Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Easy Set Package ben kurdum ama bir değişiklik göremedim. Hala cd deki driverları yükleyemiyorum "installation aborted" uyarısı geliyor. smart + ayarların da hala "please install or check easy steal package " uyarısı önüme çıkıyor. Masaüstü görüntüsü tatmin etti ama ince ayrıntılar hala kötü durum da. Özellikle yazılar (yazı ayarı yapmama rağmen), keskinlik... 254 no'yu bende göremiyorum ve o resimdeki dalgalanmalar hala mevcut. sanırım tam bir kurulum yaptığım da herşey düzelecek. eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, baya baya sıkıldım çünkü uğraşmaktan... hayır çözülse ne ala ama tıkandım feci... ayrıca ekran dokunmatik tuşlarında aydınlatma olmaması da ayrıca işleri zorlaştırdı yahu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 22 Kasım 2011; 1:53:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Orijinalden alıntı: shumin

QuakeM'in 14:28'de attığı mesajdan kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Linkler uzun olunca böyle sapıtıyor forum. Benim monitör hala kargoya çıkmamış bu arada :S

Düzelmiştir umarım. Benim ekranda bir taşma olmadığından farketmedim.

Monitörü kurunca aklında bulunsun. Monitör driver cd sinden renk yönetimi yükleme kendi renk yönetimi ips236.icm yüklüyor. Bunu kullanma. Aşırı kontrast ve düşük bir ışık değeri var. Tüpü bitmiş crt monitör gibi. Bunun yerine srgb renk yönetimi kullan. Tabi kendi gözünle bir dene yine de. Belki tam tersi hoşuna gider. Yapamazsan tarif ederim burdan.

Merhaba hocam çok başını ağrıttık senin de fakat bir sorum daha olacak. Ben bilgisayarı arattım ve IPS236.icm dosyasını buldum. Hedefi şöyle: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ips236.inf_amd64_neutral_7986d9e364b0db98

Şimdi bunu silmeli miyim? Aslında ben bir renk yönetimi yüklemedim sanıyordum fakat var galiba. Zira Windows'tan renk yönetiminden daha sonra tüm profillere girdiğimde ICC profillerinin altında duruyor. Fakat Gelişmişte aygıt profili olarak sRGB IEC61966-2.1 seçili. Galiba doğru ayar bu olmalı değil mi?

İkisini değiştirerek denedim fakat görüntüde hiç bir şey fark etmedi.

Bir de üstadım en önemli soruyu sorayım Renk yönetimine şöyle girioyruz değil mi. Masaüstüne sağ tıkla ekran çözünürlüğü oradan gelişmiş ayarlar oradan renk yönetimi şeklinde giriyoruz. Peki renk yönetimini değiştirdiğmiiz anda etki ediyor mu? Yoksa baştan başlatmamız gerekiyor mu yaptığımız ayarlar görmek için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumin -- 22 Kasım 2011; 2:03:51 >

• Aslında bu fiyata ya da maksimum 100TL farkla aynı kalitede 24" ya da 25" bir IPS monitör almak isterdim. Fakat ne yazık ki yok. Mecburen buna da şükür edip şimdilik yoluma bununla devam edeceğim. Ben de şimdi netsiparişten siparişimi geçiyorum. Konuda emeği olan herkese çok teşekkür ederim...
  • LG 23INCH IPS236V-PN IPS DVI/HDMI MONITOR olarak siparişi geçtim. Sitede aynı gün kargo yazıyor ama umarım bugün verirler kargoya yarın bende takılırım
  • ARKADAŞLAR BU MONITORU ALABILECEĞİM BİR LİNK VEREBILIR MISINIZ BIRDE ŞU MONITORDE KALDI AKLIM HEM ÇÖZUNURLUK BUYUK HEM 2MS HEM FULLHD HEMDE LED VE KAMPANYALI SON FIYAT:

Inca IL-1027HD 27" 2ms (Analog+HDMI) Multimedia Full HD Wide Screen LED Monitör + HDMI Kablo Hediye
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=3002879&Productid=bd56934

ALINDA PHILIPS YADA LG DEN BASKA BIR MODEL ALMAYI ASLŞA DUUNMUYORDUM FAKAT BUNDA KALDI AKLIM IMZAMDAKI SISTEM ICIN MAX 400-500 ARASI SÜPER BİR MONITOR ALMAK ISTIYORUM ÖZELLIKLE OYUN VE HD FILMLER ICIN...

• quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Teşekkürler üstadım sizin dediğiniz gibi yaptım ayarları fakat ne bileyim tam hoşuma gitmedi. Sanki üstte renkler daha açık aşağıya doğru açılıyor gibi geliyor. Ya da ben paranoya yapıyorum. Tabii yandaki Acer monitöre bakınca LG'yi öpesim geliyor fakat hala tam istediğim gibi bir kalibrasyon yapamadım. Bir de dediğiniz ayarları yapmama rağmen hala ilk sayfadaki 254 nolu bölümde bir şey göremiyorum :S Acaba siz görebiliyor musunuz? Eğer görebiliyorsanız ikimiz de aynı ayarı yapmamıza rağmen ben niye göremiyorum anlamadım gitti. Ekran kartı menüsünden hiç ayar değiştirdiniz mi acaba? Mesela oradan Parlaklık ve kontrastı düşürünce gri kutucuklar görünüyor. =) Neyse daha ayrıntılı bir kalibrasyon yapmak lazım CCC'yi kullanarak.

Bir de Easy Set Package'i kurdunuz mu? Cd'nin içindeki ben kurmadım. NE gibi artıları var kurmanın?

Şu ayarları yaptım ve daha güzel gözüküyor şimdi sanki monitör =) Tavsiye ederim. Yalnız yine de ilk sayfadaki resimde 253 ve 254 hatta 252'de gri kutucukları görmüyorum.

"Red _ 48
    Green _ 54
    Blue _ 54
    Brightness _ 39 %
    Contrast _ 70 (standard)
    Gamma _ 2,0"

Edit: Yok ya yine en iyi ayarlar Windows Renk yönetiminden Srgb ve monitör modundan srgb modu gibi gözükmekte benim için =)

Dostum şöyle tarif edeyim.

Monitörü kurmak için (Win7 ye göre)
    CD yi takın.
    Otomatik açılan pencereyi kapatın.
    Ekrana sağ tıklayın.
    Ekran çözünürlüğünü seçin.
    Gelişmiş ayarları seçin.
    Monitörü seçin.
    Özellikleri seçin.
    Sürücüyü seçin.
    Sürücü güncelleştir seçin.
    "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara" seçin.
    Gözat seçin.
    Cd deki driver içinde installation klasörünü seçin.
    Ekranda size alttaki gibi 3 seçenek soracak.
    IPS236 (Digital) Dvi kablo ile bağlıysa bunu seçin
    IPS236 (Analog) Mavi uçlu eski vga kablo ile bağlıysa bunu seçin.
    IPS236 (Hdmi) Adından belli hdmi kablo ile bağlıysa bunu seçin.
    Tamam tıklayın kurulumu yapsın.
    Tüm pencerelerden tamam yada kapat diyerek çıkın. Sürücüyü kurduk.
    Artık monitör penceresinde IPS236 yazıyor olması lazım.

Şimdi renk yönetimini seçelim.
    Yine ekrana sağ tıklayın.
    Ekran çözünürlüğünü seçin.
    Gelişmiş ayarları seçin.
    Renk yönetimini seçin.
    Tekrar renk yönetimini seçin.
    Gelişmiş i seçin.
    Sistem varsayılanları değiştir i seçin.
    Açılan pencerede Aygıt sekmesinde Ekran 1. LG IPS236 yazıyor olmalı.
    Pencerenin ortasında ICC Profilleri var. Orada eğer monitörü kurmuşsanız LG IPS236 profili ve yanında parantez içerisinde (varsayılan) yazıyor olmalı.
    Altta ekle tıklayın.
    Çıkan menüden sRGB Color Space Profil i seçin.
    Tamam tıklayın.
    Şimdi ICC profiline eklendi sRGB.
    sRGB yi seçip varsayılan profil olarak ayarla tıklayın. Bu sefer sRGB yanında varsayılan ibaresi çıkmış olmalı. Zaten profilin ayarı hemen aktif olur yeniden başlatmak gerekmiyor. Monitörün ışık düzeyi hemen arttı değil mi? LG nin profili biraz karanlık gibi geldi bana.
    Şimdi monitörün menüsü mode kısmından sRGB seçin. Ve benim gibi ışığı 70-80 arası bir değerde bırakın. Şimdi en kötü ihtimalle kutucuklar 253 e kadar görünmeli.
    Eğer ekran kartı yada windows gama veya ışık kontrastı ile oynamışsanız sonuç daha farklı olabilir.

Beğenmeyenler renk yönetiminden tekrar LG IPS236 yı seçip varsayılan olarak değiştirebilirler.

