Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: routemaster

quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Bir ürün ne kadar çok satılırsa, o kadar çok feedback alır. Forumda da en çok konuşulan IPS monitör fiyatından dolayı 236V

Onun dışında Dell'in kağıt üzeri tepkime süresi bile çok yüksek. Oyun performansı hakkında kimse net konuşamaz bana kalırsa. Sadece ışık sızmasını düşünerek panel seçmeyin.

Ikisinin tepki suresi ayni ya; 8 ms (yoksa farkli mi). Ve ikisi hemen hemen ayni fiyat seviyesindeler.

LG IPS236V, Vatan'da %8 İndirim ile 629 TL, DELL UltraSharp U2312HM ise Sanalmarketim'de %7 İndirimli 579,14 TL.

Birde ben oyun oynamak veya film seyretmek icin almadim. Ama yinede bir kac demo indirip, hafta sonu oyunlarla deneyecegim, diger baslikta yazdigim gibi.

şu an hiçbir ips panelin gtg tepki süresi 5, tipik(ortalama) tepki süresi de 12 den az değil.

• Bende iMac 21.5 i7 2600s var. Üzerindeki panelin LG olduğunu okumuştum bir yerde. gÖRÜNTÜ MAC den dolayı filan değil, çünkü ben Windows kurdum onu kullanıyorum. Görüntü bir harika, renkler konstrast mükemmel. bu monitör ayarında LG Monitör bulmamız mümkün müdür? Model hangisidir yada....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharmacist -- 9 Şubat 2012; 23:24:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuakeM

quote:

Orijinalden alıntı: Screammm

quote:

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, inceleme arkadaşların katkıları ve yorumlar gerçekten harika sıkılmadan baya bir yazı okudum hepsi için elinize sağlık teşekkürler

LG'nin artısı eksisi sonuna kadar ayrıntıları ile ortaya konmuş bu başlıkta gerçekten çok güzel. Benim ise 2 sorum olacaktı birincisi LG'yi aldığımızda 6 bit mi olacak 8 bit mi ya da bu ürüne göre değişiyor mu okuduğum yazılardan sanki bir 6 dan 8'e geçiş gibi bir izlenim hissi oluştu bende cahilliğime verin lütfen :)

2. Olarak ise monitörü grafikerlik son sınıf okuyan kuzenime alacağız tabii ki renk kalitesi bizim için ön planda iken monitör oyun için de kullanılacak :) Vatan'ın indirimini yakalayıp bu iki üründen birini almak istiyoruz;

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/lg-ips236v-23-ips236v-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=56515
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-ml239h-23-ml239h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55905

Acaba Asus'u kullanmış olan veya iki ürün ile kıyasını yapabilecek olan bir arkadaş var mı? Asus'un 50 milyon gibi bir kontrast değeri göze çarpsa da şu başlığı okuyup LG'ye yönelmemek imkansız :)

Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 10 Şubat 2012; 12:43:54 >

• vatana bir de philipsin ips modeli gelmiş. lg den biraz daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: Screammm

quote:

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, inceleme arkadaşların katkıları ve yorumlar gerçekten harika sıkılmadan baya bir yazı okudum hepsi için elinize sağlık teşekkürler

LG'nin artısı eksisi sonuna kadar ayrıntıları ile ortaya konmuş bu başlıkta gerçekten çok güzel. Benim ise 2 sorum olacaktı birincisi LG'yi aldığımızda 6 bit mi olacak 8 bit mi ya da bu ürüne göre değişiyor mu okuduğum yazılardan sanki bir 6 dan 8'e geçiş gibi bir izlenim hissi oluştu bende cahilliğime verin lütfen :)

2. Olarak ise monitörü grafikerlik son sınıf okuyan kuzenime alacağız tabii ki renk kalitesi bizim için ön planda iken monitör oyun için de kullanılacak :) Vatan'ın indirimini yakalayıp bu iki üründen birini almak istiyoruz;

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/lg-ips236v-23-ips236v-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=56515
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-ml239h-23-ml239h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55905

Acaba Asus'u kullanmış olan veya iki ürün ile kıyasını yapabilecek olan bir arkadaş var mı? Asus'un 50 milyon gibi bir kontrast değeri göze çarpsa da şu başlığı okuyup LG'ye yönelmemek imkansız :)

Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar

Teşekkürler güzel görüşleriniz için. Hemen cevap vereyim size.

