Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Orijinalden alıntı: zorbeymd

Vatan computerden siparişi verdim. @Eleman arkadaşın ölü pikselle ilgili mesajından sonra biraz araştırdım 'Satış Sonrası Destek Hizmetleri Sözleşmesi' ne ulaştım. 1. madde h. fıkrasında;
    'h. İçeriğinde Plasma ve LCD panel barındıran bilgisayar ekranlarında ölü piksel, sayısı, niteliği ve niceliği dikkat alınmaksızın ayıp kapsamında değerlendirilecektir. Ürünler satış fatura tarihi itibari ile ilk 30 gün içerisinde tüketicilerden iade alınarak ilgili tedarikçi firmaya iade edilecektir.'
    diyor. Sözleşmede böyle bir maddeye rastlamak çok güzel.
    Tüm metin:http://tedarik.vatanbilgisayar.com/

Talihsizlik için üzüldüm. Arkadaşların dediği gibi Vatan' dan alman daha iyi olur. Üstelik indirimde şu an. Hepsiburada firması el mi değiştirdi ne oldu? Kaç yıldır ürün alırım memnundum son 2 siparişe kadar. Ellerinden gelse 1 ay sonra yollayacaklar. Basit bir kolye seti almıştım mail ata ata en sonunda 2 haftaya geldi. İnşaallah bu sefer sorunsuzca ulaşır monitörün.

Sağol QakeM arkadaşım, kısa süreli bir sinir harbi yaşadım, Şükür ki paramı hemen iade etmişler, @Eleman arkadaş mesaj yazdı biraz içim rahatladı vatandan siparişi verdim. Hepsiburada.com'dan da bir süre önce artık sipariş vermemeye karar verdim, sadece orası değil müşteri sayısı fazlalaşınca birçok site tüketici haklarını umursamamaya başlıyor daha doğrusu bizleri önemsememeye başlıyorlar. En azından bu forum var da birbirimize destek olabiliyoruz. Senin dediğin gibi ; Geç olsun da güç olmasın.
    Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bende sayenizde monitörü yaklaşık 2 hafta önce aldım alırkende yanında iyi bir hdmi kablo aldım fakat benim ekran kartımın hdmi çıkışı mini hdmi dönüştürücü kullanıyorum sizce görüntüde normale göre bir eksiklik oluyormudur benim gözüme kutudan çıkan dvi kabloya göre daha iyi bir renk veriyor gibi geldi ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı:QuakeM
    Maalesef ülkemizde müşteri haklarını çok düşünen olmadığı için böyle şeyler oluyor. Yurtdışında bırakın sorunlu veya hatalı çıkmasını, müşteri kullandım beğenmedim diye 30 gün içerisinde iade edebiliyor. Size gelen monitör sanırım nakliye sırasında menteşesini gevşetip bırakmış paneli. Servisin böyle kullanın demesi çok yanlış. İçini açıp yerine oturtması lazım en kötü ihtimalle. Ama bence siz iade edin madem ellerinde başka kalmamış. Birçok firma aynı fiyatlarda satıyor. Sorun çıkarırlarsa tüketici hakem heyetine başvurun.

quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree
    Quakem'in dediği gibi direk iade et. Çünkü sizin ürününüz ayıplı mal statüne girip, 15 gün için de tutanak tutturarak 30(daha fazla da olabilir, yasayı tam hatırlamıyorum) gün için de iade/ürünün aynısı ile değişim hakkınız bulunmaktadır. Onun dışında bir hafta için de hiç bir sebep belirtmeksizin ürünü iade edebilirsiniz. Ve tüketici hakları yasasından bakıp yasa no'larını da itiraz ederken şu şu maddeye göre gibi yasalarla delillendirerek konuşun. Eğer gene iade olunmaz, servis problem falan çıkartırsa gerçekten sizin de içinize sinmemişse gidip bir arzuhalciye dilekçe yazdırıp yetkili yerlere şikayet edip, mahkemeye verebilirsiniz. Bakın ozaman ellerin de ürün varmıymış, yokmuymuş... Ayrıca ne biçim bir servis anlayışı ki(sadece lg değil, TR'deki hepsi olmasa da çoğu servisin genel durumu) , o kadar kusur kadı kızında da olur gibi cevap verebiliyorlar sonuçta burada ne sizin hatanız var, ne de ürünlerin hepsin de böyle bir sorun var...

