Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • webdenal.com'dan bu konuyu yalayıp yuttuktan sonra aldım. Ölü piksel çıkarsa iade ederim yazdım özellikle. Çok titizim bu konuda. Öyle de oldu. 2 adet ölü piksel çıktı. İade değil de değiştirin diye mesaj attım. Servis raporu istediler. Güzel ülkemde 3 adete kadar normal karşılandığını, servisin rapor vermeyeceğini söyledim ve satın alırken özellikle belirttiğimi ilettim. Dinlemediler. Mecburen ihtarname çektim. 10 dk sonra iade onayı çıktı. Bu gün monitör ulaşmış ellerine para iadesinin onayı da çıktı. Maalesef böyle bir durum var. netsiparis.com'a da aynı şeyi yazdım. Monitörü almak istiyorum ancak ölü piksel çıkarsa iade ederim dedim. Maalesef dediler.

netsiparis.com'dan alan arkadaşların ölü piksel durumu nedir? Belki webdenal'da ki seride sorun vardır. Genel olarak sorun yoksa şansımı denemeyi düşünüyorum.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: r78developer

:)

Şimdi böyle yapılıyor...http://www.teknoseyir.com/13419/huey-pro-ile-monitor-kalibrasyonu/

Kalibrasyon cihazlarını biliyorum. Profesyonel amaçlı baskı işinde olanlar bile alıp kullanmıyorlar. Çünkü teknik hizmet veren bazı firmalar uygun bir fiyat karşılığında gelip kalibre ediyorlar. Sadece ortam ışığı değişince yada monitörün yeri değişince veyahut arka aydınlatma zayıflayınca kalibre istiyor monitörler. Bu sebepten ayda yılda bir kez (ev kullanıcısı için belki sadece birkez) kullanılacak bir aparata monitörün yarısı kadar para vermek pekte mantıklı değil.

• Buna ben de katılıyorum. Genel kullanım bazında ortalama bir kullanıcı için hiç gerekli değil bu şekilde profesyonel kalibrasyon. Misalen bizim sanat sektöründe faaliyet gösteren şirketimizde bu cihazdan mevcut ancak bunun bize getirisi maddi geri dönüş oluyor. O sebeple bu cihaz baştacımız oluyor şirkette
  • Ben de dün gece itibariyle netsipariş'ten aldım monitörü, imkanlarımı baya zorlamam gerekti ama aldım hadi hayırlısı...
    QuakeM arkadaşla çok önce konuşmuştuk ama anca şimdi kısmet oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbeymd -- 7 Aralık 2011; 12:06:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorbeymd

Ben de dün gece itibariyle netsipariş'ten aldım monitörü, imkanlarımı baya zorlamam gerekti ama aldım hadi hayırlısı...
    Arkadaşlar netsipariş'te sipariş takibi nerden yapılıyor acaba?

Şimdiden hayırlı olsun dostum. İnşaallah sıkıntı çektiğine değecek. İzlenimlerini bekleriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Ben de dün gece itibariyle netsipariş'ten aldım monitörü, imkanlarımı baya zorlamam gerekti ama aldım hadi hayırlısı...
    Arkadaşlar netsipariş'te sipariş takibi nerden yapılıyor acaba?

Şimdiden hayırlı olsun dostum. İnşaallah sıkıntı çektiğine değecek. İzlenimlerini bekleriz...

Teşekkürler...Biraz küçük bir yerde memurluk yapıyorum QuakeM arkadaşım, kargo mobil hizmetle geleceği için bana ulaşması biraz zaman alacak, ama ulaştığı zaman ilk izlenimlerimi memnuniyetle yazacağım...
    lg 19' w1954S kullanıyordum bu monitör benim için baya bir değişim olacak

• quote:

Teşekkürler...Biraz küçük bir yerde memurluk yapıyorum QuakeM arkadaşım, kargo mobil hizmetle geleceği için bana ulaşması biraz zaman alacak, ama ulaştığı zaman ilk izlenimlerimi memnuniyetle yazacağım...

Aynı dert bende de var dostum. Bende küçük bir yerde öğretmenlik yapıyorum. Kargo firması yok. En yakın ilçeden hafta da 2 gün geliyor teslimata. Denk gelmezse bekliyorsun. Neyse geç olsun güç olmasın.

Önceki LG' den buna geçtiğinde gerçekten çok büyük bir fark olacak. Bunca zaman niye almamışım diye hayıflanacaksın emin ol.

