Şimdi Ara

LG IPS Panel ile ilgili..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba aşağıdaki linkteki videoyu izlerken görüntüde özellikle mavi renklerde bazı yerlerde mesela solda hafif belirgin yay halka biçiminde sanki pürüzlü gibi izler oluyor. Bu videonun görüntüsü ile ilgilimidir yoksa ips panelle ilgili bir sorun olabilirmi. IPS panel kullananlar rica etsem bir izleyebilirmi. Sonuç nedir görüntü nasıl sağolun.
    fastPayyoutube
    fastPay’le istanbulkartımı NFC özellikli telefonumdan nasıl yüklerim?
    https://www.youtube.com/watch?v=JzZrW8VIVdo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainf -- 15 Nisan 2019; 19:3:21 >

• LG IPS panel monitör kullanıyorum. Şuraya park edeyimde akşam bir bakayım.
  • Terracide kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sağol..
  • Telefonla ekranın fotoğrafını çekebilir misiniz? Tarifiniz "color banding" problemi gibi duruyor. Şu linkten test edebilirsiniz sorunu;
    www.lagom.nl
    Gradient (banding) - Lagom LCD test
    http://www.lagom.nl/lcd-test/gradient.php
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Merhaba testin sonucu normal çıktı. Söylemek istediğim işte bu yuvarlak içine aldığım kısımdan görüldüğü gibi aynısı sağ taraftada oluyor bundan bahsediyorum. Bunlar ışığın halka oluşturmasımı ne bileyim kamera çekimi ile ilgilimi artık bilmiyorum belki bu normal bir şeydir video bu şekildedir görüntüden olabilir. Başka bir ıps monitördede böyle görünüyorsa o zaman bir sorun olmadığını düşünüyorum. Ama işte ıps monitörü olanlar izleyip buraya sonucu yazarlarsa ne olduğunu biraz anlayabilirim. Sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainf -- 15 Nisan 2019; 18:58:33 >

