Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GoingToFree

yok üstat, görüntüden bahsetmiyorum. görüntünün maşallahı var hiç bir sorun yok O parlaklık, kristalleşme (tam adını da koyamadım, parlaklık daha doğru) ekranın dokunabildiğimiz yüzeyin de var sanırım. O yüzden deneyebilir misin dedim başka panelle, beyaz veya gri fontta iki ekran bir bakabilirsen, LG nin dokunabildiğimiz yüzeyin de bir parlaklık var mı yok mu görebilirsin. Fotoğraf çeksem de belli olmaz fotoğrafta. Benim Laptopun Tn panel monitörün de böyle birşey yok mesela. Yarın Led ekran temizleme seti alıp bir sileceğim. Eğer bu durum bende varsa sadece, servisi arayıp soracağım nedenini. Çok rahatsız eden bir durum değil esasen ama illa sıfır sorunlu olsun istiyor insan:)

şimdi düşündüm de çizik olma ihtimali olabilir mi acaba?

Sanırım demek istediğini anladım. Şimdi LG nin panelin ön yüzünde yansıma önleyen anti-glare bir tabaka var. Bu tabakaya arkadan ışık vurduğunda görüntüde sanki toz varmış gibi veyahut tül varmış gibi görünür. Resimde kurbağanın tam altındaki gibi mi? Laptopunda sanırım parlak ekran var o sebeple böyle bir durum oluşmuyor. Monitörün yerini bir değiştirmeyi bir dene. Misal ışık monitörün arkasına gelecek şekilde bir konumlandır bakalım.

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

ya kardeşler iyide ben tecrubelerıme dayanarak samsungdan baska monıtor almam lgninde kalitesini samsungunda gordum genel bır kalıte farkı var gozlerınızı yorması bıle farklıdır ıkı markanında aynı panellerı kullanan modellerınde bana bir tane samsung soyleyın ki ips panel tepkıme suresı 5-6 ms ve 8 bit olan 21" arası 23" yokmudur bakıyorum bakıyorum bulamıyorum herkez ips'de LG IPS236V-PN, ASUS PA246Q yada dell'e takmış samsung 2333t yi alıcaktım fiyatı ucuzlayınca ips daha iyi dediniz tamam o zaman bana bahsettigim detaylarda bir samsung monıtor onerın ips

Dostum daha evvel Samsung XL2370 kullanmış biri olarak şunu samimi şekilde söyleyebilirim ki bu LG nin kasa kalitesi o Samsung' tan daha iyi. Tabi demiyorum ki hepsi böyle. Aynen senin de dediğin gibi tecrübelerime dayanarak. Sonuçta her iki firmada panel üreten firmalar. Birbirlerine üstünlük kurduğu modeller var. Direkt olarak Samsung alın bu markadan şaşmayın demek biraz fanboyluğa girmiyor mu?

Verdiğin modellere taktığımız yada reklamını yaptığımız yok. LG' nin aynı fiyat aralığında ve aynı özellikte bir rakibi yok. Ve bizde kullandığımız için tavsiye ettik. Asus hem normal kullanıcıya hemde profesyonel amaçlar için kullanacakların işine yarayacak özellikte ve son derece uygun fiyata. Dell ise tn alacağıma aynı fiyatta bir ips alırım hemde pivot özelliği olsun diyenler için biçilmiş kaftan. Hatta LG nin performansına yakın bir monitör. Bu durum da biz markaya felan takmış değiliz. Sadece en iyisini en iyi fiyata vereni söylüyoruz. Misal ben önce Dell almak istedim lakin stoklarda kalmayınca ve yeni modeli de geç geleceği için Asus' u almak istedim. Daha sonra ise fiyatı uygun geldiği için ve ihtiyacıma yeteceği için LG aldım. Yani markadan çok bize verdiğiyle ilgileniyoruz.

Bahsettiğin Samsung monitör VA panel bir ekran. Kontrast olayında ips panellerden iyi olabilir ama renk başarımı ve görüş açısı yönünden daha geride. LG ile aynı fiyata Samsung' un ips panel bir monitörü sanırsam Türkiye' de yok. Karar senin...

