Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
818
Cevap
10
Favori
66.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hahaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufak çaplı hoparlörlerde 1200 rms veriyor büyüklerde, o zaman niye devasa şeyleri eve koyuyozki. adamlar yapmış valla. 1200 rms veriyor. noktasız virgülsüz bir çırpıda heyecanla anlatılıyor ne güzel şeyler bunlar. :)

teknolji çabuk gelişiyor. eee bizde evlerdekileri satalım.

bi sony çakarız, kalan paraylada artık ortak mı oluruzu hissemi alırız bakarız artık. :)
  • @Ali hocam, hem mevzuda küçük çaplı hoparlör değil.
    takılmışlar smps'ye -class d'de demiyorlar bak. - o kadar anlattık- yok bu smps bu kadar güç harcayıp 20 katı güç üretecek. la havle vela kuvvete. hemen şemasını versinler yapalım canına yandığım.
    biri öğretsin şunlara bugün bir benzinli motorun verimi % 25. dizelse 30. kabaca. gerisi kayıp. KERS, ERS hybrid hak getire. lan bu motor ya da linear veya anahtarlamalı mevcut kapasitesinin kat kat kat üstünde gücü, KAZANCI nasıl üretecek neresinden çıkaracak. keşke olsa. Newton görse
    anasıynan babasını kestirdiği gibi vurdurur bunları giyotine yav.
  • siz geçin dalganızı ben sizin gibi insanlar hayatımda ilk kez görüyorum bukadarda geri kafalısınız işte ben bu forumdan çıkıyorum sizinle uğraşamam ne halt yiyorsanız yiyin hadi görüşürüz birdahada arkamdan konuşmayjn vallaha şikayet ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: disneyonur

siz geçin dalganızı ben sizin gibi insanlar hayatımda ilk kez görüyorum bukadarda geri kafalısınız işte ben bu forumdan çıkıyorum sizinle uğraşamam ne halt yiyorsanız yiyin hadi görüşürüz birdahada arkamdan konuşmayjn vallaha şikayet ederim

@disneyonur,
    nereye hemen gitme. şikayet edersen küserim.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    ma tamam gitmem senimi kırcam ama arkamdan konuşanı şikayet ederim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Ah üstad ah. İlkokul seviyesindeki bebeler "elektronikten anlıyorum taammı" diye geçinirlerse, böyle okuyanların sinirleri zıplar işte. Belli bir cehalet testini geçemeyenlerin forumda yazması yasaklanmalı. Bildiğin görüntü kirliliği...

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzdağı

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Ah üstad ah. İlkokul seviyesindeki bebeler "elektronikten anlıyorum taammı" diye geçinirlerse, böyle okuyanların sinirleri zıplar işte. Belli bir cehalet testini geçemeyenlerin forumda yazması yasaklanmalı. Bildiğin görüntü kirliliği...

Şiddetle katılıyorum.
    Sıkıntı dan başlığa bir gireyim dedim, neler konuşulmuş neler :) Aksini idda eden arkadaş tahminimce 14-17 yaşlarında bazı şeyleri yeni yeni keşfeden biri sanırım. 25000w ? 3000-4000 rms? bu değerler ne demek hiç fikirleri olmayan arkadaşlar diye düşünüyorum. Bunlar çok büyük rakamlar ve bence bilinen firmaların kitleyi kandırma/göz boyamak için verdiği değerler.
    Doğrusunu ısrarla yazan ve trollemesine rağmen inatla detaya inip almayı yada fikir almak isteyen arkadaşları doğru yönlendiren herkese teşekkür ediyorum.

Ürün hakkın da bilgi almak için bu başlığı araştıranlara da bir fikir vermek isterim; Bu tip sistemlere 3000 bin tl civarı vereceğinize güzel bir stereo sistem anfi eşliğinde sistem kurun derim.Belki LG,Sony gibi bamküt çalmaz ama gerçek müziğin ne oldugunu anlatır :)

• öncelikle ben şunu öğrendim bu tarz cihazlarda 3000 w yada 4000 w yazıyor okadar güç üretiyorsa demekki o arkasında yazan güç tüketimi 200w diyelim o aslında transistörün harcadığı güç tüketimi yani smps trafo onun 2 3 katı fazla güç tüketir yani lg cm9750 3000 w rms ve 170 w güç tüketimi yazıyor ama aslında o cihaz 3.5kw yada 4 kw güç tükettiğini biliyormuydunuz yani 3000 w rms güce 3500 4000 w trafonun gücü var yani orada yazan 170 w transistörlerin tükettiği gücüdür. bu zamana kadar çok yanlış araştırmışım ama sonunda doğruyu buldum bu tarz cihazların arkasında yazan güç tüketimine inanmayacaksın okadar tüketmez o daha fazla tüketir. okadar az tüketceğine inammıyorum iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disneyonur -- 17 Ocak 2016; 17:52:16 >
  • eh bu da bir gelişmedir.
    Yavaş yavaş inşallah.

