Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece tuslarin oldugu tarafta baya belirgin buda sinirimi bozdu acikcasi. Heralde ben aldigim bu sistemi hic kullanamiyicam.
  • Benim yeni monitörüm elime ulaştı çok şükür. Eski sorunların hiç birisi yok (mor lekelerden bahsetmiyorum) keskinliğin berbat olması, pikselleşme, kalın yatay çizgiler... Şu an çok iyi durumda.(sanırım diğerin ekranında komple sorun vardı) Quakem'in söylediği ayarları yaptım 254 no lu kısımdaki kareleri de baya zor da olsa görüyorum

Başta Quakem olmak üzere yardım eden, paylaşım yapan, incelemeler de bulunan diğer arkadaşlara da çok çok teşekkür ederim.

Son olarak,

normal gamma değeri kaç olmalı?

ve mesela donanımhaberin yorum yazılan yerde kristalleşme/lekeleşme görüyor musunuz? yoksa ben mi öyle algılıyorum.

ya bir de, şu easy set package yi çalıştıramadım. o yüzden smart+ yı kullanamıyorum. onu nasıl çalıştırabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 3 Aralık 2011; 14:06:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoingToFree

Benim yeni monitörüm elime ulaştı çok şükür. Eski sorunların hiç birisi yok (mor lekelerden bahsetmiyorum) keskinliğin berbat olması, pikselleşme, kalın yatay çizgiler... Şu an çok iyi durumda.(sanırım diğerin ekranında komple sorun vardı) Quakem'in söylediği ayarları yaptım 254 no lu kısımdaki kareleri de baya zor da olsa görüyorum

Başta Quakem olmak üzere yardım eden, paylaşım yapan, incelemeler de bulunan diğer arkadaşlara da çok çok teşekkür ederim.

Son olarak,

ve mesela donanımhaberin yorum yazılan yerde kristalleşme/lekeleşme görüyor musunuz? yoksa ben mi öyle algılıyorum.

ya bir de, şu easy set package yi çalıştıramadım. o yüzden smart+ yı kullanamıyorum. onu nasıl çalıştırabiliriz?

Selam, Hayırlı olsun monitörünüz...

Ben manyatik alan korumalı bir DVI kablo ile bağladım monitörü kasaya,
    Windows için renk profili sRGB seçili,
    Brightness - Contrast : 75, Sharpness: 6,
    Color TEMP: Preset, Preset: WARM, Gamma: 2.2,

Ben yukarıdaki ayarlardan çok memnunum (canavar gibi maşallah) o meşhur 254 nolu resimde görülüyor...

NOT: easy setpackage için cdrom dan masaüstüne kopyalayın exe dosyasıını ve sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır" seçin... ben kurdum sorun yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r78developer -- 3 Aralık 2011; 15:03:22 >

• eyvallah dostum. kurmada, çalıştırmada problem yok yalnız altta küçük simgesine sağ tıklıyorum sadece "other ve exit" çalışıyor. diğer modları aktif edemiyorum, doğal olarak smart+ yı çalıştıramıyorum. bu sorunu daha öncede yazmıştım buraya. sanırım kaderim bu

bir de siz, 254 no lu resimdeki kareleri çok net mi görüyorsunuz yoksa zorlama bir şekilde mi? bendeki dikkatli baktığım da belli oluyor çünkü.
  • quote:

Benim yeni monitörüm elime ulaştı çok şükür. Eski sorunların hiç birisi yok (mor lekelerden bahsetmiyorum) keskinliğin berbat olması, pikselleşme, kalın yatay çizgiler... Şu an çok iyi durumda.(sanırım diğerin ekranında komple sorun vardı) Quakem'in söylediği ayarları yaptım 254 no lu kısımdaki kareleri de baya zor da olsa görüyorum

Son olarak,

Rica ederim dostum. Tekrar hayırlı olsun.

Evet dediğin gibi #254 nolu kutu çok net değil sadece dikkatli bakınca görülüyor. Sonuçta 255 de 1 siyah ton.

İdeal gama değeri 2.2 dir. O kristalleşme sanırım sharpness ayarını yüksek tuttuğundan olabilir. Cleartype aracınından da yazıların netliğini ayarlamayı unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Son olarak,

Evet dediğin gibi #254 nolu kutu çok net değil sadece dikkatli bakınca görülüyor. Sonuçta 255 de 1 siyah ton.

