Şimdi Ara

LG LB652V Genel Bilgi - İlk İzlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 2-3 ay kadar önce 47lb65v aldım. İzlenimlerimi yazmadan önce bir süre televizyonu kullanmak istedim. Neyi nasıl yapacağınızdan ziyade, neleri yapabileceğiniz ve TV'nin artıları / eksileri ile ilgili izlenimlerimi paylaşmak istedim.

Sistemdeki cihazlar:
    47lb652v TV
    LG NB2540A Soundbar
    MXQ S805 Android Box
    Digitürk Standart Yayın
    Turkcell TV

*TV - Soundbar
    Televizyonu sehpa üzerinde kullanıyorum. İlk karşılartığım sorun, soundbar'ı TV'nin önüne koyunca TV'nin uzaktan kumanda sensörünü blokladı. Bu yüzden soundbarı TV'nin arkasına koymak zorunda kaldım, ki bu hiç hoş olmadı :( Hem görüntü açısından, hem de sesin berraklığı açısından. Normal bir kulak için soundbar'ın TV'nin arkasında olması seste bir fark yaratmayabilir, fakat 20 seneden fazla müzisyen olan biri için hafif ama gözardı edilebilir bir fark yaratıyor.

*Kanal Geçiş - Menü Geçiş Hızı
    Her yerde sıksık bahsedilen kanal geçiş problemini uydu kullanmadığım için bilemiyorum. Sistemin tam olarak açılması 6-7 saniye sürüyor. Bir kez açıldıktan sonra menü ve uygulamalar arasında geçişler çok hızlı olmasada kabul edilebilir bir düzeyde. İnsanı germiyor.

*Tarayıcı - İnternet Gezgini
    Tarayıcıda sayfaların açılması biraz uzun sürüyor. Çeşitli film sitelerinden sorunsuz film izleyebiliyorum. Sayfaları yeni sekmede açmak gibi bir durum maalesef yok. Aynı şekilde birçok tarayıcıda bulunan "gizli oturum" özelliğide yok.

*Güncelleme - LG Store
    TV'yi aldıktan sonra güncelleme yaptım ve LG store'dan birşey indiremez oldum. Birkaç gün sonra bu problem kendiliğinden düzeldi.

*USB

USB mouse/klavye, harici harddiskler sorunsuz birşekilde çalışıyor. Fakat 3 farklı model USB kamera denememe rağmen hiçbiri çalışmadı. İnternetten yabancı siteleride araştırdım, başka bir marka kamera çalıştırabilen olmamış. Skype uygulaması bu yüzden kullanılamıyor. Mutlaka LG nin kendi kamerası olması gerekiyor.

*Digitürk - Spotify

Spotify uygulaması Premium üyelik istiyor, standart üyelik ile program açılmıyor.
    Digitürk'ün getirdiği kısıtlamalar yüzünden, digitürk kartını ve anten kablosunu TV'ye takıp TV'nin dahili uydu alıcısını kullanmak gibi bir imkan yok.

*Altyazı
    Altyazılı film izlerken bir defalık altyazı ayarlarını yapmanız gerekiyor, daha sonrasında bir ayar gerektirmeden açılıyor.
    3D filmlerde normal altyazı ile izleyemiyorsunuz. Bilgisayarda normal .srt dosyasını 3d uyumlu hale getirmeniz lazım.

*3D Filmler
    TV ile verilen gözlükler gerçkten çok hafif ve rahat. Sinemalarda verilen "3D real" gözlükler TV ile uyumlu. Eşim normal gözlük kullanıyor. Çok rahat olmasada, kendi gözlüğünün önüne TV'nin gözlüklerini koyarak film izleyebildi. LG'nin normal gözlüklere takılan klipsli 3d camlarından alıp deneme fırsatım olmadı henüz. Özeliikle karanlıkta gerçekten sinema keyfi yaşıyorsunuz. Tek fark, görüntü sinemadan çok daha kaliteli.

*Kumanda
    Sihirli kumanda almadım. Kendi kumandası ve USB mouse/klavye ile kullandım. Android telefonlarda playstore'dan ücretsiz yükleyebileceğiniz LG TV Plus ile sihirli kumanda almanıza gerek kalmadan TV'yi çok rahat bir şekilde kumanda edebiliyorsunuz, yazı yazabiliyorsunuz. Telefonda ki cast sreen özelliği TV ile uyum sağlamasa bile bu uygulama sayesinde telefonda ki içeriği TV ekranına aktarabiliyorsunuz.

*Windows
    Windows 7 laptopda hiç bir ayar yapmama rağmen medya dosyaları için, sağ klik menüsüne LG TV'ye aktar gibi bir özellik eklendi. Bu sayede bilgisayardaki içeriği TV ekranına aktarabiliyorsunuz.

*DNS ayarlarını değiştirebiliyorsunuz.

Android Box'ı bağladıktan sonra televizyonun smart özelliklerini hiç kullanmaz oldum. Ama eğer Android Box olmasa, genel olarak televizyondan çok memnunum diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tirmis -- 3 Eylül 2015; 11:18:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 42LA660S yeni model hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.