Şimdi Ara

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
10
Favori
71.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaoslordu100

quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

quote:

Tekrar teşekkürler mutlaka dikkat edeceğim geçen görmüştüm eğer bulabilirsem Media Markt'tan almayı düşünüyorum alırkende kontrol ettiririm mutlaka
    Media Markt'ta var mı bu monitör? Varsa kaç lira? Bu monitörün bir küçük versiyonu LG IPS226V-PN ile ilgileniyorum. Mağazaya gidince bir bakıp, buradan mesaj atabilir misiniz?

Malum bu zincir mağazanın internet sitesi çok kötü, ürün yelpazesi göstermiyor.

Evet Media Markt da gördüm ancak teşhir ürünüydü ve açılmamış kutusu var mı diye sormadım ancak fiyatı Vatan Bilgisayar'da 500 küsür lira iken Media Markt'da 800 küsür lira idi bende inanın çok şaşırdım yani arada 100-200 lira oynayabilir ama bu kadar fiyat farkı acaba modelleri mi değişik diye merak uyandırdı bende. Onun için bir önceki sayfada 8 bit 6 bit diye ayrılıyor mu diye sordum ancak tam emin olmamakla birlikte aynı galiba her iki ürün de. Görüntü kalitesini sorarsanız bütün ürünler aynı yere bağlıydı galiba hiçbir panel arasında bir fark göremedim ben yayından olabilir panel farkını belli edemedi sanırım siz de araştırın bakalım size görüntü nasıl gelecek?

Zaten kesinlikle oradaki çoklayıcıdan ayırmadan monitörün görüntüleme kalitesini göremezsiniz teknomarketlerde. Fiyat konusunda da Vatan bilgisayarın bir nevi ipi çıktı gibi pazara aslına bakarsanız her mağazasında olmasa da. Mediamarkt da fazla pahalıymış yalnız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: dusty

%100 parlaklıkta Apple bile felaket ışık sızdırır

Emin misin?
    parlaklık 100, kontrast 90
     LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

Sızmış işte hocam biraz da olsa, %100 bu yahu, hangi LED olsa sızar. Tamam, sizdeki Apple hakikaten iyiymiş ama peki bu da mı gol değil?

LG IPS236V IPS Monitör [ANA KONU]

• Yalnız şu sıralar oradan ürün alırken biraz dikkat etmek gerekli. İadeye ya da değişime gitmiş panellerle ilgili bir sıkıntı var bildiğimiz kadarıyla. Şimdi buradan anlatmayalım durumu, haksız rekabet olmasın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

%100 parlaklıkta Apple bile felaket ışık sızdırır

Emin misin?
    parlaklık 100, kontrast 90
    http://img543.imageshack.us/img543/2042/dscf5852j.jpg

Sızmış işte hocam biraz da olsa, %100 bu yahu, hangi LED olsa sızar. Tamam, sizdeki Apple hakikaten iyiymiş ama peki bu da mı gol değil?

http://img218.imageshack.us/img218/5065/img2008hw4.jpg

Gol olmasına gol de. Söylediğinizden sanki tüm monitörler %100 de felaket ışık sızdırır gibi anlam çıkıyor. Backlight ı son derece düzgün monitörler var piyasada. Lg nin bu modelini ben de düşünmüştüm ama hem tipik tepki süresi 15ms lere varıyor hem de bu backlight olayı yüzünden monitör alınabilir olmaktan çıkıyor benim için. Bu monitörde bu kadar backlight sorunu olması LG nin bir ayıbıdır. Ya da üretim hattından kötü çıkan ürünleri Türkiye vb ülkelere kakalamış da olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Şubat 2012; 14:31:00 >

• Benim demek istediğim piyasada bulunan TV, tablet, monitör, smartphone, tablet vs. tüm LED panellerde ışık sızması görülür. %100 felaket ışık sızması vardır denemez ama neticede kronik sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Screammm

Bendeki ışık sızmasıda @bRk.. değişimden sonraki monitörde göstermiş olduğu ile aynı seviyede

Değişime verdiğiniz sorunlu monitörde nasıldı peki? Oyun performansını soruyorum tabii. Parlaklık 60 iken. Daha evvel yazdıysanız mesaj liinki de ollur.
    quote:

quote:

Evet Media Markt da gördüm ancak teşhir ürünüydü ve açılmamış kutusu var mı diye sormadım ancak fiyatı Vatan Bilgisayar'da 500 küsür lira iken Media Markt'da 800 küsür lira idi bende inanın çok şaşırdım yani arada 100-200 lira oynayabilir ama bu kadar fiyat farkı acaba modelleri mi değişik diye merak uyandırdı bende. Onun için bir önceki sayfada 8 bit 6 bit diye ayrılıyor mu diye sordum ancak tam emin olmamakla birlikte aynı galiba her iki ürün de. Görüntü kalitesini sorarsanız bütün ürünler aynı yere bağlıydı galiba hiçbir panel arasında bir fark göremedim ben yayından olabilir panel farkını belli edemedi sanırım siz de araştırın bakalım size görüntü nasıl gelecek?

Zaten kesinlikle oradaki çoklayıcıdan ayırmadan monitörün görüntüleme kalitesini göremezsiniz teknomarketlerde. Fiyat konusunda da Vatan bilgisayarın bir nevi ipi çıktı gibi pazara aslına bakarsanız her mağazasında olmasa da. Mediamarkt da fazla pahalıymış yalnız.

