Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş parmak izi değilde toz vardı benim ürünün üzerinde
  • Benimki de açılmış ama parmak izi vs yoktu. Dediğim gibi anladığım kadarıyla her ürün ithalatçısı tarafından açılıp içine TR kullanma kılavuzu vs atılıyor. Sonuçta TR için özel üretilmiş bir ürün değil ve yasalara göre satabilmek için TR kullanım kılavuzu vermek zorundalar.

Ayrıca monitörün çerçevesinde ki jelatinleri sanki daha önce çıkartılıp yeniden takılmış gibi duruyordu. Köşelerde falan kalkıklıklar var yani. Dikkatli vaktım çıkartılıp takılmamış ama dandik baştan sağma yapıştırılmış. Köşelerde vs kalkıklık var.
  • Evet arkadaşlar monitör ile biraz zaman geçirme fırsatı buldum. Dikkatimi çeken noktları sizin de tecrübenize sunuyorum.

İlk olarak 2 adet DVI to HDMI kablom vardı bunları sırayla denedim. DVI to HDMI kablomun bir tanesinin DVI tarafındaki pinler full diğerinin pinleri normal DVI sayısı kadar. Yanı monitörün kutusundan çıkan dandik DVI kablosundaki PIN sayısı kadar pini var. Ve bu kablo monitöre görüntü verdiremiyor. Özetle ekran kartınızdan DVI to HDMI dönüştürücü ya da kablo ile görüntü alacaksanız siz siz olun dönüştürücünüzün ya da kablonuzun DVI tarafında ki PIN'lerin tam olmasına önem verin. Aksi halde görüntü alamayabilirsiniz.

Gelelim bir diğer soruna benim GTX580'nim serviste olduğu için şu an kasada Zotac GeForce 9800 GT AMP! Edition 512MB Ekran Kartı takılı. Ve bu ekran kartında HDMI çıkışı yok. Elimde 2 3 tane DVI to HDMI dönüştürücü ve 2 tane HDMI kablo mevcuttu. Başladım sıradan denemeye. DVI to HDMI dişi dönüştürücüye erkek ten erkeğe HDMI kablo taktım Dönüştürücünün DVI kısmını ekran kartına kablonun HDMI kısmını da monitöre taktım görüntü almakta sorun yok. Kulaklıktan ses te alabiliyorum. Ancak sorun şu ki aldığım görüntüde bu resim de ciddi dalgalanmalar oluyor:http://a1111.hizliresim.com/r/r/pzcm.png
    Bir çok HDMI dönüştürücüsü ve HDMI kablosu denedim ama ne yaptıysam bu dalgalanmaya engel olamadım. Ya benim ekran kartım HDMI çıkışı olmadığı için DVI'dan HDMI'a olan dönüştürücü ile alınan görüntüden hayır gelmiyor. Ya da monitörün HDMI görüntüsü ses vs taşırken dalgalanmalara neden oluyor. Kaliteli güzel bir nvidia kartı olupta HDMI'dan başarılı o resimde en ufak bir dalgalanma olmadan görüntü almayı başarabilen var mı merak ettim. Yoksa HDMI ile görüntü alındığında bu dalgalanma herkeslerde oluyor mu acaba?

Ayrıca kutudan çıkan DVI kablo ile bağlantı kurduğumda monitörü 59Herz DVI olarak çalıştırabildim. 60'ı göremedi. Ama kendime ait kaliteli bir DVI kablom vardı onunla bağlantı kurduğumda sorunsuz olarak 60 herz görüntü alabiliyorum. HDMI'da da 60 herz olarak bağlanıyor.

Neyse sizinde görüş öneri ve tecrubelerinizi bekliyorum arkadaşlar

• Dostum bilgisayardan bağlantı yapıyosan hdmi diye kasmana gerek yok bence. Sonuçta tek farkı ses taşıması diye biliyorum.

Dalgalanma acaba ayar yapmadığından olabilir mi ya da ekran çözünürlüğünden 32 bit yerine 16 bit seçili olmasın. Sonuçta 9800 ekran kartı bile olsa piksel başına 8 bit vermesi lazım.

