Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar övdüyseniz oyun performansından bir video çekmenizi isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merl

quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

şu ışık sızmalı lg ürününü hala öneriyorsunuz ve insanlar da almaya devam ediyor ya, üzülüyorum gerçekten, heleki bi hardware forumunda bunların standart olduğunu söyleyerek yapıyorsunuz ki bu daha da üzücü.

O zaman üreticilere iletiniz bence, LED panel üretmeyi bir an önce durdurup daha üst teknoloji panellere geçsinler en kısa zamanda. Yapacak bir şey yoksa ve bu teknolojinin getirdikleri yanında sızma kronik ve alt edilebilir bir hal alıyorsa çok sıkıntı yok.

Bu aydınlatmalı lcd teknolojisi ile ilgili değil ki, firmaların bu teknolojiyi nasıl bir mühendislikle kullandıkları ile alakalı. Benim evimdeki monitörümde hiç bir ışık sızması yok. ve o markanın çoğu seri üretimlerinde olmadığını da gözlemledim. bu yüzden Lg nin bu klansmandaki ürünlerinde sık gözükmesini de teknolojiye bağlamamızın doğru olduğunu düşünmüyorum.
    Ben bu sorunun LED'lerin kronik ve genel bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi üretim kalitesi ile ilgili sorunlar olsa gerek. Yoksa üretimi bile yapılmaz. Sertifika vs. bile alamaz. Bu forumda sürekli kronik denmesi bence de yersiz.

Gelelim ikinci noktaya;
    Vatan Bilgisayar'ın elinde belli bir stok var bu ürün için. Ve bu stok çok yüksek oranda hatalı üretilmiş monitör içermekte. LG Türkiye'de bu konudan habersiz anlaşılan. Bir de Vatan'a iade edilen ayıplı mallar tekrardan yüzsüzce stoklara geçiliyor.Bence bu ürünü ya deneyerek alın ya da başka yerden alın.

Bu arada Samsung, LCD üretmeyi durdurup OLED'e geçebilirmiş.
    Samsung'un mevcut LCD üretim tesislerininden bir kısmını yeniden biçimlendirerek OLED panel üretimine kaydırması. Yani diğer bir deyişle LCD'den bir sonraki teknoloji olarak görülen OLED'e geçişi hızlandırmak.
    http://www.pclabs.com.tr/2012/02/14/samsung-lcd-panel-uretimini-sonlandirabilir/

• quote:

quote:

şu ışık sızmalı lg ürününü hala öneriyorsunuz ve insanlar da almaya devam ediyor ya, üzülüyorum gerçekten, heleki bi hardware forumunda bunların standart olduğunu söyleyerek yapıyorsunuz ki bu daha da üzücü.

O zaman üreticilere iletiniz bence, LED panel üretmeyi bir an önce durdurup daha üst teknoloji panellere geçsinler en kısa zamanda. Yapacak bir şey yoksa ve bu teknolojinin getirdikleri yanında sızma kronik ve alt edilebilir bir hal alıyorsa çok sıkıntı yok.

Neyseki iki dev firma samsung ve LG bu sene aktif OLED TV ve monitorler uretmeye basliyorlar.2-3 sene icinde OLED ler yayginlasip bu hicbir gelecegi olmayan felaket sozde teknolojinin yerini alacaklar.SAMOLED+ TV ve monitorleri ozellikle simdiden merak ediyorum.

• Konu mesajında şu yazıyor ve bir resim verilmiş:
    "Panelinizin kaç bit olduğunu öğrenmek için alttaki resimi büyütüp bakın. Sol üstten sağ alltaki güneşe kadar olan bölgede dalgalanmalar var mı? Varsa ekranın 6 bit panel ve de gösteremediği renkler dalga dalga oluyordur. Eğer dalgalanma söz konusu değilse paneliniz 8bit renk gamına sahip demektir."

Ben de LG ips236v-pn modelini aldım ama o dalgalanmalar bende bariz şekilde görünüyor. Neden acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

quote:

Neyseki iki dev firma samsung ve LG bu sene aktif OLED TV ve monitorler uretmeye basliyorlar.2-3 sene icinde OLED ler yayginlasip bu hicbir gelecegi olmayan felaket sozde teknolojinin yerini alacaklar.SAMOLED+ TV ve monitorleri ozellikle simdiden merak ediyorum.

Hocam sen ne zaman bir monitörün haberini versen hemen incelemeye koyuluyorum, çıkınca da çok kötü hayal kırıklığına uğruyoruz OLED'leri pek merak etmeyelim bence şimdi o yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rayuchi

Konu mesajında şu yazıyor ve bir resim verilmiş:
    "Panelinizin kaç bit olduğunu öğrenmek için alttaki resimi büyütüp bakın. Sol üstten sağ alltaki güneşe kadar olan bölgede dalgalanmalar var mı? Varsa ekranın 6 bit panel ve de gösteremediği renkler dalga dalga oluyordur. Eğer dalgalanma söz konusu değilse paneliniz 8bit renk gamına sahip demektir."