• quote:

Orijinalden alıntı: aalicim

Kaç haftadır bende monitör araştırıp duruyordum bu konuyu da üç gündür takip ediyorum. Sonunda ben de LG 23INCH IPS236V-PN almaya karar verdim.
    Ben monitörü öncelikle film izlemek internette gezinmek biraz da program çalışmak için kullanıcam. Bu monitör bu işler için uygun herhalde ya da fazladan mı para veriyorum bilemedim.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/monitor/lg-ips236v-23-5ms-full-hd-wide-screen-led-ips-monitor.html
    http://www.netsiparis.com/detay/40061180115/LG-23INCH-IPS236V-PN-IPS-DVI-HDMI-MONITOR
    http://www.webdenal.com/lg-ips236v-pn-ips236v-pn-monitor_378318.html
    ben peşin alıcam o yüzden en uygun fiyat webdenal gibi gözüküyor kargo fiyatı da belli 5,90 tl. bi arkadaş burdan almış zaten sorun da çıkmamış. Ama ben siparişi yarın verip ölü piksel sorunu çıkmaması için arayıp kontrol edipte gönderin desem diye düşünüyorum iyi etmiş olur muyum bi sorayım dedim.
    Bi de benim ekran kartım 256 MB ATI Radeon X1300 bu ekran kartında dvi çıkış var yeterli olur mu monitör için?

Dostum yapacağın işler için bu monitörü gönül rahatlığıyla alabilirsin. Fiyat olayına da kafan takılmasın, birçok tn panelli ekran bile daha pahalı bundan. E sonuçta ips panel ekran alıyorsun. Yakın geçmişte bu fiyata bir ips alınacak deselerde inanmazdım gerçekten.

O ekran kartı ve çıkışla sorunsuz çalışır merak etme. Sanırım laptopa bağlayacaksın. Yok masaüstüyse yenileme zamanında gelmiş geçiyor biliyorsundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuakeM -- 4 Aralık 2011; 20:25:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

yok üstat, görüntüden bahsetmiyorum. görüntünün maşallahı var hiç bir sorun yok O parlaklık, kristalleşme (tam adını da koyamadım, parlaklık daha doğru) ekranın dokunabildiğimiz yüzeyin de var sanırım. O yüzden deneyebilir misin dedim başka panelle, beyaz veya gri fontta iki ekran bir bakabilirsen, LG nin dokunabildiğimiz yüzeyin de bir parlaklık var mı yok mu görebilirsin. Fotoğraf çeksem de belli olmaz fotoğrafta. Benim Laptopun Tn panel monitörün de böyle birşey yok mesela. Yarın Led ekran temizleme seti alıp bir sileceğim. Eğer bu durum bende varsa sadece, servisi arayıp soracağım nedenini. Çok rahatsız eden bir durum değil esasen ama illa sıfır sorunlu olsun istiyor insan:)

şimdi düşündüm de çizik olma ihtimali olabilir mi acaba?

Sanırım demek istediğini anladım. Şimdi LG nin panelin ön yüzünde yansıma önleyen anti-glare bir tabaka var. Bu tabakaya arkadan ışık vurduğunda görüntüde sanki toz varmış gibi veyahut tül varmış gibi görünür. Resimde kurbağanın tam altındaki gibi mi? Laptopunda sanırım parlak ekran var o sebeple böyle bir durum oluşmuyor. Monitörün yerini bir değiştirmeyi bir dene. Misal ışık monitörün arkasına gelecek şekilde bir konumlandır bakalım.

Işıkları tamamen kapatıp denedim beyaz ve açık tonlar da o ufak ufak parlak noktalar mevcut. Kurbağanın altındaki mavi ışıktan anlamadım ama ne dediğinizi anladım hocam. içim rahatladı vallahi. anti-glare deyince, çok eskiden radyasyon-ışık yansımasını önleyen aparatlar satılırdı monitör için, onların oluşturduğu piksel piksek küçük ışık veya toz varmış gibi görüntü oluştururdu o geldi aklıma.

Benim demek istediğim sizin gönderdiğiniz fotoğraftan ziyade şu fotoğraftaki daha iyi anlatıyor;

beyaz-gri tonlarda ne demek istediğim daha belli oluyor, o toz-ışık yani ismiyle söylersek anti-glare özelliği Zaten koyu renkler de değil, beyaz-gri yani açık tonlar da belli oluyor. Sizin de yorum yazarken beyaz ve gri tonlar da belli oluyor değil mi?

Yardımın için sağolasın hocam, içim rahatladı.

