Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞekersizPare

En Ucuz Nerden Alırız Bu Monitörü ?

Ben axess kart ile aldığımdan dolayı eksenbilgisayar dan aldım. Diğer arkadaşlar netsipariş ten almışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Arslan

biraz kurcaladım da pek bişey elde edemedim acıkcası sagol yardımların için

Verdiğim linklerdeki ayarları denediniz mi?
  • Zaten oyuncular bilirler ki oyunlarda 25 fps dediğimiz ayarın altına düşülmedikçe input lag sorunu çok problem yaratmaz. Bugün işlemcisi monitörlere oranla daha yavaş olan TV'lerde dahi oyun oynarken 30ms civarında bile input lagı hissetmediğimizi düşünüyorsak bu monitörlerde pek sıkıntı yaşamayız. Yine de son derece öznel bir durum bu. Valla ben kıl oyuncuyumdur ama ben bile 60Hz - 80z arası farkı anlamıyorum kendi gözümle. IPS panelli monitör alma derdim tamamen uzman renk seçenekleri çerçevesinde. Renklerdeki ve detaylardaki görüntü kalitesinin iyi olması önemli olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Zaten oyuncular bilirler ki oyunlarda 25 fps dediğimiz ayarın altına düşülmedikçe input lag sorunu çok problem yaratmaz. Bugün işlemcisi monitörlere oranla daha yavaş olan TV'lerde dahi oyun oynarken 30ms civarında bile input lagı hissetmediğimizi düşünüyorsak bu monitörlerde pek sıkıntı yaşamayız. Yine de son derece öznel bir durum bu. Valla ben kıl oyuncuyumdur ama ben bile 60Hz - 80z arası farkı anlamıyorum kendi gözümle. IPS panelli monitör alma derdim tamamen uzman renk seçenekleri çerçevesinde. Renklerdeki ve detaylardaki görüntü kalitesinin iyi olması önemli olan.

Monitörü aldım şuanda kargo şubesinde 1 saate kadar gelir artık, bir güzel kurçalayacağım, akşama da artık kısaca yorumlarım, birde 80hz i anlamanın en kolay yolu mouse u oynatmanız, 60hz de video izler gibi olmanıza rağmen 80 hz de sanki işaret bir buz parçasının üzerinde kayıyormuş gibi olur, gayet akıcı bir hale geliyor, bazıları 25 fps nin altı hissedilmez diyor ama size ufak bir program önereyim, "Splash PRO EX"

Ayarlardan motion 2 yi açın vede video ayarlarından o ayarı 10. kademeye getirin ve farkı sizde çok rahat göreceksiniz
    Üstelik buradaki değişim sadece 25fps -> 60 fps ye
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Programı deneyeceğim ben de, para ile satışı olduğundan bölüm kuralları dahilinde linki kaldırdım ancak isteyen zaten bulur. Doğru söylüyorsunuz, fareyi oynatırken en iyi şekilde algılanabilir ama bu Hz durumu beni rahatsız etmiyor. Ben daha çok input lag'a takılıyorum.
  • Arkadaşlar ben de bu monitörü almayı düşünüyorum. Film seyretmeyi ve oyun oynamayı seviyorum, bu monitörü istememdeki amaç daha gerçekçi renkler alabileceğimi düşünmem. Alabileceğim siteleri araştırıken Teknobiyotikteki IPS236V ' yi gördüm, fiyatı uygun geldi. Ama sonunda PN yoktu. Ben de müşteri hizmetlerine sordum:
    'MErhaba tedarikçideki kodu LGIPS236V-PN dir fakat bu PN ibaresi o ithalatçısını sattığı her monitörün sonunda bulunmaktadır.
    Yani 2 ürün aslında aynı üründür.
    Saygılarımızla. '
    Bu şekilde bir cevap geldi. Verdikleri cevap biraz baştan savma olmamış mı?
  • arkadaşlar monitörü aldım, öncelikle ekran kalitesi çok iyi ama daha ayarlar yapmadığım için pek bişey yazamayacağım.
    bir gün gecikmelide olsa ulaştı elime, monitörü açana kadar ölü piksel gerilimi çok fenaydı :) şükür ki yok bişey...

Bu arada İPS'nin kalitesini anladım. Daha önce laptopun monitörde çalışmaktan canım çıkıyordu, baskıya gidecek tasarımların renklerini daha doğru görebilmem çok faydalı olacak.

Eğer iş için İps almayı düşünüyorsanız düşünmeyin alın derim, yok ben oyun için alırım diyorsan hiç kasmayın Tn den şaşmayın diyorum :) paranız da cebiniz de kalır...

benim bir kaç sorum olacaktı, pek anlamıyorum donanım işlerinden yardımcı olursanız sevinirim.

