Şimdi Ara

⏩LG KAVİSLİ OLED TV ((ANA KONU))⏪ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
18
Favori
63.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşa cevabımın sonuna aynen şunu ekleyecektim; "albani görmesin bunu!" ama sonra vezgeçmiştim.
    Çok uzun bir yazı bekliyordum sizden ama uzun uzun açıklamak, kısa ve öz yazmanın yerini tutmuyor bazen gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer333

Doğru zannetmişiniz. Oled aldım. 3-4 yıl dayanssa yeter dedim çünkü o zamana kadar 4k-oled'ler çıkıcak ve fiyatlarıda alınabilir seviyeye inecektir.

Bildiğim kadarıyla forumda ilk oled alan sizsiniz o zaman.hiç kimse de merak edip sormamış,memnunmusun,görüntü nasıl,vs diye.bu tv nin özellikle ev ortamında nasıl olduğunu merak ediyorum.kavisli ekran izlemek düz ekrandan daha mı iyi?görüntü performansı nasıl?HD,SD,hızlı sahneler,yan açıdan renk/detay kaybı,vs.izlenimlerini birkaç fotoyla bizimle paylaşırsan çok sevinirim.
  • gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Bu tv'yi alıpta memnun kalmayan hiçbir panelden memnun olamaz zaten şuan için. :D

Panelin en etkileyici tarafı siyah seviyesi oldu benim için. Diğer odada duran vt50 panelim ile muazzam bir fark var siyah seviyesinde.
    İzleme açısı pdp'ler gibi çok iyi. Detaylı olarak test etmedim ama renk kayması çok az yada hemen hemen hiç yok.
    Kavisli ekran açıkçası karanlık ortamda pek fark edilmiyor, düz ekrandan çok bir farkı yok yani.
    Sd yayın izlemiyorum, test etmedim, yorum yapamam o yüzden. Hd yayınları söylememe gerek yok zaten, muazzam bir resim kalitesi var panelin.
  • destroyer333 kullanıcısına yanıt
    Ses nasıl?fazla pro takılmayan bir kullanıcıyı tatmin eder mi?hoparlörler biraz küçük gibi.görüntü ledlere göre daha doğal değil mi?vt50 gibi üst sınıf bir plazma sahibi olmanız oled'le kıyaslama yapılması açısından büyük şans.
  • bu panelde de ışık sızması olursa yuh artık yuhhh derim
  • gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Tv hoperlörünü hemen hemen hiç kullanmadım açıkçası. Belki max 10 dk açık kalmıştır şuana kadar o yüzden birşey söyleyemicem ama bir tv'den iyi ses performansı beklemek yanlış olucaktır zaten.
    Sesi iyi bir tv arıyorsanız sony x9005'e bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lene

bu panelde de ışık sızması olursa yuh artık yuhhh derim

hangi ışık ? :)
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Hangi ışık olacak yahu :) yokmu şu Lg lerdeki yanlardan fırlayan ışık sızması .işte ondan bahsetiyorum..sırf bu sorunlar için plazma kullanıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Hangi ışık olacak yahu :) yokmu şu Lg lerdeki yanlardan fırlayan ışık sızması .işte ondan bahsetiyorum..sırf bu sorunlar için plazma kullanıyorum..

oledlerde arka aydınlatma yok bildiğim kadarıyla.
    plazmalardaki mantıkla çalışıyor.her piksel bağımsız.olması lazım
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibidir..
  • Alanlar fotoda koysun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ugurmurat360x kullanıcısına yanıt
    980 üretilmiyor artık,970 serinin devamı. Fark; 980'in hoperlörü daha iyi ve 970 daha ucuz. Tr'de şuan daha pahalı ama yakın zamanda fiyat düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 19 Nisan 2014; 2:25:50 >
  • hocam ps4 varsa, oyun performansı nasıl anlatabilirmisin? hangi modda oynuyorsun? inşallah hızlı sahnelerin olduğu oyunlardır da lag olup olmadığını söyleyebilirsin hayırlı olsun bu arada.
  • Ben OLED olayını beğendim. Hele piksellerdeki 4.renk olarak tanımadıkları beyaz yani her pikselin kendi aydınlatması olması bulutlarda ışık sızması Vs sorunların önüne geçecektir. Tabi detaylı bir inceleme bize daha iyi yol gösterecek.
  • zamanla oled yayılacaktır :)
  • 25.000 TL den 9.999 TL ye nasıl ve neden düştü bu tv anlamadım. LG yetkilileri duyuyorsa bu çakallığı biri anlatsın kardeşim, 25.000 TL veren adama 15.000 TL attığınız kazığı nasıl açıklayacaksınız merak ediyorum.
  • @fraps