1. Bu IPS 236V modelinin iki farklı versiyonu mevcut. Biri IPS236V, diğeri IPS236v-PN. 236V 6bit ancak 8bit'e kadar destek verebilen bir panel olan e-ips panele sahip. 236V-PN ise uh-ips panelli yani direkt 8 bit. Tabii bizim bu bilgilerimiz de yabancı kaynaklardan ve forumlardan araştırdığımız bilgiler ama zaten Türkiye'de LG Türkiye garantisiyle satılan tüm paneller uh-ips panelli 236V-PN serisi. O anlamda kutuda IPS236V bile yazsa, kutu içeriğinde, monitörün arkasında 236V-PN etiketi görürsünüz.

2. Bu monitör giriş seviyesindeki en iyi panel diyebiliriz IPS sınıfında. O sebeple zaten fiyat/performans oranına da baktığınızda bunu görebilirsiniz. ASUS'un IPS paneli profesyonel çözüm panelidir ve fiyatı da ona göre yüksektir. Her ikisinin de videoları mevcut forumda oyun performansında yanılmıyorsam ama tabii kağıt üzeri değerde LG daha düşük bir tepkime süresi sunuyor. Renk kalitesi ve bakış açısına göre değişmeyen tutarlı renkler bu panelde işinizi görecektir. Şimdiden Asus'a çıkmaya lüzum yok bence.

Bu tip profesyonel çözüm aletleri pahalı fiyatını tolere edecek kadar profesyonel iş yapan adamların öncelikli tercihidir ki kullanım amacı genelde iş içindir. Yani o paneli alan kişi oyun ya da film performansını düşünmeden sadece renk kalibrasyonuna önem verir. Diğer işler için zaten ikinci bir monitörü mevcuttur çok yüksek ihtimalle. Giriş seviyesi ürünler dışında all-in-one şeklinde bir ürün almanızı tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Bende iMac 21.5 i7 2600s var. Üzerindeki panelin LG olduğunu okumuştum bir yerde. gÖRÜNTÜ MAC den dolayı filan değil, çünkü ben Windows kurdum onu kullanıyorum. Görüntü bir harika, renkler konstrast mükemmel. bu monitör ayarında LG Monitör bulmamız mümkün müdür? Model hangisidir yada....

Sadece Apple değil, şu an piyasada bulunan TV, monitör, tablet, smartphone, tüm IPS panelleri LG Display üretiyor. Yine de çıktığı bant farklı. iMac sınıfında önerebileceğim bir model hatırlamıyorum LG IPS paneller içerisinde açıkçası.
  • quote:

quote:

Bende iMac 21.5 i7 2600s var. Üzerindeki panelin LG olduğunu okumuştum bir yerde. gÖRÜNTÜ MAC den dolayı filan değil, çünkü ben Windows kurdum onu kullanıyorum. Görüntü bir harika, renkler konstrast mükemmel. bu monitör ayarında LG Monitör bulmamız mümkün müdür? Model hangisidir yada....

Sadece Apple değil, şu an piyasada bulunan TV, monitör, tablet, smartphone, tüm IPS panelleri LG Display üretiyor. Yine de çıktığı bant farklı. iMac sınıfında önerebileceğim bir model hatırlamıyorum LG IPS paneller içerisinde açıkçası.

Teşekkürler cevap için. Ben de Eizo var, bir tane ColorEdge, çok güze ancak çok pahalı.. Yarın VatanBilgisayar indirimi var bakacağım, hoşuma giderse alacağım genede bu LG lerden..