1- laptop üzerinden görüntü alıyorum, laptopun ekranını tamamen devre dışı bırarak kasa olarak kullanabilir miyim? Yukarıdaki manzara resmin deki dalgalanmalar laptoptakiyle aynı çünkü. resmin her tarafında dalgalanmalar mevcut. aynı zaman da pikselleşme de var... keskinlik değeri kötü. yazılarda falan.
    (mesela laptopun ekranı kapalı şu an ama laptopun monitörü kapatınca, lg de kapanıyor :))

2- bunu monitörü tam ekran nasıl yapıcam ben? deli oldum ne zamandır onunla uğraşıyorum.

3- Ekranı tanıtma olayını bi türlü beceremedim. Genel Pnp olarak gözüküyor. Driver cd sin de sadece Easy'li bişey kuruluyor.

4- Kutuyu açtığım da parmak izi vardı... sonra farkettim ekranın ortasın da iz kalmış, mor bir şekilde. bu ilerde sorun çıkartır mı? eğer çıkartırsa değiştirmeyi düşünüyorum.

hakkınızı helal edin çok soru sordum, cevaplayabilriseniz sevinirim. yoksa sabah gözükür bana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 21 Kasım 2011; 21:04:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zorbeymd

Arkadaşlar ben de bu monitörü almayı düşünüyorum. Film seyretmeyi ve oyun oynamayı seviyorum, bu monitörü istememdeki amaç daha gerçekçi renkler alabileceğimi düşünmem. Alabileceğim siteleri araştırıken Teknobiyotikteki IPS236V ' yi gördüm, fiyatı uygun geldi. Ama sonunda PN yoktu. Ben de müşteri hizmetlerine sordum:
    'MErhaba tedarikçideki kodu LGIPS236V-PN dir fakat bu PN ibaresi o ithalatçısını sattığı her monitörün sonunda bulunmaktadır.
    Saygılarımızla. '

Dostum 2 side aynı ürün değil yanlış söylüyorlar sakın kanma. V ile V-PN farklı panelleri kullanıyor. İnternetten araştırırsan V modeli e-ips V-PN modeli uh-ips. Yok firma V modelini koyduk ama V-PN yolluyoruz diyorsa o ayrı. Ama emin olmadan karar verme. Bende o siteden alacakken modeli farklı yazdığı için vazgeçtim. Aradaki fiyat farkıda sanırım bu yüzden.

• Teşekkürler QuakeM Arkadaşım müşteri hizmetlerinin cevabını okuyunca soğudum zaten. Büyük ihtimalle Netsipariş'ten alacağım. Quakem arkadaşım incelemenizi ve mesajlarınızı okudum, sormak istediğim bir konu var cevaplarsanız sevinirim. Eski monitörünüzle IPS paneli karşılaştırdığınızda özellikle film izlerken gerçek renkler açısından sizi tatmin etti mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

arkadaşlar monitörü aldım, öncelikle ekran kalitesi çok iyi ama daha ayarlar yapmadığım için pek bişey yazamayacağım.
    bir gün gecikmelide olsa ulaştı elime, monitörü açana kadar ölü piksel gerilimi çok fenaydı :) şükür ki yok bişey...

Bu arada İPS'nin kalitesini anladım. Daha önce laptopun monitörde çalışmaktan canım çıkıyordu, baskıya gidecek tasarımların renklerini daha doğru görebilmem çok faydalı olacak.

Eğer iş için İps almayı düşünüyorsanız düşünmeyin alın derim, yok ben oyun için alırım diyorsan hiç kasmayın Tn den şaşmayın diyorum :) paranız da cebiniz de kalır...

benim bir kaç sorum olacaktı, pek anlamıyorum donanım işlerinden yardımcı olursanız sevinirim.

1- laptop üzerinden görüntü alıyorum, laptopun ekranını tamamen devre dışı bırarak kasa olarak kullanabilir miyim? Yukarıdaki manzara resmin deki dalgalanmalar laptoptakiyle aynı çünkü. resmin her tarafında dalgalanmalar mevcut. aynı zaman da pikselleşme de var... keskinlik değeri kötü. yazılarda falan.
    (mesela laptopun ekranı kapalı şu an ama laptopun monitörü kapatınca, lg de kapanıyor :))

2- bunu monitörü tam ekran nasıl yapıcam ben? deli oldum ne zamandır onunla uğraşıyorum.

3- Ekranı tanıtma olayını bi türlü beceremedim. Genel Pnp olarak gözüküyor. Driver cd sin de sadece Easy'li bişey kuruluyor.