• Sağolasın QuakeM hocam. Monitörü masaüstüne bağlayacam. Ben de merak ediyorum bu monitörü büyük ihtimal yarın sipariş ederim bakalım nasıl bi şeymiş bu ips panel.
  • quote:

Işıkları tamamen kapatıp denedim beyaz ve açık tonlar da o ufak ufak parlak noktalar mevcut. Kurbağanın altındaki mavi ışıktan anlamadım ama ne dediğinizi anladım hocam. içim rahatladı vallahi. anti-glare deyince, çok eskiden radyasyon-ışık yansımasını önleyen aparatlar satılırdı monitör için, onların oluşturduğu piksel piksek küçük ışık veya toz varmış gibi görüntü oluştururdu o geldi aklıma.
    beyaz-gri tonlarda ne demek istediğim daha belli oluyor, o toz-ışık yani ismiyle söylersek anti-glare özelliği Zaten koyu renkler de değil, beyaz-gri yani açık tonlar da belli oluyor. Sizin de yorum yazarken beyaz ve gri tonlar da belli oluyor değil mi?

Yardımın için sağolasın hocam, içim rahatladı.

Evet eskiden ekran koruyucu diye satılan aparatlar, ekrandan yayılan elektromanyetizmayı nötrlemek içindi. Aynı zamanda kontrastı da düzeltiyordu. Lakin sonraları film çekilmiş camları sattılar ekran koruyucu diye o ayrı tabi. Bunlar sadece crt ekranlar içindi. Fakat lcd ekranda kullanan biri gördüm. Sonra uyarınca çıkardı ve ayarlarını yaptıktan sonra gerek olmadığını gördü.

Senin verdiğin resimde gördüğün gibi parlak ekranlarda böyle bir tozlanma efekti yok. Lakin parlama çok. Özellikle karanlık sahnelerde. Yani her ikisininde dezavantajları var.

Bahsettiğin bu tozlanma olayını ben hergün öğleden sonra yaşıyorum. Maalesef bilgisayarın yeri biraz ters ve camdan ışık vuruyor. Birinde hanım ekranın tozlanmış silsene dedi :) Lakin uygun bir yerde bunu göremezsin. Bu yüzden yeri önemli monitörün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuakeM -- 4 Aralık 2011; 22:03:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aalicim

Sağolasın QuakeM hocam. Monitörü masaüstüne bağlayacam. Ben de merak ediyorum bu monitörü büyük ihtimal yarın sipariş ederim bakalım nasıl bi şeymiş bu ips panel.

Rica ederim. Alıp kurduktan sonra ayarlarını yapmayı unutma. Şimdiden hayırlı olsun...
  • Yarın sabah sipariş vericem. Ya teknobiyotik yada vebdenal bakalım seçicem birini. Heyecanla bekliyrum monitörümü. Ben hala 10 yılı geçkin süredir philips 107 e4 crt monitor kullanıyorum 18 inch. Bir anda büyük bir değişiklik olacak.
  • Almayı düşünüyorum evet ama kafama takılan şey parlaklık oranı. 250cd/M2 Sİzce bu büyük sorun mudur arkadaşlar? chip onlinede ürün değerlendirmesi yapmışlar. Bu parlaklık oranını eleştirmişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savanam

Almayı düşünüyorum evet ama kafama takılan şey parlaklık oranı. 250cd/M2 Sİzce bu büyük sorun mudur arkadaşlar? chip onlinede ürün değerlendirmesi yapmışlar. Bu parlaklık oranını eleştirmişler.

Sen kulak asma dostum o yoruma. Editörlere göre 120 cd/m2 üstü yeterliymiş. Ben şu an %80 ışık parlaklığında kullanıyorum. Alan arkadaşlarda da böyle bir şikayet söz konusu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuakeM -- 5 Aralık 2011; 0:34:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Almayı düşünüyorum evet ama kafama takılan şey parlaklık oranı. 250cd/M2 Sİzce bu büyük sorun mudur arkadaşlar? chip onlinede ürün değerlendirmesi yapmışlar. Bu parlaklık oranını eleştirmişler.

Sen kulak asma dostum o yoruma. Editörlere göre 120 cd/m2 üstü yeterliymiş. Ben şu an %80 ışık parlaklığında kullanıyorum. Alan arkadaşlarda da böyle bir şikayet söz konusu değil.

Teşekkür ederim gerçekten kafam takılmıştı ama birçok monitörde de bu oran var. Çok kaliteli olanlarda da ortalama bu değerler var. Bakalım yarın veriyorum siparişi.