Bu dediklerime bir bak. Önceki mesajlarımda tarif ettiğim sRGB ayarlamasını sende yap bakalım nasıl olacak.

Ekran kartım Ati çipsetli ve hdmi bağlantı ile bir fark yok dvi arasında. Dalgalanma görmedim.
  • Evet, HDMI kablo HD TV'lerde kullanılır daha çok. Hem görüntüyü, hem de sesi aynı anda aktarım yapabilmek için. Yani onun harici ses bileşeni olan bir PC'deki kalitesel karşılığı DVI'dır. DVI'da full hd görüntü aktarımı yapar, kablosal bir sıkıntın yoktur senin. Ekran ayarlarını ekran kartı menüsünden kurcalamanı tavsiye ederim. Orada da renk profili seçenekleri mevcut. Oradan da ayarlama yapman gerekiyor olabilir.
  • dijital aktarım olduğu için dvi, hdmi da görüntü arasın da fark olamaz zaten. 0 ise 0 gider, 1 se 1 gider. Ben geçenler de pc-monitör bağlantısın da dvi nin hdmi dan daha iyi olduğunu duymuştum. hdmi görüntü + ses, dvi sadece görüntü olduğu için... doğruluğu nedir acaba, bi bilgisi olan var mı? Benim monitördeki pikselleşmenin, çizgilerin ve keskinlik değerinin berbat olmasının nedeni o olabilir mi acaba...

gerçi laptopta sadece analog + hdmi var. dvi deneme şansım olmadı, olamaz da maalesef. laptop-monitör de hdmi + dvi girişini denemiş arkadaş fark varsa yazabilirlerse sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 24 Kasım 2011; 12:28:01 >
  • QuakeM evet DVI benim için yeterli sorun yok amacım sadece denemek ve arasıra da monitörden ses almak kulaklık çıkışını da kullanabilmek içindi. Yoksa sorun yok yani. Ayarlarım ile ilgili sorun yok merak etmeyin o konuda bilgime güveniyorum. Daha önce de dediğim gibi olay ya benim ekran kartınmın HDMI desteği olmamasından kaynaklanıyor ya da bu monitör PC'den HDMI'a yapılan bağlantılarda çok başarılı bir sonuç elde edemiyor.

dusty 4 5 senedir vs HDMI kullanıyorum hali hazırda DVI to HDMI olarak kullandığım 400Hrz FUL HD plazmam vs var. Aynı bağlantıyı ona yaptığımda sorun ya da dalgalanma yok mesela. Dediğim gibi ayarlarımla vs ilgili değil olay Muhtemelen ekran kartımın dönüştürülmüş HDMI'ı bir şekilde monitörümü tatmin etmedi ya da monitörün HDMI bağlantısında sorun var. Zamanla çıkar. Bence HDMI'dan monitörüne bağlantı kurup ta berbat görüntü alanlar bir de HTMI to DVI converter parçalardan alıp monitörlerine DVI'dan bağlantı kurmayı denesinler tahmin ediyorum ki çok fark olacak: HDMI erkek -> DVI Dişi dönüştürücü parça ucuna kutudan çıkan DVI kablosunu takıp dönüştürücünün HDMI ekrek ucunu laptoplarına DVI kablolarını da monitöre taksınlar.

GoingToFree alakası yok. Bence sen benim yukarıda yazdığımı bir dene birşey kaybetmezsin.

Bu arada benim laptoplarımda dda HDMI çıkışı var denemek aklıma gelmemişti bu akşam da onlara bir bakayım. HDMI yine kötü görüntü veriyorsa Monitörün HDMI'ından şüpheleneceğim. Hem şu yukarıda bahsettiğim sistemi de deneme fırsatım olur. Dönüştürücü cenneti gibi malzeme var elimde. Durumu yazarım.

• Yok hocam oyle bir görüntü farkı kalitede. HDMI ve DVI aynı şekilde işlev görür. o berbatlığın başka bir çözümü vardır mutlaka. Ayarlarınızı yazar mısınız bize?
  • Akşam gittiğimde önce laptoplarla ilgili testleri yapayım sonra hepsini yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Yok hocam oyle bir görüntü farkı kalitede. HDMI ve DVI aynı şekilde işlev görür. o berbatlığın başka bir çözümü vardır mutlaka. Ayarlarınızı yazar mısınız bize?