4- Kutuyu açtığım da parmak izi vardı... sonra farkettim ekranın ortasın da iz kalmış, mor bir şekilde. bu ilerde sorun çıkartır mı? eğer çıkartırsa değiştirmeyi düşünüyorum.

hakkınızı helal edin çok soru sordum, cevaplayabilriseniz sevinirim. yoksa sabah gözükür bana :)

Hayırlı olsun. Fabrika ayarlı biraz soluk ve parlak olabilir. Ben renk yönetiminden sRGB seçtim. Monitör mod menüsünden de sRGB seçip ışığı 80 de bıraktım. Zaten renk gösterme kapasitesi en yüksek sRGB modu.

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım;

1- Laptoptan ayrı bir ekrana görüntü aldığınızda, laptoptaki ekranı kapatıp kullanma imkanınız tabiki var. Hangi işletim sistemini kullandığınızı yazsaydınız daha rahat olurdu. Lakin genelde ekran koruyucu menüsünden güç ayarlarını yaparken ekranı kapatınca ne yapsın diye bir soru soruyor oraya hiçbir şey diye seçmeniz lazım. Bunu yaptıktan sonra laptopun ekranını katlayıp kapattığınızda çalışmaya devam eder. Eğer laptopun klavyesini kullanıyorsanız (ki ayrı bir klavye kullanmanızı tavsiye ederim. Hem daha rahat hem laptopun klavyesi eskimez. Çünkü laptop klavyesi 50-200 TL arası ilerde bozulursa) bu sefer "FN" tuşu ile ilişkili F1...F12 tuşlarından biriyle ekranın ışığını kapatmanız mümkün. Bunun hangi F tuşu olduğu üstünde 2 adet ekran ile belirtilmiştir.

2- Eğer vga çıkıştan bağlanmışsa tam ekran olması için ekran kartı ayarlarından 2. monitörün çözünürlüğü 1920x1080 olarak seçilmeli ve tazeleme hızı da 60 Hz olmalı. Yok hdmi kablosundan bağlıysa bu sefer ekran kartının ayarlarında scaling options olması lazım. O değeri "0" (sıfır) yapmanız lazım. Yada monitörün smart menüsünden ölçeklendirme yapmalısınız.

3- Ekranı tanıtmak kolay aslında. Aygıt yöneticisinde monitörlere girin çift tıklayın ve sürücüyü güncelleştiri seçin. Sürücünün yerini siz belirtmek isteyin. Sürücü cd de driver > installation içerisinde. Hangi tür kablo ile bağlıysa size sorduğunda işaretleyin. Lakin LG nin kendi renk yönetimi bana biraz karanlık gibi geldi. Sizde aynısı olursa söyleyin onu da değiştiririz.

4- Üründe parmak izi varsa teşhir amaçlı açılmış olmalı. Lakin ekranın ortasında mor şekilde bir parmak izi normal değil. Benimkinde böyle bir şey yoktu. Bence değiştirmeye çalışın.

Helal olsun. Sadece tecrübe paylaşıyoruz burada ağır bir iş değil yani.
    Sizinde izlenimlerinizi bekleriz. Kolay gelsin...

• quote:

Teşekkürler QuakeM Arkadaşım müşteri hizmetlerinin cevabını okuyunca soğudum zaten. Büyük ihtimalle Netsipariş'ten alacağım. Quakem arkadaşım incelemenizi ve mesajlarınızı okudum, sormak istediğim bir konu var cevaplarsanız sevinirim. Eski monitörünüzle IPS paneli karşılaştırdığınızda özellikle film izlerken gerçek renkler açısından sizi tatmin etti mi?

Daha kaliteli bir görüntü verdiğini farkettim. Özellikle yüzlerdeki netlik daha iyi. Ve de siyahlar daha siyah önceki XL2370 e göre. Eğer özellikle film seyretmek için alıyorsan ve ati çipsetli bir ekran kartı kullanıyorsan, AMD vision engine control center programındaki video ayarlarını bir göz at. Çünkü bazı iyileştirme ayarları tam tersi görüntüyü bozabiliyor.

• hocam çok teşekkür ederim. son bir şey daha sorayım izninle. hdmi ile bağlantı sağladım fakat sesi laptoptan alamıyorum. sağ alt menü de ses ayarlarına tıkladığım zaman monitör sembolü çıkıyor. görüntüyü harici monitörden alırken, sesi laptoptan almam mümkün mü?

ayarları yaptığım da sonucu paylaşırım. yarın netsipariş'le görüşeceğim bakalım tutumları nasıl olacak, almayı düşünen arkadaşlar da fikir sahibi olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 21 Kasım 2011; 21:59:28 >
  • Teşekkürler QuakeM
  • Şu kalibrasyon ayarlarını ben de tam çözemedim hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Arkadaşlar ben de bu monitörü almayı düşünüyorum. Film seyretmeyi ve oyun oynamayı seviyorum, bu monitörü istememdeki amaç daha gerçekçi renkler alabileceğimi düşünmem. Alabileceğim siteleri araştırıken Teknobiyotikteki IPS236V ' yi gördüm, fiyatı uygun geldi. Ama sonunda PN yoktu. Ben de müşteri hizmetlerine sordum:
    Saygılarımızla. '