• quote:

Orijinalden alıntı: xanty

quote:

Orijinalden alıntı: r78developer

quote:

ya kardeşler iyide ben tecrubelerıme dayanarak samsungdan baska monıtor almam lgninde kalitesini samsungunda gordum genel bır kalıte farkı var gozlerınızı yorması bıle farklıdır ıkı markanında aynı panellerı kullanan modellerınde bana bir tane samsung soyleyın ki ips panel tepkıme suresı 5-6 ms ve 8 bit olan 21" arası 23" yokmudur bakıyorum bakıyorum bulamıyorum herkez ips'de LG IPS236V-PN, ASUS PA246Q yada dell'e takmış samsung 2333t yi alıcaktım fiyatı ucuzlayınca ips daha iyi dediniz tamam o zaman bana bahsettigim detaylarda bir samsung monıtor onerın ips

Kardeş samsungun adı çıkmış, bugüne kadar kullandığım tüm samsung LCD monitörlerde ölü pikseller çıktı (TN panel, samsung panelleri kendi üretmiyor bildiğim kadarıyla ve türkiyedeki TN panelli samsungların kalitesi tartışılır zaten) renkler bir türlü istediğim gibi gözükmüyordu ya soluk donuk ya da aşırı patlak v.s. Daha öncede yazdığım gibi IPS236V-PN benceee çok başarılı hem fiyat (540 TL ye aldım kargo dahil) hemde kullanım açısından...

Gözleri yormama olayında samsung lg den bana göre daha başarılı değil. Herkese gözüne göre değişir tabii ki bu durum.

Lakin herkesin bir beğendiği var karar sizin...

Bakın bu şekilde ben illaki şu markayı alırım diyen arkadaşlara başka ürün önermemekte fayda var. İllaki kafası samsung ta kalacak ne alırsa alsın. Bencede en mantıklısı samsung almanız. İnsan mutlu olacağı ürünü almalı.

kardes kafama takmayla alakası yok lg ve samsungun birbiriyle aşağı yukarı aynı ozelıklerde modellerını bızzat ınceledım lgde monıtore yaklasınca piksellenmeler oldugunu gordum ama samsungda bu yoktu ve goruntu kalitesı daha ıyıydı benim istediğim samsung takıntısı değil sadece ips panel, tepkıme suresı 5-6 ms ve panelı 8 bit olan 21" 23" arası bir samsung monitor Türkiye'ye gelmedi diyorsanız sorun değil yapacak bir şey yok... Bu tür konuları burda yazmassaak nerde öğreneceğiz hangi panel, hangi marka izlenimlerimizi paylaşmak gerçekten çok işe yarıyor, böyle fp ürünlerin bölümünü açanlar sağolsun çok makbule geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 5 Aralık 2011; 11:24:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş samsungun adı çıkmış, bugüne kadar kullandığım tüm samsung LCD monitörlerde ölü pikseller çıktı (TN panel, samsung panelleri kendi üretmiyor bildiğim kadarıyla ve türkiyedeki TN panelli samsungların kalitesi tartışılır zaten) renkler bir türlü istediğim gibi gözükmüyordu ya soluk donuk ya da aşırı patlak v.s. Daha öncede yazdığım gibi IPS236V-PN benceee çok başarılı hem fiyat (540 TL ye aldım kargo dahil) hemde kullanım açısından...

Gözleri yormama olayında samsung lg den bana göre daha başarılı değil. Herkese gözüne göre değişir tabii ki bu durum.

Bakın bu şekilde ben illaki şu markayı alırım diyen arkadaşlara başka ürün önermemekte fayda var. İllaki kafası samsung ta kalacak ne alırsa alsın. Bencede en mantıklısı samsung almanız. İnsan mutlu olacağı ürünü almalı.

kardes kafama takmayla alakası yok lg ve samsungun birbiriyle aşağı yukarı aynı ozelıklerde modellerını bızzat ınceledım lgde monıtore yaklasınca piksellenmeler oldugunu gordum ama samsungda bu yoktu ve goruntu kalitesı daha ıyıydı benim istediğim samsung takıntısı değil sadece ips panel, tepkıme suresı 5-6 ms ve panelı 8 bit olan 21" 23" arası bir samsung monitor Türkiye'ye gelmedi diyorsanız sorun değil yapacak bir şey yok... Bu tür konuları burda yazmassaak nerde öğreneceğiz hangi panel, hangi marka izlenimlerimizi paylaşmak gerçekten çok işe yarıyor, böyle fp ürünlerin bölümünü açanlar sağolsun çok makbule geçiyor

İyide LG nin hangi modeline baktında piksellenme gördün ?

