Şimdi Ara

⏩LG KAVİSLİ OLED TV ((ANA KONU))⏪ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
18
Favori
63.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de Şunu Ekliyim Daha Önce Plazmalarn Babası Pıoneer'dı.(hatta en iyi ürün seçilmiştir 2003 2004 tam hatırlamıyorum) Ve pıoneer firması içindeki kondansatörüne kadar kendısı uretımını yapardı. MAalesef maddı yonlerden dolayı battılar gittiler. Ve şunuda söyliyim size benden bir haber ki inşallah öyle olmaz bu sene çıkacak Samsungun Tüm Tvleri china (h) serisi umarım bizim ürünlerde bu şekilde olmaz.
  • *frapsxxx
    Samsung ve lg'nin beyazları arasında bir fark yoktur. Bu düşünceyi kafanızdan atın.

Samsung geleneksel/bilinen true rgb kullanıyor, Lg ise yeni ve farklı bir structure kullanıyor fakat sırf bu yüzden kullandığı teknik yanlış çakma gibi sözler yanlış olucaktır. İki panel arasında hemen hemen hiçbir resim kalitesi farkı yok.Bunun yanında bu yapı oled'lerin blue lifespan sorununa bir çözüm olabilir. Maliyette daha düşük ki buda fiyatlara yansıyor.

Kısa vadede lg doğru sistemi bulmuş gibi görünüyor. Şuan oled'de lg açık ara önce. Samsung oled'i biraz boşlamış gibi gözüküyor. Fuar'larda nerdeyse sadece lg boy gösteriyor oled departmanında. Fiyatları bir türlü aşağı çekemedi samsung. Daha birçok ülkede satışa bile başlamadılar.
    Şuan için 4k'ya yoğunlaşmış durumdalar. Meydanda lg'ye kaldı. Panasonic'in veya diğer üreticilerin en kısa zamanda bir oled sunmaları lazım tüketicilere. Bir rekabet olması şart. Yoksa oled açısından hayra alamet gözükmüyor şu durum.

*özgenmohan
    Dostum pioneer'ın pdp'de en iyi olduğu yeni değil zaten herkesin bildiği birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 21 Nisan 2014; 9:56:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SAKIN LG TV ALMAYIN GARANTİSİ BİTER 2 AY SONRA ARIZA VERİR BENİM TV TAMDA ÖYLE OLDU İLK ÖNCE ÖLÜ PİKSEL SONRA İÇİNDEKİ ANAKART YANMIŞ BENDEN YAPMAK İÇİN 800 TL İSTEDİLER 3 YIL ÖNCE EN İYİSİ DİYE ALMIŞTIM. CEP TLF VAR O HAKEZA ÖYLE OLDU ÇALIŞTIGIM KURUMDA SEVDİĞİM BİR ABİNİN TV SİDE AYNEN GARANTİSİ BİTMİŞ EKRANIN TAM ORTASINDAN YEŞİL BİR ÇIZGİ İNTERNETTEN ARAŞTIRDIM KRONİK SORUNLU BİR FİRMA BU LG SİZE KALMIŞ.. AMA BU FİRMANIN SONUDA GÖREÇEKSİNİZ HİÇ İYİ DEĞİL BİR ZAMANLAR SONY ÇOK GÖZDE BİR MARKAYDI ŞİMDİ ??? LG MEŞTERİ SERVİSİNDEKİ LAVUKLARDA BİR ARTIST ZATEN ARIYORSUN DERDİNİ ANLATACAN BAŞTAN ATIYORLAR NEYSE ARKADAŞLAR YA BENİM ŞANSIZLIĞIM YADA BU FİRMA SORUNLU AMA BENCE FIRMADA BİR SORUNVAR BEN TAVSİYE ETMEM ALAÇAK ARKADAŞLARDA İNTERNETTEN ARAŞTIRSINLAR LG ONA GÖRE ALSINLAR.BİR DAHA TÖBE ALAMAM BU MARKADAN BİR CİHAZ.
  • Hafta sonu mediamarkt ta 10.000 tl idi oled tv şimdi 4k led tv mi almak mantıklı yoksa oled mi arasında kaldım tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum oled kullanan varmı acaba bu forumda cihaz hakkında yorum yapabilirmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stationplay 4