Ürün ellerine ulaşmış.Bana mail atmışlar.Servise göndermişler.Aradım (sağolsunlar;teknik servis 7.seferde açtı,o da müşteri hizmetlerine sert konuşunca).
    Ürün stoklarınızda yok sanırım dedim.Kem küm etti(Anlamadım tamir edip yeni diye mi gönderceklerdi).İadesini istiyorum dediğimde tamam dendi.İlk önce serviste rapor tutulması lazımmış(Onuda pazartesi göndercekler).
    Belli olsa vatandan sipariş verecektim de,şimdi 1 tane istemişken 2 tane olmasın
    Tutanak falan demişsinizde ben fatura dahil herşeyi geri yolladım,inş. sazan.avi olmam

• Az önce Bursa Vatan bilgisayardan geldim. %25 kampanyasından yararlanayım hem de ölü piksel derdinden kurtulayım dedim. Ürün Bursa mağazasında yok o yüzden parasını ödeyip başka mağazadan transfer isteyecektim. Öncelikle ürün hakkında bilgi çok eksik -PN modeli mi yoksa düz modeli mi olduğu anlaşılmıyor. Görevli arkadaşlardan transfer isteyebilecekleri bir mağazayı arayıp öğrenmelerini rica ettim. Sağ olsunlar bugün indirim var o yüzden cevap vermezler dendi ve kestirip atıldı. Yalandan iki numara çevirse anlayacaktım ama zahmet bile etmediler.

Aynı mağazada farklı bir birimdeki arkadaşıma gittim ben de. Sağolsun İzmir şubesini aradı. Oradaki arkadaşlar da gerçekten de önemsemediler ve direkt IPS236V bu dediler. Kutunun üzerinden okuduğunu söyledi kısacası. Benim 1 kez ağzım yandığı için aynen geri döndüm. Vatan'dan alanlar teyid edebilirler mi? PN modeli mi geldi?

Vatan bilgisayar artık eskisi gibi değil. Hem de hiç değil. Birçok şikayet duyuyordum. Ben zaten genelde çok az arızalanan ürünleri almayı tercih ediyordum ama artık doymuşlar. Anlaşılan müşteri memnuniyeti yalan olmuş.

Bu arada 30 gün içerisinde ölü piksel çıkması durumunda daha önce ürünü iade alıyorlardı. Bu durum da artık geçerli değil. Sitede yazmasına rağmen satış elemenları artık geçerli olmadığını üstüne basa basa belirttiler. Yapılan işlem sadece kutusundan çıkartılıp ölü piksel var mı yok mu kontrol ediliyor. Yoksa aynen veriliyor.

Elektronikte artık herşey şansa bağlı. Maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156

Ürün ellerine ulaşmış.Bana mail atmışlar.Servise göndermişler.Aradım (sağolsunlar;teknik servis 7.seferde açtı,o da müşteri hizmetlerine sert konuşunca).
    Ürün stoklarınızda yok sanırım dedim.Kem küm etti(Anlamadım tamir edip yeni diye mi gönderceklerdi).İadesini istiyorum dediğimde tamam dendi.İlk önce serviste rapor tutulması lazımmış(Onuda pazartesi göndercekler).
    Belli olsa vatandan sipariş verecektim de,şimdi 1 tane istemişken 2 tane olmasın
    Tutanak falan demişsinizde ben fatura dahil herşeyi geri yolladım,inş. sazan.avi olmam

Maalesef ülkemizde Tüketici Haklarında katedilmesi gereken daha çok yol var. Misal ben geçen sene Samsung XL2370 için malum bir siteye sipariş vermiştim. Aynı gün kargo demesine rağmen 3 gün geçmişti ve kargoya verememişlerdi. Siparişi iptal edip başka bir siteden almak istediğimde kartın limiti yetmedi. İlk başta afalladım tabi. Acaba iptal olmadımı önceki siparişim diye. Mail ve telefon trafiğinden sonra öğrendim. Kredi kartıyla 12 taksit almıştım. Karttan toplam meblağ hemen düşüyor biliyorsun. Yani limitini azaltıyor. İptal etsen bile, firma karta iade işlemini aylık olarak yapıyor. Özetlersek:
    Kartta limit 700 TL. Monitör 660 TL / 12 Taksit almışsan. İptal etsen bile siparişi, kartında limit sadece 40 TL görünüyor. Her ay firma kartına 55 TL geri yüklüyor. Eğer kartınızda fazla limit yoksa başka bir firmadan monitör alamıyorsunuz limitiniz kalmadığı için ve 12 ay sonra bütün taksitler iade edildiğinde kartınız yine 700 TL oluyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Kartın eski limitine gelmesi için 1 sene beklemeniz lazım. Şuan kartımda hala o iptal ettiğim Samsung un 1 taksiti var. Bu uygulamadan haberiniz vardır sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopascha

Az önce Bursa Vatan bilgisayardan geldim. %25 kampanyasından yararlanayım hem de ölü piksel derdinden kurtulayım dedim. Ürün Bursa mağazasında yok o yüzden parasını ödeyip başka mağazadan transfer isteyecektim. Öncelikle ürün hakkında bilgi çok eksik -PN modeli mi yoksa düz modeli mi olduğu anlaşılmıyor. Görevli arkadaşlardan transfer isteyebilecekleri bir mağazayı arayıp öğrenmelerini rica ettim. Sağ olsunlar bugün indirim var o yüzden cevap vermezler dendi ve kestirip atıldı. Yalandan iki numara çevirse anlayacaktım ama zahmet bile etmediler.

Aynı mağazada farklı bir birimdeki arkadaşıma gittim ben de. Sağolsun İzmir şubesini aradı. Oradaki arkadaşlar da gerçekten de önemsemediler ve direkt IPS236V bu dediler. Kutunun üzerinden okuduğunu söyledi kısacası. Benim 1 kez ağzım yandığı için aynen geri döndüm. Vatan'dan alanlar teyid edebilirler mi? PN modeli mi geldi?

Vatan bilgisayar artık eskisi gibi değil. Hem de hiç değil. Birçok şikayet duyuyordum. Ben zaten genelde çok az arızalanan ürünleri almayı tercih ediyordum ama artık doymuşlar. Anlaşılan müşteri memnuniyeti yalan olmuş.

Bu arada 30 gün içerisinde ölü piksel çıkması durumunda daha önce ürünü iade alıyorlardı. Bu durum da artık geçerli değil. Sitede yazmasına rağmen satış elemenları artık geçerli olmadığını üstüne basa basa belirttiler. Yapılan işlem sadece kutusundan çıkartılıp ölü piksel var mı yok mu kontrol ediliyor. Yoksa aynen veriliyor.

Elektronikte artık herşey şansa bağlı. Maalesef.

Malmüdürlüğü'nde Tüketici Hakem Heyeti'ne ben bakıyordum. Sitede böyle bir sözleşmenin yazması yeterli. Yarın bir soun olup ta Tüketici Hakem Heyetine gittiğinde Satış elemanları bir taraflarını yırtsa da sitede yazıyor ama geçerli değil diye, gör bak ne oluyor. SS değiştirmek zorundalar.

• QuakeM şu verdiğim linke bir bakar mısın? Lg'nin sitesinde IPS236V modeline baktım özellikle. Spesifikasyonlar kısmında ürün UH-İPS görünüyor ve açıkçası diğer ürünle yani IPS235V-PN modeliyle bir fark göremedim. Yani panelin 6 bit mi yoksa 8 bit olduğuna dair?
    http://www.lg.com/tr/it-urunleri/monitor/LG-IPS236V.jsp
  • quote:

QuakeM şu verdiğim linke bir bakar mısın? Lg'nin sitesinde IPS236V modeline baktım özellikle. Spesifikasyonlar kısmında ürün UH-İPS görünüyor ve açıkçası diğer ürünle yani IPS235V-PN modeliyle bir fark göremedim. Yani panelin 6 bit mi yoksa 8 bit olduğuna dair?

Evet linke baktım. Sanırım Türkiye sitesinde bu modele standart olarak uh-ips demişler. İngiltere sitesinde sadece ips deniyor. Belki e-ips Türkiye' ye distribütör üzerinden gelmedi. V-PN modeline alttaki linkte:

IPS236V-PN

8 bit demişler. V serisi Dell' deki U2311H paneliyle aynı yanlış bilmiyorsam yani e-ips. Ve Dell 6bit ekranı 8 bite teknik iyileştirme ile çıkıyor. Bu yüzden renk gösterme genişliği V-PN e göre düşük. V modeli sRGB' nin %92 sini, NTSC 'nin %72 sini gösterebiliyorken V-PN modeli sRGB' nin %97 sini, NTSC' nin ise %92 sini gösterebiliyor. Lakin kutunun üstünde sadece IPS236 yazıyor. Her iki modelde ve belkide gelecek modellerde aynı kutuyu kullanacaklar. Barkodda ise IPS236V-PNX AE diye yazıyor. AE takısı Asia ve Europe modeli demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

QuakeM şu verdiğim linke bir bakar mısın? Lg'nin sitesinde IPS236V modeline baktım özellikle. Spesifikasyonlar kısmında ürün UH-İPS görünüyor ve açıkçası diğer ürünle yani IPS235V-PN modeliyle bir fark göremedim. Yani panelin 6 bit mi yoksa 8 bit olduğuna dair?

