Şimdi Ara

LG LW4500 MÜ 5500 MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nasip olursa bu ayın 15 inde maaşı çekince bu 2 tv den birini alacam,32'' lik alacam çünkü bütçem kısıtlı,kullanma amacım ise;

1-)en başta pc monitörü olarak kullanmak,direk kasaya bağlayacam ati 4600 ekran kartım var değiştirecem 3d li bir kart alacam,öneriniz varsa alabilirim,
    2-)ilerde playstation ve x-box360 alırsam onları bağlamak (hele hele 3d god of war 3 oynamak,kratosun adamları doğrayışının hazzını almak)
    3-)tv seyretmek misafir gelirse kasayı sökecem:D,sık sık gelmediklerinden problem yok:D
    4-)3d oyun oynamak (nasıl olduğunu bilmiyorum inşallah nfs run oynaren farklı bir deneyim yaşarım)
    5-)3d film izlemek (3 tb bluray film arşivim var ama 3d filmler değiller,umarım film izlerken 3d hazzını verirler)
    6-)gözlüklüyüm ve gözlerimin yorulmasını istemiyorum,crt monitörüm bayağı hayatımı kararttı,artık gzölerimde bayram etsin istiyorum)
    7-)tvden pdf kitap okumak

gibi isteklerim var hayatımda ilk defa lcd ekran bi tv alacam ve normal lcd bile kullanmayan ben ne kadar büyük bi haz alacam siz düşünün,forumu 1 aydır sürekli takip ediyorum ama kafama takıldı acaba 4500 mü 5500 mü alayım...

• kesinlikle 5500
  • quote:

Orijinalden alıntı: f3xu5

kesinlikle 5500
    birde kullanan arkadaşlara soruyorum ;
    1-) aralıksız kaç saat oyun oynamakla 3d olayında bulantı baş dönmesi yapar (lg lw5500 veya 4500 için soruyorum)
    2-) 3 d sinde gerçekten performans tam alabiliyormusunuz (oyunlarda tam manasıyla 3d hissi yaşatıyormu)
    3-)tv aldıktan sonra pcye bağlamak için hangi aparatları alacam (hangi kabloları ve malzemeleri alayım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ichabot

birde kullanan arkadaşlara soruyorum ;
    1-) aralıksız kaç saat oyun oynamakla 3d olayında bulantı baş dönmesi yapar (lg lw5500 veya 4500 için soruyorum)
    2-) 3 d sinde gerçekten performans tam alabiliyormusunuz (oyunlarda tam manasıyla 3d hissi yaşatıyormu)
    3-)tv aldıktan sonra pcye bağlamak için hangi aparatları alacam (hangi kabloları ve malzemeleri alayım)

Alıntıları Göster
    ATI 5xxx üzeri 3D desteklidir. Şu anki kartınla 3D oyun oynayamazsın ama 3D film ve video izleyebilirsin.,
    3D oyun bakımından FPR gözlükler çok avantajlı, saatlerce oyun oynayabiliyorsun sorunsuz. Bu mide bulantısı vs kişiye göre değişken olmasına rağmen FPR gözlükler ile bu şikayetler neredeyse sıfır.
    3D olmayan filmleri 3D ye çevirmek için 2D -> 3D modu var çoğu 3D TV de ama bu fonksiyon görüntüye derinlik verir, orjinal 3D filmler gibi dışa çıkım efektleri vermez.
    Normal gözlüklerinin üzeirne klips olarak takılabilecek şekilde de kullanabiliyorsun FPR-3D sistemini, kutudan çıkmıyor tabii o klips ayrıca alıyorsun.

Sistemin iyiyse 3D oyun gerçekten çok güzel. HDMI kablo yeterli bağlantı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

ATI 5xxx üzeri 3D desteklidir. Şu anki kartınla 3D oyun oynayamazsın ama 3D film ve video izleyebilirsin.,
    3D oyun bakımından FPR gözlükler çok avantajlı, saatlerce oyun oynayabiliyorsun sorunsuz. Bu mide bulantısı vs kişiye göre değişken olmasına rağmen FPR gözlükler ile bu şikayetler neredeyse sıfır.
    3D olmayan filmleri 3D ye çevirmek için 2D -> 3D modu var çoğu 3D TV de ama bu fonksiyon görüntüye derinlik verir, orjinal 3D filmler gibi dışa çıkım efektleri vermez.
    Normal gözlüklerinin üzeirne klips olarak takılabilecek şekilde de kullanabiliyorsun FPR-3D sistemini, kutudan çıkmıyor tabii o klips ayrıca alıyorsun.

Sistemin iyiyse 3D oyun gerçekten çok güzel. HDMI kablo yeterli bağlantı için.

Alıntıları Göster
    bende lw4500 var. bence tek farkı birinin kontrası 8.000.000/1 birinin ki 7.000.000./1 birisi 600 hz birisi 400 hz. benim için bunlar pek önemli değil. bir de 5500 de smart tv özelliği var. benim için de smart tv'nin bir değeri yok. tercih sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E32D1212

bende lw4500 var. bence tek farkı birinin kontrası 8.000.000/1 birinin ki 7.000.000./1 birisi 600 hz birisi 400 hz. benim için bunlar pek önemli değil. bir de 5500 de smart tv özelliği var. benim için de smart tv'nin bir değeri yok. tercih sizin.

