Şimdi Ara

LG LCD lerde Service USB den MKV,AVİ,MPG4 İzlemek (Resimli ) (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.221
Cevap
18
Favori
528.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşlar bende lg 37 lv 3550 var. Şimdi genel olarak karşılaşılan problemler 1. ses çıkmıyor 2. bazı mkv ler açılmıyor.
    Ses çıkmıyor ise muhtemelen blueray rip bir mkv dosyanız vardır. Bu dosyadaki sesi mkvextractgui ile çıkartıp winff ile mp3e çevirip mkvmerge ile tekrar filmle birleştiriyorum. Netten indirdiğim Avatar Blueray rip mkv dosyasının sesini bu şekilde hallettim. Bilgisayarın gücüne ve dosyanın büyüklüğüne göre (avatar 20 gb idi) yarım saatte halledebilirsiniz.

2. Mkv lerin birisi çalışıp birisi açılmıyorsa yapacağınız işlem çok basit. Netten mediainfo veya benzeri bir program ile tv nin açabildiği mkv dosyasının sürümünü kontrol edin.
    http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/ bu siteden sizin tv nin açabildiği mkv nin versiyon numarası ile aynı olan programı indirin.
    açılmayan dosyayı bu programa atıp start muxing dediğiniz zaman açılabilir mkv niz aynı klasörde oluşmuş olacaktır. Yaklaşık 3-5 dakika sürer.
    Kolay gele.

• quote:

Orijinalden alıntı: fearless4040

Arkadaşım 34.sayfada paylaştığım videoda bunada açıklık getirdim videonun sonlarına doğru.Bilgisayarda açılıpta tv de açılmıyorsa muhtemelen isimleri aynı değildir.Bilgisayarda videonun ismini kopyalayıp aynen altyazının ismine yapıştıracaksın iki dosyanında isminin aynı olması lazım böyle bi dene istersen olacaktır.

arkadaşım onu biliyorum ama sen benim dediğimi anlamadım,benim indirmiş olduğum mvk formatındaki filimde alt yazı zaten filmin içine gömülü,yani alt yazı dosyası falan yok indirdiğimiş olduğum filimin içinde,işte bu filmi pcde izlediğim zaman alt yazızı çıkıyor ama tvde filmin içine gömülü olan alt yazıyı göremiyorum,sorduğum soru bu bunun sebebi nedir?Yada bir çözümü varmı?
  • Anladım.Öncelikle bugün denedim aviformatını. altyazı filmin içinde gömülü formatı tv de açtım altyazı göründü.Sırf denemek için kendim gömdüm hatta.Filmin boyutunuda küçülttü tam ekran olmadı. :D Ama elimde mvk formatında altyazısı gömülü film yok şu anda hiçte açmayı denememiştim.Eğer denk gelirse bende denerim açmazsa yapacak bişey yok.Başka bi film dene istersen onuda açmazsa maalesef desteklemiyordur.Fakat altyazılı filmleri filmden ayrı altyazı dosyası olarak indir derim.Bir yol daha söyleyim filmin altyazısını internetten indir aynı formatı bul.Mutlaka vardır.Bu altyazıyla birlikte aç böylelikle görünür sekranizasyon filan ayarlayabilirsin.Orjinali açılmıyorsa korsanı dene filmin heba olmasın altyazı yüzünden... :) Eğer bulamassan filmin altyazısnı filmi bana söyle..Ama esinlikle seninkine uygun nette vardır..Kolay gelisin..

• lg 37 lf 2500 ü bende 3.15 down ederek usb den film oynatmayı aktif hale getirdim tekrar 3.40 a çıkarmaya gerek varmı yada sürümler arasında ki fark nedir bilen varmı? 1tb disk bağladım hem çok hızlı hemde sorunsuz film izleyebiliyorum
  • Evet Arkadaşlar ben kendi lg lcd'imle ilgili tüm konulara baktm ama ne modeli geçiyor nede herhangi bir bilgi aşşagıda özelliklerini vereyim sizde bir bakın isterseniz. Emeği geçenlere şimdiden teşekkürler.

Model:50PJ350
    Yazılım Sürümü:V03.27.00
    Hama kumandada yoktur, bana yardımcı olursanız çk makbule geçer şimdiden teşekkürler :) Bende artık FİLM İZLEMEK İSTİYORUUUM :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegoforlan

lg 37 lf 2500 ü bende 3.15 down ederek usb den film oynatmayı aktif hale getirdim tekrar 3.40 a çıkarmaya gerek varmı yada sürümler arasında ki fark nedir bilen varmı? 1tb disk bağladım hem çok hızlı hemde sorunsuz film izleyebiliyorum

3.40 değil 3.75 sürüm bile var muhakkak b,şeyler iyileşmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: makineci68

arkadaşlar lg 47lw3550 led tv aldım,geçen mvk formatında filim indirdim netten,bilgisayarda oynattım altyazıyı gösteriyordu,fakat tvde mvk formatını açtı ama alt yazılar gözükmedi video oynatma seçeneğinden altyazıyı da aç dedim ama alt yazı çıkmıyor arkadaşlar?Sebebini bilen varmı? alt yazıyı göstermekdikten sonra mvk formatını açsa neye yarar.Acil cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

film klasör film ve alyazı ismi kısa ve noktasına kadar aynı olucakl
  • Ben bu işlemi tv'yi aldığımızdan beri biliyorum fakat garantisinden dolayı denemedim.

