Şimdi Ara

LG LCD lerde Service USB den MKV,AVİ,MPG4 İzlemek (Resimli ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.221
Cevap
18
Favori
528.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trenyolu

quote:

Orijinalden alıntı: sympathy

quote:

Orijinalden alıntı: Bellaotero

Arkadaşlar rica etsem LH 2000'de versiyonu nasıl 3.15 e çevireceğimi anlatabilirmisiniz,açıklamalı olarak.
    Bir kaç site buldum ama yabancı. Yardımcı olursanız sevinirim.
    İyi günler.

v3.15'e çevirmek için bu sayfadaki "Firmware V 3.15" dosyasını indiriyoruz. İndirdiğimiz Zip dosyasının içindeki LG_DTV klasörünü FAT32 olarak biçimlendirdiğimiz Flashdisk'imizin içine atıyoruz (LG_DTV klasörü içinde V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.epk adlı bir dosya olacak). Flashdisk'i TV'ye takıyoruz, eğer güncelleme ekranını otomatik açılmazsa kumandadan menü'yü açıp opsiyon sekmesinin üzerine geliyoruz ve 7 kez "FAV" tuşuna basıyoruz. Karşımıza güncelleme ekranı gelecek, v3.15'i kurması için onaylıyoruz. Yaklaşık 1dk süren güncelleme işleminin ardından TV kapanıp açılacak (bu işlemden sonra kanalları tekrar ayarlamanız gerekmekte), şimdi TV üzerindeki OK tuşu ile kumanda üzerindeki OK tuşuna aynı anda basıp 6-7 saniye kadar basılı tutuyoruz, karşımıza gelen şifre ekranına 0000 yazıyoruz ve usb'yi aktifleştireceğimiz servis menüsüne ulaşıyoruz. "Tool Options 3" sekmesine girip "Divx" Off yazan yerin HD olarak hemen üstündeki "Jpeg&Mp3" 0 yazan yeride 1 olarak değiştirdikten sonra Return tuşu ile servis menüsünden çıkıyoruz. (menüdeki diğer ayarlar ile oynamıyoruz). Artık TV'ye bağlayacağımız herhangi bir HD veye Flashdisk ile Divx filmleri izleyebilir, fotoğraflarımızı görüntüleyebilir ve müzik dinleyebiliriz. (Divx altyazıların gözükmesi için altyazının film ile aynı isimde olması gerekmektedir).

v3.15'den v3.40'a yükseltemek için gene bu sayfadan TV serimize uygun "Firmware V 3.40.00" dosyasını indirip Flashdisk'imideki LG_DTV klasörüne atıyoruz ve v3.15 yüklerken yaptığımız işlemleri tekrarlayarak TV versiyonumuzu v3.40'a çıkartıyoruz ve film izlemeye devam ediyoruz.

TV versiyonunu Menü>Ayar>Hata Tanıma bölümünden öğrenebilrisiniz. Benim gibi TV'niz v3.24 versiyonu gelmişse Usb'yi aktifleştirmek için ilk önce v3.15 versiyonuna indirmeniz gerekmedir. v3.40'tan servis menüsüne ulaşılmıyor.

dün gece lg 32lh300 aldım gelip kurdular.versiyon 3.40 la geldi menü açılmıyordu. sympathy arkadaşın dediklerini harfiyen uyguladım ve başardım. tv yi berbat scartla digiturkten izliyorum.görüntüler çamur gibi sanırım scarttan veya uydudan olacak.çünkü dün geceden beri divxlere dadandım.görüntüler çok iyi.altyazılı denediğim üç filmde de altyazıyı açmayı başaramadım.ama gmzlerim kan çanağı şimdi uyumaya gideceğim.teşekkürler yardımcı olan tüm arkadaşlara özellikle de sympathy e:)

rica ederim arkadasim hayirli olsun :)

bu arada 3.47 versiyonu cikmis ama download linkini bulamadim bulabilen var mi?

LG LCD lerde Service USB den MKV,AVİ,MPG4 İzlemek (Resimli )

• Benim içimde hala bir korku var, .mkv ile işlemciye vb. aşırı yük bindirip zarar verebilir miyiz diye...

