Bildirim
LG LA47660S 1080i 50Hz ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
birde hafızasını yükseltmek için bir external 1tb lik bişey alsam işe yarar mı ? -
tv yayınları 50 hz dsmartta alsan aynı şey olacak ....400 hz diye birşeyde yok , o tvnin panel hz 50 ve 100 hz 2 farklı panel var. -
yani 400hz olan nedir anlamadım :) -
quote:
Orijinalden alıntı: avatar07
yani 400hz olan nedir anlamadım :)
Çok zorlarsa cihaz saniyenin onda biri zaman dilimi içinde 400 Hz ye çıkabilir,demek oluyor.. Yani bu hızı bir anlık sağlayabilir
daha fazlasına nefesi yetmez(!)
kısaca pazarlama hilesi. -
quote:
Orijinalden alıntı: nodar
quote:
Çok zorlarsa cihaz saniyenin onda biri zaman dilimi içinde 400 Hz ye çıkabilir,demek oluyor.. Yani bu hızı bir anlık sağlayabilir
daha fazlasına nefesi yetmez(!)
kısaca pazarlama hilesi.
400 Hz işlemci destegi ile televizyonun performans'a ihtiyaç duyduğu Playstation, Bluray aksiyon filmler gibi durumlarda tv'nin daha iyi performas vermesini sağlar. Normal tv yayınında bir farkı yoktur fakat Playstation, Bluray gibi kullanımlarda oldukça performanslıdır. Bilgisayarlarda ki Turbo Boost Teknolojisinin benzeri bir teknolojidir. -
Sakın ama ama sakın lgye bulaşma arkadaşım 2 haftadır servisle cebelleşiyiorum. 47la860 kullanıyorum ve tvde bulunan vertical banding hatasını kabul etmiyor. ilgili şikayeti takip edebilirsin şikayetvar.comdan (2377337). ben de çok hevesle aldım ama eğer loş ortamda tv izliyorsan sakın lgye bulaşma -
oyunlarda input lag a bakacaksınız .... hzye değil
lg lerde oyun modunda 40-60 ms oluyor ortalama ve üstü diyebiliriz.
normal modda 150 ms çok kötü oluyor .....
piyasada en iyiler sonyler 30 ms civarı ... -
quote:
Orijinalden alıntı: Burakk084
400 Hz işlemci destegi ile televizyonun performans'a ihtiyaç duyduğu Playstation, Bluray aksiyon filmler gibi durumlarda tv'nin daha iyi performas vermesini sağlar. Normal tv yayınında bir farkı yoktur fakat Playstation, Bluray gibi kullanımlarda oldukça performanslıdır. Bilgisayarlarda ki Turbo Boost Teknolojisinin benzeri bir teknolojidir.
Benzetme uymamış maalesef.. Tüm ince ekran teknolojisinde hız, panelin tepki süresi ile sınırlıdır.Eğer cihaz ihtiyaç duyduğunda hızı artıracak
kapasiteye sahip olsaydı ben o hızı devamlı kullanmak isterdim, çünkü herkesin hıza her zaman ihtiyacı vardır... Cmr, pmr gibi her markada farklı isimlendirilen
ama aynı olan teknolojinin açılımı, belirtilen değerin çıkabileceği anlık hızı ifade eder ve bu ifade sayesinde panel üreticileri hukuksal açıdankendini sağlama
almış olur..
"Aaaa bu panel hiçde 400 mhz değilmiş" deyipde mahkemeye gidemezsin.
Panellerde önemli olan tepki süresi/gecikme süresidir.. Arkasındaki işlemci istediği kadar hızlı olsun, istediği kadar en performanslı yazılım yüklensin
iş her zaman gelir tepki süresine dayanır kalır..Özellikle siyahdan siyaha geçişlerde gecikme daha az olduğundan üreticiler bu değerleri belirtmeyi severler.
Yani sonuçta kristal hücrelerin geçirgenlik hızı belli, istersen 10bin yap istersen 20bin hz yap, sadece lafta kalır.
