Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Orijinalden alıntı: dcorp

Bilgiler için teşekkürler, peki 6ms ips ile 2ms tn panel arasında, fps isteyen oyunlarda (Mesela Battlefield 3) görünümde bir şey hissedilir mi, işin baş ağrısı kısmını atarsak eğer. Hani 2ms de çok daha akıcı iken 6ms de bariz bir kare kare olayı yaşanır mı. O kadar pahalı alet yapmışlar sanki ona göre yapmışlardır diye düşünüyorum yıl 2012 oldu, kim oyunlara düşük tepki verecek bir monitör üretir ki, diye avutuyorum kendimi ama :)?

Dostum ben bu monitörle full detayda ve full hd çözünürlükte Battlefield 3 oynadım ve (birçok güncel fps, tps ve racing tarzı oyunlarda) herhangi bir titreme input lag yada gecikme sorunu yaşamadım. İnput lag yaşadım diyenlerin bence birçoğu düşük frame rate ile karıştırıyordur. Yani ekran kartı yavaş kalıyordur ve bunu monitöre buluyordur diyorum.

Cok tesekkurler, sorun yasamamaniz sevindirici, bende yasamam bu durumda diye dusunuyorum, eger bu monitorde karar kilarsam.

ama sanirim bunlardan 3 adet alip eyefinity oynarsam heralde benim crossfire bile kaldirmaz high ayarlari, anca medium falan belki? fikri olan var mi.

sistemde 16gb ram olucak, suan 8 ama oteki parti geliyor yakinda. diger bilesenler imzamda.

• "3 adet alip eyefinity oynarsam heralde benim crossfire bile kaldirmaz high ayarlari"

Neler diyorsun sen yahu? Kasadan ekran kartlarımı çıkarıp, sana veresim geldi HD6950*2'den crossfire performansı nasıl olur acaba eyefinity'de?
  • quote:

quote:

quote:

Bilgiler için teşekkürler, peki 6ms ips ile 2ms tn panel arasında, fps isteyen oyunlarda (Mesela Battlefield 3) görünümde bir şey hissedilir mi, işin baş ağrısı kısmını atarsak eğer. Hani 2ms de çok daha akıcı iken 6ms de bariz bir kare kare olayı yaşanır mı. O kadar pahalı alet yapmışlar sanki ona göre yapmışlardır diye düşünüyorum yıl 2012 oldu, kim oyunlara düşük tepki verecek bir monitör üretir ki, diye avutuyorum kendimi ama :)?

Dostum ben bu monitörle full detayda ve full hd çözünürlükte Battlefield 3 oynadım ve (birçok güncel fps, tps ve racing tarzı oyunlarda) herhangi bir titreme input lag yada gecikme sorunu yaşamadım. İnput lag yaşadım diyenlerin bence birçoğu düşük frame rate ile karıştırıyordur. Yani ekran kartı yavaş kalıyordur ve bunu monitöre buluyordur diyorum.

Cok tesekkurler, sorun yasamamaniz sevindirici, bende yasamam bu durumda diye dusunuyorum, eger bu monitorde karar kilarsam.

ama sanirim bunlardan 3 adet alip eyefinity oynarsam heralde benim crossfire bile kaldirmaz high ayarlari, anca medium falan belki? fikri olan var mi.

sistemde 16gb ram olucak, suan 8 ama oteki parti geliyor yakinda. diger bilesenler imzamda.

Kardeş senin çoktan gidip bir monitör alman lazımmış aslında, 226cw nedir ya kardeş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: urfaliaslan

Bende lg ips monitoru iade ettim ama halen yerine bir şey alamadım en çok futbol oyunu bide film fln izliyorum alternatif bulamadım

neden iade ettiniz? problem mi vardi oyunlarda vs?

Işık sızması vardı bide oyunlarda ghosting mi ne oluyomuş ondan iade ettim 525 lik çekim var ne alcam karasızım vatandan alım yüzde25 indirimle
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

quote:

quote:

Kardeş senin çoktan gidip bir monitör alman lazımmış aslında, 226cw nedir ya kardeş

Valla doğru diyorsun, almıştım 2007 de öğrenciyken, hala onunla devam, eminim çok dandik kalmıştır yeni teknolojilerin yanında :)

• quote:

quote:

quote:

Bende lg ips monitoru iade ettim ama halen yerine bir şey alamadım en çok futbol oyunu bide film fln izliyorum alternatif bulamadım

neden iade ettiniz? problem mi vardi oyunlarda vs?