Bu arada NTFS formatını denediniz mi?, usb okuyabiliyor mu? .mkv filmlerim 18gb civarında, gelsin deneyeceğim....
  • bende yarın bir lcd almayı düşünüyorum
    aslında samsund 32B450 modelinde karar kılmıştım, 1150 TL
    Daha sonra Lg 32LH2500'ü gördüm ve daha çok beğendim. Hem fullhd hemde 1269 TL satış fiyatı var DARTY'de

Ancak bugün forumda okuduklarımdan sonra 32LG2100 modeline yöneldim. Hepsiburada.com da 990 TL 6 taksitle satılıyor, bimekste de 1030 TL.
    Sizde 250 TL civarı fark verip 32LH2500 almaya değer mi? FULL HD farkını saymazsak en büyük fark biri 18.000:1 diğer 50.000:1 ama onun içinde 250 TL fazladan vermeye değer mi?

Bray izlemeyeceğim ve PS3 oynamayacağım :)

Yorumlarınızı bekliyorum
  • Almış olduğum LG 37LH3000 model tv bugün servis tarafından kuruldu.
    Aramızda geçen konuşm:
    - USB'yi bu modelde kullanabiliyor muyuz?
    - Sadece servis için kullanabilirsiniz!
    - Ama bazıları bu modellerde USB'den resim veya video oynatabiliyormuş?
    - O zaman hem garantisi biter hem de yazılımı uygun olmadığı için anakart yanabilir. Taktığınız flash bellekte virüs var ise bu virüs anakartı yakar. Servis de anakartın elektrik arızası mı yoksa virüs nedeniyle yandığını anlayabilir.

Aramızda geçen konuşmalar bu şekilde arkadaşlar.
    Ben daha anakart yakan virüsle bilgisayarda karşılaşmadım ama demek lcd'lerin anakartını yakabiliyorlarmış(!)

Ayrıca tv'nin ve kumandanın ok tuşlarına aynı anda basmama rağmen servis menüsü çıkmadı?
    Yazılımın versiyonunu nasıl öğrenebilirim?
    Bir de bu yazılım değiştirme nasıl oluyor?

Pardon arkadaşlar versiyon yüklemeyi aşağıdaki arkadaş anlatmış.

quote:

Orijinalden alıntı: sympathy

quote:

Orijinalden alıntı: Bellaotero

Arkadaşlar rica etsem LH 2000'de versiyonu nasıl 3.15 e çevireceğimi anlatabilirmisiniz,açıklamalı olarak.
    Bir kaç site buldum ama yabancı. Yardımcı olursanız sevinirim.
    İyi günler.

v3.15'e çevirmek için bu sayfadaki "Firmware V 3.15" dosyasını indiriyoruz. İndirdiğimiz Zip dosyasının içindeki LG_DTV klasörünü FAT32 olarak biçimlendirdiğimiz Flashdisk'imizin içine atıyoruz (LG_DTV klasörü içinde V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash.epk adlı bir dosya olacak). Flashdisk'i TV'ye takıyoruz, eğer güncelleme ekranını otomatik açılmazsa kumandadan menü'yü açıp opsiyon sekmesinin üzerine geliyoruz ve 7 kez "FAV" tuşuna basıyoruz. Karşımıza güncelleme ekranı gelecek, v3.15'i kurması için onaylıyoruz. Yaklaşık 1dk süren güncelleme işleminin ardından TV kapanıp açılacak (bu işlemden sonra kanalları tekrar ayarlamanız gerekmekte), şimdi TV üzerindeki OK tuşu ile kumanda üzerindeki OK tuşuna aynı anda basıp 6-7 saniye kadar basılı tutuyoruz, karşımıza gelen şifre ekranına 0000 yazıyoruz ve usb'yi aktifleştireceğimiz servis menüsüne ulaşıyoruz. "Tool Options 3" sekmesine girip "Divx" Off yazan yerin HD olarak hemen üstündeki "Jpeg&Mp3" 0 yazan yeride 1 olarak değiştirdikten sonra Return tuşu ile servis menüsünden çıkıyoruz. (menüdeki diğer ayarlar ile oynamıyoruz). Artık TV'ye bağlayacağımız herhangi bir HD veye Flashdisk ile Divx filmleri izleyebilir, fotoğraflarımızı görüntüleyebilir ve müzik dinleyebiliriz. (Divx altyazıların gözükmesi için altyazının film ile aynı isimde olması gerekmektedir).

v3.15'den v3.40'a yükseltemek için gene bu sayfadan TV serimize uygun "Firmware V 3.40.00" dosyasını indirip Flashdisk'imideki LG_DTV klasörüne atıyoruz ve v3.15 yüklerken yaptığımız işlemleri tekrarlayarak TV versiyonumuzu v3.40'a çıkartıyoruz ve film izlemeye devam ediyoruz.