• İsviçreli bilim adamları X-BOOM 'un nasıl çalıştığını araştırırken
    sonunda biri anlayan çıktı doğru dimi dediğim gelişme dediğine göre yanılmıyorsam yani yalandan yere rms güç yazacak değilleryaa trafonun gücü 4 5 kw arası anfinin vatına göre koyuluyor ama nedense insanları kandıriler trafonun asıl tükettiği gücü yazmayım transisörün tükettiği güç yazılıyor çok saçma trafonun elektrik tüketimini yazsalar daha iyi olurdu hem insanlar dediki aa bak işte 3000 w rms güce 3500 w trafo koymuşlar ama okadar yüksek olduğunda insanlar geleceği elektrik faturasını hesap edemeyecekler çünkü kol kadar gelceği için yani bir ufo kadar enerji tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disneyonur -- 18 Ocak 2016; 20:24:47 >
  • disneyonur D kullanıcısına yanıt
    Senin kavramlar iyice karıştı. Smps diyordun şimdi de 4 kw trafo. 4 kw trafo olsa onun ağırlığı epey güzel olurdu. Yanlış olan arkada yazan değer değil. Yanlış olan yazan RMS değeri.

• Selamın Aleyküm, Bende uzak kaldım konuya, tartışmalar makara muhabbetler baya bi artmış...

Ben cihaza sahibim kışın teknosadan almıştım ama malesef şimdi sahibindende satılığa çıkartmak zorunda kaldım.
    Çünkü dayanamıyorum ses açıyorum, komşularlada ister istemez papaz oluyorum.

Ses yüksekliğine gelirsek Zemin +5 katlı binada 5. katta ön cephedeki dairemden (Zemin + 5 yani 6. katta) sesi açtığımda zemin kat arka ceptehede ki daireme gittiğimde basslar duyuluyor ve nerdeyse bütün bina sallanıyor.
    Zaten ürün Climax ve LG ortak çalışması olarak üretilen bir ürün anladığım kadarıyla öyle, ürünün ön tarafındada yazıyor çünkü "Climax Party Adjustment System" şeklinde

Climax ne diyenler olursa profesyönel ses ürünleri veyada hoperlör firması diyebilirsiniz.
    bu linktende inceleyebilirsiniz örnek bir ürünü >>https://sesistanbul.net/profesyonel-ses-sistemleri/3070-climax-subbas-18-inch.html

Burda kimdi hatırlamıyorum önceki sayfalarda ürün hiç 180w gibi görünmüyor içini açıp ölçücem prizden çektiği gücü ölçücem demişti birisi, herhalde ölçerken çarpıldı galiba sesi soluğu çıkmıyor belkide ürüne 2500 küsür tl para vermeye parası yoktur deneme imkanıda olmamıştır kim bilir??

Burda 3-5 tane hifi ciyim diye geçinenler gelmiş ses yükseliği seven insanların beğeneceği bir ürüne b.k atmaktan başka birşey yapmamış.. Ben hifi den anlamam anlamakta istemem zaten dinlediğim müziklerde elektronic müzikler olduğu için hifi yede gerek duymadım.
    bu
    Ürün kaç Hertz de veya kaç KHZ de kaç watt rms veriyor bilmiyorum ama kullanma kitapçığında cihazı minimum 10 amper prize bağlayınız yazıyor önerilen amper değeri olarakta 15A priz tavsiye ediliyor.. buda 10A * 230Volt = 2300W eder.
    Yani Cihaz 2300W ses gücüne kadar çalışabilir daha altında seste kesmeler yapar kondansitörler besleyemez. Tavsiye edilen priz amperi 15A 'de ise 3450W güce tekabül eder. Buda gerçek gücünü vermesini sağlar

Dileyen olursa yalovada'yım Hificiler 70W RMSli o ampüllü amfilerini alsınlar gelsinler kapışalım :)) Yok o kadar Watt vermez bu kadar vermez dandik kalitesiz diyenlere kapak olsun buda...
    Zaten diğer bir arkadaş güzel bir yorum yazmıştı onuda hatırlatmak isterim parantez içinde
    quote:

Orijinalden alıntı: Devian

boşu boşuna tartışmışsınız :) Bunuda dinledim sony dj shake ide dinledim... lg xboom u arkadaşımın mustakil evinde dinledim kucaladım vs... sony yide magazada dinlemiştim.. ikiside aşagı yukarı aynı cihazlar... Bu tarz cihazlar genelde müstakil evi olupda parti yapan insanlar için çıkarılmış bir ürün... açık havada daha iyi performans veriyor. Bu cihazın evimizdeki hi/fi lar ile karsılastırıcak bir yanı yok... Hi/fi yın yapamadıklarını bu yapar , hi/fi yın yapabildiklerini bu yapamaz. Gücü gerçekten 2500 müdür 3000 midir bilemem ama beyler sesi ciddi yüksek... Cidden yüksek yani önünde dayanamıyorsunuz sesi açtıkça... Basıda beyninize vuruyor... ve uzun süre ısınmadan cortlamadan yüksek seste kullanabiliyorsunuz... Devrilsin düşsün vs birşey olmaz... Başka bir amacı yok zaten cihazın... Yurtdısında bahçede veya evin garajında falan partiler oldukça meşhurdur... Oralarda kullanılıcak sağlam bir cihaz.Odaya salona falan uygun değil... Birde ilgi çekmek amaçlı satış politikası düşünülmeden çıkan cihazlar bunlar... Ara ara firmalar böyle ürünler çıkarıyor.. ama değişik bir cihaz isterdim yani evimdeki koleksiyonuma böyle bir cihazı koymayı amacı için kötü bir alet değil.