Evet linke baktım. Sanırım Türkiye sitesinde bu modele standart olarak uh-ips demişler. İngiltere sitesinde sadece ips deniyor. Belki e-ips Türkiye' ye distribütör üzerinden gelmedi. V-PN modeline alttaki linkte:

IPS236V-PN

8 bit demişler. V serisi Dell' deki U2311H paneliyle aynı yanlış bilmiyorsam yani e-ips. Ve Dell 6bit ekranı 8 bite teknik iyileştirme ile çıkıyor. Bu yüzden renk gösterme genişliği V-PN e göre düşük. V modeli sRGB' nin %92 sini, NTSC 'nin %72 sini gösterebiliyorken V-PN modeli sRGB' nin %97 sini, NTSC' nin ise %92 sini gösterebiliyor. Lakin kutunun üstünde sadece IPS236 yazıyor. Her iki modelde ve belkide gelecek modellerde aynı kutuyu kullanacaklar. Barkodda ise IPS236V-PNX AE diye yazıyor. AE takısı Asia ve Europe modeli demek.

Cevabın için teşekkürler, senin de söylediğin gibi diğer panel Türkiye'ye hiç giriş yapmadı sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı:QuakeM

İyi ki peşin almışım yoksa her ay onu extre'de görmek can sıkıcıdır.Limit olayını duymuştum,öderken neyse de parayı geri alırken çok saçma olmuş.
  • uh-ips hakkında hala ben gerçekçi bi bilgi bulamadım. Lg'nin e-ips lerini satma metodu olduğunu söylüyor genelde yabancı forumlar. net bilgisi olan ve mümkünse kaynakları ile açıklayabilcek birisi varsa makbule geçer. teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merl

uh-ips hakkında hala ben gerçekçi bi bilgi bulamadım. Lg'nin e-ips lerini satma metodu olduğunu söylüyor genelde yabancı forumlar. net bilgisi olan ve mümkünse kaynakları ile açıklayabilcek birisi varsa makbule geçer. teşekkür ederim.

LG' nin bu ekranları satmak için hileye başvurabileceğini sanmıyorum. Samsung ile kıyasıya rekabet halinde iken böyle bir yanlışlık yaparsa güvenirliliği yerle bir olur. Altta Google translate ile çevrilmiş TFT Central yoruma bir bakın.

" Bu UH-IPS ve H2-IPS, HP ve LG gibi bazı üreticiler biraz touting görünüyor yeni isimler . IPS LG'nin LED ekranlar (örneğin IPS226V) ile birlikte, HP ZR24w ve örneğin ZR22w modelleri piyasaya söz edilmiştir. HP, bu 'yeni' panelleri geliştirilmiş enerji verimliliği sunan belirtti, ama yeni harfler için neyi belirsiz . Belki de 'UH-IPS' Ultra Yatay-IPS 'anlamına gelir? Kesinlikle bu HP, kendi açıklaması ile belli bir kilit mesaj veya karakteristik oynamaya H-IPS panellerin sadece biraz güncellenmiş sürümleri gibi görünüyor . UH-IPS, farklı üreticilerin kendi görüntüler denemek ve ayırmak için değişik terminoloji kullanarak, e-IPS gibi aynı şeydir de mümkündür . UH-IPS ya da H-IPS bir alt kategori, e-IPS olarak aynı şey, ya da bu gelişmeye bir alt kategori olduğunu sanıyorum .

LG Bazı spec sayfaları subpixels ayıran çizgiler H-IPS ile daha küçük farklılıklar bazı ipuçları vermek ve bu nedenle UH-IPS teknolojisi,% 18 daha yüksek bir diyafram oranı vardır. Bu sözde brightess geliştirmek ve enerji tasarrufu için izin verirken, kontrast artıracaktır. LG LED backlght modelleri ile bu terminoloji kullanılır.

