Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cicihost

quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Hep diyorum ama bana kızıyorlar, LED teknolojisi bitmediği sürece ışık sızmalı LED'lere mahkumuz. Her LED'de ışık sızar, ha kimisi çok rahatsız eder, kimisi etmez. Kızsalar da böyle, kızmasalar da.

Bir de size konuyla ilgili PM atıyorum hocam, önemli bir durum satın almadan evvel bilmeniz gereken.

Hemen inceliyorum :)

Daha dogrusu LCD devri bitmedikten sonra diyelim.SAMOLED ler gelince bu sorunlarin hepsi bitecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

quote:

Hep diyorum ama bana kızıyorlar, LED teknolojisi bitmediği sürece ışık sızmalı LED'lere mahkumuz. Her LED'de ışık sızar, ha kimisi çok rahatsız eder, kimisi etmez. Kızsalar da böyle, kızmasalar da.

Bir de size konuyla ilgili PM atıyorum hocam, önemli bir durum satın almadan evvel bilmeniz gereken.

Daha dogrusu LCD devri bitmedikten sonra diyelim.SAMOLED ler gelince bu sorunlarin hepsi bitecek.

Bakalım, bekliyoruz o zamanları merakla. Samsung LCD birimini kapattı, güzel gelişmeler var panel dünyasında

• samsung lcd birimini değil de sony ile olan ortaklığını bitirdi, buna istinaden ortak açtıkları üretim tesisini kapadılar ve samsung yanlızca kendi adı altında yeni bir tesis açmaya karar verdi diye biliyorum.
    lcd (ve led lcd) hala mevcut müşteri kitlesi tarafından talep gören geçmiş yıllara oranla üretim maliyetleri azalmış ve dolayısıyla şirketlere deli gibi para kazandıran bir teknoloji (örnek: geçen yılların üst segment modellerini kasasını değiştirip bir kaç multimedya özellikle cilalalayıp yeni orta segment model olarak piyasaya sürmek gibi)
    o yüzdendir ki ne samsung ne lg ne de diğer büyük firmaların birdenbire bu teknolojiye geçeceğini sanmıyorum kaldı ki oled her ne kadar lcd'nin gelmesi gereken (olması gereken) en son nokta gibi gözükse de hala mavi renk üretimindeki yetersizlik ,ömrünün çok kısa olması vb. mevcut kronik problemlerin tam olarak üstesinden gelinip gelinmediği şu an için bir muamma.
    lcd ilk çıktığı;duyurulduğu zamanları hatırlayın nasıl yüceltildiğini, pohpohlandığını hd içerikle beraber yeni bir devrin başlayacağı felan söyleniyordu ki evet bu gerçekleşti ama birden değil kademeli olarak seneler içinde ağır ağır oldu .
    tahminin aynı şey oledde de bu yönde ilerleyecek 7000-8000 dolarlık(şu anki prototiplere biçilen fiyat) tvler çok ucuzlayacak ama 2-3 seneden önce değil ve malesef tüplü tvden lcdye geçişteki etkiyi de yaratmayacak gibi beklentilerimizi yüksek tutmayalım derim ben :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kaoslordu100

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

quote:

Bakalım, bekliyoruz o zamanları merakla. Samsung LCD birimini kapattı, güzel gelişmeler var panel dünyasında

Dusty monitörü bugün aldım ancak hiç açmadım ne tür ayar yapmam lazım biliyor musun gamma britnes renk ayarları falan nasıl olacak?

Aynen banada lazım.

• LG ve Asus arasında kaldım ve dün Asus ML239H aldım.
    Açıkçası asusa LG'den daha çok güvenen biriyim. Bu yüzden Asus tercih ettim. Bu 2 model'de Lg'nin avantajı DVI girişinin olmasıydı. Ancak LG'de gözlemlediğim kadarıyla ve yorumlara göre daha çok backlight bleeding olduğunu gördüm.
    Bunun yanında LG nin 60 hz ,Asusun 75hz olması da dikkatimi çekti. Bu önemli bir faktör müdür?
    Doğru bir seçim yapmış mıyım acaba?:)
  • Dün Konya Vatan Bilgisayardan Lg Ips236V Ips monitör satın aldım. Monitörü vatan bilgisayarda deneterek aldım. ( Daha önce [Powercom Imperial] kesintisiz güç kaynağı almıştım. Garanti belgesini imzalamalarını istemiştim. Kutuyu açtılar kesintisiz güç kaynağı kırıktı. Konya mağzasında o üründen başka olmadığı için 1 hafta sonra yenisini getirmişlerdi. )

