Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten konsol bağlantısı kurup, hem ses, hem görüntü alınmayacaksa HDMI gereksiz, DVI da HDMI'la aynı kalitede görüntü aktarımı yapıyor diyoruz canım. Ben misalen örnek verdim onu HDMI'lı TN panel bile bulamazken, IPS vermezler maalesef o fiyatlara diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elaman

Arkadaşlar, sözüm monitörüne HDMI'dan bağlantı yapanlara!

Ben yaptığım testlerde bazı sonuçlara ulaştım. Fark ettiğim olayı sizlerle paylaşacağım. İnanıp inanmamak uygulayıp uygulamamak tamamen size kalmış. Bu konuda yanılamayacak kadar olayın farkındayım, kimseyle tartışmak vs de istemiyorum amacım sadece bilgilendirmek. Eğer monitörünüze HDMI'dan bağlantı yapıyorsanız asla tam anlamıyla monitörün hakkını verecek görüntü alamazsınız. HDMI girişini ancak PS ya da Xbox ve ya DVDplayer, Uydu receiver vs için kullanmanızı öneririm diğer türlü kesinlikle bilgisayar için HDMI bağlantısını kullanmayın.

Eğer DVI to HDMI ya da HDMI to HDMI ile monitöre bilgisayar bağlantısı yaparsanız monitörün renk yelpazesinde daralma oluyor ve mesele bu resimde dalgalanmalar görüyorsunuz: http://a1111.hizliresim.com/r/r/pzcm.png

Çözüm olarak monitürünüze DVI bağlantısı yapmanız gerekiyor. Tabi bu durumda birçok kişi benim notebook'um da DVI çıkışı yok sadece HDMI ve RGB çıkışı var diyecektir. RGB'yi de kullanmayın. Yine laptobunuzun HDMI çıkışından görüntü alın ama aşağıdaki resmini çekip eklediğim gibi bir dönüştürücü kullanın o zaman sorun kalmıyor.

Ben testlerim de 2 notebook, uydu receiver ve bir de masa üstü PC kullandım. Monitörün HDMI girişine DVD receiver vs bağlayınca dediğim gibi sorun yok ama PC bağlayınca dalgalanmalar var. Bu yüzden kesinlikle ne yapın edin DVI'dan bağlantı kurmanızı tavsiye ediyorum

Konuda emek veren birkaç arkadaşım var onlara karşılıksız yardımlarından dolayı çok çok teşekkür ederim

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Aklıma yattı. Bu monitörü ya da başka monitörü alsam da "DVI" kullanacağım.

Peki "Display Port" tarafında durumlar nasıl? Siz ya da bir başkası bu bağlantıyı test edebilirse çok iyi olur.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu 559 lira 22":http://www.webdenal.com/lg-21-5-ips226v-pn-led-5ms-genis-ekrn-siyah_388171.html
    Bu 543 lira 23":http://www.webdenal.com/lg-ips236v-pn-ips236v-pn-monitor_378318.html
    Soruyorum; 22" niye daha pahalı? Ben 22" istiyorum. 23" masama sığmıyor!

Bu niye pahalı?http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91122 Hala açıklayan olmadı!

• monitörü vatanda incelediğimde, dvi çıkışının dvi-d olduğunu gördüydüm. benim grafik kartının çıkışı ise dvi-i. cehaletimi mazur görün hala crt kullandığım için bilmiyorum bu olayları pek; bi ucu dvi-i, diğeri dvi-d olan kablo var mıdır? ve bu veri kaybına neden olur mu?
  • quote:

Bu 559 lira 22":http://www.webdenal.com/lg-21-5-ips226v-pn-led-5ms-genis-ekrn-siyah_388171.html
    Bu 543 lira 23":http://www.webdenal.com/lg-ips236v-pn-ips236v-pn-monitor_378318.html
    Soruyorum; 22" niye daha pahalı? Ben 22" istiyorum. 23" masama sığmıyor!

Bu niye pahalı?http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91122 Hala açıklayan olmadı!

22" olanı arkadaşın dediği gibi olabilir ama firmalar arası pahalı olmasının tek sebebi kar marjı olması lazım. Yoksa aynı model. Bende eksenden aldım lakin fiyatlar düşüyor gördüğüm kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Merl

monitörü vatanda incelediğimde, dvi çıkışının dvi-d olduğunu gördüydüm. benim grafik kartının çıkışı ise dvi-i. cehaletimi mazur görün hala crt kullandığım için bilmiyorum bu olayları pek; bi ucu dvi-i, diğeri dvi-d olan kablo var mıdır? ve bu veri kaybına neden olur mu?

Önemli değil muhtemelen kutusundaki kablo destekler. Olmadı full pin bir DVI kablo alırsın sorun kalmaz.