Model 50PS6000 bu modelde oluyor mu ? Yapan arkadaşlarda tv'de bir arıza meydana geldi mi ? MKV formatında ki 1080p filmleri rahatlıkla izliyebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakeroo

Arkdaşlar bende lg 37 lv 3550 var. Şimdi genel olarak karşılaşılan problemler 1. ses çıkmıyor 2. bazı mkv ler açılmıyor.
    Ses çıkmıyor ise muhtemelen blueray rip bir mkv dosyanız vardır. Bu dosyadaki sesi mkvextractgui ile çıkartıp winff ile mp3e çevirip mkvmerge ile tekrar filmle birleştiriyorum. Netten indirdiğim Avatar Blueray rip mkv dosyasının sesini bu şekilde hallettim. Bilgisayarın gücüne ve dosyanın büyüklüğüne göre (avatar 20 gb idi) yarım saatte halledebilirsiniz.

2. Mkv lerin birisi çalışıp birisi açılmıyorsa yapacağınız işlem çok basit. Netten mediainfo veya benzeri bir program ile tv nin açabildiği mkv dosyasının sürümünü kontrol edin.
    http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/ bu siteden sizin tv nin açabildiği mkv nin versiyon numarası ile aynı olan programı indirin.
    açılmayan dosyayı bu programa atıp start muxing dediğiniz zaman açılabilir mkv niz aynı klasörde oluşmuş olacaktır. Yaklaşık 3-5 dakika sürer.
    Kolay gele.

Televizyonun oynatmadığı mkv 'ler nedeni için o kadar kafa patlattıktan sonra gelen bilgi için teşekkürler. Genelde bluray filmlerde oynatmama oluyor ve bende HandBrake programı ile çeviriyorum. mkvmerge versiyonundan dolayı olabileceği hiç aklıma gelmemişti.

• Arkadaşlar sonuç olarak 32lg3000 lerde usb den film izleniliyor mu ? Deneyen var mı? teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba;
    Bende 42LG6000 model var ve firmware versiyonu 3.41

3.47 firmware update etmek istiyorum. Firmware dosyasını buldum şimdi ne yapmam gerekiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orijinalden alıntı: sedat07_1905

ok+ok ve menü+menü tuşlarıyla ayarlara girebiliyorum, ama ayarlarda tool options 3 bölümü yok.
    sürüm olarakta 3.42 görünüyor.

3.15 i usb ile bağladım ama açılmıyor fav tuşuda olmayınca buraya yazayım dedim
    3.15 e güncelleyip daha sonra son sürüm olan 3.75 e çıkarsam bir sorun olurmu 32lg5000 modelinde.

LG nin LG serilerinde bu iş olmaz. şayet LH LF ve LU serisine sahipseniz sürüm indirme-yükseltme yapabilirisiniz..

Benim TV'de 37LG5000 modeli yazınızı şimdi gördüm peki servis usb seçeneğini açabiliyor mu? Yoksa hiçmi açılmıyor.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: byoflove

Arkadaşlar merhaba;
    Bende 42LG6000 model var ve firmware versiyonu 3.41

3.47 firmware update etmek istiyorum. Firmware dosyasını buldum şimdi ne yapmam gerekiyor..

Arkadaşlar teşekkür ederim. Firmware dosyasını koyduğumuz dosyanın ismi bu başlık altında 3 farklı şekilde verilmişti.
    Doğru klasör ismini verip ( LG_DTV ) belirtildiği şekilde yapınca versiyon update oldu.

Teşekkürler
  • Ben yukarıda da yazmıştım 37LG5000 cihazım.. Bugün servis çağırdım USB giriş olduğu halde onlar da açamadılar bu özelliği. Bu modelde yok dediler. Ne şanssızlık yahu :( bir harfle bu özelliği kaçırdığımı bilseydim 2009 cihazı alırken LH modelini alırdım :(