Sen hiç bir şeyden anlamıyorsun hem de hiç hatta kağıt üstü bilgilerin bile külliyen yalnış açıkçası sen sadece boşa ahkam kesiyorsun,ben seni ayrıca tanıyorum ama nereden diye düşünüyorum
    "fake" birisi gibi geliyorsun bana! bu yazdıkların da bana hiç yabancı değil bu arada

Sıfır bilginle sana tavsiyem millete bu saçma şeyleri yorum veya bilgi diye yazma, ..."300cd/m2"... ye çıkan diyen birisi ile neyi tartışacaksın zaten!

Sana daha evvel sordum,sen şu anda bir panel sahibimisin ve nedir kullandığın panel acaba?

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@fraps

Sen hiç bir şeyden anlamıyorsun hem de hiç hatta kağıt üstü bilgilerin bile külliyen yalnış açıkçası sen sadece boşa ahkam kesiyorsun,ben seni ayrıca tanıyorum ama nereden diye düşünüyorum
    "fake" birisi gibi geliyorsun bana! bu yazdıkların da bana hiç yabancı değil bu arada

Sıfır bilginle sana tavsiyem millete bu saçma şeyleri yorum veya bilgi diye yazma, ..."300cd/m2"... ye çıkan diyen birisi ile neyi tartışacaksın zaten!

Sana daha evvel sordum,sen şu anda bir panel sahibimisin ve nedir kullandığın panel acaba?

++

Beyefendi merhaba

Yorumlarınızı okudum bazı anlamadığınız maddelerinizden bahs edeyim. Birincisi LG sorunlar yumağı yazmışsınız ki Ben Firmanın Ege bölge bayisiyim, Merkezimiz Denizlide yolunuz düşerse beklerim. Daha önce Samsung Servis merkezınde servıs muduru olarak çalıştım. Babam Elektronık muhendısı ve kendısı hep LG düşmanı olmuştur sizde de biraz düşmanlık sezdim.:) Bir kere 55EA980 model tv ödül almış bir Televizyondur bunu bilmenizi isterim. İyincisi son 6 ayda verdiğim yaklaşık 400 adet Tvden 3 adet arıza ihbarı gelmiştir. Samsung'un Dinamik kontrast ile milleti kandırırak sattığı '' PARLAK'' olan tvler bu arada arkadaşımız şunu es geçmiş tartıştığınız kişi ; Samsungun parlaklığı daha yüksektir LG'den. Ama maalesef gölgelenme sorunları verecek kadar özellikle konsol oyunlarında dınamık mod kullanılmaz. Halkımız maalesef bılıncsız oldugu için biliyorsunuz mağazadaki goruntulerın evde de aynı olacağını sanıyorlar. Kontrast oranlarına zaten gelmiyorum bile Smsng ve çoğu Firma hala 3 5 mılyon dıye ınsanları kandırmaya devam edıyor (çalışanları) kontrast oranı 2000(ikibin)i geçtiğini bırakın görmeyi bunu ölçen bir cihaz zaten yok. Sadete gelirsek efendim şunu soylıyım bir sam. servisine gidin, Arızalı ürünlere bir bakın, birde Lg servisine. Şunuda itiraf edeyim yanlız Samsung Türkiyede daha iyi oturmuş bir firmadır. Lg bu konuda 2 3 sene geç kalmıştırki çoğu yerlerde Telefon servisi bile yoktur. Eğer eklemek isterseniz facebook adresımı verıyorum.