İdeal gama değeri 2.2 dir. O kristalleşme sanırım sharpness ayarını yüksek tuttuğundan olabilir. Cleartype aracınından da yazıların netliğini ayarlamayı unutma.

Eyvallah hocam. sharpness ayarım 6, kristalleşme gri tonlarda biraz belli sanki ekranın dış yüzeyin de birşey var gibi. laptopun monitörde böyle birşey yok. eğer TN panel 2. monitörünüz varsa karşılaştırabilir misiniz?

Bu arada oyun için alacaklar,

b3-crysis2 gibi oyunlar ciddi kasma/lag problemi yaşadım. Laptopta oynarken hiç bir sıkıntı yokken monitöre geçince sıkıntı yaşadım. Crysis2'de biraz denedim onda kasmanın yanı sıra ghosting e rastladım. As.Creed Rev. fena değil, pes12 yi değişimden önce denemiştim o da gayet iyiydi.

• quote:

quote:

quote:

Son olarak,

Eyvallah hocam. sharpness ayarım 6, kristalleşme gri tonlarda biraz belli sanki ekranın dış yüzeyin de birşey var gibi. laptopun monitörde böyle birşey yok. eğer TN panel 2. monitörünüz varsa karşılaştırabilir misiniz?

b3-crysis2 gibi oyunlar ciddi kasma/lag problemi yaşadım. Laptopta oynarken hiç bir sıkıntı yokken monitöre geçince sıkıntı yaşadım. Crysis2'de biraz denedim onda kasmanın yanı sıra ghosting e rastladım. As.Creed Rev. fena değil, pes12 yi değişimden önce denemiştim o da gayet iyiydi.

Kasma dediğin şey monitörden değil ekran kartı ve işlemcinin 24" 1920-1080 de yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. Monitör oyunu kastırmaz

• quote:

quote:

quote:

Son olarak,

bf3 oynamadım ama crysis de bi ghosting olayı görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalkmaN -- 4 Aralık 2011; 0:14:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xanty

Kasma dediğin şey monitörden değil ekran kartı ve işlemcinin 24" 1920-1080 de yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. Monitör oyunu kastırmaz

+1
  • quote:

eyvallah dostum. kurmada, çalıştırmada problem yok yalnız altta küçük simgesine sağ tıklıyorum sadece "other ve exit" çalışıyor. diğer modları aktif edemiyorum, doğal olarak smart+ yı çalıştıramıyorum. bu sorunu daha öncede yazmıştım buraya. sanırım kaderim bu

bir de siz, 254 no lu resimdeki kareleri çok net mi görüyorsunuz yoksa zorlama bir şekilde mi? bendeki dikkatli baktığım da belli oluyor çünkü.

Dostum, 254 no lu resmi yaklaşık monitöre yarım metre mesafeden rahatlıkla görebiliyorum...
    EasySetPackage sağ altta yer simgesine sağ tıklayınca "Cinema Mode On" v.s. seçenekler var...

Bazı oyunlarda monitörün kastığını yazmışsın yok böyle bir şey, oyunlarda kasma senin kasanın içindekilerle alakalıdır...

Ben BF3 ve MW3 her ikisini de oynadım bitirdim sorun yok.

Selametle.

• belki tepkime süresi, inputlag olayından falan kaynaklıdır demiştim, xanty'nin dediği mantıklı. ekran mobility olduğundan 1980 karşılayan bir ekran kartı değil sanırım. yoksa diğer özellikler de bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 4 Aralık 2011; 0:54:09 >
  • Ben de konuyu okudum baştan sona ve bu ürünü almaya karar verdim. Netsiparişi düşündüm ama axess kartla çalışmıyorlar galiba. Ben de teknobiyotikten alırım diyorum. Umarım yukardaki arkadaların yalşadığı sorunlar olmaz. Gerçekten biraz da şans işi bu. Ölü piksel çıkarsa diye de endişeliyim ama. İşte şans bakalım umarım sorun olmaz.
  • quote:

O zaman benim anladığım kristalleşme farklı sanırım. Bir foto çekip koyabilirsen bakalım. Laptopun ekranında görmediğin birçok detayı bu ekranda farketmen mümkün. Elimde ikinci bir monitör var ama çok dandik bir paneli olduğu için karşılaştırma yapmak kıyak geçmek gibi olur LG' ye.