şu an servise gönderildi hocam değişim raporunun onaylanması için, beklemedeyim... yeni ürün gelirse, onda da böyle sorunlar olursa yazarım.
  • Elaman@ Ben GoingToFree için yazmıştım o mesajı, alıntı yapmayınca karışıklık olmuş.

Tamam, o şekilde bir neden, bir çare bulmaya çalışırız o halde.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Arkadaşlar, sözüm monitörüne HDMI'dan bağlantı yapanlara!

Ben yaptığım testlerde bazı sonuçlara ulaştım. Fark ettiğim olayı sizlerle paylaşacağım. İnanıp inanmamak uygulayıp uygulamamak tamamen size kalmış. Bu konuda yanılamayacak kadar olayın farkındayım, kimseyle tartışmak vs de istemiyorum amacım sadece bilgilendirmek. Eğer monitörünüze HDMI'dan bağlantı yapıyorsanız asla tam anlamıyla monitörün hakkını verecek görüntü alamazsınız. HDMI girişini ancak PS ya da Xbox ve ya DVDplayer, Uydu receiver vs için kullanmanızı öneririm diğer türlü kesinlikle bilgisayar için HDMI bağlantısını kullanmayın.

Eğer DVI to HDMI ya da HDMI to HDMI ile monitöre bilgisayar bağlantısı yaparsanız monitörün renk yelpazesinde daralma oluyor ve mesele bu resimde dalgalanmalar görüyorsunuz: http://a1111.hizliresim.com/r/r/pzcm.png

Çözüm olarak monitürünüze DVI bağlantısı yapmanız gerekiyor. Tabi bu durumda birçok kişi benim notebook'um da DVI çıkışı yok sadece HDMI ve RGB çıkışı var diyecektir. RGB'yi de kullanmayın. Yine laptobunuzun HDMI çıkışından görüntü alın ama aşağıdaki resmini çekip eklediğim gibi bir dönüştürücü kullanın o zaman sorun kalmıyor.

Ben testlerim de 2 notebook, uydu receiver ve bir de masa üstü PC kullandım. Monitörün HDMI girişine DVD receiver vs bağlayınca dediğim gibi sorun yok ama PC bağlayınca dalgalanmalar var. Bu yüzden kesinlikle ne yapın edin DVI'dan bağlantı kurmanızı tavsiye ediyorum

Konuda emek veren birkaç arkadaşım var onlara karşılıksız yardımlarından dolayı çok çok teşekkür ederim

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

• Monitör gelsin, hdmi ile tekrar bağlantı kurup aynı sonuçları alırsam yapacağım ilk iş sizin önerinizi denemek olacak. Eleman, Eyvallah denediğin için. Dönüştürücü alırken dikkat etmemiz gereken bir şey var mı? Ya da direk dvi-hdmi kabloyla denediniz mi?

İşe bak boşu boşuna 20 tl hdmi kablosuna bayıldık, dönüştürücü alsak yeticekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 24 Kasım 2011; 18:15:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

Monitör gelsin, hdmi ile tekrar bağlantı kurup aynı sonuçları alırsam yapacağım ilk iş sizin önerinizi denemek olacak. Eleman, Eyvallah denediğin için. Dönüştürücü alırken dikkat etmemiz gereken bir şey var mı? Ya da direk dvi-hdmi kabloyla denediniz mi?

İşe bak boşu boşuna 20 tl hdmi kablosuna bayıldık, dönüştürücü alsak yeticekmiş.

Önemli değil. Monitörünüzde sadece görüntüyle ilgili bir sorun varsa DVI'dan bağlayıp denerler ve görüntü sorunsuz sa aynen iade edebilirler. Başka nedenlerden sorun varsa değişim vs olur. işallah da değişim olur kafanız rahat olur.

