Şimdi Ara

LG LM640S smartshare kullanımı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, smartshare konusunda yardıma ihtiyacm var.Yeni lm640s aldım.Birçok özelliğini öğrendim ancak SmartShare özelliğini nasıl kullanacağım hakkında bilgim yok.Windovs 7 bilgisayarımda media player falan var.Dizüstüyü ve televizyonu aynı ağa bağlıyorum daha da ne yapmalıyım acaba?

• daha ilk defa şimdi duyduğum bir şey için nasıl yardımda bulunabilirim acaba?
  • Teşekkür ederim belki biliyorsunuzdur dedim :D Vede +1 kişi ekle yazan yerın tam olarak ne işe yaradığını bilmiyordum
  • Smart Share Ld Smart televizyonlarda olan bir uygulamadır.

Smart ekranı açtığında menüdeki seçeneklerle kullandığın kablosuz ağdaki diğer cihazlara bağlanıp mesela kablosuz diz üstü bilgisayarına bağlanıp orada kayıtlı bir filmi izlemek yada müziği dinlemek veya resimlere bakmak vs uygulamaları yapabilirsin

Kısaca Smart Share Wifi ağında ki tüm bağlı cihazlara senkronize olmak ve kullanmaktır ...
  • Saol ama ben ne olduğunu biliyorum.Yalnız nasıl kulllanılacağını bilmiyoorum.Yapmam gereken laptola tv yi aynı wifi ağına bağlayıp, tv nin smart ekranını açmak mı?Eğer bukdarsa yapmama rağmen tv laptopu görmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrSmart

Selamlar, smartshare konusunda yardıma ihtiyacm var.Yeni lm640s aldım.Birçok özelliğini öğrendim ancak SmartShare özelliğini nasıl kullanacağım hakkında bilgim yok.Windovs 7 bilgisayarımda media player falan var.Dizüstüyü ve televizyonu aynı ağa bağlıyorum daha da ne yapmalıyım acaba?

Selamlar,

SmartShare LG'nin DLNA sistemidir. Bu uygulama/platform sayesinde laptobunuz/masaüstü bilgisayarınız üzerinden televizyondan film/müzik/resim oynatabilirsiniz. Elbetteki bilgisayar ve televizyon aynı ağa bağlı olmak zorundadır.

Nasıl oynatım yapacağınızı anlatayım;

- Önce bilgisayarı ve televizyonu aynı ağa bağlayın.
    - Daha sonra bilgisayarınız üzerinden: Bilgisayar--->Yerel Disk C (sağ tuş)--->Özellikler--->Paylaşım--->Gelişmiş Paylaşım--->Bu Klasörü Paylaş'ı işaretleyin--->İzinler--->Everyone'ı seçip--->Tam Denetim'i işaretleyin.
    - Başlat--->Denetim Masası--->Ağ ve İnternet--->Ev Grubu'nun altındaki "ev grubunu ve paylaşım seçeneklerini belirle"ye tıklayın--->Medya aygıtlarıyla paylaş başlığının altındaki "Medya akışı seçeneklerini belirleyin"e tıklayın--->Televizyonunuzun adını seçip sağ taraftaki menüden "İzin Verildi"yi işaretleyin.
    - Daha sonra izlemek istediğiniz video/resim/müziği: Kullanıcı Adınız (mesela bende Aramazlar) yani masaüstünde gözüken klasöre tıklayın--->Videolarım'a izlemek istediğiniz videoyu atın ya da--->Müzik dinlemek istiyorsanız müziklerinizi Müziğim'e ya da--->Resimleri görmek istiyorsanız resimlerinizi Resimler'e atın.
    - Televizyon Kumandası'ndan--->Uygulamalarım--->SmartShare--->Video/Müzik/Resim seçeneğinden birini seçin--->Video'ya girdiğinizi varsayarsam Bilgisayarınızın adı ve Windows Media Player işareti gözükecektir ona tıklayın--->Tüm Videolar'a tıklayın--->Klasörün içindeki bütün videoları oynatabilirsiniz.

Başka bir sorun olursa yardımcı olabilirim.

Edit: Medya Akış Seçenekleri ayarları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramazmert -- 30 Ağustos 2013; 14:13:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aramazmert

quote:

Selamlar, smartshare konusunda yardıma ihtiyacm var.Yeni lm640s aldım.Birçok özelliğini öğrendim ancak SmartShare özelliğini nasıl kullanacağım hakkında bilgim yok.Windovs 7 bilgisayarımda media player falan var.Dizüstüyü ve televizyonu aynı ağa bağlıyorum daha da ne yapmalıyım acaba?

Selamlar,

SmartShare LG'nin DLNA sistemidir. Bu uygulama/platform sayesinde laptobunuz/masaüstü bilgisayarınız üzerinden televizyondan film/müzik/resim oynatabilirsiniz. Elbetteki bilgisayar ve televizyon aynı ağa bağlı olmak zorundadır.

