Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vatan bilgisayardan dün akşam ips236v monitörü aldım , yetkiliye sordum buda deneyebilirmiyiz diye , nedenini sordu bende ışık süzmesi olduğunu özeelikle siyah arka planda bu monitörlerde sıkıntı olabiliceğini o yüzden denememizi falan söyledim , görevli arkadaş aval aval baktı hiç bir nane anlamadığı her halinden belliydi :) neyse deneme yapmak yasak dedi ama beğenmezseniz sorun olursa getirin değiştiririz dedi, iyi dedim aldım eve gittim hemen kurdum , siyah fonda ışık süzmesi benim monitördede bariz bir biçimde var özellikle sol alt tarafta ama beni rahatsız etmedi ve değiştirmeyide düşünmüyorum , beni tatmin eden bir monitör olduğunu söyleyebilirim sadece parlaklığını 80 e düşürdüm başkada bir ayar yapmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptancortis -- 9 Mart 2012; 17:09:41 >
  • Güle güle kullanın hocam.

Bu arada parlaklık 80'de bile fazla hocam, alıştırın gözlerinizi 25'in altındaki değerlere. Daha önce de dediğim gibi göz sağlığınıza yazık o parlaklıkta. Emin olun alışırsınız parlaklığı azaltınca.
  • Sanırım Vatan'daki satıcının dedikleri doğruydu.... 6ms panel alma oyunlardan zevk almazsın demedi deme diyordu, sallamadım çünkü forumlardada 6ms - 2ms farketmez göz görmez diyenler çoktu ama bf3 açtım şimdi, (bu arada ips236 aldım ondan bahsediyorum, hemde 3 tane aldım bakalım iade etmeyi düşünürsem nasıl edicem) uçakla uçuyorum, düz uçarken vs problem yok, ama döneyim diyorum atlaya atlaya mı desem nasıl desem, kötü geliyor görüntü :( bu arada ekran kartı yetersizliği, fps düşmesi falan değil olay, medium ayarlardada denedim, aynı

ekranın ön jelatinlerini ve LG yapıştırmalarını söktüm çünkü ölü piksel testini cidden engelliyorlardı, ama oyun denemeye sonra geçtim, dez avantaj oldu sanırım bu durum bana... acaba iade alırlar mı? arka jelatinleri ve ayaklık jelatinleri sağlam, birde yapıştırmalarda sağlam aslında düzgünce çıkardım.

bu arada belki hızlı karar vermişim gibi gelebilir, daha test edicem ama şuanlık memun değilim ya umutlarım suya düştü diyebilirim..

başımı ağrıttı oyun 20dk de, 2ms emektar samsungumla oynarken 2-3 saatte bile birşey olmuyordu. pehhh..

Bu arada saat neredeyse 8 ve yorgunluktan dolayıda olabilir bu baş ağrısı etkisi, daha yatmadım yani o derece, şimdi yatıcam :)

Ama renk konusunda oyunda çok şaşırdım, cidden sanki yeni bir oyun oynuyorum, renkler süpermişte haberim yokmuş, bu konuda hakkını yemeyelim diyecem ama bu seferde aklıma ilk sayfadaki 6 bit 8 bit farkını gösteren resim geliyor.

o resim bende dalgalı dalgalı, panelim 6 bit sanırım, ama ips236-pn yazıyor monitörlerin arkadasında ve pn olanlar 8 di hani.

kafam allak pullak oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcorp -- 11 Mart 2012; 7:43:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dcorp

Sanırım Vatan'daki satıcının dedikleri doğruydu.... 6ms panel alma oyunlardan zevk almazsın demedi deme diyordu, sallamadım çünkü forumlardada 6ms - 2ms farketmez göz görmez diyenler çoktu ama bf3 açtım şimdi, (bu arada ips236 aldım ondan bahsediyorum, hemde 3 tane aldım bakalım iade etmeyi düşünürsem nasıl edicem) uçakla uçuyorum, düz uçarken vs problem yok, ama döneyim diyorum atlaya atlaya mı desem nasıl desem, kötü geliyor görüntü :( bu arada ekran kartı yetersizliği, fps düşmesi falan değil olay, medium ayarlardada denedim, aynı

ekranın ön jelatinlerini ve LG yapıştırmalarını söktüm çünkü ölü piksel testini cidden engelliyorlardı, ama oyun denemeye sonra geçtim, dez avantaj oldu sanırım bu durum bana... acaba iade alırlar mı? arka jelatinleri ve ayaklık jelatinleri sağlam, birde yapıştırmalarda sağlam aslında düzgünce çıkardım.

bu arada belki hızlı karar vermişim gibi gelebilir, daha test edicem ama şuanlık memun değilim ya umutlarım suya düştü diyebilirim..

başımı ağrıttı oyun 20dk de, 2ms emektar samsungumla oynarken 2-3 saatte bile birşey olmuyordu. pehhh..