• Terracide kullanıcısına yanıt
    Merhaba görüntüyü izleyebildinmi. Sağol.
    Merhaba rica etsem görüntüyü izlermisin veya izleyebilecek başkaları varsa onlardan bilgi alabilirmisin. Sağol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IPS panel de burn in sorunu
    8 yıl önce açıldı
    LG OLED Panel Değişimi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rainf R kullanıcısına yanıt
    Yuvarlak içine aldığınız kısımda birşey görünmüyor, ekran görüntüsü alırsanız belli olmaz, ben kendi ekranımda gördüğüm şekli ile görüyorum, sizin ekranın telefon ile fotoğrafını çekip o fotoğrafı atmanız gerekiyor. Ben kendim izlediğimde bir sıkıntı görmüyorum, homojen düz bir mavi var sadece.
  • dostum bu sıkıntı normalde color banding diye geçiyor benim ekrandada o izle hafiften belli oluyor hatta telefondan baktım ondada var(iphone6s) buna çok takılma bence videoların kalitesizliğindende bazen fark ediyor. ama bendede var yani
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Samsungdan izledinmi bir izlermisin. Ondada olursa o zaman normaldir diye düşünüyorum. Color banding testi yaptım ben daha önce sonuç normal çıktı. Sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainf -- 16 Nisan 2019; 11:55:35 >
    hem monitör hem telefondan izledim dostum. biz geçen sene s2716dg aldık 6-7 kişi hep bu tarz problemlerle ugrastık color banding ısık sızması bilmem ne, ama cogu videoda sorun oluyordu biz ona hemen color banding dedik. malesef suana kadar kusursuz monitör bulamadım... bulsam 3-4 bin veririm ama hepsi sorunlu
    Her yerde belli olmuyor maalesef ama arkadaşın dediği gibi halka halka görünüm color banding maalesef. Birçok monitörde az ya da çok neredeyse hepsinde var, sıfır olan yoktur sanmıyorum, bende de çok az var ama rahatsız etmiyor.
    O zaman bu normal bir şey. Görüntü video ile ilgili diyebiliriz. Peki 27 ıps için 1920*1080p çözünürlük sence nasıl yeterli oluyormu.
    dostum çoğu arkadaş yetersiz, pikseller belli olur diyor ama ben şunu fark ettim. 22" 1080p'de ben yazıları okuyamıyordum kücük kalıyordu sonra 27" 2K monitör aldım yazılar daha bi kücüldü tamam görüntü güzelleşti ama zorlanıyordum. Geçen samsungu alınca 27" 1080p bi baktım yazılar logolar herşey büyüdü tam benlik oldu açıkçası. ve ben dibine girmeme rağmen piksel filan göremiyorum. kişiye göre değişir sanırım. tek bir sıkıntı var mesela youtube'da 720p 1080p harici videoyu tam ekran izlersen bulanıklaşıyor. ama hd izlersen 10 numara. ben memnunum dedigim gibi ama sen şimdi kenarda ısık gözüküyor filan diyince kafam yine çorba oldu :D bu arada monitör duvara asılı aramda 1 metre var. Konuyu okuyacak arkadaşlar içinde S27F350 samsung
    Düzeyine göre değişir, telefonla fotoğraf çekin dedim ama ısrarla yüklemiyorsunuz? Ancak öyle anlayabiliriz ne düzeyde olduğunu sizdekinin.
    Tamam sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainf -- 16 Nisan 2019; 15:5:1 >
    Videonun sendeki ekran görüntüsünü rica etsem koyabilirmisin özellikle mavi renkte nasıl bende bir bakardım. Paneldeki açıklığa gelirsek bu modelin birçoğunda var ben kendim gördüm. Hatta 24 olan modelinde bile gördüm. Tabi bu herkesin kendi düşüncesi önem vermeyen olabilir. İstersen dikkatli bakarsın. Monitörün iç kısmındaki led gözüküyordu. Bir çok yerinde vardı. Aslında bu monitör meselesi diğer donanımlar gibi değil. Daha bir hassaslık istiyor. Alıyorsun yok ışık yok piksel bir sürü yönden düzgün çalışması lazım. Üst seviyelerdeki monitörlerden alma düşüncem oldu. Ancak samsung lg gibi bu sınıf monitörleride kalite olarak yeterli görüyorum. En azından bir sistem alınacaksa böyle olmalı. Artık imkanlara göre sistem güçlendirilebilir.
  • Geç cevap için kusuruma bakma. İzledim video boyunda mavi alanda bir daire şeklinde çizgi var. Buna color banding deniyor normal durum. Büyük ihtimal monitörünüz benimki gibi 6 bit. Normal kısaca.
    Bu düzeyde herkeste var, 8 bit bendeki monitör onda da var, ama bazı cihazlarda felaket düzeyde oluyor onu da gönderdiğim testte anlıyoruz zaten. Sıkıntı yok yani merak etmeyin hepimizde böyledir aşağı yukarı.
    Sağol. Bu color banding durumunu yok etmek mümkün değil gibi görünüyor. Çünkü renk derinliği 10 bit filan olmalı diyorlar. En azından azaltılamazmı. Burası önemli işte. Azaltmanın yolları ne olabilir. Benim ekran kartım amd radeon rx590 ekran kartlarını kullanarak bunu azaltmanın yollarını bulamazmıyız. Bir konuda okumuştum nvidia kartın sürücü ayarları ile azaltmışlar. Forumda konu bu baktım biraz azalmış gördüm ama işte ayarları anlatmamışlar bunu hiç sevmiyorum birşeyler yapıyorlar anlatmıyorlar neyse hani uğraşsak faydası olmazmı. Sizlerinde düşüncelerinizi öğrenmek isterim. Birşeyler paylaşalım belki azda olsa faydası olabilir. Sağolun.
    https://forum.donanimhaber.com/color-banding-problemi-samsung-s24a350h-asus-gt440--68378984

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainf -- 17 Nisan 2019; 11:17:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.