Anlattığım oynamalar sadece sizin gözünüze göre ayarlamalardır. Yani yazıcı veya başka bir çıktı veren cihaz için kalibrasyon daha farklı olur.

Takıldığınız yerde sormaktan çekinmeyin elimden gelen yardımı yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

Easy Set Package ben kurdum ama bir değişiklik göremedim. Hala cd deki driverları yükleyemiyorum "installation aborted" uyarısı geliyor. smart + ayarların da hala "please install or check easy steal package " uyarısı önüme çıkıyor. Masaüstü görüntüsü tatmin etti ama ince ayrıntılar hala kötü durum da. Özellikle yazılar (yazı ayarı yapmama rağmen), keskinlik... 254 no'yu bende göremiyorum ve o resimdeki dalgalanmalar hala mevcut. sanırım tam bir kurulum yaptığım da herşey düzelecek. eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim....

QuakeM hocam, benim şu sorunumda da yardımcı olabilir misin?

aynı zaman da donanımhaberin sarısında ve yorum yazarken beyaz da bile bir pikselleşme mevcut. tam net değil yani, sizde de böyle mi?

Ezio'nun testinde renk ayarlarında pembeyi seçtiğim de çok belirgin bi şekilde yan kalın çizgiler ve piksellenme'de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 22 Kasım 2011; 14:55:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zorbeymd

Arkadaşlar ben de bu monitörü almayı düşünüyorum. Film seyretmeyi ve oyun oynamayı seviyorum, bu monitörü istememdeki amaç daha gerçekçi renkler alabileceğimi düşünmem. Alabileceğim siteleri araştırıken Teknobiyotikteki IPS236V ' yi gördüm, fiyatı uygun geldi. Ama sonunda PN yoktu. Ben de müşteri hizmetlerine sordum:
    'MErhaba tedarikçideki kodu LGIPS236V-PN dir fakat bu PN ibaresi o ithalatçısını sattığı her monitörün sonunda bulunmaktadır.
    Yani 2 ürün aslında aynı üründür.
    Saygılarımızla. '
    Bu şekilde bir cevap geldi. Verdikleri cevap biraz baştan savma olmamış mı?

Kesinlikle bilgisiz ve baştan savılmış bir cevap olmuş. IPS236V modeli e-ips panel, IPS236V-PN modeli uh-ips panel kullanır. Aralarında panel farkı vardır, haliyle bu da görüntü kalitesi ve fiyat farkında kendini gösterir.

• Eğer renkler konusunda çok takıntılı birisi ya da profesyonel değilseniz IPS monitör fiyatına büyük boyutlu TN bir monitör alabilirsinizz. Ha eğer renk derinliği fazla olsun, bakış açısı geniş olsun, renk kaybı yaşatmasın tutarlı olsun diyorsanız da LG ya da Asus bakacaksınız zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

ARKADAŞLAR BU MONITORU ALABILECEĞİM BİR LİNK VEREBILIR MISINIZ BIRDE ŞU MONITORDE KALDI AKLIM HEM ÇÖZUNURLUK BUYUK HEM 2MS HEM FULLHD HEMDE LED VE KAMPANYALI SON FIYAT:

Inca IL-1027HD 27" 2ms (Analog+HDMI) Multimedia Full HD Wide Screen led Monitör + HDMI Kablo Hediye
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=3002879&Productid=bd56934

ALINDA PHILIPS YADA LG DEN BASKA BIR MODEL ALMAYI ASLŞA DUUNMUYORDUM FAKAT BUNDA KALDI AKLIM IMZAMDAKI SISTEM ICIN MAX 400-500 ARASI SÜPER BİR MONITOR ALMAK ISTIYORUM ÖZELLIKLE OYUN VE HD FILMLER ICIN...

http://www.netsiparis.com/detay/40061180115/LCD-LG-23INCH-IPS236V-PN-IPS-DVI-HDMI-MONITOR

Ben burdan aldım ve monitörden çok memnunum.Büyük konuşmayayım ama birdaha tn monitör kullanmam sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 22 Kasım 2011; 17:23:19 >

• Ben de bu sabah buradan aldım:
    http://www.netsiparis.com/detay/40061180115/LCD-LG-23INCH-IPS236V-PN-IPS-DVI-HDMI-MONITOR

Bu akşam kargoya vermişler. Sanırım yarın gelir. Ben de yarın geldiğinde bakıp görüşlerimi paylaşırım.
  • quote:

aynı zaman da donanımhaberin sarısında ve yorum yazarken beyaz da bile bir pikselleşme mevcut. tam net değil yani, sizde de böyle mi?

