Şimdi Ara

LG - L1960SR / Yazılar hafif pixelleşmiş gibi gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar LG - L1960SR monitör aldım yeni. Fakat ekrandaki yazılar sanki hafif çok değil pixelleşmiş gibi gözüküyor çözemedim sorunu monitörden kaynaklanıyor ama bir türlü halledemedim.

• Ben lg 1960 tr bf kullanıyorum kendi menumden ornek vercem .Menu den tracking bolumune gir orda Sharpness ayarı var onu ayarla sorunun çözülür gene memnun kalmazsan Clear type tuning diye bir program var onu yukle o bir çozume ulaştırır seni.En son olarakda baglantılarını ve ekran kartı giriş çıkışlarını kontrol edersen ii olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: oleybe

Merhaba arkadaşlar LG - L1960SR monitör aldım yeni. Fakat ekrandaki yazılar sanki hafif çok değil pixelleşmiş gibi gözüküyor çözemedim sorunu monitörden kaynaklanıyor ama bir türlü halledemedim.

• Arkadaşım teşekkürler. Clear type programıyla bir nebze sorunu çözdüm fakat yine istediğim gibi değil. Hafif de olsa yine pixelleşme var... Acaba bu monitörün özelliğindendi? eksikliğindendir? hatasındandır yada başka bir şeyin kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

Lütfen çözüm önerilerinixi bekliyorum

- Clear Type * DENENDİ
    - Monitör menüsünden denilen ayarlar * DENENDİ
    - Monitör ve ekran kartı driverler güncel ( ekran kartı ana kart ile tümşeşiktir bilginize)
    - 1280 - 1024 kullanılıyor
  • Şimdi senden bazı bilgiler almam gerekiyor.
    1)Ekran kartı marka ve modelin işletim sistemin.
    2)Bana 1 tane ekrandan yazı varken alınmış jpg formatında screenshot ve digital bir fotograf makinesiyle gunduz flaşsız olarak çekilmiş bir fotoğraf

Yapman gereken iki çözüm yolu daha var;
    1)Ekran ayarlarını benim dediğim şekilde ayarla ve kendi ayarlarınıda bir kenarıya yaz

a)Ekran modunu game,user,text ve normal yazan seçenekler var normal moda al
    b)Color=preset 6500k ile 9300k arasına al ortada kalsın
    c)red,green,blue 50 degerine al
    d)Brightness=83 , Contrast = 76 , Gama=0 degerlerine getir.
    e)Tracking bolumunden clock=50 ,Phase=50 ve sharpness=5 yap
    f)Boş ekran mouse sag click ozellikler sonra ayarlar ,renk kalitesi 32 bit en yuksek konumuna getir.Ve windowsun masaüstü renk ayarları ile umarım fazla oynamışsındır.Eger oynadıysan onları normal seviyelere indir.
    g)Bu ayarların tamamını yap a şıkkındaki normal moda almayı kesinlikle unutma ekran sana ayarları yaptıkdan sonra tabiki biraz farklı gelecek bir de o zaman bak boyle bir sorun devam ediyormu ve senden ricam ne olur kablo baglantıları ve kablolardan duzgun baglanıp baglanmadıgından ve kablosal bir sorun olmadıgından emin ol.

2)Ekranını başka bir bilgisayarda kesinlikle dene ve başka kablolarla dene kendi kablolarınla degil, eger aynı sorun gene devam ediyorsa o zaman tek çare olarak teknik servise gondermen gerekiyor.

Bu tip sorunlar bir çok nedenden dolayı olabilir.Ama bunların hepsini yerine getirirsen eminim sorunun nerden kaynaklandıgını öğrenebiliriz.Bu dediklerim sana rica niteligindedir(kusura bakma şıklar şeklinde yazdım).

• Bu arada ekran kartının tümleşik oldugunu yeni okudum .Malesef tumleşik ekran kartlarında bu tip sorunlar olabilmekde ve 1280x1024 çözünürlükde sorun yaratabilmekdedir.O yuzden ekranı başka bir bilgisayarda denemen şart gibi .
    quote:

Orjinalden alıntı: oleybe

Arkadaşım teşekkürler. Clear type programıyla bir nebze sorunu çözdüm fakat yine istediğim gibi değil. Hafif de olsa yine pixelleşme var... Acaba bu monitörün özelliğindendi? eksikliğindendir? hatasındandır yada başka bir şeyin kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

Lütfen çözüm önerilerinixi bekliyorum

- Clear Type * DENENDİ
    - Monitör menüsünden denilen ayarlar * DENENDİ
    - Monitör ve ekran kartı driverler güncel ( ekran kartı ana kart ile tümşeşiktir bilginize)
    - 1280 - 1024 kullanılıyor

• offf offf

Evet ekran kartı olan kasama taktım monitörü ama yine aynı görüntüyü almakla kaldım.....

RADEON 9200 - 128 MB ekran kartı takılı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.