25.000 TL den 9.999 TL ye nasıl ve neden düştü bu tv anlamadım. LG yetkilileri duyuyorsa bu çakallığı biri anlatsın kardeşim, 25.000 TL veren adama 15.000 TL attığınız kazığı nasıl açıklayacaksınız merak ediyorum.

Almasin o kadar pahali şeyi kardeşim :) gerçi televizyona 25 bin TL verene koymaz herhalde o kadar

• frapsxxx F kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi çakma/sahte oled diye birşey yok, öyle birşey olabilir mi zaten yahu?
    Ha dersiniz ki henüz daha çok yeni, gelişmeye ihtiyacı var, potansiyeline ulaşması için zaman lazım, yada maliyeti düşürmek için kaliteden ödün verilmiş, bunlar doğrudur ama 'çakma/sahte oled' sözcüğü yanlış ve saçmadır. Kulaktan kulağa yayılmış söylentiden başka birşey değildir.
    Fakat bu tip söylentiler ne yazık ki konu hakkında fazla bilgisi olmayan potansiyel alıcıyıda kaçırabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer333

Dediğiniz gibi çakma/sahte oled diye birşey yok, öyle birşey olabilir mi zaten yahu?
    Ha dersiniz ki henüz daha çok yeni, gelişmeye ihtiyacı var, potansiyeline ulaşması için zaman lazım, yada maliyeti düşürmek için kaliteden ödün verilmiş, bunlar doğrudur ama 'çakma/sahte oled' sözcüğü yanlış ve saçmadır. Kulaktan kulağa yayılmış söylentiden başka birşey değildir.
    Fakat bu tip söylentiler ne yazık ki konu hakkında fazla bilgisi olmayan potansiyel alıcıyıda kaçırabiliyor.

bi inceleme yapsan hocam süper olur.

• Evet sorun var can ağbi, Pioneer başlığına bir iki satır bir şey yazayım dedim " üye girişi yapın,üye olun "gibisinden zart zurt şeyler istiyor.
    Zaten üyeyiz her girişte üyelikmi tazeleyeceğiz? anladım gitti ne iştir.
    Yöneticiler şu siteye bir el atsınlar.
    Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@fraps

-İşin teknik kısımları olarak yazdıklarınız hepsi de yalnış ve zaten sürekli "geniş" anlamlı olarak sanmıyorum,düşünmüyorum,diyorum gibi ucu açık ve belliki hiç anlamadığınız konular da
    yalnış yazmaya ve hatta düşünmeye devam ediyorsunuz!

-bu arada 2 yıl sonra Oled ler daha iyi hale gelir ama vatandaş 2 yıl ne kullansın o zaman

-"en doğal görüntü" derken burada da ancak kendi fikriniz böyle,ama doğal görüntü bu panel de bir PDP kadar değil,bunu da bilin ltf,sizin doğallığınız da sanırım sürekli
    bahsettiğiniz beyaz/beyazlık üzerine!

"Parlak beyaz" derken yine yalnış bilgiye sahiğsiniz bir kere parlak beyaz nedir veya parlak beyaz olmaz zaten!

A-PDP ler de bu değer yeterince değildir!
    B-LCD yapılarda ise ki buna Oled de sahildir yine tam doğru beyaz değil patlayan beyaz üretiyorlar ki bu da tam doğru değil ama ikisi arası tam doğru hala yok!

-siz neye göre Samy bu kadar iyi beyaz üretemiyor diyorsunuz acaba?

Not;beyaz dengesi bir panel de doğru olarak 6500K=120cd/m2 dir;iyi de sne bunu gömrsen amma karanlık veya bu nasıl beyaz diyeceksin

Ve siz şu anda hangi paneli kullanıyorsunuz acaba??