Ezio'nun testinde renk ayarlarında pembeyi seçtiğim de çok belirgin bi şekilde yan kalın çizgiler ve piksellenme'de mevcut.

Dostum bizde öyle bir durum yok. Senin dediğin olayı aklımda canlandıramadım. Bir foto çekip koyabilirsen daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

ARKADAŞLAR BU MONITORU ALABILECEĞİM BİR LİNK VEREBILIR MISINIZ BIRDE ŞU MONITORDE KALDI AKLIM HEM ÇÖZUNURLUK BUYUK HEM 2MS HEM FULLHD HEMDE LED VE KAMPANYALI SON FIYAT:

Inca IL-1027HD 27" 2ms (Analog+HDMI) Multimedia Full HD Wide Screen led Monitör + HDMI Kablo Hediye

Diğer arkadaşların önerilerine ek olarak parlak ekran düşünürsen HP 2510i modelini de düşünebilirsin. Youtube da videoları da mevcut.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/Lcd-monitor/HP/WD005AA-25-LCD-MON-TOR-p-59847-c-27.htm?affil=3F26A2A1219BFD1604EA39D6E8BF5D15

• quote:

quote:

Dostum bizde öyle bir durum yok. Senin dediğin olayı aklımda canlandıramadım. Bir foto çekip koyabilirsen daha iyi olur.

eyvallah üstad sağol yine de. monitörü geri yolladım. mor lekeler bide bu sorunlarda olunca. bakalım yenisini gönderecekler mi

• quote:

quote:

quote:

eyvallah üstad sağol yine de. monitörü geri yolladım. mor lekeler bide bu sorunlarda olunca. bakalım yenisini gönderecekler mi

İyi etmişsin. İnşaallah sorunsuz çıkar yeni gelen. Haberlerini bekliyoruz...

• quote:

Senin geri yolladığın ürün yarın bana gelmesin :) bakayım ekranda mor leke falan varsa kıyamet koparırım
  • Vermiş olduğunuz bu örnek resimdeki dalgalanmaları 3 ayrı monitör de inceledim. Birisi yepyeni 23" LED ACER S232HLABID, diğeri eski bir Hyundai LCD ve sonuncusu da benim emektar ve vaz geçemediğim monitörüm Samsung SyncMaster 2232BW LCD. Denediğim monitörlerden yepyeni led acerin görüntüsü bir rezalet, dalgalanma hat saffada artı renkleri doğru değerinde bile veremiyor. Hyundai olan da renkler doğru ama dalgalanma çok çok fazla. Ama Samsung SyncMaster 2232BW'da renkler doğru ve dalgalanma o kadar az ki çok çok şaşırdım. Birden fazla monitör de test etme şansım olmasaydı. Görüntülerin arasında bu kadar farklılık olabileceğini tahmin edemezdim.

Ya bu samsung eski olmasına rağmen hakikaten kaliteli ve doğru renkler veren bir monitörmüş ve ben o yüzden bundan vazgeçememişim ya da bu diğer iki monitör berbat. Bu arada daha önce başka LED monitörler de denedim fakat Samsung SyncMaster 2232BW'min yerini tutamadılar. Her seferinde hüsran ve zararla satıp samsunguma geri döndüm. İşallah artık sizin ve IPS236V-PN'nın sayesinde samsungumu onur konuğum olarak dolaba kaldıracağım.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/197006/D0B862196D1E4D1FA3A79B603970A79A.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 23 Kasım 2011; 2:48:05 >

• Hocam bu yaptığın incelemelerin keşke fotoğraflarını çekseydin. Bu gibi fırsatlar geçmiyor çoğu kişinin eline. Bir çok kullanıcı burada fotoğraflara, videolara bakabiliyor işte kendi evinde deneme fırsatı bulamadığı için. O ekranların hepsini default moda getirip, çekebilirsen çok güzel olurdu Hatta şimdi IPS gelince ondan da isteyeceğim fotoğraf, inceleme, görüş, tavsiye

Benim başlık böyle, yakaladığım an bırakmam
  • Haklısın aslında erindim mi diyeyim basiretim mi bağlandı diyeyim bilemedim şimdi. Monitörler default moddaydı acer hariç çünkü onun default modu güneş gibi bakamıyoruz. En kısa sürede dediğin gibi yapıp işin içine IPS'i de dahil ederek fotoğraflamaya çalışacağım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.