Gerçi bu konu forumda hassas ve üzerinde uzlaşılamayan bir konudur ama bunu bilmek için samsungun üretim bandında çalışmaya gerek yok,
teknoloji belli.. Gelen elektriğin paneldeki(modüldeki) kristal hücrelerden geçerken akımın şiddetine göre sıvı kristalin renk değiştirmesi işlemi sonucu
ekranda görüntü oluşması işlemidir.
Renkler değişik volt değeriyle elde edilir, her voltaj değişimi kristal hücrelerde farklı renk olarak ekrana yansır, her ne kadar elektriğin iletim hızı çok yüksek olsa bile
sıvı kimyasalların voltajdan sonraki değişimin hızı çok geride kalmaya mahkumdur.Bu teknolojinin daha da gideri yoktur...
Haa bir de şu var panelldeki hız sadece tepki süresi değildir, işlemci ve yazılımda çok önemlidir ama unutulmaması gereken işlemci ne kadar hızlı olursa
olsun,yazılım ne kadar stabil olursa olsun... 30 ms bir panelden 100 hz alınması mümkün olmaz.
-
quote:
quote:
400 Hz işlemci destegi ile televizyonun performans'a ihtiyaç duyduğu Playstation, Bluray aksiyon filmler gibi durumlarda tv'nin daha iyi performas vermesini sağlar. Normal tv yayınında bir farkı yoktur fakat Playstation, Bluray gibi kullanımlarda oldukça performanslıdır. Bilgisayarlarda ki Turbo Boost Teknolojisinin benzeri bir teknolojidir.
Benzetme uymamış maalesef.. Tüm ince ekran teknolojisinde hız, panelin tepki süresi ile sınırlıdır.Eğer cihaz ihtiyaç duyduğunda hızı artıracak
kapasiteye sahip olsaydı ben o hızı devamlı kullanmak isterdim, çünkü herkesin hıza her zaman ihtiyacı vardır... Cmr, pmr gibi her markada farklı isimlendirilen
ama aynı olan teknolojinin açılımı, belirtilen değerin çıkabileceği anlık hızı ifade eder ve bu ifade sayesinde panel üreticileri hukuksal açıdankendini sağlama
almış olur..
Panellerde önemli olan tepki süresi/gecikme süresidir.. Arkasındaki işlemci istediği kadar hızlı olsun, istediği kadar en performanslı yazılım yüklensin
iş her zaman gelir tepki süresine dayanır kalır..Özellikle siyahdan siyaha geçişlerde gecikme daha az olduğundan üreticiler bu değerleri belirtmeyi severler.
Yani sonuçta kristal hücrelerin geçirgenlik hızı belli, istersen 10bin yap istersen 20bin hz yap, sadece lafta kalır.
Gerçi bu konu forumda hassas ve üzerinde uzlaşılamayan bir konudur ama bunu bilmek için samsungun üretim bandında çalışmaya gerek yok,
teknoloji belli.. Gelen elektriğin paneldeki(modüldeki) kristal hücrelerden geçerken akımın şiddetine göre sıvı kristalin renk değiştirmesi işlemi sonucu
Renkler değişik volt değeriyle elde edilir, her voltaj değişimi kristal hücrelerde farklı renk olarak ekrana yansır, her ne kadar elektriğin iletim hızı çok yüksek olsa bile
sıvı kimyasalların voltajdan sonraki değişimin hızı çok geride kalmaya mahkumdur.Bu teknolojinin daha da gideri yoktur...
Haa bir de şu var panelldeki hız sadece tepki süresi değildir, işlemci ve yazılımda çok önemlidir ama unutulmaması gereken işlemci ne kadar hızlı olursa
olsun,yazılım ne kadar stabil olursa olsun... 30 ms bir panelden 100 hz alınması mümkün olmaz.
Hocam fikrine saygılıyım..
Fakat Günümüz ürünlerinde giriş seviyesi bir model olmadıkça tepkime süresi ile alakalı bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum. ve Hz ile tepkime süresinin birbirine yakın fakat birbirinden farklı şeyler olduğunu düşünüyorum.
sizinde dediğiniz gibi bu konu hassas bir konu ve sanırım uzlaşı sağlanabilecek bir konu gibi görnmüyor..
Bilgiler içinde teşekkür ederim ayrıca.