Bu arada ben bugün kaliteli bir HDMI to DVI kablo aldım. Ve laptopların HDMI çıkışından aldığım görüntüyü monitörün DVI girişine bağladım. Converter parça vs vs kullanmaya gerek kalmadan çok güzel görüntü aldım. Aldığım kablonun DVI tarafı full pin. Sadece ses le ilgili uçlar yok o yatay geniş pinin çevresindeki 4 pin harici hepsi var. Ama dediğim gibi eksik pinli HDMI to DVI kablolardan görüntü almayı başaramadım bilginize.

kayaer07 arkadaşım bence 22 sığıyorsa 24'te sığar aralarında çok az birşey var. 1920 ye 1080 çözünürlüğe 24 iyidir sonra pişman olma.

Arkadaşlar bir de bu konu bu monitörün konusu almak istediğiniz başka bir model ve marka olabilir buradaki kişilerin çoğu onları bilmez. Malum bir IPS monitör alan ya da almayı düşünenler burada bu lG IPS monitörü değerlendiryoruz. Mümkünse her monitörü kendi konusunda değerlendirelim. Arayan için de okuyan için de karmaşa olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 26 Kasım 2011; 0:08:21 >

• IPS236V kutusundan çıkan DVI kablo ile o meşhur 254 nolu resimi göremiyordum. Daha önceden depomda yer alan samsung monitörle gelen manyetik alan korumalı (daha kalın LG nin kablosunda) kabloyu bağladım bugün vee mutlu son "254 nolu resim" belirdi :) 3-4 gün oldu kullanmaya başlayalı memnunum IPS236V den...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r78developer -- 26 Kasım 2011; 14:36:20 >
  • quote:

quote:

monitörü vatanda incelediğimde, dvi çıkışının dvi-d olduğunu gördüydüm. benim grafik kartının çıkışı ise dvi-i. cehaletimi mazur görün hala crt kullandığım için bilmiyorum bu olayları pek; bi ucu dvi-i, diğeri dvi-d olan kablo var mıdır? ve bu veri kaybına neden olur mu?

Önemli değil muhtemelen kutusundaki kablo destekler. Olmadı full pin bir DVI kablo alırsın sorun kalmaz.

Bu arada ben bugün kaliteli bir HDMI to DVI kablo aldım. Ve laptopların HDMI çıkışından aldığım görüntüyü monitörün DVI girişine bağladım. Converter parça vs vs kullanmaya gerek kalmadan çok güzel görüntü aldım. Aldığım kablonun DVI tarafı full pin. Sadece ses le ilgili uçlar yok o yatay geniş pinin çevresindeki 4 pin harici hepsi var. Ama dediğim gibi eksik pinli HDMI to DVI kablolardan görüntü almayı başaramadım bilginize.

kayaer07 arkadaşım bence 22 sığıyorsa 24'te sığar aralarında çok az birşey var. 1920 ye 1080 çözünürlüğe 24 iyidir sonra pişman olma.

Arkadaşlar bir de bu konu bu monitörün konusu almak istediğiniz başka bir model ve marka olabilir buradaki kişilerin çoğu onları bilmez. Malum bir IPS monitör alan ya da almayı düşünenler burada bu lG IPS monitörü değerlendiryoruz. Mümkünse her monitörü kendi konusunda değerlendirelim. Arayan için de okuyan için de karmaşa olmasın.

Benim ekran kartı DVI-I imiş. Nasıl olacak ben de çözemedim.
    http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=309&pid=181&psn=&lid=1&leg=0#

Bilgisayar masamda raf var, rafın yüksekliği 40 cm.
    Mesela;
    LG IPS236V-PN: Set (Stand): 548.7×230×421.9 mm
    LG E2281VR-BN: Set (Stand) 514x152x389 mm

• Hımmm rafın boyutu kötü olmuş neden o kadar alcak o da bir garip. Monitörün yerden yüksekliği ayağıyla beraber 43 cm lere vuruyor malesef. Ya rafı yükselttireceksin ya da ayaksız kullanacaksın ve yahut dediğin gibi 22 olanı kullanacaksın.
  • Ben -pn olanını istiyorum bu mönitörü güncel olarak nerden güvenerek ve ucuza alabiliri teknobiyotikte var fakat anasayfada -pn listede düz olarak geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper201

Ben -pn olanını istiyorum bu mönitörü güncel olarak nerden güvenerek ve ucuza alabiliri teknobiyotikte var fakat anasayfada -pn listede düz olarak geçiyor

Konuyu okusan alan herkez nerden kaça aldığını defalarca yazdı zaten.
  • Bende IPS bir monitöre geçiş yapacağım. Bu monitör güzel gözüküyor. Ancak şuan ki monitörüm 24'' benq 2420hd modeli.. 23'' gözüme küçük gelirmi? yada 24'' IPS panel bir monitör tavsiye edebilir misiniz? Bütçem 700 - 800 lira.. İyi forumlar.
  • alper201 açıkcası ben TR'ye başka bir model IPS236V girdiğine şahit olamadım. Zaten kutusunun üzerinde de IPS236V bence teknobiyotikte ki monitör de -PN olan model. Onlar kutunun üzerine bakıp sitelerine eklemişler. Zaten -PN sadece monitörün arkasında yazıyor kutusunda yok. Teknobiyotiğe soranlar da oldu -PN model olduğu konusunda geri dönüş yaptılar. Son karar senin.