Her markanın kaliteli veya çok kalitesiz ürünü olması normal.Bu adı samsung yada sony olsada böyle.

Senin gidip IPS236V i görmen lazım ki onunla kıyaslayabil. Yoksa LG nin en dandik ürününe bakıp yahu bu lg monitörmü,ben samsungtan başka birşey almam demen sadece ilerde seni üzer.Karar vermeden önce git gör.

• Şu an bildiğim kadarıyla zaten piyasadaki tek IPS panel üreticisi LG Display. Hani Asus'u meclisin dışında tutarak diyebilirim ki (Kaldı ki Asus da panelini LG'den alıyor ama aynı paneli kullansa bile çok farklı bir banttan ürünler çıkıyor) LG'nin IPS 6 serisi fiyat-performans oranında giriş seviyesi en iyi monitör. Kişi TN, VA, IPS panel seçimini yaptıktan sonra panel seçmek isterse giriş seviyesinde önerilebilecek bir ürün.

Samsung IPS panelleri zaten mevcut değil. Samsung VA panellere yönelmiş durumda ve bu paneller de Türkiye'ye gelecek gibi durmuyor. Muhtemelen 2 kardeşin kavgası sebebiyle IPS panele geçmiyor Samsung.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İyide LG nin hangi modeline baktında piksellenme gördün ?

Her markanın kaliteli veya çok kalitesiz ürünü olması normal.Bu adı samsung yada sony olsada böyle.

Senin gidip IPS236V i görmen lazım ki onunla kıyaslayabil. Yoksa LG nin en dandik ürününe bakıp yahu bu lg monitörmü,ben samsungtan başka birşey almam demen sadece ilerde seni üzer.Karar vermeden önce git gör.
    Kardeş samsung ve lg yi tn pannelerde benzer özelliklerde karşılaştırmaya kalkmam bile çok açık ve net açıklıyayım bunu önce hangi model gördün ne zaman gördün piksellenme diye hiç boşuna yorulma

bu arada dusty bu dediğin doğru olabilir yani samsungun gerçekten ips panel monitoru yoksa bir açıklaması olmalı iyi bir konuya değindin bilgilendirme için sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 5 Aralık 2011; 14:50:10 >

• Açıklaması basit aslında. Bu iki Koreli üretici sürekli birbirleriyle yarış halindeler. Mesela LG FPR teknolojisi üretti, Philips, HP, Viewsonic gibi markalar bu panelleri kendi TV ve/veya monitörlerine entegre etti. Samsung DTS ses lisansını satın aldı, LG bunu ürettiği TV'lere koyamadı. Monitör paneli için de aynısı geçerli. IPS panellerin tamamı LG Display üretimi. Diğer markalar paneli satın alıp, kendi fabrika bantlarında farklı ürünler haline getiriyorlar ama Samsung'un LG ile böyle bir iş anlaşmasına girmesi mümkün değil. İki büyük rakip ve Kore pazarından dünya genelinde fiyat-performans ürünü sunma konusunda bile yarışıyorlar.

Samsung'un VA panellere yönelik, bu teknoloji üzerine gitmesi bu sebepten. 2011 yılı Samsung için LG'nin panel teknolojisindeki atakları ve Apple ile savaşı yüzünden pek iyi geçmedi. Belki 2012 nesillerde bir bomba patlatmak üzere ar-ge çalışmaları devam ediyordur ama LG'nin üretim lisansını başka bir firmaya satmadığı takdirde Samsung'un IPS ve FPR panelli monitörler çıkarması mümkün değil.

Dediğim gibi iki kardeşin kavgası diyebiliriz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Tabi, Lg display dışında toshiba, panasonicte bazı ips panalleri kendi lisansları ile üretmekte.
  • Siparişi verdim. Bakalım yarın elime geçeceği söyleniyor. Umarım sorun olmaz. Merakla bekliyorum.
  • quote:

Siparişi verdim. Bakalım yarın elime geçeceği söyleniyor. Umarım sorun olmaz. Merakla bekliyorum.

Hangi siteden aldın?
  • Merl@ evet ama Panasonic Display ve Toshiba Display'in panelleri sanırım sadece TV'ler için kullanılıyor. Monitörlerde olmadığını biliyordum ben.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.