Işık sızması vardı bide oyunlarda ghosting mi ne oluyomuş ondan iade ettim 525 lik çekim var ne alcam karasızım vatandan alım yüzde25 indirimle

Kardeş yanlış anlama keyfinin kahyası değilim ama ışık sızması konusunda haklı olabilirsiniz ama oyunlarda ghosting oluyormuş kelimesi resmen sinirlendirdi beni, kardeş sen elin lafını ne yapacaksın... ona bakarsan bana herhangi bir monitör söyle sana onunla ilgili onlarca eksik sayayım, heleki ghosting olayı çok düşük, bende 226bw vardı ondan kat ve kat daha iyi bir durumda, zaten philips marka monitör baktım 2-3 tane onlardan dahi daha iyi durumda bu monitör, tamam bir px2370 değil bu konuda ama öyle göze batan bir durum değil
    Ben sırf PS3e takıp oyun oynamak için aldım ve fazlasıyla menunum monitörden, tek canımı sıkan konu ışık sızması ama her güzelin bir kusru var artık bunu da kabullenelim, aç gözlü* gibi bir ona bir buna saldırmaya gerek yoktur, bence bu fiyata 100tl dahi ekleseniz bu monitör tam bir F/P canavari olmaya devam eder

*Sözüm alıntı yaptığım arkadaşa değil, genelimize

• Işık sızması problemini Lg Türkiye web sitesine mail olarak gönderdim. Bu durumun normal mi yoksa bir arızadan mı kaynaklandığını ; Vatanbilgisayarın almış olduğu serilerde belki böyle bir üretim hatası olabileceğini söyledim. LG teknik servis teknisyenlerinin durumu incelemesi gerektiğini söylediler. Cevap olarak göndermiş oldukları mail'deki telefon numarasını aradım. Gelen 2 görevliye ışık sızmasını gösterdim. Ayrıca başka bir marka TN panel monitörde siyah bir görüntü açarak aradaki farkı gösterdim. TN panel monitörde çok az bir ışık sızması vardı. Monitörü teknik servis'e götürdüler. Oradaki usta Aynı marka ve aynı model monitör ile benim monitörümü yan yana koymuş. Her iikisinde de benzer şekilde ışık sızması varmış. Telefonla durumu bana bildirdi. İstanbul LG merkezini arayıp bu durumu anlatacağını söyledi. Ertesi gün tekrar aradılar. Bu durumun normal olduğunu isterlerse monitörü verip paramı alabileceğimi söylediler.

Monitörümü geri aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet20006 -- 4 Mart 2012; 13:06:06 >

• Kalibrasyonu nasıl yapmamız gerektiği hakkında bilgilendirebilecek ve en iyi sonuçlara ulaşmış arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet20006

Işık sızması problemini Lg Türkiye web sitesine mail olarak gönderdim. Bu durumun normal mi yoksa bir arızadan mı kaynaklandığını ; Vatanbilgisayarın almış olduğu serilerde belki böyle bir üretim hatası olabileceğini söyledim. LG teknik servis teknisyenlerinin durumu incelemesi gerektiğini söylediler. Cevap olarak göndermiş oldukları mail'deki telefon numarasını aradım. Gelen 2 görevliye ışık sızmasını gösterdim. Ayrıca başka bir marka TN panel monitörde siyah bir görüntü açarak aradaki farkı gösterdim. TN panel monitörde çok az bir ışık sızması vardı. Monitörü teknik servis'e götürdüler. Oradaki usta Aynı marka ve aynı model monitör ile benim monitörümü yan yana koymuş. Her iikisinde de benzer şekilde ışık sızması varmış. Telefonla durumu bana bildirdi. İstanbul LG merkezini arayıp bu durumu anlatacağını söyledi. Ertesi gün tekrar aradılar. Bu durumun normal olduğunu isterlerse monitörü verip paramı alabileceğimi söylediler.

Monitörümü geri aldım.

Bence de iyi yapmışsın. Hatta monitörün sıfırını geri alsaymışsın daha da iyi olacakmış. Kendi adıma lg monitörümden sadece ışık sızması yüzünden vazgeçemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet20006

Işık sızması problemini Lg Türkiye web sitesine mail olarak gönderdim. Bu durumun normal mi yoksa bir arızadan mı kaynaklandığını ; Vatanbilgisayarın almış olduğu serilerde belki böyle bir üretim hatası olabileceğini söyledim. LG teknik servis teknisyenlerinin durumu incelemesi gerektiğini söylediler. Cevap olarak göndermiş oldukları mail'deki telefon numarasını aradım. Gelen 2 görevliye ışık sızmasını gösterdim. Ayrıca başka bir marka TN panel monitörde siyah bir görüntü açarak aradaki farkı gösterdim. TN panel monitörde çok az bir ışık sızması vardı. Monitörü teknik servis'e götürdüler. Oradaki usta Aynı marka ve aynı model monitör ile benim monitörümü yan yana koymuş. Her iikisinde de benzer şekilde ışık sızması varmış. Telefonla durumu bana bildirdi. İstanbul LG merkezini arayıp bu durumu anlatacağını söyledi. Ertesi gün tekrar aradılar. Bu durumun normal olduğunu isterlerse monitörü verip paramı alabileceğimi söylediler.