Mevzu bahiz olan dönüştürücü türünü alırken dikkat etmeniz gereken birşey yok. Bir tarafı HDMI diğer tarafı Dişi DVI olacak. Dişi DVI olduğu için zaten içindeki pin yatakları full olmalı. Dışı sarı vs olursa altın suyu falan diye çakıyorlar işte bak çok aşırı tuzlu olmayan ama kaliteli görünen birşey al dene.

Direk DVI to HDMI kablolarımla denedim ve ikisinden de görüntü alamadım. Neden bilmiyorum bir tanesi DVI kısmını PC'ye HDMI kısmını monitöre takınca görüntü veriyor ama yine dalgalı. Fakat bizim hedeflediğimiz HDMI kısmını PC'ye DVI kısmını monitöre takmak olayını yapınca görüntü alamadım. Demek ki kablonun yönü var ya da doğru bacaklar eşleşmiyor diye düşündüm. Ancak çok kaliteli DVI to HDMI kablolar var HAMA vs belki onlar sorunsuz olarak HDMI to DVI olarak da çalışır elde varsa denemek lazım.

Monitörünüz geldiğinde test edip mutlaka paylaşın. Bu konunun doğruluğunu onaylamanız aynı durumda olan birçok kişiye ilaç olacaktır

• Arkadaşlar bende IPS236V monitörü aşağıdaki adresten 540 TL ye aldım

http://www.webdenal.com/lg-ips236v-pn-ips236v-pn-monitor_378318.html

Ürün; IPS236V-PN modeli, 1920x1080 60 hz., made in Indonesia, DVI kablosu mevcut kutuda, resmi distrübitör garantili (tüm kutular içine garanti belgesi ve türkçe kullanma kılavuzu koymak için açılıyor ve sonra tekrar kapatılıyor ), mayıs 2011 üretimi, kutunun ön alt kısmı kuşe kağıt gibi renkli ve üzerinde "IPS Teams Up with LED" yazıyor.

Ürün malzeme kalitesi ve görüntü kalitesi olarak bence gayet başarılı. TN panel bir LED monitörüm vardı IPS panel gerçekten farkını belli ediyor...

Allah güzel güzel kullanmayı nasip etsin hepimize, almak isteyenlere de tavsiyemdir.

Saygılarımla.

• Bende 1 hafta once teknobiyotikten aldim. Ama daha kullanmak nasip olmadi. Hdd hasarli cikinca yolladim yenisini bekliyorum.
  • Çok güzel bir monitörün oldu hayırlısı olsun. Bunun keyfine varan bir daha TN vs gibi panellerin yüzüne bakmaz. Webden al da iyidir hızlı kargo yapar ve fiyatları da genelde uygun oluyor. Kutu vs hakkında verdiğin bilgiler aynen doğru. Yurtdışında satılanı kuşe kağıttan bir kutu ama TR'ye gelen sanıyoruz asya pazarı için biraz daha şişirme paketlemeye sahip. Monitör de dediğin gibi çok çok başarılı sadece onca lisanın yanına bir de TR dil seçeneği yüklenmeliydi. O lisan listesinde TR kadar tüketime sahip olmayan birçok ülke var. Bizim ülkemizde oralarda satıldığında çok daha fazla satılacağı garanti. Yine de Türkçe lisan bulmak mümkün değil. Hadi yazılım firmaları tarafından her zaman görmezlikten gelinmeye alıştık. En azından donanım firmaları adam yerine koysunlar. TR pazarından gayet iyi pay kapıyorlar. Malum elektronik üretiminde geriden dünya birincisiyiz.

• @ Elaman, teşekkürler...
  • Alan arkadaşlara hayırlı olsun mönitör pes fifa oyunlarında nasıl ghosting varmı konu güzel ama mönitörün hiç resmi yok masaüstü birkaç resim eklerseniz daha güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 25 Kasım 2011; 2:58:15 >
  • Hayırlı olsun, ben de şirketim için IPS236V-PN aldırmaya karar verdim nihayet. Biraz toplu alım gibi olacağı için fiyat araştırması yapılması gerekiyor. Ben kararı verdim, ürünü sundum sonuçta. Gelince bakarım ben de nasıl bir monitör olduğuna
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.