Modern IPS bazı LG tarafından kullanılan bir başka yeni dönem IPS236V gibi LED ekranlar . Bu "S-IPS II", bildirildiğine göre daha fazla parlaklık ve kontrast geliştirme ve enerji tasarrufu yardımcı, UH-IPS (% 11.6 daha yüksek) daha da yüksek bir diyafram oranı vardır . Bu özellikle IPS236V tekrar LED arka aydınlatma ile kombine edilmiştir. Bu piksel yapısı değiştirilmiş olduğu mevcut bilgi (üstte) de bakar ve H-IPS gibi dikey, ancak S-IPS geleneksel / AS-IPS "ok" düzen gibi daha fazla artık . Bu daha çok bir e-IPS tip gelişme gibi görünüyor, ancak gelişmekte olan H-IPS aksine eski S-IPS piksel düzeni dönmeden . "

Kaynak: UH-IPS

• Bende 23" yeni bir led monitör arayışındayım ve LG nin bu ıps panelli monitörü beni cezbetmiyor değil .
    ammavelakin bu e-ıps uh-ıps meselesine kafam takıldı .Vatandakiler sanırım e-ıps modeli oluyor ,webdenal dakiler uh-ıps .
    sırf bu yüzden ve axess ile çalıştıkları için daha önce hiç alışverişim olmayan bu siteden monitörü almayı düşünüyorum .
    ölü pixel olayı benimde canımı sıkar tabi ama böyle bir durumla karşılaşırsam tüketici haklarındaki "ayıplı mal" kapsamından sanırım ürünün iadesini yapabilirim değil mi arkadaşlar ?

Edit: Bu arada arkadaşlar bu e-ıps ve uh-ıps nedir biraz bilgi sahibi olayım derken birde baktımki bunlar gibi daha bir çok kodları birbirine benzeyen ıps panel teknolojileri varmış vereceğim linkte bütün panel teknolojilerinin ne anlama geldiği açıklamaları ile var ama ingilizce ingilizcem yeterli düzeyde olmadığı için çevirip ıps paneller hakkında sizlere yardımcı olamayacağımm
    ingilizce düzeyi yeterli bir arkadaşın hiç değilse ıps panel teknolojilerini kısa açıklamalarla "en iyiden > en kötüye" sıralamasını yapması hepimize ve bizim gibi ıps monitör arayışında olup konuyu yeni gören arkadaşlarada yararlı olacağı kanaatindeyim .Linki aşağıya yapıştırıyorum
    Saygılar sunarım
    http://www.tftcentral.co.uk/articles/content/panel_technologies_content.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarz -- 11 Aralık 2011; 4:06:38 >

• vermiş olduğunuz linkleri zaten çok öncesinden okudum. gördüğünüz gibi onlar da net olarak bir şey diyemiyor. Yabancı forumlarda da çok gezdim bi süre. fark olmadığını belirtiyorlar. şimdi pazar payı için lg yapmaz öyle demişsiniz ama, yurt dışı ips panele bizim kadar yabancı değil. adamların bu konu hakkında az-çok bilgisi var, ve onlara sunulan ürün yelpazesi daha geniş ve tabii ki malumunuz fiyatlar daha ucuz. ve e-ips onlar için standartlaşmış durumda. Artık insanlar p-ips'e falan yönelmiş durumda, bu konuda tartışmalar olmakta. yani lg nin böyle isim değişikliği stratejisine gitmesi ki Samsung'un da ips panel monitörü olmadığını göz önünde bulundurursak mümkün olabilir. Hatta bakın Tr de bilem şu monitör tabi birazda eski stoklar vesilesi ile fiyatının düşük olması ile çok güzel sattı ve bu güzel bi başarıdır bana sorarsanız.

Yine, biraz yabancı forumlarda dolaşırsanız, bizimki gibi asus-lg-dell hakkında gidip gelmeler var. 3 markayı da öneren var tabi, işte oyun oynayacaksanız asus alın falan vs. diye. ama genel öneri hala, dell u2312hm, üstelik seçenekelerde uh-ips olan lg olmasına rağmen. onlara göre pek farkı yok ikisinin. Hatta lg tavsiye edenlerin büyük kısmı panelinden dolayı değilde, fiyatının dell'e göre daha ucuz olmasından tavsiye etmekte.

Şimdi burada Lg kötüdür, kakadır demiyorum. u2312hm almak üzereyim, ama ips236v-pn yi dell yerine tercih etmemi sağlayacak +'sı nedir diye düşündürüyor insanı. çünkü 2 sinin de kendine has avantajları var gibi(birinin ayağı, malzeme kalitesi, diğerinin 8bit renk ve uh'si). ama bu uh-ips biraz muamma. çünkü verdiğiniz linklerde tam bi açıklama getiremiyor bu konuya. uh-ips şudur, farklı veya aynı mimaridir diye net konuşan bir şey bulamadım. ne nette ne de forumlarda. tabi benim bulamamam olmadığı anlamına gelmiyor.