• Öncelikle inceleme için elinize sağlık.

Ben işyerinde 27" iMac kulanıyorum. Yeni nesil iMac'lerin monitörleri bildiğiniz parlak cam gibi. Yani monitörde özellikle de koyu tonlu renkler hakimken ayna gibi kendinizi seyredebiliyorsunuz ve da gözü ciddi anlamda yormakta. Netlik ve renk canlılığı açısından şüphesiz iyi ancak sadece bu bile bence büyük bir problem.* Evde ise 4 yıl önce aldığım 20" iMac var. Onun renkleri buna nisbeten daha cansız ancak mat ekran olduğu için benim işim için çok daha uygun.

* Grafikerim ve bundan memnun değilim.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler cevap için. Ben de Eizo var, bir tane ColorEdge, çok güze ancak çok pahalı.. Yarın VatanBilgisayar indirimi var bakacağım, hoşuma giderse alacağım genede bu LG lerden..

%25 indirim mi var vatanda yarın ?

• Evet Bugün internete özel, haftasonu da mağazalarda..
  • quote:

Teşekkürler güzel görüşleriniz için. Hemen cevap vereyim size.

1. Bu IPS 236V modelinin iki farklı versiyonu mevcut. Biri IPS236V, diğeri IPS236v-PN. 236V 6bit ancak 8bit'e kadar destek verebilen bir panel olan e-ips panele sahip. 236V-PN ise uh-ips panelli yani direkt 8 bit. Tabii bizim bu bilgilerimiz de yabancı kaynaklardan ve forumlardan araştırdığımız bilgiler ama zaten Türkiye'de LG Türkiye garantisiyle satılan tüm paneller uh-ips panelli 236V-PN serisi. O anlamda kutuda IPS236V bile yazsa, kutu içeriğinde, monitörün arkasında 236V-PN etiketi görürsünüz.

2. Bu monitör giriş seviyesindeki en iyi panel diyebiliriz IPS sınıfında. O sebeple zaten fiyat/performans oranına da baktığınızda bunu görebilirsiniz. ASUS'un IPS paneli profesyonel çözüm panelidir ve fiyatı da ona göre yüksektir. Her ikisinin de videoları mevcut forumda oyun performansında yanılmıyorsam ama tabii kağıt üzeri değerde LG daha düşük bir tepkime süresi sunuyor. Renk kalitesi ve bakış açısına göre değişmeyen tutarlı renkler bu panelde işinizi görecektir. Şimdiden Asus'a çıkmaya lüzum yok bence.

Bu tip profesyonel çözüm aletleri pahalı fiyatını tolere edecek kadar profesyonel iş yapan adamların öncelikli tercihidir ki kullanım amacı genelde iş içindir. Yani o paneli alan kişi oyun ya da film performansını düşünmeden sadece renk kalibrasyonuna önem verir. Diğer işler için zaten ikinci bir monitörü mevcuttur çok yüksek ihtimalle. Giriş seviyesi ürünler dışında all-in-one şeklinde bir ürün almanızı tavsiye etmem.

Efendim merhabalar, cevabınız için çok teşekkür ederim sanırım LG alacağım ama Vatan'dakinde PN yazmıyor bir Nova'da var bir bakar mısınız? Aradaki 100TL farkı vermeye gerek var mı acaba?

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7981

Nova'dakinde PN yazıyor ama 100TL daha vermek istemiyorum açıkçası.. Bir de Asus daha pahalı demişsiniz lakin Vatan'daki fiyatı LG ile aynı duruyor bahsettiğiniz model başka mıdır acaba?

Şimdiden teşekkürler..

Bir de PN yazmasa da Türkiye'ye gelen modellerin PN olduğunu söylemişsiniz şimdi ben Vatan'dan alırsam eğer 8 bit'e kadar destek verecek mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

http://www.lg.com/hk/it-product/monitor/LG-IPS236V.jsp burda 8ms olarak verilmis. Yoksa yanlis urune mi bakiyorum?

http://www.lg.com/tr/it-urunleri/monitor/LG-IPS236V.jsp burda ise 14 (GtG) / 6 (GtG bw) olarak verilmis.

