Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dusty

Neredeyse birkaç aydır deneyeceğim, deneyeceğim deyip duruyorum. Bir kere İstanbul Topkapı Vatan mağazasına gittim denemek için ama çok geç gidebildiğim için monitörleri bile göremeden almam gereken birkaç şeyi alıp çıktım. En yakınımda teknosa var ama içerideki monitörleri görseniz durumları içler acısı. Ekranlarına görüntü bile gelmiyor. Burayı takip edenler elbette bunu biliyorlar ama bilmeyenler için çok yanıltıcı bir durum maalesef.

Evet, verdiğim modellerin farklı tip IPS paneller olduğunu biliyorum, zaten o yüzden bir arada kalmışlık söz konusu. Mimari çizimci olduğum için benim adıma dokunmatik panel çok ihtiyacım olan bir şey değil ama işte bakalım hala bekliyorum. Acele etmek istemiyorum.

Firmalar tarafından verilen eğitimlerde de firmaların ürünleri çok iyi öğretiliyor ama direkt diğer firmaların muadil ürünleri hakkında bilgilendirme yapılmadığı için elemanlar kendi markalarını önerip, diğer markaları yok sayıyorlar. Bu da bir eğitim sayılmıyor bana kalırsa.

O zaman sizin işinize en uygunu Asus görünüyor. Yukarda linkini verdiğim inceleme videosuna bakarak fikir sahibi olabilirsiniz. Aslında Dell U2410 modelide çok iyi bir alternatif aynı fiyat seviyesinde. Cnet sitesi çok başarılı bulmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: _blackmamba_

öncelikle ips monitör sahibi olan herkese hayırlı olsun diyorum ve sonradan merak ettiğim sorulara cevap olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum tasarım çalışmaları ve fotoğraflarda ips monitörlerin farkını ve başarısını biliyorduk biraz ama en çok oyun performansını merak ediyordum. tepkime süresinin fazla olmasından dolayı da oyun severlerin biraz hevesinin kırılabileceğini düşünüyordum fakat görünen o ki heves kırılması falan kalmayacak kimsede aksine meraklıları çok daha fazla heveslendirecek lg.

Sağolasın darısı almak isteyenlerin başına. Oyunlarda şimdilik beni üzmedi. Alan arkadaşlarda memnun sanıyorum.

• netsiparis'de bi gün oldu sipariş vereli havale bekleniyor deniyor, normal mi bu durum daha önce bu siteden havale yapanlar için? bir sorun mu oluştu bekliyor yoksa güncellemeden dolayı mı? yardımcı olursanız çok sevinirim. yarın yine aynı durum olursa hem bankayı hem siteyi arayacağım bakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 17 Kasım 2011; 17:56:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

netsiparis'de bi gün oldu sipariş vereli havale bekleniyor deniyor, normal mi bu durum daha önce bu siteden havale yapanlar için? bir sorun mu oluştu bekliyor yoksa güncellemeden dolayı mı? yardımcı olursanız çok sevinirim. yarın yine aynı durum olursa hem bankayı hem siteyi arayacağım bakayım.

Sitesinde sol tarafta canlı destek var. Hem çok hızlı cevap veriyorlar hemde gerçekten çözüme odaklılar.Boş laf kalabalığı yapmıyorlar.Bence hemen mesajlaş.
  • Benim de monitör bugün geldi hiç bir ayar yapmamama rağmen bayıldım. Hiç ölü piksel yok. Sağ alttaki backlight bleeding sinirimi bozmadı değil fakat o da sadece siyah renkte belirli pozisyonlarda gözüküyor. Kullanmaya başlayalı 10-15 dakika kadar oldu. Şu an için gayet memnunum. Yarın ayarlarıyla uğraşacağım. QuakeM'in verdiği ayarları kullanmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Benim de monitör bugün geldi hiç bir ayar yapmamama rağmen bayıldım. Hiç ölü piksel yok. Sağ alttaki backlight bleeding sinirimi bozmadı değil fakat o da sadece siyah renkte belirli pozisyonlarda gözüküyor. Kullanmaya başlayalı 10-15 dakika kadar oldu. Şu an için gayet memnunum. Yarın ayarlarıyla uğraşacağım. QuakeM'in verdiği ayarları kullanmayı düşünüyorum.