Monitörde ölü pixel yada her hangi bir sorun çıkmadı çalışıyordu. Eve geldim monitörü bilgisayara bağladım. Sol alt köşeden ışık sızması yapıyordu. Sadece siyah renkte ve karanlık ortamda belli oluyor. Aydınlık ortamda zor farkediliyordu. Monitörü kutusunu koydum vatan bilgisayara gittim. Durumu anlattım. Teknik serviste monitörü denediler. Aşırı ışıklandırışmış bir ortam olduğu için ışık sızması görünmedi. ışıkları kapatarak monitörü test etmelerini istedim. Fakat işlerinin yoğunluğundan dolayı bunu kabul etmediler. Monitörü müşteri memnuniyetsizliğinden dolayı yenisi ile değiştirdiler. Değiştirilen monitörde de Sol ve sağ alt köşeden ışık sızması var.dı. Monitörde ışık sızması olduğunu kanıtlayabilmek için fotosunu çektim.

http://a1202.hizliresim.com/u/u/31565.jpg
    http://img1.ressim.net/out.php/i5507402_26022012334-jpg

http://a1202.hizliresim.com/u/u/3156x.jpg
    http://img1.ressim.net/out.php/i5507403_26022012335-jpg

Yarın Konya Vatan Bilgisayar teknik servisi ile tekrar göreşeceğim. Işık sızması garanti kapsamına giriyorsa; monitörün sağlam olan aynı model ile değişimini isteyeceğim. Ayrıca LG Türkiye'ye bu ışık sızmasının üretim hatasıdan mı; LED IPS lerde bu durumun normal olup olmadığını soracağım.

• Şimdi bu monitörü alalım mı almayalım mı valla kararsız kaldım acayip :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dcorp

Şimdi bu monitörü alalım mı almayalım mı valla kararsız kaldım acayip :)

Işık sızması benim için o kadar da sorun değil diyorsan al denettirerek. Sorunsa başka monitörlere yönel. Ama şunuda göz önünde bulundur; o monitörler bu monitörün verdiği renk kalitesini, ms'yi vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wto

quote:

Şimdi bu monitörü alalım mı almayalım mı valla kararsız kaldım acayip :)

Işık sızması benim için o kadar da sorun değil diyorsan al denettirerek. Sorunsa başka monitörlere yönel. Ama şunuda göz önünde bulundur; o monitörler bu monitörün verdiği renk kalitesini, ms'yi vermez.

Karanlıkta hiç kullanmıyorum desem yeri var, arada sırada dizi izliyorum, film falan bu monitörden izlemiyorum direk 32 yada 46 tv ye bağlayıp izliyorum. E dizilerin çoğundada kap kara sahne çok olmuyor. Takılırmıyım takılmazmıyım bilemedim. Şimdi çıkıp hepsini araştırıcam.

Samsung 550 mi alsam 23 inç dedm, ondada bi ton şikayet söylediler, bir ürün almak tam dert oldu günümüzde :)

• Önemli Bir Soru

Bir kaç yerde okuyup duyduklarım şöyle:

6ms olduğundan oyunlarda vs problem yaşarsın, 2ms bir monitörden alacağın verim ve keyfi alamazsın diyorlar.

Bu monitöre sahip olan arkadaşlar bir yorumda bulunursa sevinirim. Oyunlarda durum nedir?

Ben bunu alırsam sadece oyun için alıcam, film izlemem arada sırada dizi izlerim anca, ama Battlefield3 çok oynarım, World of Warcraft oynarım, Starcraft2 oynarım. Bu oyunlarda benı sıkıntıya sokacak bir durum olur mu?

Vatan'daki satıcı Samsung önerdi, dedi ki 2ms samsungtan alacağın oyun performansı bundan çok çok daha iyidir?

Adamlar bu kadar pahalı monitör yapacak birde oyunlarda kasacaksa yani, pek inanasım gelmiyor ama.

Yorumlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Önemli Bir Soru

6ms olduğundan oyunlarda vs problem yaşarsın, 2ms bir monitörden alacağın verim ve keyfi alamazsın diyorlar.

Bu monitöre sahip olan arkadaşlar bir yorumda bulunursa sevinirim. Oyunlarda durum nedir?