TV versiyonunu Menü>Ayar>Hata Tanıma bölümünden öğrenebilrisiniz. Benim gibi TV'niz v3.24 versiyonu gelmişse Usb'yi aktifleştirmek için ilk önce v3.15 versiyonuna indirmeniz gerekmedir. v3.40'tan servis menüsüne ulaşılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 16 Kasım 2009; 18:56:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Almış olduğum LG 37LH3000 model tv bugün servis tarafından kuruldu.
    Aramızda geçen konuşm:
    - USB'yi bu modelde kullanabiliyor muyuz?
    - Sadece servis için kullanabilirsiniz!
    - Ama bazıları bu modellerde USB'den resim veya video oynatabiliyormuş?
    - O zaman hem garantisi biter hem de yazılımı uygun olmadığı için anakart yanabilir. Taktığınız flash bellekte virüs var ise bu virüs anakartı yakar. Servis de anakartın elektrik arızası mı yoksa virüs nedeniyle yandığını anlayabilir.

Aramızda geçen konuşmalar bu şekilde arkadaşlar.
    Ben daha anakart yakan virüsle bilgisayarda karşılaşmadım ama demek lcd'lerin anakartını yakabiliyorlarmış(!)

Aynı konuşma dün akşam (42LH4000) servis kurarken yaşandı.

Lcd yi kurdu çalıştırdı ve sonrasında dedim ki;
    ben: USB sini divx ve mkv dosyarını izlenecek hale getirirmisin?
    serv: Öyle bi özellik yok!
    b: Ürünü aldığım yerde bunun olacağını söyledi?
    s: Var da.. ben yapamam.. sizde yaparsanız ürün arazılandığında ve arızanın usb den film izlendiği için kaynaklandığı anlaşılırsa garanti karşılamıyor..
    vs vs ama dedi ve ekledi bugune kadar ben bu yüzden ürün bozulduğunu ben görmedim dedi ..

Bu dünya para verdim ve usb den film izlemek istiyorum. Firmware V 3.15 güncelliştirmesi yaparak divx film izlemekte olan arkadaşlar hiç sorun yaşadınız mı?

Eğer ürün bu yüzden bozulursa servise bunu nasıl çaktırmayız ?

• arkadaşlar merhaba benim bi ricam alacak bende de lh 2000 var ama ben sanırım servis menüsünü karıştırdım usb den film izlenio ama kumandadan hiçbi işlem yapılamıo kimse de bu tv yok etrafımda senden ricam servis menülerini kople bana yazarmısın? yada fotolarını çekip atarmısın? (msn kaan2904@hotmail.com) biliorum biraz zahmetli ama lütfen çokmakbule gecer yardım edcek kimse yok yaa bi halt ettik girdik tüm menulere ne var ne yok die işte tool 1 den sonuncu menüye kadar ya yazıp at yada fotolarını mail atarsan valla çok duamı alırsın.bende tekrar orjınaline dönderrim tv yi şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba benim bi ricam alacak bende de lh 2000 var ama ben sanırım servis menüsünü karıştırdım usb den film izlenio ama kumandadan hiçbi işlem yapılamıo kimse de bu tv yok etrafımda senden ricam servis menülerini kople bana yazarmısın? yada fotolarını çekip atarmısın? (msn kaan2904@hotmail.com) biliorum biraz zahmetli ama lütfen çokmakbule gecer yardım edcek kimse yok yaa bi halt ettik girdik tüm menulere ne var ne yok die işte tool 1 den sonuncu menüye kadar ya yazıp at yada fotolarını mail atarsan valla çok duamı alırsın.bende tekrar orjınaline dönderrim tv yi şimdiden teşekkürler.
  • Önemli birkaç bilgi vereceğim.
    (1) Yeni televizyon alanlar V3.47 veya 3.48 firmware ile geldiyse, 3.15 firmware yüklemeyin, televizyon bozuluyormuş.
    Yazı aynen şöyle:
    quote:

After a short chat with hristoslav2 the conclusion is that all of the 3.48fw tv owners are getting their set bricked upon downgrading - so his advise is to NOT attempt the procedure at the moment. Probably time will tell and something will come up, but do not try the hack on v3.48 firmware sets.