Sürekli parlak/beyaz v.s derken zaten olayı baştan kaybediyorsunuz,bari bunu sürekli yazmayın ltf çünkü yalnış oluyor bu yorumlar!

Ama dersenki;kardeşim ben canlı vivid/sature ve aşırı parlak/beyaz v.s bir resim seviyorum,o zaman buna eyvallah derim ama doğrusu budur dersen o zaman yalnış olur
    yani zevkler ve renkleri illa bu doğrudur diye verirsek bu da yine yalnış olur!

Sürekli Oled derken,şu anda Samy deki kullanılan teknik;LGE den çok daha iyi olduğu gibi;sorunlar şampiyonu olan LGE ye biraz temkinli yaklaşın ltf milleti balıklama
    atlatmayın LGE lerin üzerine!

-maliyet odakloı dediğin durum bir kere külliyen bu Oled için yalnış,yaw bu herifler sistemi tamemen revize ettiler özellikle LGE ve diğer başlıkda teknik olarak biraz anlattım geçmişte
    çok daha fazla anlatmıştım,bir kaç nesil geçsin hele,sonra bakarız bu işlere

Sizin mağazalar da izlediklerinizi geçin bir kalem bu arada! paneli alıp eve getir ve kur sonra SD&HD izle ve sonra yorum yapın

Tosh ve Pio da ve daha sonra Pany de ve en son olarak da Sharp Oled çalışmaları hep oldu=bunlar tamamen çakma-Oled olmayan tiplerdi! ama maliyet tutmadı bunlar da!
    daha doğrusu işlerine gelen maliyet olmadığı için hepsi de beklemeye geçtiler,Kore ile Japan arasındaki bu durum işte bundan dolayı farklı gelişti!

Özellikle Tosh da hem Curved+Polymer esaslı Modül vardı(AUO/Taiwan üretimi)bunu Oled panele uygulayacaklardı ama o iş yattı yine maliyet sebebiyle

Diğer gördüğünüz Oled ler ise bunlardan değildir ve herifler maliyeti düşürmek isteyince de yapı da değişti!

++

Input-LAG(Latency)ne alem de Oled lerde biraz bunu araştırın bakalım,Engine lar neler üretiyor bunu da öğrenin bir zahmet,"HIZ" faktörü bir panel de birincil önceliktir!

Hocam kusura bakmayın forumda sizi takip ediyorum ama sürekli bir ben biliyorum siz hiçbişeyden anlamıyorsunuz, sürekli lg markasını kötüleme ve samy'i övme peşindesiniz. ben sizin objektif olduğunuza inanmıyorum bu benim sahsi fikrimdir.

Teşekkür ederim iyi forumlar..

• Burakk084 kullanıcısına yanıt
    albani genel olarak oled'i (tüketiciye sunulanları) kötülüyor fakat tam tersi lg'yi de samsung'u da gerektiğinde yerden yere vurur ki çoğu zamanda haklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 25 Nisan 2014; 16:41:43 >
  • Samsung stops making OLED TVs due to LG’s dominance
    http://blog.gsmarena.com/samsung-stops-making-oled-tvs-due-lgs-dominance/

http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20140413000311
    "WRGB-OLED reportedly has higher productivity and has 2 million more pixels than RGB-OLED, displaying more natural color."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 25 Nisan 2014; 18:18:06 >

• avmlerdeki standları ziyaret etme fırsatım oldu. ben bu tvleri çok da beğenmedim. tamam şekil ve düşünce olarak güzel görünüyor ancak kullanışlılığı düşük gibi geldi bana.

