Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • size şöyle söyleyeyim, maksimum parlaklık ayarım 20'dir ki genelde 14-15 seviyesinde kullanırım. Fazlası çok yoruyor gözlerimi ki sağlam bir PC oyunu hastasıyımdır. Malum sürekli ekrana bakma durumunda parlaklık en büyük düşman

Siz renklerle uğraşıyorsunuz, kalibrasyon ayarı sizin için çok önemli. Bu konunun ilk sayfasındaki testlere baktınız mı hiç?
  • Ben %20 yapınca parlaklığı kapkara oluyor ekran resmen, 15 kademe parlaklık ayarı var %20 si 3.kademe yapar.

İlk sayfadaki testlere baktım 254 numaralı kareyi hiçbir konumdan seçemiyorum Gamma ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı var sanırım, gamma ayarını düzeltmeye uğraşıcam. 4 lü renk skalasında herhangi bir problem gözükmüyor oraya bakınca monitör 8 bit diye düşünüyorum hatta.
  • ama maalesef 6 bit olsun, dediğim gibi neticede Mac kalitesi
  • 254 numaralı kareyi monitöre sağ alttan bakınca görebiliyorum ama normal görüş açısından göremiyorum, renk profilleri üzerinde yaptığım değişiklikler yaramadı.

Şuan gamma değeri 2.20, kendi gözüme göre ilk sayfadaki testte 2.40 olmalı gamma değeri bunu demedim daha, ama sanki gammanın artması benim 254 numarayı görmemi dahada zorlaştırır gibime geliyor. Bu kalibrasyonu cihazı almadan yaptırabilecek biryerler varmı acaba?
  • TN olduğunun en büyük kanıtı işte, IPS'te bakış açısına göre değişim olmaz

Profesyonel kalibrasyon yapan firmalar mevcut ama fiyatı ne olur hiçbir fikrim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cicihost

Ben %20 yapınca parlaklığı kapkara oluyor ekran resmen, 15 kademe parlaklık ayarı var %20 si 3.kademe yapar.

İlk sayfadaki testlere baktım 254 numaralı kareyi hiçbir konumdan seçemiyorum Gamma ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı var sanırım, gamma ayarını düzeltmeye uğraşıcam. 4 lü renk skalasında herhangi bir problem gözükmüyor oraya bakınca monitör 8 bit diye düşünüyorum hatta.

Kardeş o şekilde orantılı olarak azalmaz parlaklık, birde zaten dışardan kullandığın zaman mecbur olarak parlaklığı arttırmak zorunda kalırsın, sonuçta parlak ekran olduğu için ister istemez ışığı daha fazla yansıtıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Ben %20 yapınca parlaklığı kapkara oluyor ekran resmen, 15 kademe parlaklık ayarı var %20 si 3.kademe yapar.

Kardeş o şekilde orantılı olarak azalmaz parlaklık, birde zaten dışardan kullandığın zaman mecbur olarak parlaklığı arttırmak zorunda kalırsın, sonuçta parlak ekran olduğu için ister istemez ışığı daha fazla yansıtıyor

Şuan 10.kademede kullanıyorum fena sayılmaz, idare ediyoruz. Tabi full parlaklıktan düşürünce göz alışma evresi oluyor biraz

• quote:

Cevaplar için teşekkürler,

250 cm/m2 parlaklık oranı yüksekmidir düşükmüdür bilgim yok zaten Benim isteğim macbookun parlaklığı tam açıkken yanına koyacağım monitörün parlaklığının ondan düşük kalmaması.

Aslında kaliteli bir TN panel olsa onuda alabilirim. IPS panel alırsam şayet bütçe fazla ayıramıycağımdan dolayı LG alırım gibime geliyor, yani ayırabileceğim rakam 600-700 TL arası, maksimum 750 TL olur =) Bu aralıkta LG panelle kapışabilecek rakipler mevcutmu? Çok nadiren oyun oynarım ve filmide bilgisayarda seyretmem o sebeple tepki süresi benim için pek mühim değil.

Hocam eğer bütçeyi zorlarım dersen yüzde 25 indirim de beklersen bu monitör baya iyi bir seçim olur senin için LG'den önde diyebiliriz;

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/asus-pa238q-23-pa238q-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=57306

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Cevaplar için teşekkürler,

250 cm/m2 parlaklık oranı yüksekmidir düşükmüdür bilgim yok zaten Benim isteğim macbookun parlaklığı tam açıkken yanına koyacağım monitörün parlaklığının ondan düşük kalmaması.

Aslında kaliteli bir TN panel olsa onuda alabilirim. IPS panel alırsam şayet bütçe fazla ayıramıycağımdan dolayı LG alırım gibime geliyor, yani ayırabileceğim rakam 600-700 TL arası, maksimum 750 TL olur =) Bu aralıkta LG panelle kapışabilecek rakipler mevcutmu? Çok nadiren oyun oynarım ve filmide bilgisayarda seyretmem o sebeple tepki süresi benim için pek mühim değil.

Hocam eğer bütçeyi zorlarım dersen yüzde 25 indirim de beklersen bu monitör baya iyi bir seçim olur senin için LG'den önde diyebiliriz;

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/asus-pa238q-23-pa238q-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=57306

Öneri için teşekkürler

Sanırım aşar beni bu rakam ama %25 indirimle gideri olabilir belki. Panel olarak çok fark varmı iki ürün arasında?