edit: benim dinlediğim bu konustugunuzun yeni versiyonu pro modeli daha büyük kolonları ve daha detaylı dj mixi var

Diğer bir cihaza sahip olan arkadaşımızın yorumuda bu,,

quote:

Orijinalden alıntı: serhanex

Merhaba, konuyu canlandırayım, sanırım bu kadar sayfa da bu ürünü alıp, kullanıp yorum yapan pek fazla arkadaşımız yok.

Bu ürünü Eylül 2014 te aldım hala kullanıyorum. Ürünü alma hikayeme gelirsek evimde yaptıracağım bir tadilat dolayısıyla lavabonun asma tavanına minicik bir kolon almak için teknoloji mağazasına gittim :). O sırada Sony Shake dikkatimi çekti. baktım böyle heybetli güzel de duruyor, deneme amaçlı sesini açtırdım, bir tavan kolonu alacakken tamam, bunu alıyorum dedim. Sonra stoktan tüm mağazalara baktılar bu ürün kalmamış bir tek teşhir ürünü var dediler. Tamam kalsın o zaman almıyorum dedim. O sırada bir personel yanıma geldi ve beyefendi bu sistemden daha iyi bir sistem var denemek ister misiniz? dedi, hay hay dedim :) İşte o an, deneme aşamasında dizlerimde bir titreme :) Sony de neymiş ki dedim o an :) Bu sayede LG Xboom almış oldum(Stokta olsaydı Sony bana kaçmıştı). Çokta memnunum. Detaylarını bu işle uğraşan arkadaşlar kadar bilmem ama Sony den oldukça tatmin edici bir sesi var. Yani Sony e bakmazsınız. Sanırım Türkiye de bu şekilde hazır olarak alabileceğimiz en iyi sistem.(Kolon ayrı anfi ayrı alırsanız farklı tabi) Müzikle uğraşan arkadaşlarım ve akrabalarım var. Sistemin çok iyi olduğunu kendileri de söylediler. Ayrıca bu sistemle parti yapmışlığım da vardır. Gayet tatminkar.

Fiyatına gelirsek 3,600 TL idi o güne özel kampanya yapmışlar 3,000 TL ye almıştım. Hiç te pişman değilim :) imkanınız varsa yeriniz de müsaitse alabilirsiniz.

Lütfen artık çok bilmişliğinizi burnunuzdan kıl aldırmamanızı bizlere yapmayın hatta kimseye yapmayın insanları kandırmayın... bilmediğiniz sahip olmadığınız kullanmadığınız ürünleri kötülemeyiniz.
    Herkesin kullanım amacı aynı değildir herkes akustik müzikler dinlemiyor olabilir... Ses kalitesine önem vermez ses yüksekliğine önem verir bazıları !!! Siz klasik müzik dinlerken ben "Demet Akalın - Gölge" şarkısını son ses gümbür gümbür bassları iliklerime kadar hissederek dinlemek istiyor olabilirim (yani çok yüksek sesle) ... Konu hakkında kafası karışan arkadaşların geçmiş sayfalardaki yorumlarımı ve yazdığım cevapları okumalarını şiddetle öneririm..

Disneyonur, Sanada 2 çift sözüm var seni ben sanıyorlar + çok konuşuyorsun :))
    Selametle...

• Evet çok konuşurum ama sana şuanda hak veriyorum bende seningibi düşünüyorum aynı kafadayız yani.

• Bu konu hala yaşıyor mu ya?

Bak bu ekran alıntılarını bizzat LG nin sitesinden verdim. Hani eskiden 5+1 ile **** dinleyen bir tayfa vardı onlar bile böyle değillerdi ya.

Gerçi yalan yok bende cahildim ama ilgimiz var öğrendik çok şükür.

Madem güç istiyorsun böyle ürünlere bu kadar para vermektense power mixer ve yüksek güçlü pasif hoparlör alırsın keyfini sürersin.

http://www.epenguen.com/ses-sistemleri/ses-mikserleri/powered-mikser/behringer-xenyx-1622-usb-power-mixer
    http://www.epenguen.com/ses-sistemleri/hoparlorler/behringer-b212-xl-pasif-hoparlor
    Bu mesaja eklenen görseller:

• disneyonur D kullanıcısına yanıt
    transistor 170 watt harciyorsa o kadar watt uretyr demekki

• Merhaba sakın kendinizi yormayın fazla bass dan sarhoş durumdalar anlamazlar....boş yere kendinizi üzersiniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.