benim bilmediğim bir esprisi var mıdır? neden 65-70" düz led parasına 55" curve oled alalım?
  • albani kullanıcısına yanıt
    Samy'nin true rgb maliyeti lg'nin woled'inden daha pahalı. Lg fiyatı aşağı çektikçe çekti ama samsung'un bir yere kadar düştü ve daha indiremediler, kendileride belirtmişti bunu, 'en az birkaç yıl içinde oled fiyatlarında önemli bir düşüş gözükmüyor maalesef' diye. Zaten lg ile rekabet edememelerinin ve oled'i 2. plana atmalarının en büyük sebebi bu. Fiyat olarak lg ile yarışamadılar bir türlü. Birde üretim verimliliğindeki sorunu aşamadılar. Sonuç kaçınılmazdı zaten.
    Lg sistemi sağlam kurmuş. Hem maliyetleri daha düşük, hem daha büyük ebatlarda panel üretebiliyorlar. Derslerine çok iyi çalışmış adamlar bu sefer. "Amacımız oled pazarında 1. olmak" Birçok kez belirttiler bunu. Amaçlarına da ulaştılar şuan için. Uzun sürede devam edecek gibi duruyor bu durum. Tebrik etmek lazım

Umarım şu polymer'in lisans'ı alınırda sürekli aynı şeyi revize edip durmazlar, yeni daha iyi bir panel üretirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: h_leon

SAKIN LG TV ALMAYIN GARANTİSİ BİTER 2 AY SONRA ARIZA VERİR BENİM TV TAMDA ÖYLE OLDU İLK ÖNCE ÖLÜ PİKSEL SONRA İÇİNDEKİ ANAKART YANMIŞ BENDEN YAPMAK İÇİN 800 TL İSTEDİLER 3 YIL ÖNCE EN İYİSİ DİYE ALMIŞTIM. CEP TLF VAR O HAKEZA ÖYLE OLDU ÇALIŞTIGIM KURUMDA SEVDİĞİM BİR ABİNİN TV SİDE AYNEN GARANTİSİ BİTMİŞ EKRANIN TAM ORTASINDAN YEŞİL BİR ÇIZGİ İNTERNETTEN ARAŞTIRDIM KRONİK SORUNLU BİR FİRMA BU LG SİZE KALMIŞ.. AMA BU FİRMANIN SONUDA GÖREÇEKSİNİZ HİÇ İYİ DEĞİL BİR ZAMANLAR SONY ÇOK GÖZDE BİR MARKAYDI ŞİMDİ ??? LG MEŞTERİ SERVİSİNDEKİ LAVUKLARDA BİR ARTIST ZATEN ARIYORSUN DERDİNİ ANLATACAN BAŞTAN ATIYORLAR NEYSE ARKADAŞLAR YA BENİM ŞANSIZLIĞIM YADA BU FİRMA SORUNLU AMA BENCE FIRMADA BİR SORUNVAR BEN TAVSİYE ETMEM ALAÇAK ARKADAŞLARDA İNTERNETTEN ARAŞTIRSINLAR LG ONA GÖRE ALSINLAR.BİR DAHA TÖBE ALAMAM BU MARKADAN BİR CİHAZ.

ben de büyük harfle yazayım

AYNEN KATILIYORUM

LG ELİNDE GELİNLİK GİYDİRMİŞ BEDAVA TV İLE GELSE ALMAM BU SAATTEN SONRA.

TIPKI SİZİNKİ GİBİ, LG 50PK350 TV'M GARANTİSİ BİTTİKTEN 3AY SONRA BOZULDU. SES VAR GÖRÜNTÜ YOK. 40-50KEZ KAPATIP AÇINCA GÖRÜNTÜ SORUNSUZMUŞ GİBİ GELİYOR ŞANS ESERİ. SERVİSE VERDİK 1900TL MASRAF ÇIKARDI. YANİ ÇÖP OLDU. PLAZMA TV'NİN 2,5 YILDA PANELİ BOZULUYORSA BEN BU FİRMAYA HER TÜRLÜ BEDDUAYI EDERİM.