Hadi hayırlı olsun.Gerçekten TN panelle kıyaslanmaz. Şu an piyasada hangi monitörü alırsan al var o durum az çok.Bendede var ama gerçekten az.Kapkara bir ekran gelecekte öyle farkedeceksin.Zaten siyah ekran izliyeceksem kapatıp izliyorum

Bak bu monitör yine forumdan bir arkadaşın monitörü asus PA238Q

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 17 Kasım 2011; 23:49:39 >

• Sağ olasın üstadım, vallahi verdiğim her kuruşa değdi. Acer ile başım beladaydı zaten IPS panel monitör ilaç gibi geldi =) Battlefield 3 de hiç bir problem yaşamadığımı da ekleyeyim. Vallahi mükemmel bir monitör ne diyeyim mutlu etti beni :D
  • quote:

Benim de monitör bugün geldi hiç bir ayar yapmamama rağmen bayıldım. Hiç ölü piksel yok. Sağ alttaki backlight bleeding sinirimi bozmadı değil fakat o da sadece siyah renkte belirli pozisyonlarda gözüküyor. Kullanmaya başlayalı 10-15 dakika kadar oldu. Şu an için gayet memnunum. Yarın ayarlarıyla uğraşacağım. QuakeM'in verdiği ayarları kullanmayı düşünüyorum.

Hayırlı olsun. Fabrika ayarları biraz fazla ışıklı. İlk açtığında gözünü almıştır. Benim verdiğim ayarlar bir öneri sadece. Sonuçta asıl karar verecek olan sensin. Dediğim gibi ışık sızması çok göze batan bir durum değil. Daha kötülerini de gördük yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanty

quote:

Hadi hayırlı olsun.Gerçekten TN panelle kıyaslanmaz. Şu an piyasada hangi monitörü alırsan al var o durum az çok.Bendede var ama gerçekten az.Kapkara bir ekran gelecekte öyle farkedeceksin.Zaten siyah ekran izliyeceksem kapatıp izliyorum

Bak bu monitör yine forumdan bir arkadaşın monitörü asus PA238Q

xanty@ hocam ne yaptın sen şimdi yahu? Tam da Dell'i ihtimallerden çıkarıp LG ve Asus arasında kalmıştım. Işık sızması evet her panelde var, az olması önemli olan.

Hep oyun vs sordum ama aslında ben bu monitörü iş için aldığımı unutuyorum hep. Benim için mimari çizimleri yaparken oluşabilecek lag durumu çok önemli. Oyunda vs farkedilmeyen lagı düz bir çizgi çekerken bile hemen algılıyorum. Neyse, bir süre daha okuyayım ben bari.

Offff çok zorda kaldım resmen yaaa

• Tabiki asus un hepsi bu şekilde demek yanlış.Ben arkadaşın çok az olan ışık sızmasını kafasına takmaması açısından örnek verdim.

Bence gecikme değeri gerçekten önemliyse senin için Dell UltraSharp U2312HM daha cazip bir seçenek.
  • Yok canım, ben sadece kendime kafa karıştıracak neden arıyorum sanırım

Dell U2312HM'nin kağıt üzerindeki tepkime süresi bile 8ms yazıyor. Bir yandan bu başlığı, diğer yandan da Asus'u ilgiyle takip ediyorum. Dell'i de sildim aklımdan diyorum ama onu da kenardan takip etmeyi bırakmıyorum elbette
  • Arkadaşlar input lag süresi 1ms miş yani oyun için ideal bir monitör, onun dışında internette bulduğum bilgilerde renk ayarı olarak
    Red _ 48
    Green _ 54
    Blue _ 54
    Brightness _ 39 %
    Contrast _ 70 (standard)
    Gamma _ 2,0
    Deniyor özellikle gamayı kesinlikle 2.0a getirin deniyor, bir deneyin umarım memnun kalırsınız

Bu arada bende sipariş verdim ama nedense KK onayı istediler şimdi öğleden sonra birde onunla uğraşacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Arkadaşlar input lag süresi 1ms miş yani oyun için ideal bir monitör, onun dışında internette bulduğum bilgilerde renk ayarı olarak
    Red _ 48
    Green _ 54
    Blue _ 54
    Brightness _ 39 %
    Contrast _ 70 (standard)
    Gamma _ 2,0
    Deniyor özellikle gamayı kesinlikle 2.0a getirin deniyor, bir deneyin umarım memnun kalırsınız

Bu arada bende sipariş verdim ama nedense KK onayı istediler şimdi öğleden sonra birde onunla uğraşacağım

Hangi monitörün gecikme süresi 1 ms ?