Monitörümü geri aldım.

bu seri hatalı mühendislik gösterilmiş seridir. ama bu ürünü kullanan bazı arkadaşlar fanatiklikle hala bu ürünü savunuyor ve maalesef hala tavsiye ediyorlar. hayır ışık sızması aydınlatmalı lcd ler için olmazsa olmaz değildir, kanmayın bu boş laflara. birazcık yabancı forumları da gezin, onlarında bu üründeki serzenişlerini göreceksiniz. ama bizim forumdaki arkadaşlar hala bu bol ışık sızmalı ürünü tavsiye ediyor, anlam veremiyorum. ben dahil forumda dell u2312hm alan arkadaşlardan hiç böyle sorunlar çıkmadı. kabahati birazda teknolojide değil, üründe aramak lazım. kendi servisi bile bu durumu normal kabul ediyorsa maalesef diyecek bir şey yok. yazık, günah.

• Tamam kimseye tavsiye etmeyelim ama benim kullandığımda beni rahatsız edecek düzeyde ışık sızması sorunu yok. Ben çok memnunum kullandığım birçok monitörden çok daha doğru ve canlı renkler veriyor. LD'den sonra ne samsunguma ne de incaya bakasım gelmiyor. Tercih meselesidir dileyen beğenip kullanır dileyen iade eder. Yukarıda da gördüğünüz gibi firma kimsenin boğazına çökmüyor dilersen sorgusuz sualsiz iade ettiriyorlar. Ben bütçeyi biraz daha yükseltebilecek olsam ASUS'un IPS'ini ya da DELL'in 10BIT renk işlemcili daha üst modellerinden birisini değerlendirirdim. Ancak benim aldığım dönemde bu fiyata anca bu köfte vardı. Dediğim gibi de çok şükür çok memnunum.
  • Bundan daha yeni olan ips235v modeli var acaba o nasıl? Bu modelden biraz daha düşük fiyatı hatta.

Gene tepki süresi 5 saniye, diğer özellikler de aynı gözüküyor. Kasa tasarımı sadeleştirilmiş.
  • IPS235V modelinin incelemelerine ve panel tipine bakmak lazım diğer özellikleri aynı demeden önce. Araştıralım bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

IPS235V modelinin incelemelerine ve panel tipine bakmak lazım diğer özellikleri aynı demeden önce. Araştıralım bakalım.

Yakın zamanda Almanya'ya geçicem. 236v modeli orda mağazalarda satılmıyor artık, 235v mevcut ama :) Dell ips panelide mevcut sağda solda, diğer ips ler ise pahalı.

235v modeli iyiyse ona sulanıym diyorum, 179 euro gibi bir fiyatı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cicihost

quote:

IPS235V modelinin incelemelerine ve panel tipine bakmak lazım diğer özellikleri aynı demeden önce. Araştıralım bakalım.

Yakın zamanda Almanya'ya geçicem. 236v modeli orda mağazalarda satılmıyor artık, 235v mevcut ama :) Dell ips panelide mevcut sağda solda, diğer ips ler ise pahalı.

Dur azcık, bir araştıralım IPS235'i, öğrenelim neyin ne olduğunu Yanlış şeyi satın alıp, döndürmeyelim seni Almanya'dan Türkiye'ye

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cicihost

quote:

Dur azcık, bir araştıralım IPS235'i, öğrenelim neyin ne olduğunu Yanlış şeyi satın alıp, döndürmeyelim seni Almanya'dan Türkiye'ye

IPS236v de var orda ama mağazalarda satışı bitmiş, 235v daha yeni bir model olduğundan yerine onu satıyorlar sanırsam.

Eğer 235v işe yaramaz ise 236v'yi Almanya'da internet üzerinden sipariş edeyim diyorum ordan alırım. Dell u2312hm ise 184 euro. Fiyatlar fena değil gibi..

Aslında 250 euro gibi bir rakama çıkmam mümkün ama daha iyi bir model bulamadım o fiyatlarda.. TN paneller ağırlıkta hep 27" TN paneller 250-300 euro arası. 24" olanlar 200-250 euro arası.

• Arkadaşlar 1 hafta içinde yeni bir monitör alıcam, aklımda 2 seçenek var sizede sormak istedim sizler ne dersiniz benim için çok önemli.

1) LG IPS236V IPS Monitör
    2) Samsung S23A550H Monitör

Aralarındaki fiyat farkına değermi? Siz olsanız ne yapardınız?
  • Cicihost@ hocam TN panel seni tatmin etmeyecektir bence.

PVH@ S23A550H TN panel, IPS'le arasında karşılaştırma yapmam pek mümkün degil ama gerçek ve tutarlı renkler ve bakış açısına göre değişmeyen görüş arıyorsan ben IPS tavsiye ederim.
  • quote:

PVH@ S23A550H TN panel, IPS'le arasında karşılaştırma yapmam pek mümkün degil ama gerçek ve tutarlı renkler ve bakış açısına göre değişmeyen görüş arıyorsan ben IPS tavsiye ederim.

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim, teknik terimleri anlamıyorum pek bilgili olmadığım için monitör konusunda. Sizce iki monitör arasında çok görüntü farkı varmıdır kalite açısından?
  • O zaman siz bana bir monitörden neler beklediğinizi yazın, ben ona göre öneri sunayım size.
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.