Parlaklık bahside önemli değil artık önceden düşündüğümün aksine, nefes alsın yeter

• Valla bana kalırsa o monitör eli ekmek tutup, onunla yaptığım işten bana ppara kazandırmayacaksa %25'te IPS236 alırım ben yine. Neticede ona %25 olan, ona da %25 Ha eğer 1000 TL civarı fiyatı ödeyeceksem, o işten gerçekten para kazanıyor olmayı ve kendi kendini sıfırlamasını isterim ben.
  • Yok ben eğer 750TL'yi veririm üstüne 250TL koyarım dediği için arkadaş önerdim. Ben olsam ben de 250TL'yi cebime koyar ya LG236V yi ya da Asus ML239H'yi alırım

Ama bu 750TL'ye inecek olan monitör ikisinden de üstün. Sadece oyun performansı konusuna kesin bir şey söyleyemeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Valla bana kalırsa o monitör eli ekmek tutup, onunla yaptığım işten bana ppara kazandırmayacaksa %25'te IPS236 alırım ben yine. Neticede ona %25 olan, ona da %25 Ha eğer 1000 TL civarı fiyatı ödeyeceksem, o işten gerçekten para kazanıyor olmayı ve kendi kendini sıfırlamasını isterim ben.

Kesinlikle mantıklı yaklaşım, işte olmuşken iyisi olsun diye kaptırabiliyor insan 5 yıl önce aldığım 17" Benq monitör hala çalışır durumda olmasıda bir faktör tabi. Ben dedim üzerine biraz daha koyarım belki daha iyi bir şey almak adına. Ancak tabikide bu işten bir para kazanmıyorum tamamen hobi amaçlı, asıl iş hukuk.

O halde baktığımız zaman fiyat grubu olarak değerlendirince 3 model çıkıyor karşımıza linkleriyle birlikte şöyle;

LG IPS236V

Asus ML239H

Philips 237E3QPHSU

Aralarında f/p oranı en yüksek olan LG doğru mu? Bu LG de ışık sızması problemiyle karşılaşılıyormuş bayağ, gece benim Mac'e de bir bakayım dedim varmı ışık sızması diye, çok ufak boyutta da olsa mevcut. Fazlası gündelik kullanımda rahatsız edermi bilemiyorum ama beni hiç rahatsız etmedi Mac'de olan.

• Hep diyorum ama bana kızıyorlar, LED teknolojisi bitmediği sürece ışık sızmalı LED'lere mahkumuz. Her LED'de ışık sızar, ha kimisi çok rahatsız eder, kimisi etmez. Kızsalar da böyle, kızmasalar da.

Bir de size konuyla ilgili PM atıyorum hocam, önemli bir durum satın almadan evvel bilmeniz gereken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Hep diyorum ama bana kızıyorlar, LED teknolojisi bitmediği sürece ışık sızmalı LED'lere mahkumuz. Her LED'de ışık sızar, ha kimisi çok rahatsız eder, kimisi etmez. Kızsalar da böyle, kızmasalar da.

Bir de size konuyla ilgili PM atıyorum hocam, önemli bir durum satın almadan evvel bilmeniz gereken.

Hemen inceliyorum :)
  • Arkadaşlar bende bir tane Samsung p2370 monitor var. Monitorden çok memnunum. Şimdi bunun yanına bir tane daha monitor almak istiyorum da bir kaç sorum olacak. Bu monitor aklıma yattı. İkinci monitor de IPS olsun istiyorum. Tepki süresi çok önemli değil benim için. Samsungunki 2ms. Tepki süresi isteyen şeylerde samsungu kullanırım zaten.

Sorularım:

1.IPS be NT monitor yanyana çok mu abes olur acaba?
    2.IPS için bu monitoru tavsiye eder misiniz?
    3.Büyük ihtimalle Vatan'dan alırım. Alırken nelere dikkat etmem lazım. NT monitorlerdeki gibi ölü piksel, backlight bleedingin yanında dikkat etmem gereken şeyler var mı?

Şimdiden teşekkürler.
  • Tam aksine TN'in yanında IPS iyi olur ama dual monitor kullanacaksanız renklerini tutturmak zor olur. Dual kullanımda pek tavsiye etmem. Dual kullanmayacaksanız da kesinlikle fiyat/performans ürünü derim. Yalnız kutunun açılmış olup, olmadığını çok iyi kontrol edin satın alırken. Diğerlerine evde bakacaksınız zaten.
  • Ben bakmadan almam zaten. O yüzden sadece Vatan'dan alırm monitoru. Böyle alırken kutuyu açıp baktıran başka bir yer var mı bilmiyorum.

Vatan'a gelen serideki monitorlerin çoğu da bozukmuş galiba bu biraz düşündürdü beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 22 Şubat 2012; 15:33:00 >
  • ben gene IPs monitör alacak olsam DELL U2312HM modelini tercih ederdim.Keşke Vatan bilgisayarda olsa da %25 indirim zamanı alsak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: agaydemir

ben gene IPs monitör alacak olsam DELL U2312HM modelini tercih ederdim.Keşke Vatan bilgisayarda olsa da %25 indirim zamanı alsak..

LG'nin paneliyle kıyaslama imkanı buldunuz mu, hangisi daha iyi sizce?

DELL seçmenize yönelten sebep(ler) nelerdir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: agaydemir

ben gene IPs monitör alacak olsam DELL U2312HM modelini tercih ederdim.Keşke Vatan bilgisayarda olsa da %25 indirim zamanı alsak..

LG'nin paneliyle kıyaslama imkanı buldunuz mu, hangisi daha iyi sizce?

DELL seçmenize yönelten sebep(ler) nelerdir?

ikisini yan yana izleme fırsatım oldu . Ancak deneme şansımı sadece film izlemede kullanabildim.Test ettiğim film de oldukça karanlık sahneleri bulunan spartacus dizisnden bir kaç sahne ve film olarak ta Harry potter dan bir kaç sahne oldu. Dell U2312HM bana göre oldukça üstündü.Sonuç olarak bu benim izlenimim ve görüşüm paylaşmak istedim

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.