@haydarz ; vatandakiler ürüne e-ips diyor evet. ama ürünün arkasına bakarsan, uh-ips yazıyor. en azından bostancı vantandaki teşhir ürünü öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merl -- 11 Aralık 2011; 10:03:04 >

• Aşağıdakilerden hangisi size göre daha uygun bir monitordur ve nedeni nedir? Eğer seçtiğiniz şık f) ise ........ yeri doldurudunuz.

a) LG IPS236V-PN uh ips 8 bit
    b) Samsung 2333t
    c) Dell UltraSharp U2312HM
    d) Asus ML239H monitor
    e) Asus PA246Q (P-IPS Panel)
    f) hiçbiri ........ diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 11 Aralık 2011; 11:45:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

Aşağıdakilerden hangisi size göre daha uygun bir monitordur ve nedeni nedir? Eğer seçtiğiniz şık f) ise ........ yeri doldurudunuz.

b) Samsung 2333t
    d) Asus ML239H monitor

Mesela ben hem ucuz hem de şık olduğu için a) diyorum. LG kalitesi belli.
  • arkadaşlar şu ekrandaki anti-glare nin dezavantajı olan beyaz ve çok açık tonlu renklerde belli olan grenlenme, toz-pis ekran görüntüsünden başka rahatsız olan yok mu yahu :) sadece ben dillendirmişim

Bunu çözebilir miyiz acaba? Ekran için filtre-kaplama vs ile? Full karanlık bir oda da bile beyaz ve tonların da belli oluyor. Çarşıya gittiğim de araştıracağım, eğer çözümü varsa size bildiririm. Eğer bilen varsa simdi paylasırsa çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 11 Aralık 2011; 16:12:20 >
  • Bugün vatandan aldım monitörü LG IPS236V-PN model numarası tam olarak bu. Alırken kontrol ettirdim ekranda sıkıntı yok. Ama o ilk mesajdaki resim ben de hala dalgalı gözüküyor. Ben mecburen dvı olarak kullanıyorum ekran kartının mini hdmi girişini hdmi'a dönüştüren aparatı kasa yüzünden ekran kartına takamadığım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 11 Aralık 2011; 19:31:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

Aşağıdakilerden hangisi size göre daha uygun bir monitordur ve nedeni nedir? Eğer seçtiğiniz şık f) ise ........ yeri doldurudunuz.

b) Samsung 2333t
    d) Asus ML239H monitor

Bu monitörlerin hepsini kullanmadan bir cevap vermek garip olur bu soruya.

Dell UltraSharp U2312HM in inputlag ı çok iyi deniyor ama 6 bit panel ve hala gelmedi sanırım TR ye.

Asus PA246Q 10 bit ama çok pahalı.

LG IPS236V-PN kullanıyorum memnununum.8 bit panel ve fiyatı 550 TL civarı.(TN panel fiyatına satıyorlar.)

Samsung a felan yorum yapmıyacağım çünkü bundan sonra tn panel monitör kullanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

arkadaşlar şu ekrandaki anti-glare nin dezavantajı olan beyaz ve çok açık tonlu renklerde belli olan grenlenme, toz-pis ekran görüntüsünden başka rahatsız olan yok mu yahu :) sadece ben dillendirmişim

Bunu çözebilir miyiz acaba? Ekran için filtre-kaplama vs ile? Full karanlık bir oda da bile beyaz ve tonların da belli oluyor. Çarşıya gittiğim de araştıracağım, eğer çözümü varsa size bildiririm. Eğer bilen varsa simdi paylasırsa çok iyi olur.

Benim monitorumun sağ tarafında hafif bir ışık sızması var. O da arka planı siyah yapıp ışıkları söndürünce belli oluyor. Oun dışında şimdilik herhangi bir görüntü sıkıntısı yok. Bahsettiğim olayın da normal olduğunu öğrendim. Bunun dışında normal ekranda bende şimdilik herhangi bir sorun oluşmadı. Bu arada ben monitörü webdenal dan aldım. Siparişi verdiğim gün kargoya verdiler ertesi gün kargodan aldım. Hızlı ve sorunsuz bir alışveriş oldu. Umarım sorunsuz kalmaya devam eder.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.