Bu arada saat neredeyse 8 ve yorgunluktan dolayıda olabilir bu baş ağrısı etkisi, daha yatmadım yani o derece, şimdi yatıcam :)

Ama renk konusunda oyunda çok şaşırdım, cidden sanki yeni bir oyun oynuyorum, renkler süpermişte haberim yokmuş, bu konuda hakkını yemeyelim diyecem ama bu seferde aklıma ilk sayfadaki 6 bit 8 bit farkını gösteren resim geliyor.

o resim bende dalgalı dalgalı, panelim 6 bit sanırım, ama ips236-pn yazıyor monitörlerin arkadasında ve pn olanlar 8 di hani.

kafam allak pullak oldu

monitoru hangi kabloyla bağladınız

• Bir tanesi dvi çıkışından hdmi ye dönüşen kablo ile bağlı.

Diğer iki tanesi direk dvi çıkışından dvi çıkışına bağlı.

Ama 3 monitör olduğundan ve eyefinity kuracağımdan illaki bu tarz dönüşümlere maruz kalıcak monitörlerim.

Yani sadece hdmi den bağlayınca on numara olacaksa eyefinity için hiçte uygun olmayacak bu durumda.

Ekran kartlarımda dvi + hdmi + display port bağlantısı mevcut, crossfire olduğundan eyefinity için tek karta bağlamam lazım hepsini, bu durumda illaki monitörler dönüşüme uğrayacak.

Benim çektiğim bu sıkıntıyı oyunlarda gören yok mu=?
  • Vatan %25 indrimle satın aldım geldiği zaman ps3 takıp unc ve pes 2012 ile deniycem inş memnun kalırım çok zor karar verdim eğer memnun kalmasssam fiyat farkı olsa dahi üstüne katıp değiştirebilirmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: legolas2101

Vatan %25 indrimle satın aldım geldiği zaman ps3 takıp unc ve pes 2012 ile deniycem inş memnun kalırım çok zor karar verdim eğer memnun kalmasssam fiyat farkı olsa dahi üstüne katıp değiştirebilirmiyim ?

Bende ps3 ile 3 aydır kullanıyorum, benim öyle gözüme batan bir sorun yoktur, genel anlamda her tür oyunu oynadım (spor, dövüş, rpg, aksiyon...) ve diğer arkadaşlarda olduğu gibi benimde hoşuma gitmeyen tek nokta backlight olayı ama daha önceki monitörlerimde de vardı, anlayacağın ben monitörü değil backlightın kendisini sevmiyorum

Son olarak bir sıkıntın olursa yardımcı olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Vatan %25 indrimle satın aldım geldiği zaman ps3 takıp unc ve pes 2012 ile deniycem inş memnun kalırım çok zor karar verdim eğer memnun kalmasssam fiyat farkı olsa dahi üstüne katıp değiştirebilirmiyim ?

Bende ps3 ile 3 aydır kullanıyorum, benim öyle gözüme batan bir sorun yoktur, genel anlamda her tür oyunu oynadım (spor, dövüş, rpg, aksiyon...) ve diğer arkadaşlarda olduğu gibi benimde hoşuma gitmeyen tek nokta backlight olayı ama daha önceki monitörlerimde de vardı, anlayacağın ben monitörü değil backlightın kendisini sevmiyorum

süper oldu kardeşim peki birşey danışmak istiyorum ben z506 hoparlör olarak almay düşünüyorum onu av kablosuyla ps3 bağlasam hdm ilede ps3 monitöre bağlasam ses alabilirmiyim ?