• Monitör elime ulaştı, sizlere bir sorum var:
    Monitörün alt tarafdaki plastik ile ekran arasında metal birşey gözüküyor mu?(Çerçevede bir ayarsızlık var gibi)
  • quote:

quote:

Aynı dert bende de var dostum. Bende küçük bir yerde öğretmenlik yapıyorum. Kargo firması yok. En yakın ilçeden hafta da 2 gün geliyor teslimata. Denk gelmezse bekliyorsun. Neyse geç olsun güç olmasın.

Önceki LG' den buna geçtiğinde gerçekten çok büyük bir fark olacak. Bunca zaman niye almamışım diye hayıflanacaksın emin ol.

Monitöre siyah rengi arka plan olarak ayarladığımda ve ışığı söndürdüğümde sağ üst tarafta hafif bir ışık sızması oluyor. Bu ışık sızması normalde biraz olurmuş diye okuduğumu hatırlıyorum. Normal ekran görüntüsünde fark edilmiyor. Bu durumu takmam lazım mı bilmiyorum. Bu arada ben de öğretmenim. Sosyal bilgiler öğretmeniyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savanam -- 7 Aralık 2011; 15:03:07 >

• quote:

quote:

Umarım arkadaşım, bu paneli almamda senin incelemen baya etkili oldu, yoksa monitörden çok anlamam ben gider aynı parayı TN monitöre verirdim...Ha sonuç olarak teknoloji ürünü elimize hatasız ürün geçsin diye dua edeceğiz, yoksa panel gerçekten güzel.
    Senin de dediğin gibi geç olsun güç olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: CrazyRomeo156

Monitör elime ulaştı, sizlere bir sorum var:
    Monitörün alt tarafdaki plastik ile ekran arasında metal birşey gözüküyor mu?(Çerçevede bir ayarsızlık var gibi)

Köşelerde de çerçeve tam oturmamış.Lg servisine gittim.'İyi ürün almışsınız pek problem değil kullanın' dendi.Ama içime sinmedi.Şimdi arızalı diye geri gönderiyorum.Ellerinde de başka yokmuş,bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: savanam

Monitöre siyah rengi arka plan olarak ayarladığımda ve ışığı söndürdüğümde sağ üst tarafta hafif bir ışık sızması oluyor. Bu ışık sızması normalde biraz olurmuş diye okuduğumu hatırlıyorum. Normal ekran görüntüsünde fark edilmiyor. Bu durumu takmam lazım mı bilmiyorum. Bu arada ben de öğretmenim. Sosyal bilgiler öğretmeniyim.

Hocam o ışık sızıntısı (maalesef ki) normal. Bu panellerin arkasında her daim aktif olan bir aydınlatma var. Panelde yapısına göre pikselleri kapatsa bile bir miktar sızıntı yapıyor. Özellikle aydınlatmanın olduğu yerlerden. Tıpkı bilgisayar laboratuarında projeksiyon kullanırken ne kadar koyu ve siyah olursa olsun perdeler, yine de ışığı tam engelleyememesi gibi

• quote:

quote:

Köşelerde de çerçeve tam oturmamış.Lg servisine gittim.'İyi ürün almışsınız pek problem değil kullanın' dendi.Ama içime sinmedi.Şimdi arızalı diye geri gönderiyorum.Ellerinde de başka yokmuş,bakalım ne olacak

Maalesef ülkemizde müşteri haklarını çok düşünen olmadığı için böyle şeyler oluyor. Yurtdışında bırakın sorunlu veya hatalı çıkmasını, müşteri kullandım beğenmedim diye 30 gün içerisinde iade edebiliyor. Size gelen monitör sanırım nakliye sırasında menteşesini gevşetip bırakmış paneli. Servisin böyle kullanın demesi çok yanlış. İçini açıp yerine oturtması lazım en kötü ihtimalle. Ama bence siz iade edin madem ellerinde başka kalmamış. Birçok firma aynı fiyatlarda satıyor. Sorun çıkarırlarsa tüketici hakem heyetine başvurun.

• Benim monitörde geldi. Pazartesi öğleye doğru webdenaldan sipariş ettim ertesi gün kargoya verdiler. Çarşamba (bugün) öğle arası monitör geldi. Beklediğimden hızlı geldi.
    Monitör gerçekten güzel. Yakışıklı bi monitör. Bundan önceki philips 17" idi. Şimdi gözüme çok küçük gözüküyor. Allaha şükür monitörde ölü piksel veya herhangi bir sorun yok. Açılırken siyah ekranda yanlarda hafif morluklar belli oluyor arkadaşların dediği gibi ama açıkken hiçbirşey belli olmuyor. Konuyu tekrar okuyup ayarlarını yaparım bi güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

http://www.webdenal.com/lg-23-ips236v-pn-5ms-hdmi-dvi-siyah-led_389577.html?ref=akakce&v=1.18 alayımmı???