https://www.facebook.com/ozgenmohan20

• quote:

Orijinalden alıntı: frapsxxx

Merhaba , benim sadece beyaza odaklandığımı söylemişsiniz eğer öyle olsaydı şuan en parlak led lcd yi tvyi burada överdim. Lcdlerin birçok eksi yanı var , bir tv nin sadece beyaz verebilme gücüne göre yorum yapmıyorum : )

En iyi siyah derinliği , en iyi görüş açısı , düşük giriş gecikmesi ,en hızlı piksel tepkimesi, en doğal renkler , ve her panelin verebilmesi gereken beyaz renkleri bir tv verebiliyorsa ben onu krallar koltuğuna oturturum.( Beyaz derken gözümüzü alan beyazlardan bahsetmiyorum)

Şuan ki lcdler hem hareketli sahnelerde bulanıklaşıyor hem siyah seviyesi iyi değil hemde görüş açısı yetersiz kalıyor ( Full led ve local dimming sistemi bana göre çakma bir sistemdir , parlak objenin etrafında hayalet etkisi olmasını çekemem. O kadar para verdikten sonra hep o yanlışlık gözüme takılıur. (kısaca lcd tekniği idareten iş görmektedir )

Plazma ise titreme ve karanlık bir görüntüsü vardır. Bir tv yi sadece geceleri film izlemek için almayacak isek maksimum 120-150 cd/m2 parlık oldukça yetersizdir.Bugün en parlak plazmayı ben üretiyorum diyen samsungun f8500 modeli bile taş çatlasa 200 cd/m2 parlaklığa çıkıyor ve o parlaklık değerine çıktığında renk tonlarında bozulma meydana geliyor.

Bana göre bir tv , yukarıda yazdığım kıstasları karşıladıktan sonra ,gündüzleri 300 cd/m2 parlaklığa sorunsuz çıkabilmelidir.

Kısaca plazma teknolojiside artık çöpü boylamıştır.Pionner panasonic vss. Bu firmalar bile plazmada gelecek görmedi.Üzerinde tartışıp konuyu yalan rüzgarına döndürmeye gerekde olduğunu düşünmüyorum.

Lg nin tekniğini araştırdım , eğer bana iyi bir ürünü iyi bir fiyata getirebiliyorlarsa , o firma benim için büyük iş başarmıştır. Kıçını kaldıramayan japonların çıkmayan çarşamba gelmesi planlanan oledlerini maalesef bekleyemem. Gelsede görüntü farkı olacağınıda sanmıyorum.

Kısaca 9000 tl yi bir tvye vermeyi düşünen varsa , 4k 8k olaylarına kanmayıp bu tv yi göz önünde bulundursun derim. Haa seneye samsungta veya başka japon markası gelir benzer görüntü kalitesini benzer fiyata sunarsa o zaman o tvyide tavsiye ederim.

Ekleme : Bu arada bu lg 55EA980V oled tv nin giriş gecikmesi yaklaşık 60 ms civarında , dolayısıyla oyunculara tavsiye etmiyorum. 30 ms den sonra oyunda gecikme rahatsız ediyor.

Plazma Tvlere kayıpsız FuLL HD sinyal gönderdiğinizde gerçek panel Hz ile nasıl çalıştığını görürsünüz ki Plazma Teknolojisi aslında pahalı bir teknolojidir. Ve gerçek zamanlı görüntü veren bir üründür.

Plazmanın eksiklerinden biri %100 yansıma yapmasıdır,
    Fazla elektrık tuketımıdır (ortalama 127 ekran 120 180 watt arası)
    Bazı plazmalar vardırki Kışın soba gibi odanızı ısıtabilir(dalga geçmiyorum)

Özellikle maç izleyen arkadaşların birinci derecede tercihidir çünkü makyajsız görüntü verir çimleri sanki bir futbol oyunu gibi görmessiniz. Bilmem anlatabldimmi.

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.