Nasıl oynatım yapacağınızı anlatayım;

- Önce bilgisayarı ve televizyonu aynı ağa bağlayın.
    - Daha sonra bilgisayarınız üzerinden: Bilgisayar--->Yerel Disk C (sağ tuş)--->Özellikler--->Paylaşım--->Gelişmiş Paylaşım--->Bu Klasörü Paylaş'ı işaretleyin--->İzinler--->Everyone'ı seçip--->Tam Denetim'i işaretleyin.
    - Daha sonra izlemek istediğiniz video/resim/müziği: Kullanıcı Adınız (mesela bende Aramazlar) yani masaüstünde gözüken klasöre tıklayın--->Videolarım'a izlemek istediğiniz videoyu atın ya da--->Müzik dinlemek istiyorsanız müziklerinizi Müziğim'e ya da--->Resimleri görmek istiyorsanız resimlerinizi Resimler'e atın.
    - Televizyon Kumandası'ndan--->Uygulamalarım--->SmartShare--->Video/Müzik/Resim seçeneğinden birini seçin--->Video'ya girdiğinizi varsayarsam Bilgisayarınızın adı ve Windows Media Player işareti gözükecektir ona tıklayın--->Tüm Videolar'a tıklayın--->Klasörün içindeki bütün videoları oynatabilirsiniz.

Başka bir sorun olursa yardımcı olabilirim.

Cevabınız için çok teşekkürler.Dediklerinizi harfiyen uyguladığımı sanıyorum.Bilgisayarın kullanıcı adıyla aynı adı taşıyan dosyada müzik,resim,video gibi dosyalar mevcut.Videonun içinde önceden bulunan bir film var.Ancak dediklerinizi yapmama rağmen tv nin smart share uygulamasının video kısmında gözükmedi.Acaba birşeyi yanlış mı yaptım? Aynı ağa bağlılar tabi.

• quote:

Cevabınız için çok teşekkürler.Dediklerinizi harfiyen uyguladığımı sanıyorum.Bilgisayarın kullanıcı adıyla aynı adı taşıyan dosyada müzik,resim,video gibi dosyalar mevcut.Videonun içinde önceden bulunan bir film var.Ancak dediklerinizi yapmama rağmen tv nin smart share uygulamasının video kısmında gözükmedi.Acaba birşeyi yanlış mı yaptım? Aynı ağa bağlılar tabi.

Hocam bi de kullanıcı adının bulunduğu Klasör'ü paylaşıma açabilir misiniz aynı yöntemle ?
  • quote:

quote:

Hocam bi de kullanıcı adının bulunduğu Klasör'ü paylaşıma açabilir misiniz aynı yöntemle ?

Dediklerinizi yaptım başta olmadı.Ama daha sonra bilgisayarda birsürü şey karıştırdım, medya paylaşımına izin ver diye bişey çıktı herşeyi olumlu yaptım ve sonunda tv de bilgisayarı gördü.Öncesinde bilgisayarın ağ kısmına girince tv yi görüyormuş zaten ama tv nin kendisini görmesine izin vermiyormuş.
    Yardımınız için çok saolun siz olmasanız bulmam mümkün değildi.

• quote:

quote:

quote:

Dediklerinizi yaptım başta olmadı.Ama daha sonra bilgisayarda birsürü şey karıştırdım, medya paylaşımına izin ver diye bişey çıktı herşeyi olumlu yaptım ve sonunda tv de bilgisayarı gördü.Öncesinde bilgisayarın ağ kısmına girince tv yi görüyormuş zaten ama tv nin kendisini görmesine izin vermiyormuş.

Hocam kusuruma bakma ya onu unutmuşum. İlk mesajımı editleyip onu da yazıyorum. Tekrar kusura bakma.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam kusuruma bakma ya onu unutmuşum. İlk mesajımı editleyip onu da yazıyorum. Tekrar kusura bakma.

Rica ederim.Sonuçta sayenizde araştıra karıştıra buldum

• quote:

Rica ederim.Sonuçta sayenizde araştıra karıştıra buldum

Estağfurullah hocam ne demek.
  • aramazmert kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler
  • sceep kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam önemli değil.
  • aramazmert kullanıcısına yanıt
    yardım için saol bende de lm 660s var pc ımdeki resim ve videoları tvden kablosuz görmeyi basardım sayende eline sağlık. acaba su konuda bildin var mı ? samsun note 2 telefonum var bundaki görüntü ve videoları tvde göremek istiyorum ne yapmam lazım ayrıca aparat almama gerek var mı? teşekkürler. @aramazmert
  • korayhan16 kullanıcısına yanıt
    Önemli değil ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bunun için özel aparatlar var MHL diye geçiyor. Bundan alırsanız yapabilirsiniz. Kablosuz şekliyle bende daha başaramadım. Bende S4 var. @korayhan16
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.