• bu arkadaştan bugün ben de aldım (dün ips 225v almıştım; bugün geri götürüp biraz maceradan sonra 236v ile değiştirdim); dün 225v'de de aynı sorun vardı; bunda da aynı; kullandığım laptop'un TN panel olan monitörüne göre beyaz rengi daha doğru aldığımı çok bariz görebiliyorum (laptop ekranında eskiden beyaz sandığım renk artık 236v'nin beyazı yanında kirli sarı-grimsi kalıyor); ancak detay kalitesinde sanki düşme oldu gibi geliyor (fotoğraf işlerken göze hoş gelsin diye üzerinde oynama yaparsınız bazen, kontrastı artırıp gama değerleriyle oynayınca renkleri daha canlı-daha parlak hale getirirsiniz; ama aslında bu detay kalitesinde düşüş demektir; fotoğraf ilk başta göze çok güzel gelir ama hem gerçek renkler kaybolur (kişinin ten rengi daha sarımsı görünür mesela; doğallığını kaybeder), hem de ayrıntı silinir (mesela kişinin saçlarının her bir teli bile orijinal halinde görülebilirken oynama yaptıktan sonra sanki hafif renkli bir camın ardından bakıyormuş gibi saç olduğu belli olan, ama ayrıntısı belli olmayan bir hale gelir) ); monitörün ayarlarını biraz yapmaya çalıştım ama ne yaparsam yapayım bu yapay görüntüden kurtulamadım; monitörü şimdilik laptop'un VGA çıkışından bağlayarak kullanıyorum; bir de laptop'un çözünürlüğü 1650x1080; sorunun bunlarla ilgili olup olmadığını bilmiyorum; ama acaba bu görüntü konusunda bilgisi-fikri olan var mıdır?

• Bana geldiğin de dener sölerim :)
  • quote:

quote:

quote:

süper oldu kardeşim peki birşey danışmak istiyorum ben z506 hoparlör olarak almay düşünüyorum onu av kablosuyla ps3 bağlasam hdm ilede ps3 monitöre bağlasam ses alabilirmiyim ?

Çalışır kardeş yalnız ps3 ün ayarlarından ses çıkışını av kablosuna yönlendirmeyi unutma

• Çok sağol içime su serptin :)
  • quote:

Çok sağol içime su serptin :)

Bu arada zaten monitörün arkasında 3.5 mmlik kulaklık çıkışı var, o yüzden HDMI üzerinden ses alıp, bu çıkıştanda hoparlöre takarsan daha kaliteli ses alırsın
  • saol kardeşim
  • quote:

quote:

Bu arada zaten monitörün arkasında 3.5 mmlik kulaklık çıkışı var, o yüzden HDMI üzerinden ses alıp, bu çıkıştanda hoparlöre takarsan daha kaliteli ses alırsın

PS3 bağlantısında o çıkıştan 2+1 hoparlörle ses almada herhangi bir sıkıntı olmuyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

quote:

PS3 bağlantısında o çıkıştan 2+1 hoparlörle ses almada herhangi bir sıkıntı olmuyor değil mi?

Ben ses sistemini değilde kulaklığımı taktım, herhangi bir sıkıntı çıkarmadı hatta ses kalitesi de daha iyi
    Mesala direk av üzerinden bağlayınca ses diyelim ki 80db civarı çıkıyor ve ses bozulmaya başlıyor ama bu çıkışa takınca son seste kullanamıyorum dahi üstelik sesde gayet net çıkıyor, kullandığım ses seviyesi genelde 35-40 civarı oluyor

• Bu monitor kendinden gelen ayağı ile birlikte yukarıdan aşağıya kaç cm oluyor? Yurt odasına alacağım da sığıp sığmayacağından endişe ediyorum şu anda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shuurai

Bu monitor kendinden gelen ayağı ile birlikte yukarıdan aşağıya kaç cm oluyor? Yurt odasına alacağım da sığıp sığmayacağından endişe ediyorum şu anda.

Yukarı aşağı doğru hareket etmiyor

• Şöyle kaç cm geliyor diye sormak istemiştim. Becerememişim.
  • Vatan Bilgisayarda %25 indirim kampanyasındanhttp://www.vatanbilgisayar.com/monitor/lg-ips236v-23-ips236v-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=56515 almak istiyorum. Fakat konunun başında v ile v-pn arasındaki farktan bahsedilmiş. Bu alacağım model v-pn olmayanı mı? Sizce almayayım mı? Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.