Ben de LG ips236v-pn modelini aldım ama o dalgalanmalar bende bariz şekilde görünüyor. Neden acaba?

Bu bilgiyi ben yazmıştım. Eğer resimde dalgalanma görünüyorsa kalibrasyon gerekiyordur. Birde 3 ana renk ve beyaz rengin olduğu aşağıdaki gradyan resme bakmanızı ve orada da dalgalanma görüp görmediğinize bir bakın.

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Eğer yukarıda da dalganma var ise dediğim gibi kalibrasyondan, dalgalanma yok ise o manzara resminin jpeg olması ve sıkıştırılma oranındandır.

• quote:

Bu kadar övdüyseniz oyun performansından bir video çekmenizi isterim

çekmeye çalışıcam
  • Evet, tam olarak 8 bit olduğu anlamına geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

quote:

kurtuluyoruz lcd nin dandik tepki süresi, görüş açısı, backlight, soluk renklerinden ve siyahlarından

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Arkadaşlar aldığımız monitördeki ışık sızmasını burada sizinle paylaşmak adına nasıl bir ortamda nasıl bir mesafeden nasıl bir fotoğraf çekmemiz gerekiyor acaba?

+1 Arkadaşlar acaba ürünün resmini nasıl bir ortamda çekmem gerekiyor, ve fotoğraf çekerken özellikle dikkat etmem gereken bir nokta var mı? Açıklayabilir misiniz? :)
  • oyun amacli alinirmi bu alet alinirsa gidip alicam direk pc oyunlari
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makawelli77

oyun amacli alinirmi bu alet alinirsa gidip alicam direk pc oyunlari

Ips alacaksan eğer, ıps'lerin arasında en iyi oyun bilgisayarı diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wto

quote:

Orijinalden alıntı: Makawelli77

oyun amacli alinirmi bu alet alinirsa gidip alicam direk pc oyunlari

Ips alacaksan eğer, ıps'lerin arasında en iyi oyun bilgisayarı diyebilirim.

bunu alicagima 2 el 3d almak dahami akil kari yoksa bumu
  • Karanlıkta çekim yapın ve monitörde sadece dümdüz siyah bir jpeg açın full ekranda. Daha sonra parlaklık ayarı bir %100'deyken, bir de normalde kullandığınız değerdeyken çekin (örneğin bende parlaklık değeri 14).
  • @Dusty

Paylaşımların ve desteğin oldukça güzel, teşekkürler :)

Photoshop ile yoğun olarak ilgilendiğim için macbookun kendi monitörüne ek olarak daha geniş bir monitör almayı düşünüyorum.
    Bu LG monitör renk gamutu olarak nasıl acaba? Diğer ips panellerle karşılaştırdığımız zaman fiyatının uygun olmasına paralel olarak herhangi bir zaafı var mı? Birde macbook üzerinde parlak led ekran mevcut, ips panele geçtiğim zaman parlaklık değerlerinde çok düşüş olacakmıdır bu ekrana göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cicihost

@Dusty

Photoshop ile yoğun olarak ilgilendiğim için macbookun kendi monitörüne ek olarak daha geniş bir monitör almayı düşünüyorum.
    Bu LG monitör renk gamutu olarak nasıl acaba? Diğer ips panellerle karşılaştırdığımız zaman fiyatının uygun olmasına paralel olarak herhangi bir zaafı var mı? Birde macbook üzerinde parlak led ekran mevcut, ips panele geçtiğim zaman parlaklık değerlerinde çok düşüş olacakmıdır bu ekrana göre?

Teşekkür ederim.

Yukarıda bir arkadaş Mac ve IPS karşılaştırması yapmıştı aslında, ben kendi gözümle hiç mac ve IPS kaşılaştırması yapmadım. Kullandığınız macbook'un modeli nedir bilmiyorum ama çok emin olmamakla beraber bildiğim kadarıyla macbook'larda 6bit TN panel kullanılıyor.

En büyük zaafı ışık sızması görülmesi, şanslıysanız sızma olmayan bir panel gelebilir elinize. Koca seride sızma var diye bir şey yok sonuçta ama son zamanlarda gelen parti sanırım o şekilde geldi ve Türkiye'de değişime girmiş, iade edilmiş paneller mağazalar tarafından yeniden satıldı.

Biz bu forumdan aldığım şikayetlerle LG Türkiye'ye mail attım ve kendilerine hiç değişim ya da iade gelmediğini öğrendim. Diyeceğim şu ürünü alırken doğru yeri seçerseniz, sıkıntı yaşamazsınız.

• quote:

quote:

@Dusty

Teşekkür ederim.