Bu gelişme üzerine bende evde 2. televizyon konumunda olan bu cihazımı tekrar kurduktan sonra şu şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum. Daha önce denediğim bir taktik. Laptop üzerinden HDMI kabloyla monitor ayarını LCD TV min çözünürlüğüne getirip LCD TV mi laptopuma 2. monitor olarak bağlayıp filmleri bu şekilde izlemeyi düşünüyorum.. Biraz dolambaçlı bir yol ama madem benim TV USB sistemine geçmiyor. Bende çözümü bu şekilde buldum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonder -- 4 Şubat 2012; 16:04:14 >
  • http://www.youtube.com/watch?v=Zc4q2AP-QDM arkadaşlar linkini verdiğim videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum. yunanlı bir genç alelade bir kumandanın led lambası hani ucunda olur ya ve 3.5 mm kulaklık girişi sayesinde servis menüsüne girmiş. neyse bende deneyeyim dedim bozuk atmadığım bir kumandanın led lambasını söktüm sonra burası iğrençe ama ne yapalım çöpe attığım kulaklığımı çöpten çıkarıp 3,5 mm girişinden bir kaç santim sonrasını kopardım ve lede bağladım dağa sonra kulaklığı bilgisayarın kulaklık girişine soktum videoda ki linkte verilen ses dosyalarını indirip çalıştırdım daha sonra led lambayı tv nin algılama noktasına yaklaştırdım. ilk bir kaç denememde başka bir menü açıldı sonra kontrol menüsü açıldı ve şuan m2262d model televizyonumdan film izleyebiliyorum. ama öncelikle şunu söyleyeyim versiyonu 3.14 ten 3.10 ona indirgedim. tavsiye ediyorum çalışıyor. hama kumanda olmadanda servis menüsüne girdim isteyen arkadaşlara hem 3.10 sürümünü hem de ses dosyalarını gönderebilirim. gerçi ses dosyaları video da verilen linkte mevcut...

http://www.youtube.com/watch?v=ACCmOyXl9j4&feature=related hatta bir başka videoda yine aynı yöntem yapılmış ilginç bir yöntem.
    http://www.youtube.com/watch?v=fNiAvLtZ_fM&feature=related yine bir türk arkadaş yapmış ayrıntılı anlatmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan0640 -- 8 Şubat 2012; 14:29:55 >

• Arkadaşlar yıllardır LG 42LD450 kullanıyorum bugün ilk defa gördüm film izleyebileceğimi :) Hem üzgünüm yıllardır perişan olduğum için hem de sevinçliyim keşfettiğim için. Ancak sorunum şu, sanırım bu hack işlemi için hama kumanda gerekli.http://www.muratkaraoglu.com/lg-42ld450-usb-hack-mkv-divx-h-264/ Burada belirtilen işlemi yapmak istiyorum fakat o model kumandayı bulamadım internette hiç bir yerde. Yardımcı olabilecek olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _botturgec_

Arkadaşlar yıllardır LG 42LD450 kullanıyorum bugün ilk defa gördüm film izleyebileceğimi :) Hem üzgünüm yıllardır perişan olduğum için hem de sevinçliyim keşfettiğim için. Ancak sorunum şu, sanırım bu hack işlemi için hama kumanda gerekli.http://www.muratkaraoglu.com/lg-42ld450-usb-hack-mkv-divx-h-264/ Burada belirtilen işlemi yapmak istiyorum fakat o model kumandayı bulamadım internette hiç bir yerde. Yardımcı olabilecek olan var mı ?

kesinlikle hama kumanda gerekli değil üsteki linklerde verilen işlemleri aynen yap servis menüsüne ulaşırsın ben denedim aynen oldu....

• Anlamadım hocam bahsettiğin videodaki işlemleri mi yapmalıyım ? FAV marka bir universal kumanda aldım ama beceremedim onunla da maalesef. Bu servis menüsüne nasıl ulaşabilirim temizce birisi açıklarsa çok memnun olurum gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan0640

quote:

Orijinalden alıntı: _botturgec_

Arkadaşlar yıllardır LG 42LD450 kullanıyorum bugün ilk defa gördüm film izleyebileceğimi :) Hem üzgünüm yıllardır perişan olduğum için hem de sevinçliyim keşfettiğim için. Ancak sorunum şu, sanırım bu hack işlemi için hama kumanda gerekli.http://www.muratkaraoglu.com/lg-42ld450-usb-hack-mkv-divx-h-264/ Burada belirtilen işlemi yapmak istiyorum fakat o model kumandayı bulamadım internette hiç bir yerde. Yardımcı olabilecek olan var mı ?

kesinlikle hama kumanda gerekli değil üsteki linklerde verilen işlemleri aynen yap servis menüsüne ulaşırsın ben denedim aynen oldu....

Tam olarak hangi işlemi yapmalıyım acaba ? Yunanlı arkadaşın videosunu mu ?

• Arkadaşlar lütfen birisi yardım etsin. İnanmazsınız ama 35 sayfayı da okudum... 42LD450 model tv var bende. Hama kumanda bulamıyorum maalesef. Şimdi aklıma yatan şey sürümü 3.15 e düşürüp halletmek. Ama bir türlü emin olamadım bu sürümün LD modellere uygulanıp uygulanmadığına. Lütfen olabildiğince çabuk bir cevap alabilirsem çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.