The1963 merhaba kardeşim Arada çok ta önemli ve büyük bir fark yok. İlk gün ya da yan yanayken farkı fark edebiliyorsun. Zaten bu monitör de HD çözünürlük için gayet yeterli. Ve bahsettiğin meblağlara başka 22 inç bile IPS ekranlı monitör yok yani ya bunu alacaksın ya da 1300 1500 civarına yükseleceksin. Kesinlikle memnun kalacağını düşünüyorum.

• quote:

alper201 açıkcası ben TR'ye başka bir model IPS236V girdiğine şahit olamadım. Zaten kutusunun üzerinde de IPS236V bence teknobiyotikte ki monitör de -PN olan model. Onlar kutunun üzerine bakıp sitelerine eklemişler. Zaten -PN sadece monitörün arkasında yazıyor kutusunda yok. Teknobiyotiğe soranlar da oldu -PN model olduğu konusunda geri dönüş yaptılar. Son karar senin.

The1963 merhaba kardeşim Arada çok ta önemli ve büyük bir fark yok. İlk gün ya da yan yanayken farkı fark edebiliyorsun. Zaten bu monitör de HD çözünürlük için gayet yeterli. Ve bahsettiğin meblağlara başka 22 inç bile IPS ekranlı monitör yok yani ya bunu alacaksın ya da 1300 1500 civarına yükseleceksin. Kesinlikle memnun kalacağını düşünüyorum.

Anladım büyük ihtimalle bunu alırım. Teşekkür ediyorum cevap için.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: The1963

quote:

alper201 açıkcası ben TR'ye başka bir model IPS236V girdiğine şahit olamadım. Zaten kutusunun üzerinde de IPS236V bence teknobiyotikte ki monitör de -PN olan model. Onlar kutunun üzerine bakıp sitelerine eklemişler. Zaten -PN sadece monitörün arkasında yazıyor kutusunda yok. Teknobiyotiğe soranlar da oldu -PN model olduğu konusunda geri dönüş yaptılar. Son karar senin.

Anladım büyük ihtimalle bunu alırım. Teşekkür ediyorum cevap için.. :)

• quote:

Teşekkür ederim dediğin gibi herhalde forumda teknobiyotikten alan bir arkadaşa rastladım özelden mesaj attım inş. dönerse zaten bu akşam sipariş vericem.Ayrıca başka teknobiyotikten alan arkadaş varsa yardımcı olurlarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper201 -- 27 Kasım 2011; 20:09:01 >

• Evet teknobiyotikteki model pn modeli bende ordan aldim.
  • quote:

quote:

sonuçta monitör ve grafik kartlarının girişleri dişi, full pin erkeği dvi-d ye nasıl sokacam? bi ucu dvi-d diğer ucu dvi-d olan kablo almam lazım. ya da dvi-d to dvi-i dönüştürücü takmam lazım kablo ucunca. korkum az da olsa veri kaybı yaşar mıyım bu dönüşümde?

• Ekran kartının DVI-I Dual Link olmasının nedeni DVI'dan ses çıkışı da vermesidir. Eğer senin ekran kartın destekliyorsa ve NVIDIA chipliler için gerekli bağlantısı yapılmışsa oradan ses almaya yarar. Ancak monitör DVI'dan ses almaz. Bu yüzden de giriş yatağı olarak DVI-D Dual Link kullanılır. Özetle sadece kutusundan çıkan DVI kablosunu kullanman yeterli olacaktır. Ya da DVI-D Dual Link bir kablo alıp kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 28 Kasım 2011; 11:27:42 >
  • Bunu Alıcaktım Ama İNCA 27'' 2ms FULHD LED Görünce Dayanamayıp Onu Aldım.. Bence İyi Düşünün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞekersizPare

Bunu Alıcaktım Ama İNCA 27'' 2ms FULHD LED Görünce Dayanamayıp Onu Aldım.. Bence İyi Düşünün..

Sen inca'nın o dandik monitörü ile bu monitörü aynı kefeye mi koyuyorsun. Emin ol bu monitörü alanlar çok iyi düşündü, keşke sen de iyi düşünseydin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 28 Kasım 2011; 11:26:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.