Ben bunu alırsam sadece oyun için alıcam, film izlemem arada sırada dizi izlerim anca, ama Battlefield3 çok oynarım, World of Warcraft oynarım, Starcraft2 oynarım. Bu oyunlarda benı sıkıntıya sokacak bir durum olur mu?

Vatan'daki satıcı Samsung önerdi, dedi ki 2ms samsungtan alacağın oyun performansı bundan çok çok daha iyidir?

Adamlar bu kadar pahalı monitör yapacak birde oyunlarda kasacaksa yani, pek inanasım gelmiyor ama.

IPS paneller aslında profesyonel kullanıcıya hitap eden panellerdir. Fotoğrafçılara, grafikerlere, mimarlara, tasarımcılara, sinemacılara vs. vs. uygundur. Olay gerçek rengi yakalamakla ilgilidir. Bir fotoğrafçı için makinesinin ekranında gördüğü renkleri, kayıp olmadan monitörden de alabilmek anlamına gelir.

Ancak IPS236V-PN modeli bunları tam profesyonel anlamda iddialı olmamakla birlikte sağlar ama geleneksel ev kullanıcısına da hitap eder. Oyun performansı vs iyileştirilmiştir ancak yine de bir TN panel değildir. Eğer çok fazla oyun oynuyorsanız ve gecikmeleri farkediyorsanız 2. el bir Benq monitör peşine düşebilirsiniz.

• quote:

quote:

Önemli Bir Soru

IPS paneller aslında profesyonel kullanıcıya hitap eden panellerdir. Fotoğrafçılara, grafikerlere, mimarlara, tasarımcılara, sinemacılara vs. vs. uygundur. Olay gerçek rengi yakalamakla ilgilidir. Bir fotoğrafçı için makinesinin ekranında gördüğü renkleri, kayıp olmadan monitörden de alabilmek anlamına gelir.

Ancak IPS236V-PN modeli bunları tam profesyonel anlamda iddialı olmamakla birlikte sağlar ama geleneksel ev kullanıcısına da hitap eder. Oyun performansı vs iyileştirilmiştir ancak yine de bir TN panel değildir. Eğer çok fazla oyun oynuyorsanız ve gecikmeleri farkediyorsanız 2. el bir Benq monitör peşine düşebilirsiniz.

Yani bu durumda 6ms olan bir ips panel ile oyun oynarken, şuanki tn panel olan ve 2ms olan monitörümden daha vasat bir sonuç mu elde ederim acaba?

Çok duyumlar aldım, bir yerde der ki 8ms ve altını insan gözü ayırt edemez, birşey anlamazsın oyun oynarken ha 8ms olmuş ha 2ms, o yüzden tamda bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Yani 6ms ile 2ms oyunda farketmez anlamazsın derseniz tabiki IPS almak mantıklı, çünkü aynı zamanda ben 3 lü eyefinity kurucam, monitörlerin 2 tanesi tam birebir karşımda olmayacak, bu durumda ips de renk sorunu çıkmaz belki ama tn de çıkabilir.

Bende bazı oyunlarda feci baş ağrısı olur, mesela ne hikmetse bilemedim artık Half Life 2 yi 20dk oynamıştım bir kez, 5 saat başım kendine gelmemişti. Vertigo tarzı bir şey diyorlar, mesela arabada arka koltukta otururken dönemeçli yollardada olur aynı şey, yada gondola binersem 2 gün kendime gelemem, işte bu durumu bazı oyunlar yaşatıyor bana, acaba oyunun refresh ratesi yuzunden mi nedir BattleField 3 oynuyorum ve onda bu tarz problem yok mesela, neye göre yaşıyorum bu sorunu onuda bilmiyorum ama sanrım monitör ve MS bunda etkili olabilir.

Derseniz ki kesin bir dille, 6ms oyun ile 2ms oyun arasında belki biz gözle göremeyiz farkı ama beyin onu algılar ona göre tepki veriri, belki 6ms bende baş ağrısı yapar ama 2ms yapmaz?

ne karışık bir durum değil mi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcorp -- 27 Şubat 2012; 16:34:38 >

• Sağlık sorununuz olması daha da detaylı düşünmemizi gerektiriyor.

Şimdi bakış açısı konusunda haklısınız, TN monitörlerde yaratacağınız çoklu uygulama açılara göre değişik renk tonları ve parlaklık verecektir size. O durumda IPS her zaman daha avantajlıdır.