-
Vertical banding hatası ne oluyor ? Sıklıkla LG'de oluyor bu durum ? -
quote:
Orijinalden alıntı: capo di capi
Vertical banding hatası ne oluyor ? Sıklıkla LG'de oluyor bu durum ?quote:
Orijinalden alynty: capo di capi
Vertical banding hatasi ne oluyor ? Siklikla LG'de oluyor bu durum ?
"BANDING EFFECT (dse effect) SORUNU NEDiR"
A-Modül kaynakli (bu genel de üretim prosesleri ile alakalidir)
B-Video kaynakli (bu ise direk Modül kaynakli olmayip,hem SW hem de Modül kaynakli hem de panelin fiziki kasa yapysindan tutunda, montaj hatasi veya benzer durumlarda olur)
Banding efekti çogunlukla TFT-LCD panellerde vertical-strip seklinde olur. Birde Horizontal-banding vardyr bunlar da daha çok PDP paneller cikar.
TFT-LCD panellerde hem vertical hem de horizontal olarak ortaya çykar bunun ana nedeni, teknik kalite eksikligidir. Zaten tüm ana üreticiler içinde özellikle "Banding" sorunu oran olarak oldukça yüksektir ve 2000 li yillardan bugüne LG Televizyonlarynda çikmaktadyr. Ayni sekilde LG den Modül alan diger Philips/Toshiba/Sony/ve di?er tüm "IPS" tipli modüllerde de bu sorun yüksek oranda çykmaktadyr!
"Panel-banding" direk üretim hatasyyla ilgilidir. Yetkili servisler bu konuda yetersiz oldu?undan dolayy distrübütör firmadan aldyklary cevap neticesinde bunun normal oldugunu varsayip konuyu kapatmak isterler.
Hizli görüntüler içeren yayinlarda özellikle maç yayinlaryndaki "camera-pan-scan" hareketlenmesinde hiza da bagli olarak ki LG nin panelleri "yeterince" hizli degildir. Standard/Normal Mode Latency (gecikme) minumum .80/120ms dir ve bunun üstüne dogru çikmaktadir ve yetersiz hiz, teknik yapi,fiziki yapi bunlara eklenince "video-banding" ortaya cikar.
Bu isin teknik açyklmasidi, ben hatayi özellikle maç yayini izlerken fark ettim. gündüzleri pek fazla belirgin olmasada gece kesinlikle belirgin oluyor. Burda durum sudur; normal yayynda fazla renkler ve arka arkaya gelen görüntülerden ötürü bu pek farkedilmez ancak aksam isiklarin hafif los oldugu bir ortamda maç yayini gibi tek rengin haim oldugu ve kameranin sürekli dönerek yayyn verdigi programlarda bunu fark edebilirsiniz( maç yayinlarynda fark edilmesinin de nedeni budur)
Siz dersiniz ki maç yayynda ma?azada yapmiyordu evde niye oldu diye, servis kullanilan kablolardan, oturma açiniza kadar saçma sapan durumlar sunar ama magazada sorun yoktu die sorarsaniz asiri isik ve maç yayinlarinin fazla verilmemesinin nedeni budur.Bu durum tüm ips panellerde var mi diye sorarsanyn bilemem ama kesinlikle bendeki gözüme girecek kadar. ayrica ilk led tv degil. diger televizyonum,3 sene önceki lw serisinde bu durum yok .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skullcem -- 22 Nisan 2014; 11:42:26 >
-
quote:
http://mirillis.com/en/downloads/downloads_splashpro.html
Bu yazılımı indir
bir video aç ayarlardan Motion 60hz etkinleştir sonu na kadar.
Yapay bir akıcılık katıyor.
Sharpın kendi yazılımı bence en başarısız olanı.Aynı bu program da ki gibi
nesnelerin etrafında artifact bırakıyor.
Fazla hz muhabbeti tv nin kendi için de barındırdığı yazılımsal iyileştirmekten ibaret.
Bu konu da panasonic plazmaları ben çok beğendim.O kadar akıcı.
---------
quote:
quote:
almış olur..
Kesinlikle haklısınız. +1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 23 Nisan 2014; 16:33:54 >
-
beyler maşallah ben tvden çok memnunum yok yok
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X