Also, the hack is necessary just because you can't enter the service menu on firmwares newer than 3.15, this means that if we can find a way to, either:
    a) access the service menu or
    b) dump the firmware and change the bitsetting for the divx player

the unsafe downgrade procedure won't be necessary anymore...

LG technician HAVE to know a way to enter the service menu, there IS a way, there always is

(2) orada yazan son cümleyi hallettim. LG teknisyenlerinin elinde artık, LG TV SETUP SETUP REMOTE CONTROL Part Number 105-201M isminde, resimdeki kumanda bulunuyormuş:

Bu kumandadaki in-start tuşuna dikkat !
    Bu tuşa basınca servis menüsü geliyor. Muş demiyorum, çünkü hallettim.

(3) Eğer elinizde IR portu olan bir PocketPC'niz varsa, ki ben Wm6.1 yüklediğim bir Dell Axim x51V sahibiyim.

Bu mesajdaki LG Remocon.pdb dosyasını indirdim.
    http://www.novii.tv/up/forum/viewtopic.php?p=15136&sid=7f295906bd4b3a05f296a0cbd4850155

Bende zaten NR deluxe V 4.11 programı vardı

programı kurduğunuz klasörde codebases diye bir alt klasör var

eğer o klasörde sizin kaydettiğiniz bir kumanda dosyası varsa, oradan çıkarın, güvenceye alın (silmeyin emeğinize yazık)
    içinde, resimde gördüğünüz gibi, sadece, LG Remocon.pdb dosyası olsun.

şimdi programı çalıştırın:

enter service menu tuşuna basıp, Axim x51V'nin IR portunu televizyona tutunca servis menüsünün 4 adet 0 soran menüsü karşınızda.
    Hangi firmware kurulu olursa olsun !!!

Bundan sonra, televizyonun kumandasıyla menüler arasında dolaşabiliyorum. Alt menüye girdikten sonra ana menüye çıkmak istersem, tekrar Axim x51V'yi kullanıyorum, bu sefer şifre sormuyor. RETURN yapıp menüden çıkmadıkça, artık şifre sormuyor:

(4) En önemlisi. 3.47 veya 3.48 firmware'i bulamadım. Ama bulsam da şu anda kurmam. Çünkü, forumlarda, 3.15 veya 3.40 firmware olan birisi 3.48'e yükseltince sorun çıkıp çıkmadığını yazmamış. Ayrıca bu işten ne kazanacağımı da bilmiyorum. DTS sesi aktaran bir firmware olmadıkça, şu anda 3.40'dan memnunum.

Kolay gelsin. Bu kıyağımı da unutmayın. Bu kadar açıklamayı AVFORUMS'da yazmamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 24 Aralık 2009; 0:48:18 >

• Amman dikkat.
    Televizyonunuzdaki firmware 3.47 veya 3.48 ise, versiyon düşürdüğünüzde televizyon bozuluyormuş.
    Bir üstteki mesajımı dikkatli okuyun. IRDA çıkışli bir PPC ile o menüye girmek mümkün

quote:

Ayrıca tv'nin ve kumandanın ok tuşlarına aynı anda basmama rağmen servis menüsü çıkmadı?
    Yazılımın versiyonunu nasıl öğrenebilirim?
    Bir de bu yazılım değiştirme nasıl oluyor?
    Pardon arkadaşlar versiyon yüklemeyi aşağıdaki arkadaş anlatmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

Kolay gelsin. Bu kıyağımı da unutmayın. Bu kadar açıklamayı AVFORUMS'da yazmamışlar.