27 Ocak 2012 günü Media Markt'ta 999TL'ye ACER AS5755G kampanyası vardı. Fulya/Beşiktaş şubesinde 3 olan stok 3 saniyede bitti. Neyse.. Ucuzuz reklamı yapıp 500 liralık monitörü 800 liraya satıyorlar.

Kastettiğim notebook bu:http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as5755g-2434g50kk-as5755g-core-i5-2430m-24ghz-4gb-ddr3-500gb-dvdrw-156-2gb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=57124

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayaer07 -- 7 Şubat 2012; 16:16:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayaer07

quote:

Bendeki ışık sızmasıda @bRk.. değişimden sonraki monitörde göstermiş olduğu ile aynı seviyede

Değişime verdiğiniz sorunlu monitörde nasıldı peki? Oyun performansını soruyorum tabii. Parlaklık atmış iken. Daha evvel yazdıysanız mesaj liinki de ollur.
    quote:

quote:

27 Ocak 2012 günü Media Markt'ta 999TL'ye ACER AS5755G kampanyası vardı. Fulya/Beşiktaş şubesinde 3 olan stok 3 saniyede bitti. Neyse.. Ucuzuz reklamı yapıp 500 liralık monitörü 800 liraya satıyorlar.

Kastettiğim notebook bu:http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/acer-as5755g-2434g50kk-as5755g-core-i5-2430m-24ghz-4gb-ddr3-500gb-dvdrw-156-2gb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=57124

Ben değiştirmedim monitörü, @bRk... nickli arkadaş değiştirmiş onun değişimden gelen monitöründeki sızma seviyesi ile aynı bendeki sızma durumuda onu demek istedim. Bu yüzdende değiştirme gereği duymadım. Parlaklık 60 da call of duty pes 2012 skyrim oynadım ne ghosting ne sızma fark edilmiyor.

• quote:

Ben değiştirmedim monitörü, @bRk... nickli arkadaş değiştirmiş onun değişimden gelen monitöründeki sızma seviyesi ile aynı bendeki sızma durumuda onu demek istedim. Bu yüzdende değiştirme gereği duymadım. Parlaklık 60 da call of duty pes 2012 skyrim oynadım ne ghosting ne sızma fark edilmiyor.
    Yanlış anlamışım, tamam.

Demek fark edilmiyor. İyiymiş, teşekkür.
  • Ben iade ettim çek verdiler yerine birşey alamadım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: urfaliaslan

Ben iade ettim çek verdiler yerine birşey alamadım :(

Dostum %25 indirimde bunu almanı öneririm. Almak istediğin LG'den daha kaliteli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wto -- 7 Şubat 2012; 23:53:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wto

quote:

Dostum %25 indirimde bunu almanı öneririm. Almak istediğin LG'den daha kaliteli.

Buna baktım güzel monitor ama biraz pahalı geldi 730 tl gibi fiyat dediler.

• quote:

quote:

quote:

Işık süzmesi yüzünden değiştirmiştin değil mi hocam ?

• quote:

quote:

quote:

730TL dedilerse bu Asus için çok iyi fiyat demişler valla Sadece kampanyaya denk gelmiştir o yoksa yakın zamana kadar 1000TL üzerinde satılıyordu bu alet.

• Evet hocam ışık problemi vardı lg nin ips serisinde aynı problem olduğunu söylediler bende başka model seçmek zorundayım şimdi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

730TL dedilerse bu Asus için çok iyi fiyat demişler valla Sadece kampanyaya denk gelmiştir o yoksa yakın zamana kadar 1000TL üzerinde satılıyordu bu alet.

Biraz daha para biriktirip alayım ben onu :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet hocam ışık problemi vardı lg nin ips serisinde aynı problem olduğunu söylediler bende başka model seçmek zorundayım şimdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet hocam ışık problemi vardı lg nin ips serisinde aynı problem olduğunu söylediler bende başka model seçmek zorundayım şimdi.

Dell U2312HM'lerede bakabilirsin. Asus daha profesyonel işler için. Aralarında oyun veya film açısından fark olacağını sanmıyorum. İkiside e-ips panel çünkü.

• Bir ürün ne kadar çok satılırsa, o kadar çok feedback alır. Forumda da en çok konuşulan IPS monitör fiyatından dolayı 236V

Onun dışında Dell'in kağıt üzeri tepkime süresi bile çok yüksek. Oyun performansı hakkında kimse net konuşamaz bana kalırsa. Sadece ışık sızmasını düşünerek panel seçmeyin.
  • Alanların yarısından çoğu şikayetçi ama bunuda göz önünde bulunduralım. U2312HM oyunlarda sorun yaşayan oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

quote:

Bir ürün ne kadar çok satılırsa, o kadar çok feedback alır. Forumda da en çok konuşulan IPS monitör fiyatından dolayı 236V

Onun dışında Dell'in kağıt üzeri tepkime süresi bile çok yüksek. Oyun performansı hakkında kimse net konuşamaz bana kalırsa. Sadece ışık sızmasını düşünerek panel seçmeyin.

Ikisinin tepki suresi ayni ya; 8 ms (yoksa farkli mi). Ve ikisi hemen hemen ayni fiyat seviyesindeler.

LG IPS236V, Vatan'da %8 İndirim ile 629 TL, DELL UltraSharp U2312HM ise Sanalmarketim'de %7 İndirimli 579,14 TL.

Birde ben oyun oynamak veya film seyretmek icin almadim. Ama yinede bir kac demo indirip, hafta sonu oyunlarla deneyecegim, diger baslikta yazdigim gibi.

IPS236V'nin 5 ms ama 3ms ne farkeder. Zaten hiçbiri doğru değil.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.