Sunu da ekleyeyim, eger ben film veya oyun agirlikli kullanacak olsaydim, buyuk olasilik U2312HM'i almazdim, cunku en son baktigim ekrandi sonucta. Daha once baktigim markalar HP, Fujitsu, LG vs...

Ne alıcaktın hocam oyun ve film için alsaydın.

• Türkiye'de LG Türkiye garantisiyle alacağınız her IPS236V Bbit panel olacaktır. Kuşku duymayın. Zaten barkodunda yazan modeline bakarsanız IPS236V-PN yazdığını görürsünüz.

Açıkçası şimdi ben de bu monitörün canlı renklerdeki parlama mevzusunu merak ettim. Kullananlar bir anlatsa bize iyi olur.
  • lg'nin 21.5'' boyutunda yeni bir ips monitörü vatanın stoklarına girmiş gözüküyor.
    %25 indirim üzerinden de cazip bir fiyatı olduğu söylenebilir
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/lg-ips225v-bn-215-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58742
  • İmac 27" parlak ekranla ile LGIPS236V-PN de aynı Photoshop dokumanını açma şansım oldu bugun, renklerde ton farkı yok imac de ne tonda görüyorsam lg dede aynı tonda sadece mat ve parlak ekran farkından dolayı imac daha canlı cilalanmış gibi lg mat olduğu için daha donuk gösteriyor renkleri ama aynı renkleri görüyorsunuz LG panel kalitesi 27"imac le aynı denebilir. mat ve parlak ekran çok ciddi canlılık ve donukluk farkı yaratmakta tabi ama doğru renkleri göstermesi güzel amaç profesyönel baskı ise mat ekran, video kurgu, film, oyun ise parlak ekran daha doğru tercih olacaktır.

Örnek olarak şu videoyu HD olarak izlemenizi öneririm NikonD800 ile çekilmiş.http://vimeo.com/36305675

imac27" parlak ekranda mest etmiştir beni LG mat ve 23" olduğundan imac kadar kusursuz gelmedi bana. Tabi kıyaslamak çok doğru değil ama parlak ekran full hd film olayına ayrı bir keyif katıyor. - yönü ise ayna görevide görüyor oluşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Screammm -- 11 Şubat 2012; 0:17:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freehnd

lg'nin 21.5'' boyutunda yeni bir ips monitörü vatanın stoklarına girmiş gözüküyor.
    %25 indirim üzerinden de cazip bir fiyatı olduğu söylenebilir
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/lg-ips225v-bn-215-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58742
    http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/lg-flatron-ips225-p11774/test.html
    LG Flatron IPS225
     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Responsiveness

• Arkadaşlar bana bir yardım. 2 monitör arasında kaldım:

1. LG 23" IPS236V GENİŞ EKRAN LED-IPS MONİTÖR
    2. SAMSUNG 23" S23A550HS GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Aradaki fiyat farkı da göz önüne alınırsa, değer mi?

Şimdiden vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: hebeeee

Arkadaşlar bana bir yardım. 2 monitör arasında kaldım:

1. LG 23" IPS236V GENİŞ EKRAN LED-IPS MONİTÖR
    2. SAMSUNG 23" S23A550HS GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Aradaki fiyat farkı da göz önüne alınırsa, değer mi?

Şimdiden vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler..

Bunun ikisi arasında kaldıysan, test ederek IPS236V'yi almalısın.

• Bu monitör Ergotron LCD koluna bağlanabilir mi?

ERGOTRON 45-241-026 LX Desk Mount LCD Armhttp://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824994063
  • bu gün aldım çok güzel herkeze tavsiye ederim vatan dan 518 tl indirim deydi

not:bu güne özel di bitti
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.