Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
818
Cevap
10
Favori
66.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba üstadım teşekkür ederim daha önce hiç böyle bir detaya denk gelmedim o yüzden şaşırdım acaba her hoparlörün mü var yoksa bazı modellerin mi ? eğer her hoparlörün var ise üreticiler neden teknik özelliklere eklemiyor ?

Her hoparlörün var tabi ki, sürücü, xover, kasa, tasarım vb bir sürü detaya bağlı olabilir. Örnek vermek gerekirse sadece sürücü üzerinden gidersek belli bir frekansı üretirken onun, 2,3,4 belki daha da üst harmoniklerini ekleyerek ancak ilgili sinyali oluşturabiliyor. Dolayısı ile temel frekansı(fundamental) üretirken, harmoniklerini de ürettiğinde ilgili değer ortaya çıkmış olur. Daha çok elektronik bileşenlerden sebebiyle (ki xoverlar da bu elektronik bileşenlerden, kapasitör, Direnç, bobin vs den oluşur) düşünülesede birçok farklı parametre harmonik oluşturabilir.
    Maalesef her üretici her speci paylaşmıyor veya ölçmüyor. Bu konuda bir standart olmadığı için iş kullanıcıya kalıyor. Standart ölçüm metodu ile frekans cevabı ölçülürken kullanılan test tonları ile harmonik ölçülemiyor dolayısı ile üreticiler için ilave bir Uğraş olduğundan sanırım hepsi paylaşmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Hiç uğraşma. Biz daha önce çok uğraştık. Boşuna zaman kaybı. Enerjinin korunumu gibi çok basit ve en temel fizik yasasını bile inkar eden ve anlamayan bir kişi.

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    merhaba üstadım teşekkür ederim bir bilgi daha öğrendim aynen dediğiniz gibi iş üreticide bitiyor
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    merhaba üstadım verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim daha önce incelediğim ürün teknik özelliklerinde böyle bir detaya denk gelmemiştim neyse öğrenmiş olduk iyi günler kalın sağlıcakla ....
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    canım benim ufak çaplı hoparlörde 1200 w rms verir büyük çaplı hoparlörde verir sen sistemi ufak gördüğün için belkide onun okadar güç verebileceğini düşünmeye bilirsin ama istersen o dediğim 1200 w rms lik sony shake x3 d ye istersen kocaman hoparlör tak bakalım ne oluyor işte o zaman 1200 w rms nin gücünü öyle anlarsın ufak çaplı hoparlörede yüksek wat rm koyuyorlar ona napcan mesela örnek verim sony nin bi sistemi var sony shake 99 46 cm lik subwooferinda 1200 w rms güç belirtmiş 25 cm lik wooferda 900 w rms güç belirtmiş 10 cm mid ve 2.5 cm tiz ile birlikte 300 w rms belirtmiş bu hoparlörün tekinde ama toplamda 2 büyük kabin var ve 4800 w rms güç belitmiş sony yalan yere uyduruk rms yazcak değilyaa ama bu dediğim sistemde smps trofo sistemi ve smps amfi sistemi var 6 kanallı bir anfiye saip ve gövdesi 10 kilodur ama 700 w elektrik tüketimi yazmış ancak şebekeden 15 amper çektiği yazıyor 220 kablosundaki etikette gözümle gördüm max seste 15 amper çekse diyelim uzatma kablosunun daha kaliteli olması lazım yoksa yanar o kadar kuvvetli çekiyor yani 700 w yazıyor ama daha fazla w tükettiğini sannediyorum neyse. ona bakarsan mikserde kaç kanal var bakim o dediğin mikserlerin elektrik tüketimi 200 220 300 w diye değişiyor onlar nasıl oluyorda atıyorum 200 w trafo koydularsa 1000 w rms verebiliyor o nasıl oluyor o zaman haa hemde smps trafo kullanmıyorlar eski tip kullanılıyor canım yani elektronik işinden çok iyi anlarım ben cahil değilim teknoloji ilerledi yani eskiden atıyrum bir sisteme 500 w trafo koyarlardı o sistemin anfisi olurdu sana 20 kilo ve çıkış gününe bakarsak ki en fazla 2x200 w rms güç verdiğini farz edelim o 500 w trafoya 400 w rms güç demek o trafoların verimi çok değil fazla verimli değillerdi ama şimdi smpslerin verimi daha çok atıyorum smps li bir anfide 500 w trafo var diyelim ama anfi katı yani çıkış gücünü 3000 w rms diyelim yani teknoloji işte hergün gelişmekte herkez en ince ayrıntısına bakmazlar bakmak lazım nasıl yapılıyor nasıl oluyor biraz kafa yormak lazım hep geriden olmazki canım allahalla neyse diyeceklerim bukadar istersenişz beni yargılayın ama bu kaada giderseniz hir bişey saip olamassınız sabit fikirl iolmayın . neyse ben yoruldum sizlere anlatmaktan siz bildiğinizi yapın ben kaçtım.

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    h,çte bile sen en son çıkan sony xperiz z5 premiumu göredin galibaa dünyanın en iyi telefonu lan appleden on kat daha iyi bende z2 var çok memnunum şahane telefon harika ötesi gram kasma yok kamerası herşeyi kusursuz bir telefon
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Üstad bu derece saçma ve anlamsız açıklamalara kahkahalarla gülmekten başka çare yok. Yazık ki ne yazık.

• Enerjinin durduk yere artımı kanunu hiç duymadınız sanırım

Sizi gidi cahiller

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani arkadaşlar bu kadarda sabit fikirli olmayın.Bunu diyene bak yaw Sony den başka marka tanımayan söylüyor bunu

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Enerjinin zenginlestirilmesi. Yeni kanun. Insanlik tarihinin en büyük buluşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 4 Ekim 2015; 17:16:12 >
  • sistemi satıp sony alacağım. bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum.
  • by@li kullanıcısına yanıt
    Ali Abi olayı çözmüş adamlar. Enerji uretiyorlar.

• Arkadaslar kusura bakmayin bütün suç benim.... bilerek ve isteyerek konuyu hortlattim.....

• by@li kullanıcısına yanıt
    Abi senin sistemi satsan Sony ortak olursun

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Sony'nin yanında ASR de neymiş. Lafı olmaz.

• enerji78 kullanıcısına yanıt
    O zaman birer hisse de biz alalım bu salak Sony den

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Bence de alalım. Baksana insanlık tarihinin en büyük buluşu var adamlarda. Enerji üretmek. Daha ötesi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 4 Ekim 2015; 21:48:37 >
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Buda birşeymi birde DETROID Hd Master var kendi ses codecini bulan;forumda ne cevherler var yahu...

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Buda birşeymi birde DETROID Hd Master var kendi ses codecini bulan;forumda ne cevherler var yahu...

Onu okudum ama cvp yazmamak için kendimi zor tuttum. adam youtube'a video koymuş 60Hz de dinleyin DTS-HDMA neymiş görün yazmış....
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.