Hocam bende burdan aldım ama ben aldığımda 529 tl ydi fiyat. Şimdi artmış biraz.
    İstersenhttp://www.netsiparis.com/detay/40061180115/LCD-LG-23INCH-IPS236V-PN-IPS-DVI-HDMI-MONITOR buraya bak fiyat daha uygun gibi ama tabi sen bilirsin.

• quote:

quote:

Quakem'in dediği gibi direk iade et. Çünkü sizin ürününüz ayıplı mal statüne girip, 15 gün için de tutanak tutturarak 30(daha fazla da olabilir, yasayı tam hatırlamıyorum) gün için de iade/ürünün aynısı ile değişim hakkınız bulunmaktadır. Onun dışında bir hafta için de hiç bir sebep belirtmeksizin ürünü iade edebilirsiniz. Ve tüketici hakları yasasından bakıp yasa no'larını da itiraz ederken şu şu maddeye göre gibi yasalarla delillendirerek konuşun. Eğer gene iade olunmaz, servis problem falan çıkartırsa gerçekten sizin de içinize sinmemişse gidip bir arzuhalciye dilekçe yazdırıp yetkili yerlere şikayet edip, mahkemeye verebilirsiniz. Bakın ozaman ellerin de ürün varmıymış, yokmuymuş... Ayrıca ne biçim bir servis anlayışı ki(sadece lg değil, TR'deki hepsi olmasa da çoğu servisin genel durumu) , o kadar kusur kadı kızında da olur gibi cevap verebiliyorlar sonuçta burada ne sizin hatanız var, ne de ürünlerin hepsin de böyle bir sorun var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 8 Aralık 2011; 0:38:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopascha

webdenal.com'dan bu konuyu yalayıp yuttuktan sonra aldım. Ölü piksel çıkarsa iade ederim yazdım özellikle. Çok titizim bu konuda. Öyle de oldu. 2 adet ölü piksel çıktı. İade değil de değiştirin diye mesaj attım. Servis raporu istediler. Güzel ülkemde 3 adete kadar normal karşılandığını, servisin rapor vermeyeceğini söyledim ve satın alırken özellikle belirttiğimi ilettim. Dinlemediler. Mecburen ihtarname çektim. 10 dk sonra iade onayı çıktı. Bu gün monitör ulaşmış ellerine para iadesinin onayı da çıktı. Maalesef böyle bir durum var. netsiparis.com'a da aynı şeyi yazdım. Monitörü almak istiyorum ancak ölü piksel çıkarsa iade ederim dedim. Maalesef dediler.

netsiparis.com'dan alan arkadaşların ölü piksel durumu nedir? Belki webdenal'da ki seride sorun vardır. Genel olarak sorun yoksa şansımı denemeyi düşünüyorum.

Teşekkürler.

Benim mesajım arada kaynadı ama tekrar sormak gerekirse...

• quote:

quote:

webdenal.com'dan bu konuyu yalayıp yuttuktan sonra aldım. Ölü piksel çıkarsa iade ederim yazdım özellikle. Çok titizim bu konuda. Öyle de oldu. 2 adet ölü piksel çıktı. İade değil de değiştirin diye mesaj attım. Servis raporu istediler. Güzel ülkemde 3 adete kadar normal karşılandığını, servisin rapor vermeyeceğini söyledim ve satın alırken özellikle belirttiğimi ilettim. Dinlemediler. Mecburen ihtarname çektim. 10 dk sonra iade onayı çıktı. Bu gün monitör ulaşmış ellerine para iadesinin onayı da çıktı. Maalesef böyle bir durum var. netsiparis.com'a da aynı şeyi yazdım. Monitörü almak istiyorum ancak ölü piksel çıkarsa iade ederim dedim. Maalesef dediler.

Teşekkürler.

Benim mesajım arada kaynadı ama tekrar sormak gerekirse...

Netsipariş ten aldım ve ölü piksel çıkmadı ancak yeni aldığın üründe çıkmayacak diye bir kural yok.Sonuçta adamların elinde mal yok.Sen parasını ödüyorsun onlarda dist ten malı sipariş ediyorlar.

Yani nerden alırsan al aynı yerin ürünü gelecek sana

• Sanıyorum durum öyle değil. Bu tarz siteler çok miktarda ürün çekmişler gibi görünüyor. Bu yüzden başka sitelerde en azından bu fiyatlarda yok.

O yüzden genelin durumu da önemli. Genelde ölü piksel çıkmadıysa şansımı deneyeceğim. Üretim partisi çok önemli bu gibi durumlarda.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.