Ekran kartım HD6870 chipsetli. Battlefield 3' ü ultra ayarlarda, Crysis 2 yi high texture ve dx11 eklentisi kurulu şekilde oynadım. Dediğin input lag ve ghosting görmedim. Arkadaşların dediği gibi sorun monitörden değil ekran kartının zayıf kalmasındandır. Sonuçta ikisi de ağır bir oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuakeM -- 4 Aralık 2011; 9:46:34 >

• http://www.chip.com.tr/urun/lg-ips236v-pn_i3215.html

Bu linkte üründen bahsederken parlaklık oranı eleştirilmiş. 250cd/M2 değeri az bulunmuş. Kullanan arkadaşların bu konudaki fikirleri nelerdir?
  • quote:

quote:

O zaman benim anladığım kristalleşme farklı sanırım. Bir foto çekip koyabilirsen bakalım. Laptopun ekranında görmediğin birçok detayı bu ekranda farketmen mümkün. Elimde ikinci bir monitör var ama çok dandik bir paneli olduğu için karşılaştırma yapmak kıyak geçmek gibi olur LG' ye.

Ekran kartım HD6870 chipsetli. Battlefield 3' ü ultra ayarlarda, Crysis 2 yi high texture ve dx11 eklentisi kurulu şekilde oynadım. Dediğin input lag ve ghosting görmedim. Arkadaşların dediği gibi sorun monitörden değil ekran kartının zayıf kalmasındandır. Sonuçta ikisi de ağır bir oyun.

yok üstat, görüntüden bahsetmiyorum. görüntünün maşallahı var hiç bir sorun yok O parlaklık, kristalleşme (tam adını da koyamadım, parlaklık daha doğru) ekranın dokunabildiğimiz yüzeyin de var sanırım. O yüzden deneyebilir misin dedim başka panelle, beyaz veya gri fontta iki ekran bir bakabilirsen, LG nin dokunabildiğimiz yüzeyin de bir parlaklık var mı yok mu görebilirsin. Fotoğraf çeksem de belli olmaz fotoğrafta. Benim Laptopun Tn panel monitörün de böyle birşey yok mesela. Yarın Led ekran temizleme seti alıp bir sileceğim. Eğer bu durum bende varsa sadece, servisi arayıp soracağım nedenini. Çok rahatsız eden bir durum değil esasen ama illa sıfır sorunlu olsun istiyor insan:)

şimdi düşündüm de çizik olma ihtimali olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 4 Aralık 2011; 13:34:19 >

• ya kardeşler iyide ben tecrubelerıme dayanarak samsungdan baska monıtor almam lgninde kalitesini samsungunda gordum genel bır kalıte farkı var gozlerınızı yorması bıle farklıdır ıkı markanında aynı panellerı kullanan modellerınde bana bir tane samsung soyleyın ki ips panel tepkıme suresı 5-6 ms ve 8 bit olan 21" arası 23" yokmudur bakıyorum bakıyorum bulamıyorum herkez ips'de LG IPS236V-PN, ASUS PA246Q yada dell'e takmış samsung 2333t yi alıcaktım fiyatı ucuzlayınca ips daha iyi dediniz tamam o zaman bana bahsettigim detaylarda bir samsung monıtor onerın ips

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 4 Aralık 2011; 13:28:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savanam

Ben de konuyu okudum baştan sona ve bu ürünü almaya karar verdim. Netsiparişi düşündüm ama axess kartla çalışmıyorlar galiba. Ben de teknobiyotikten alırım diyorum. Umarım yukardaki arkadaların yalşadığı sorunlar olmaz. Gerçekten biraz da şans işi bu. Ölü piksel çıkarsa diye de endişeliyim ama. İşte şans bakalım umarım sorun olmaz.