Sakın ha LG için söylüyorlarsa 1 ms felan diye inanıpta satın almaya kalkma. Rahatsız eden bir lag görmedim ben ancak 1 ms gibi uçuk bir seviyede olmadığıda bariz.

Birde bu ayarların verildiği linki verirmisin okumak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 18 Kasım 2011; 12:01:38 >

• O konuda birşey diyemem ama gördüğüm incelemelerde bu şekilde yazıyor, bunu en iyi killzone 3 de anlayabilirim gelince dener bakarım artık

quote:

quote:

Arkadaşlar input lag süresi 1ms miş yani oyun için ideal bir monitör, onun dışında internette bulduğum bilgilerde renk ayarı olarak
    Red _ 48
    Green _ 54
    Blue _ 54
    Brightness _ 39 %
    Contrast _ 70 (standard)
    Gamma _ 2,0

Sakın ha LG için söylüyorlarsa 1 ms felan diye inanıpta satın almaya kalkma. Rahatsız eden bir lag görmedim ben ancak 1 ms gibi uçuk bir seviyede olmadığıda bariz.

Kardeş biraz araştırmam lazım çünkü tam adresi hatırlamıyorum

Şurayı bir kurcala;

http://hardforum.com/showthread.php?p=1037183268

Birde inceleme linki;

http://www.pcmonitors.org/reviews/lg-ips236v-review-by-prad-de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addidas_85 -- 18 Kasım 2011; 12:07:54 >

• quote:

quote:

Red _ 48
    Green _ 54
    Blue _ 54
    Brightness _ 39 %
    Contrast _ 70 (standard)
    Gamma _ 2,0

Sanırım arkadaşın verdiği değerler benim daha evvel verdiğim

IPS236V inceleme

linkte. Ama bu inceleme 236V modeli için. İlginçtir birde inceleme de panel için S-IPS deniyor. Bunda bir yanlışlık olmalı. LG sitesinde e-ips demiş. Acaba diyorum bazı ülkelerde e-ips yerine s-ips li panel olan mı satılıyor? Ama bu da mantık dışı. Çünkü s-ips ler en pahalı ips modeli benim bildiğim. Linkteki değerler bizdeki V-PN modeline uymuyor. Ya da benim için uygun değerler değil diyeyim. Tabi denemekten zarar gelmez.

1 ms lag süreside gerçekten çok düşük. Bence de bu değer yanlış. 10 ms olsa belki olabilirdi.

• Bende daha önce px2370 vardı onda da input lag 1ms di, ama tabi incelemede böyle deniyor gerçekde nedir ne değil birşey diyemem sonuçta gerekli testleri yapacak aletler hiçbirimizin elinde değil, bu arada evet kontrol ettim ve model sadece V imiş v-pn değilmiş
  • hdmi kablo çıkmıyormuş, önerebileceğiniz bir hdmi kablo var mı? bu ürünü kullanan arkadaşlar hangi hdmi kablo kullanıyor acaba, memnunlarsa ben de alıyım onlardan bi tane :)

ben şu ürünü düşünüyorum

http://www.netsiparis.com/detay/18101129015/GOLDMASTER-CAB-22-HDMI-KABLO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 18 Kasım 2011; 13:21:15 >
  • quote:

Bende daha önce px2370 vardı onda da input lag 1ms di, ama tabi incelemede böyle deniyor gerçekde nedir ne değil birşey diyemem sonuçta gerekli testleri yapacak aletler hiçbirimizin elinde değil, bu arada evet kontrol ettim ve model sadece V imiş v-pn değilmiş

https://store.donanimhaber.com/b1/e8/82/b1e88265e930858648352666843ca3cd.jpg

Bak bu listede 1ms 2 ms olduğunu iddaa eden monitörler var. Sadece gülüyorum o yazan değerlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 18 Kasım 2011; 17:23:44 >

• Açıkcası kağıt üzeri değerleri zaten gülüp, geçilecek değerleridir. O değerlere bakılması yanıltıcı olur. 1ms IPS panel için ulaşılacak en başarılı nokta olur yahu, daha çok erken onun için. LG, Asus 6 ms, Dell 14 - 15 ms kağıt üzerinde bile değerler verirken 1 ms gerçekten abartı olur.
  • yanılıyor olabilirim ama 1 ms TN panelli monitörlerde bile yok sanırım varsa da çok az sayıda vardır. tamam IPS236V-PN gözlemlediğimiz kadarıyla harika bir ürün, oyun performansı falan beklenenin üstünde ancak kabul edelim ki tepkime süresi öyle çok düşük değildir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.