Aslında ben bu yazdıklarını geçen hafta AVforums'da okuyup buraya yazacaktım.Başladım da yazmaya ama epey uzun oldu ben de uğraşamadım.
    Sen yapmışsın, iyi ki de yapmışsın, eline sağlık. Çok güzel ve aydınlatıcı olmuş.
    Ayrıca bir durum daha var. Amerika ile Avrupa sürümleri sanırım farklı ve bu işlemler hep Avrupa modelleri için geçerli. Amerika kıtasından bu işlemleri yapanlar firmware uyumsuz olduğu için televizyonlarını kurban vermişler... (yanlış yorumlamadıysam)

• Televizyonun versiyonunu nasıl öğrenebilirim?
    Model: LH3000

Diğer bir soru ise servis elemanları LH3000'in servis menüsüne nasıl giriyorlar ki?
    Onların da yazılım düşürüp yükselteme yaparak yaptıklarını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 17 Kasım 2009; 14:51:26 >
  • USB'sine birşey takılı olmadığına emin olun.
    TV kumandasında, menu tuşuna basın.
    Opsiyon yazısının üzerine gelin, yazıyı karartın ama alt menüye geçmeyin
    şimdi arka arkaya 7 kez FAV tuşuna basın.

Benimki şu anda V3.40.
    versiyonu gördükten sonra, RETURN ile geri dönebilirsiniz
    quote:

Televizyonun versiyonunu nasıl öğrenebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

USB'sine birşey takılı olmadığına emin olun.
    TV kumandasında, menu tuşuna basın.
    Opsiyon yazısının üzerine gelin, yazıyı karartın ama alt menüye geçmeyin
    şimdi arka arkaya 7 kez FAV tuşuna basın.

Benimki şu anda V3.40.
    versiyonu gördükten sonra, RETURN ile geri dönebilirsiniz
    quote:

Televizyonun versiyonunu nasıl öğrenebilirim?

Versiyon 3.40 imiş.
  • Tv istanbul bilişim garantiliymiş, LG TR garanti ve servis vermeyince iade ettim, içimde uhde kaldı bu tv ama PHILIPS 47PFL7404H aldım onu bulamayınca.... Umarım onun içinde böyle paylaşımcı kullanıcılar ve yararlı bilgiler bulabilirim. Hayırlı forumlar...
  • arkdaşlar aklıma şu geldi...
    bu işin (usb den film) bu derece dallanıp budaklanması iyi olmadı...
    LG bir şekilde bizim downgrade yaptığımızı öğrenecek ve bunu yeni FW ile engelleyecektir...
    bakalım o zmn ne yapılcak çok merak ediyorum ?
  • LH3000'de bunu yapan var mı?
    Avforum'da LH3000 için 3.15 yazılımını bulamadım.
  • Selamlar,

Bende dün aldım 42lh3000 paneli.. Bu usb mevzusu kafamı karıştırdı herkeste oldugu gibi.USB den açmakta gördüğüm kadarıyla sıkıntı yok, herkes izleyebiliyor.. Garanti dışı kalma durumunu göz ardı edersek.

Fakat şu konu hiç konuşulmamış ; evimdeki bilgisayar p4 2.8 ve 1.75 ram var.ben full hd filmleri bu makinada izleyemiyorum.saniye saniye kesilerek ilerliyor.ama 720 lerde sorun yok.Bu panel benim bilgisayardan daha iyi bir işlemciyemi sahipte bunları açabiliyor ? Yani demek istediğim arka planda işlemciye ne kadar yük biniyor görülemediğinden yakma sorunu ortaya çıkar diye düşünüyorum.720p izlediğimde bile işlemci %80-90 aralıgında gidip geliyor.arkada çalışan 3-5 uygulama varsa hemen takılıyor.Bu halde bunları yaşıyorum.Panelin işlemcisi ne durumdadır acaba ? Bu konuda teknik bilgisi olup izahat yapacak arkadaş var ise çok sevinirim

Saygılar
  • 4 sayfa okudum ama LH3000'de usb'yi kullanan görmedim, göremedim.
  • bne kullandım.32 lh 3000..bazı mp4 leri açmadı ama açtığı daha çok.Bazı mkvlerde ses açmadı.ama göruntu yönunden açmadığı mkv olamdı.avide açtı .Sanırım açılmayanlar da filmlerle ilgili bi sorun var.Bendekı sürücü 3.02..fabrika sürücüsü.Hiç değişiklik yapmadım..
  • Versiyon düşürüp yükseltince Türkçe dil problemi yaşanıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.