Dostum 2 side aynı ürün değil yanlış söylüyorlar sakın kanma. V ile V-PN farklı panelleri kullanıyor. İnternetten araştırırsan V modeli e-ips V-PN modeli uh-ips. Yok firma V modelini koyduk ama V-PN yolluyoruz diyorsa o ayrı. Ama emin olmadan karar verme. Bende o siteden alacakken modeli farklı yazdığı için vazgeçtim. Aradaki fiyat farkıda sanırım bu yüzden.

Galiba şunu demek istemişler Türkiye'de 236V satışı yok. Kutunun üstünde 236V yazıyor fakat barkodun üstünde 236V-PN yazıyor. Ben de ilk kutuyu bilmediğimden telefonla arayıp ürünü almayacaktım az kalsın.

• bu arada sesle ilgili sorunu çözdüm. bu konuda sıkıntısı olan arkadaşlar olursa yardım edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

hocam çok teşekkür ederim. son bir şey daha sorayım izninle. hdmi ile bağlantı sağladım fakat sesi laptoptan alamıyorum. sağ alt menü de ses ayarlarına tıkladığım zaman monitör sembolü çıkıyor. görüntüyü harici monitörden alırken, sesi laptoptan almam mümkün mü?

ayarları yaptığım da sonucu paylaşırım. yarın netsipariş'le görüşeceğim bakalım tutumları nasıl olacak, almayı düşünen arkadaşlar da fikir sahibi olurlar.

Rica ederim. Hdmi ile bağlantı yaptığında varsayılan ses sürücüsü ekran kartının ses sürücüsü olur. Onu değiştirip normal ses kartını seçmen gerekiyor. Denetim masası > ses bölümüne bir gir bak orada olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Şu kalibrasyon ayarlarını ben de tam çözemedim hala.

Dostum ilk başta sorayım; neye göre kalibrasyon?
    Yani bir yazıcı yada çıktı aleti varsa farklı,
    göze hoş gelmesi için yapılan kalibrasyon farklı.

İlki için ana renkleri kullanmak gerekecek. Göze göre olanda ise karar sizin olur. Bizimkisi sadece öneri.

Ben driver cd sinden tanıttıktan sonra varsayılan renk yönetimini sRGB yaptım. Zaten en iyi renk doğruluğu bu monitör için o mod. Daha sonra monitördeki mod menüsünden yine sRGB yapıp ışığınıda 80 değerinde bıraktım.

Bir dene olmazsa mod ları ve de renk yönetimini deneyerek bulman gerekiyor.
  • quote:

Teşekkürler QuakeM

Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun. İzlenimlerini bekleriz...
  • Teşekkürler üstadım sizin dediğiniz gibi yaptım ayarları fakat ne bileyim tam hoşuma gitmedi. Sanki üstte renkler daha açık aşağıya doğru açılıyor gibi geliyor. Ya da ben paranoya yapıyorum. Tabii yandaki Acer monitöre bakınca LG'yi öpesim geliyor fakat hala tam istediğim gibi bir kalibrasyon yapamadım. Bir de dediğiniz ayarları yapmama rağmen hala ilk sayfadaki 254 nolu bölümde bir şey göremiyorum :S Acaba siz görebiliyor musunuz? Eğer görebiliyorsanız ikimiz de aynı ayarı yapmamıza rağmen ben niye göremiyorum anlamadım gitti. Ekran kartı menüsünden hiç ayar değiştirdiniz mi acaba? Mesela oradan Parlaklık ve kontrastı düşürünce gri kutucuklar görünüyor. =) Neyse daha ayrıntılı bir kalibrasyon yapmak lazım CCC'yi kullanarak.

Bir de Easy Set Package'i kurdunuz mu? Cd'nin içindeki ben kurmadım. NE gibi artıları var kurmanın?

Şu ayarları yaptım ve daha güzel gözüküyor şimdi sanki monitör =) Tavsiye ederim. Yalnız yine de ilk sayfadaki resimde 253 ve 254 hatta 252'de gri kutucukları görmüyorum.

"Red _ 48
    Green _ 54
    Blue _ 54
    Brightness _ 39 %
    Contrast _ 70 (standard)
    Gamma _ 2,0"

Edit: Yok ya yine en iyi ayarlar Windows Renk yönetiminden Srgb ve monitör modundan srgb modu gibi gözükmekte benim için =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumin -- 22 Kasım 2011; 2:10:37 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.