hwa
Tersini neden yapmiyorsunuz? ;) yani DTS destekli goruntuyu ses sistemine giris yapip, ses sisteminden de HDMI ile TV ye baglarsaniz, sesleri DTS olarak ses sisteminden almaniz kuvvetle muhtemeldir. (aslinda onerim; sesi Spdif/optik ile ses sistemine baglayip hdmi ile de lcd ye baglamaniz)
TV den gecmemesinin sebebi de TV lerin almadigi DTS passthorugh lisansidir. Yani uzerlerindeki tuner ile kablolu dijital yayinda DTS li yayin varsa onu optikten iletebilir ama disaridan gelip baska bir yere DTS yi vermeyebilir. Bu lisansa sahip cok fazla marka yok benim bildigim.
quote:
Orijinalden alıntı: eronur
Selamlar,benim bu cihazla ilgili bir sorum olucaktı, bilen biri cevaplarsa çok sevinirim ona göre aleti alıp almamaya karar vericem.Şimdi benim HDMi çıkışlı bir laptop'um var fakat ses kartımın 5.1 ses desteği yani optic çıkışı yok bu nedenle laptop'a harici optic çıkışlı ses kartı almayı düşünüyordum.Forumda okuduğum üzere bu cihazın hdmi giriş-çıkışı var.Öğrenmek istediğim laptop'un hdmi çıkışını HT904TA'a nın hdmi girişine bağladıktan sonra hdmi çıkışınıda televizyonuma bağlamam halinde, Dolby Digital ve DTS codec'li filmlerin seslerini hdmi kablo üzerinden (optic kablo kullanmadan) 5.1 olarak dinleyebilir miyim?
Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürlerimi sunarım...
Tüm HDMI çıkışlı laptop sahibi arkadaşlara yardımcı olacağını düşündüğüm ve araştırıp bulduğum birkaç bilgiyi paylaşmak istedim.HDMI çıkış hem görüntü hemde ses iletir.Sesi nasıl verirseniz aynı şekilde iletmektedir.Hdmi çıkışlı laptoplarda optik kabloya gerek yoktur.İlk olarak km player son sürüm yüklenmeli.Ardından CORE AVC codec yüklenmesi tüm hd filmler için yeterlidir.Km player ayarlarından dahili kod çözücü iptal edilip harici çözücüden coreavr seçiliyor.Aynı sistem ses içinde yapılıyor.Sesi km playerin dahili çözücüsünden değil harici çözücü olarak coreavc yi seçiyoruz.Hepsi bu kadar.10 liralık ikinci bir hdmı kablo ile tüm filmleri dts li izleyebilirsiniz.bir tanesi laptoptan ses sistemine girmek,diğeri sesten tv ye.Sorular olursa bilgim dahilimde cevaplamaya çalışırım.Sonuçta bende araştırıp buldum.Ama şimdi çok memnunun.
Cevaplayamadığım bir tek sorun kaldı.CD'ye yazdırdığım 1,3 gb tan büyük divxlerde hareketli sahnelerde bazen yarım saniye takılma oluyor. Daha önce bu problemle karşılaşan oldumu.DVD+ DENEDİM DVD- denedim usb denedim hepsinde takıldı.Film 23 kare.1,5 GB.Laptoptan bağlayınca sorunsuz oynatıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: dedekaan
quote:
Orijinalden alıntı: eronur
Selamlar,benim bu cihazla ilgili bir sorum olucaktı, bilen biri cevaplarsa çok sevinirim ona göre aleti alıp almamaya karar vericem.Şimdi benim HDMi çıkışlı bir laptop'um var fakat ses kartımın 5.1 ses desteği yani optic çıkışı yok bu nedenle laptop'a harici optic çıkışlı ses kartı almayı düşünüyordum.Forumda okuduğum üzere bu cihazın hdmi giriş-çıkışı var.Öğrenmek istediğim laptop'un hdmi çıkışını HT904TA'a nın hdmi girişine bağladıktan sonra hdmi çıkışınıda televizyonuma bağlamam halinde, Dolby Digital ve DTS codec'li filmlerin seslerini hdmi kablo üzerinden (optic kablo kullanmadan) 5.1 olarak dinleyebilir miyim?
Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürlerimi sunarım...
Tüm HDMI çıkışlı laptop sahibi arkadaşlara yardımcı olacağını düşündüğüm ve araştırıp bulduğum birkaç bilgiyi paylaşmak istedim.HDMI çıkış hem görüntü hemde ses iletir.Sesi nasıl verirseniz aynı şekilde iletmektedir.Hdmi çıkışlı laptoplarda optik kabloya gerek yoktur.İlk olarak km player son sürüm yüklenmeli.Ardından CORE AVC codec yüklenmesi tüm hd filmler için yeterlidir.Km player ayarlarından dahili kod çözücü iptal edilip harici çözücüden coreavr seçiliyor.Aynı sistem ses içinde yapılıyor.Sesi km playerin dahili çözücüsünden değil harici çözücü olarak coreavc yi seçiyoruz.Hepsi bu kadar.10 liralık ikinci bir hdmı kablo ile tüm filmleri dts li izleyebilirsiniz.bir tanesi laptoptan ses sistemine girmek,diğeri sesten tv ye.Sorular olursa bilgim dahilimde cevaplamaya çalışırım.Sonuçta bende araştırıp buldum.Ama şimdi çok memnunun.
Cevaplayamadığım bir tek sorun kaldı.CD'ye yazdırdığım 1,3 gb tan büyük divxlerde hareketli sahnelerde bazen yarım saniye takılma oluyor. Daha önce bu problemle karşılaşan oldumu.DVD+ DENEDİM DVD- denedim usb denedim hepsinde takıldı.Film 23 kare.1,5 GB.Laptoptan bağlayınca sorunsuz oynatıyor.
laptopta sorunsuz oynatyı cunkı laptop u ses sıstemıne bagladıgında sadece gelen goruntu veya sesi aktarır tv ye,
ama ses sisteminin kendı dvd playerını usb playerını kullanırsan o zmaan takılmalar dedıgın sahnelerde olur, gayet normaldır bunlar, bazı dvd dıvx oyntadan pleyerlerda takılma olmayabılır ama onlarında goruntu kalıtesı berbat olucaktır, yani o sahnelerde az biraz takılma olacaktır, usb bellek hızında sorun yoksa yani 15 mb okuma hızına sahıpse sana haylı haylı yeter, ama takılma olmasın dıyorsan ps3 yada laptop kullanıp sadece sesı ses sıstemınden alıcaksın yada hdmı ye baglayıp izliceksın bu dedıgın seyın sorunu yalnızca yazılımla olur ama yazılım olursada izledıgın fılmın kalıtesını dususrerek bu takılmalardan kurtulunabılır bence gerek yok cunkı cok az nadır sahnede oluyor bu takılmalar ben denedım ;)
hepsi buradanın konuyla ilgili gönderdiği mesaj.
07.12.2009 14:17:57 Tarihinde Mesajınıza Cevap Verilmiştir.
Ürünün tedarik süresi LG Electronics In. Türkiye tarafından gümrükten çekilme işlemi nedeni ile gecikme yaşanmıştır.
Ürünlerin gümrükten çekilme işlemi devam etmekte olup en kısa sürede sevk edilecektir.
Bu sıkıntıyı siz değerli müşterimize yansıttığımız için özür diler anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yaşattığımız sıkıntı için özür diler anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz.
Bizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.
İnşallah 18'inden önce çekerlerde erken gelir.
Ben teslimatin gecikecek olmasindan oturu Siparisi iptal ettim
Ya bende başka yerde 30-40 TL fazla farkla bulsamda anında HB iptal edip ordan alıcam ama ne HT903TA nede HT904TA var ortalıkta...Bulan olursa ve paylaşırsa sevinirim...