BEN aşağıdaki siteden aldım gayet memnunum kardeş tavsiye ederim

http://www.webdenal.com/lg-ips236v-pn-ips236v-pn-monitor_378318.html

• quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

ya kardeşler iyide ben tecrubelerıme dayanarak samsungdan baska monıtor almam lgninde kalitesini samsungunda gordum genel bır kalıte farkı var gozlerınızı yorması bıle farklıdır ıkı markanında aynı panellerı kullanan modellerınde bana bir tane samsung soyleyın ki ips panel tepkıme suresı 5-6 ms ve 8 bit olan 21" arası 23" yokmudur bakıyorum bakıyorum bulamıyorum herkez ips'de LG IPS236V-PN, ASUS PA246Q yada dell'e takmış samsung 2333t yi alıcaktım fiyatı ucuzlayınca ips daha iyi dediniz tamam o zaman bana bahsettigim detaylarda bir samsung monıtor onerın ips

Kardeş samsungun adı çıkmış, bugüne kadar kullandığım tüm samsung LCD monitörlerde ölü pikseller çıktı (TN panel, samsung panelleri kendi üretmiyor bildiğim kadarıyla ve türkiyedeki TN panelli samsungların kalitesi tartışılır zaten) renkler bir türlü istediğim gibi gözükmüyordu ya soluk donuk ya da aşırı patlak v.s. Daha öncede yazdığım gibi IPS236V-PN benceee çok başarılı hem fiyat (540 TL ye aldım kargo dahil) hemde kullanım açısından...

Gözleri yormama olayında samsung lg den bana göre daha başarılı değil. Herkese gözüne göre değişir tabii ki bu durum.

Lakin herkesin bir beğendiği var karar sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r78developer -- 4 Aralık 2011; 13:51:17 >

• Kaç haftadır bende monitör araştırıp duruyordum bu konuyu da üç gündür takip ediyorum. Sonunda ben de LG 23INCH IPS236V-PN almaya karar verdim.
    Ben monitörü öncelikle film izlemek internette gezinmek biraz da program çalışmak için kullanıcam. Bu monitör bu işler için uygun herhalde ya da fazladan mı para veriyorum bilemedim.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/monitor/lg-ips236v-23-5ms-full-hd-wide-screen-led-ips-monitor.html
    http://www.netsiparis.com/detay/40061180115/LG-23INCH-IPS236V-PN-IPS-DVI-HDMI-MONITOR
    http://www.webdenal.com/lg-ips236v-pn-ips236v-pn-monitor_378318.html
    ben peşin alıcam o yüzden en uygun fiyat webdenal gibi gözüküyor kargo fiyatı da belli 5,90 tl. bi arkadaş burdan almış zaten sorun da çıkmamış. Ama ben siparişi yarın verip ölü piksel sorunu çıkmaması için arayıp kontrol edipte gönderin desem diye düşünüyorum iyi etmiş olur muyum bi sorayım dedim.
    Bi de benim ekran kartım 256 MB ATI Radeon X1300 bu ekran kartında dvi çıkış var yeterli olur mu monitör için?

• quote:

Orijinalden alıntı: r78developer

quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

ya kardeşler iyide ben tecrubelerıme dayanarak samsungdan baska monıtor almam lgninde kalitesini samsungunda gordum genel bır kalıte farkı var gozlerınızı yorması bıle farklıdır ıkı markanında aynı panellerı kullanan modellerınde bana bir tane samsung soyleyın ki ips panel tepkıme suresı 5-6 ms ve 8 bit olan 21" arası 23" yokmudur bakıyorum bakıyorum bulamıyorum herkez ips'de LG IPS236V-PN, ASUS PA246Q yada dell'e takmış samsung 2333t yi alıcaktım fiyatı ucuzlayınca ips daha iyi dediniz tamam o zaman bana bahsettigim detaylarda bir samsung monıtor onerın ips

Kardeş samsungun adı çıkmış, bugüne kadar kullandığım tüm samsung LCD monitörlerde ölü pikseller çıktı (TN panel, samsung panelleri kendi üretmiyor bildiğim kadarıyla ve türkiyedeki TN panelli samsungların kalitesi tartışılır zaten) renkler bir türlü istediğim gibi gözükmüyordu ya soluk donuk ya da aşırı patlak v.s. Daha öncede yazdığım gibi IPS236V-PN benceee çok başarılı hem fiyat (540 TL ye aldım kargo dahil) hemde kullanım açısından...

Gözleri yormama olayında samsung lg den bana göre daha başarılı değil. Herkese gözüne göre değişir tabii ki bu durum.

Lakin herkesin bir beğendiği var karar sizin...

Bakın bu şekilde ben illaki şu markayı alırım diyen arkadaşlara başka ürün önermemekte fayda var. İllaki kafası samsung ta kalacak ne alırsa alsın. Bencede en mantıklısı samsung almanız. İnsan mutlu olacağı ürünü almalı.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.