Yukarıda bir arkadaş Mac ve IPS karşılaştırması yapmıştı aslında, ben kendi gözümle hiç mac ve IPS kaşılaştırması yapmadım. Kullandığınız macbook'un modeli nedir bilmiyorum ama çok emin olmamakla beraber bildiğim kadarıyla macbook'larda 6bit TN panel kullanılıyor.

En büyük zaafı ışık sızması görülmesi, şanslıysanız sızma olmayan bir panel gelebilir elinize. Koca seride sızma var diye bir şey yok sonuçta ama son zamanlarda gelen parti sanırım o şekilde geldi ve Türkiye'de değişime girmiş, iade edilmiş paneller mağazalar tarafından yeniden satıldı.

Biz bu forumdan aldığım şikayetlerle LG Türkiye'ye mail attım ve kendilerine hiç değişim ya da iade gelmediğini öğrendim. Diyeceğim şu ürünü alırken doğru yeri seçerseniz, sıkıntı yaşamazsınız.

Evet macbooktaki panel 6 bit TN panel, ama görüş açısı olarak oldukça başarılı fikrimce. Diğer TN paneller gibi kararma çok yapmıyor.

Macbooktaki TN panelle IPS monitör karşılaştırmasını bulamadım yukarıdaki mesajlarda, yani ışık sızması açısından bir karşılaştırma görmüştüm ama renk üretimi ve parlaklık açısından bir karşılaştırmaya rastlamadım. Renkler mutlaka ips panelde daha iyi olacaktır, beni korkutan kısım parlaklık bahsi. Yani bu macdeki bu TN panelden sonra IPS panel bir ekran fazla mı mat gelecektir?

Birde 27" modeli varmı bu LG'nin, yada uygun fiyatlı olarak 27" ne alınabilir? Gerçi masaüzeri kullanımda 23-24" yeterli olacaktır gibime geliyor şuan 15" kullanıyorum sonuçta =)

• quote:

quote:

quote:

@Dusty

Teşekkür ederim.

Evet macbooktaki panel 6 bit TN panel, ama görüş açısı olarak oldukça başarılı fikrimce. Diğer TN paneller gibi kararma çok yapmıyor.

Macbooktaki TN panelle IPS monitör karşılaştırmasını bulamadım yukarıdaki mesajlarda, yani ışık sızması açısından bir karşılaştırma görmüştüm ama renk üretimi ve parlaklık açısından bir karşılaştırmaya rastlamadım. Renkler mutlaka ips panelde daha iyi olacaktır, beni korkutan kısım parlaklık bahsi. Yani bu macdeki bu TN panelden sonra IPS panel bir ekran fazla mı mat gelecektir?

Birde 27" modeli varmı bu LG'nin, yada uygun fiyatlı olarak 27" ne alınabilir? Gerçi masaüzeri kullanımda 23-24" yeterli olacaktır gibime geliyor şuan 15" kullanıyorum sonuçta =)

Ay, pardon... Ben de baktım üstteki mesajlara da haklısın, ışık sızması üzerine bir karşılaştırma olmuş.

İşte bunun hakkında görmeden fikir sürmek imkansız. Vatan'da teşhirde vardı sanırım monitör, bence gidip karşılaştırmasını kendiniz yapın.

27" modeli yok bu monitörün ama masa üzerinde IPS panel için 23" boyut yeterli olacaktır bence. Uygun fiyat deyince seçenek daralıyor IPS panellerde

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Dusty

Teşekkür ederim.

Ay, pardon... Ben de baktım üstteki mesajlara da haklısın, ışık sızması üzerine bir karşılaştırma olmuş.

İşte bunun hakkında görmeden fikir sürmek imkansız. Vatan'da teşhirde vardı sanırım monitör, bence gidip karşılaştırmasını kendiniz yapın.

27" modeli yok bu monitörün ama masa üzerinde IPS panel için 23" boyut yeterli olacaktır bence. Uygun fiyat deyince seçenek daralıyor IPS panellerde

Teşekkürler tekrardan =)

Peki 23" olarak bu fiyat aralığında daha başarılı bir model mevcut mu? Yoksa LG bu konuda diğer üreticilerden daha mı iyi?

Ayrıca macbook da çift ekran modunda kullanmak mümkün olacak mı yani masaüstünü iki ekranda daha genişletilmiş şekilde mesela macbook ekranında facebook/msn görünürken harici ekranda photoshopun açık olması gibi bilginiz var mı?

• 23" boyutunda ve bu fiyatta aynı özelliklere ve uh-ips panele sahip başka bir monitör yok diye biliyorum. Hani bu LG diğer üreticilerden daha iyi demek anlamına gelmez ama. Neticede LG display IPS panelleri tek üreten firma olduğu için belki LG display için en iyisi diyebiliriz. Neticede sanırım Macbook'ta kullandığınız panel de LG Display üretimi olmalı.

Çift ekran modu mümkün, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz ki işin en eğlenceli ve güzel kısmı dual view modu zaten sizin meslekler için
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.