Şöyle yapın, ürünü alın deneme fırsatınız yoksa, varsa da mutlaka tenkomarkette deneyin. Eğer üründen memnun olmazsanız iade ya da değişim şansınızı kullanırsınız. Baş ağrısı bende de migren dolayısıyla olur ama ben sadece SG teknolojili 3D'de etkileniyorum o duumdan. IPS, TN, PVA farkı olmuyor. O sebeple o konuda yorum yapmayayım.
  • Bilgiler için teşekkürler, peki 6ms ips ile 2ms tn panel arasında, fps isteyen oyunlarda (Mesela Battlefield 3) görünümde bir şey hissedilir mi, işin baş ağrısı kısmını atarsak eğer. Hani 2ms de çok daha akıcı iken 6ms de bariz bir kare kare olayı yaşanır mı. O kadar pahalı alet yapmışlar sanki ona göre yapmışlardır diye düşünüyorum yıl 2012 oldu, kim oyunlara düşük tepki verecek bir monitör üretir ki, diye avutuyorum kendimi ama :)?
  • Bu monitörü satın alıp, oyun oynayanlar oldu ve gerçekten şimdiye dek input lagdan söz edilmedi. Keza Asus'un 1000 TL'lik IPS paneli için bile input lag konuşulmadı hiç
  • quote:

Bilgiler için teşekkürler, peki 6ms ips ile 2ms tn panel arasında, fps isteyen oyunlarda (Mesela Battlefield 3) görünümde bir şey hissedilir mi, işin baş ağrısı kısmını atarsak eğer. Hani 2ms de çok daha akıcı iken 6ms de bariz bir kare kare olayı yaşanır mı. O kadar pahalı alet yapmışlar sanki ona göre yapmışlardır diye düşünüyorum yıl 2012 oldu, kim oyunlara düşük tepki verecek bir monitör üretir ki, diye avutuyorum kendimi ama :)?

Tepki süresi fps oyunlarından çok futbol oyunlarında hissediliyor. Fps oyunlarında da sağa sola hızlı dönüşlerde bir miktar hissedilebilir. Battlefield 3 de olsa bile oyundaki blur efektini kapat. Monitör performans kaybı olmadan yapar blur efekti Kare kareden ziyade ekranda hızlı hareket yapan cismin arkasında kuyruklu yıldız gibi bir iz oluşur.

• quote:

Samsung 550 mi alsam 23 inç dedm, ondada bi ton şikayet söylediler, bir ürün almak tam dert oldu günümüzde :)

Samsungun şikayetleri neymiş. Benim de listemde olan bir monitör.
    Bir de bu var ama pahalı biraz.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/lg-e2381vr-bn-23-e2381vr-bn-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58734

En sonunda tamamen vazgeçeceğim valla oled ekranlar çıkana kadar monitör işinden. Eski 19" kare monitörüm var mis gibi

• quote:

Bilgiler için teşekkürler, peki 6ms ips ile 2ms tn panel arasında, fps isteyen oyunlarda (Mesela Battlefield 3) görünümde bir şey hissedilir mi, işin baş ağrısı kısmını atarsak eğer. Hani 2ms de çok daha akıcı iken 6ms de bariz bir kare kare olayı yaşanır mı. O kadar pahalı alet yapmışlar sanki ona göre yapmışlardır diye düşünüyorum yıl 2012 oldu, kim oyunlara düşük tepki verecek bir monitör üretir ki, diye avutuyorum kendimi ama :)?

Dostum ben bu monitörle full detayda ve full hd çözünürlükte Battlefield 3 oynadım ve (birçok güncel fps, tps ve racing tarzı oyunlarda) herhangi bir titreme input lag yada gecikme sorunu yaşamadım. İnput lag yaşadım diyenlerin bence birçoğu düşük frame rate ile karıştırıyordur. Yani ekran kartı yavaş kalıyordur ve bunu monitöre buluyordur diyorum.

• Bende lg ips monitoru iade ettim ama halen yerine bir şey alamadım en çok futbol oyunu bide film fln izliyorum alternatif bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: urfaliaslan

Bende lg ips monitoru iade ettim ama halen yerine bir şey alamadım en çok futbol oyunu bide film fln izliyorum alternatif bulamadım

neden iade ettiniz? problem mi vardi oyunlarda vs?
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.