PARANIZI BÖYLE BİR FİRMAYA KAPTIRMAYIN GİDİN ADAM GİBİ PANASONİC ALIN.

caps lock off

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

ülen fraps denen FAKE üye,her hafta fake girip BAN lanıyorsun artık utadna bir daha gelme bu foruma,bahsettiğin kişi ve sen ve daha bir çok kişi DH de FAKE dolanıyorsunuz!!
    ama senin gibisi de hiç görülmedi,utanmazlığnı geçtim ama bari Yönetime ve üyelere saygılı ol ve yine atılacaksın,ülen andy 3/4 defa fake girdi sen de öyle ve hep aynı şeyleri
    yazıyorusun hala,yöneticiler de atıyorlar haklı olarak,ne bilgisi ülen sen de bilgi filan yok insanları da tahrik etme,admin silmiş ve iyi yapmış! sen kimsin ülen hem fake gir hem de
    admin sana hesapmı verek dangalak herif,prpfil gizli,fake nick ile gir sonra ona bok at v.s bak küfür ettirme daha ağır kendine! sizler toplanın o fake herifin sitesine girin oradan sallayın
    bize veya foruma v.s

CAN++

belki bilmiyorsunuz ;

andy1 vefat etmiş.bundan sonraki yazılarınızda ona yer vermesseniz daha uygun olur

• Allah rahmet eylesin yeni duydum..

• LG Oled almayi dusunuyorum. Burayi takip ediyorum ama son bir haftadir televizyon disinda her sey konusuluyor. En onemlisi alan kullanan kisilerin burada yorum yapmalari olur. Kagit uzerindeki teknik ozellikleri veya marka bazinda ovme-kotuleme yapinca hos olmuyor. Su anda LG bayileri nakite 9 bin lira civarina tv yi verebiliyor. ABD halen 6 bin dolar. Yaza kadar fiyati 6-7 binlere kadar duser mi acaba onu da merak ediyorum. Ya da Samsung 55HU8500 veya 55H8000 alip OLED e fazladan para vermemek en iyisi mi?
  • elninom1 kullanıcısına yanıt
    Lg bayiden almanızı tavsiye etmem.
    Pm'den mesajlaştık,forumdan bir arkadaş almış 9 bine, teşhir/kullanılmış gelmiş, en azından benim kutu,tv ile vs. karşılaştırınca anladık, yenisi gelmiş yine aynı. Boşuna 9 kağıda satmıyor adamlar.
    Tabii herkesin başına gelicek diye birşey yok ama uyarayım ben.

*edit
    andy1'i forumda kim tanıyorki vefat ettiğini söylüyor. Biri troll bir mesaj atıyor sonra söylenti alıyor başını gidiyor. Sormadan sorgulamadan inanmayın derim herşeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 1 Mayıs 2014; 10:59:45 >
  • destroyer333 kullanıcısına yanıt
    Biliyorsaniz bayinin ismini ozelden yazabilir misiniz? LG Turkiye dist. bayileri bile bunu yapiyorsa yazik valla. Diger teknoloji marketlerde 9900 den asagiya dusmediler.
    Ses sistemi olarak ne kullaniyorsunuz? LG nb4530a soundbar iyi midir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elninom1 kullanıcısına yanıt
    Hangi bayi bilmiyorum ama çokta fark etmiyor.
    5-6 ay önce istinye park sony center'dan aldığım w905'de de aynısı olmuştu,teşhir ürün gelmişti, neyse gelip değiştirmişlerdi hemen bir sıkıntı olmamaıştı. Demek istediğim her markada/bayide olabiliyor bu.
    Herkes şanslı da olamıyor maalesef. Linkteki konuyu takip ediyorsanız, arkadaşın geçen ay aldığı w905 teşhir gelmiş ve değiştirmemişler.http://forum.donanimhaber.com/m_70072531/f_//tm.htm#70072531
    Dediğim gibi 9 bine boşuna satmıyorlar. Zaten 980'in yerini 970 aldı. Eskisi üretilmiyor artık, satan birçok yer teşhir/kullanılmış satıyordur muhtemelen. Siz en iyisi bekleyin yada başka panel bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 1 Mayıs 2014; 11:37:31 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.