Alıntıları Göster
    techraven in tavsiyesi üzerine bende 47lw5500 serisi aldım,Sağolsun yardımcı oldu..Bendeolmuşken iyisi olsun diyenlerdenim.. düşünmeden 5500serisini almanı tavsiye ederim..İnşallah sanada kısa zamanda nasip Olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoEren

techraven in tavsiyesi üzerine bende 47lw5500 serisi aldım,Sağolsun yardımcı oldu..Bendeolmuşken iyisi olsun diyenlerdenim.. düşünmeden 5500serisini almanı tavsiye ederim..İnşallah sanada kısa zamanda nasip Olur..

ben zaten 42lw4500'ü aldım ama sizce hatamı ettim? gerçi memnunum ama... smart tv falan da istemiyorum. bir de biz bunu aölırken 400 hz dediler kutusundada öyle yazıyor istanbul bilşimde de öyle yazıyor ama teknosada mı ne orada 100 hz yazıyor???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E32D1212

quote:

ben zaten 42lw4500'ü aldım ama sizce hatamı ettim? gerçi memnunum ama... smart tv falan da istemiyorum. bir de biz bunu aölırken 400 hz dediler kutusundada öyle yazıyor istanbul bilşimde de öyle yazıyor ama teknosada mı ne orada 100 hz yazıyor???

Alıntıları Göster
    100Hz TV nin tarama hızı, 400HZ vs denilen MCI. Farklı şeyler yani.

• quote:

tarama hızı ne oluyor? peki biizm hertz deidğimiz normalde resim yineleme hızı. yani resim yineleme hızı 400 hz mi? peki bu mci denilen şey nedir. bir de tarama hızı için 100 hz iyi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

quote:

42lw4500 seriside Güzel ben ilk 42lw5500serisini incelerken 4500serisi gözüme takılmıştı acaba değermi aradaki farka diye,ama sonra 47lw5500serisini aldım..iphone a 2000lira verirken insanın belki eli gitmeyebilir fakat böyle uzun süre kullanılcak bir cihazı alırken biraz araştırdıktan sonra seve seve veriliyor bu paralar.. 47lw650s aldım şimdi gelmesini bekliyorum..Bunca yıldır elektronik merakımda ilk defa LG yi bukadar sevdim..Sağlıklı karar vermemde Bu forum en iyi unsur olmuştur..Burada bilgi paylaşam tüm arkadaşlara teşekkür ederim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tugrul6733

quote:

42lw4500 seriside Güzel ben ilk 42lw5500serisini incelerken 4500serisi gözüme takılmıştı acaba değermi aradaki farka diye,ama sonra 47lw5500serisini aldım..iphone a 2000lira verirken insanın belki eli gitmeyebilir fakat böyle uzun süre kullanılcak bir cihazı alırken biraz araştırdıktan sonra seve seve veriliyor bu paralar.. 47lw650s aldım şimdi gelmesini bekliyorum..Bunca yıldır elektronik merakımda ilk defa LG yi bukadar sevdim..Sağlıklı karar vermemde Bu forum en iyi unsur olmuştur..Burada bilgi paylaşam tüm arkadaşlara teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    bende 55lw4500 ve 55lw5500 arasında kaldım.hangisi alınmalı.en uygun nerden alırım.

• quote:

tarama hızı ne oluyor? peki biizm hertz deidğimiz normalde resim yineleme hızı. yani resim yineleme hızı 400 hz mi? peki bu mci denilen şey nedir. bir de tarama hızı için 100 hz iyi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkaya1974

bende 55lw4500 ve 55lw5500 arasında kaldım.hangisi alınmalı.en uygun nerden alırım.

Vakit geçmeden Turuncu indirime göz atmanı tavsiye ederim..Bugün teknosada indirimi gezmiştim
  • quote:

HOcam TEKNOSADAKI LW 5400 ne peki ya kesin bi ogrensek onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Alıntıları Göster
    MCI denilen olay tüm TV markalarında farklı isimle olan, hareketli sahnelerde görüntünün daha iyi gelmesini amaçlayan bir sistem. Çok üzerinde durmaya gerek yok, bir modelde MCI450 diğerdinde MCI600 vs farkeden pek birşey yok.
    3D TV ler için tarama hızı 100Hz yeterlidir.

LW5400 ise LW4500 / LW5500 arasında, Smart TV si yoktur ama video codec desteği geniştir.

• quote:

MCI denilen olay tüm TV markalarında farklı isimle olan, hareketli sahnelerde görüntünün daha iyi gelmesini amaçlayan bir sistem. Çok üzerinde durmaya gerek yok, bir modelde MCI450 diğerdinde MCI600 vs farkeden pek birşey yok.

LW5400 ise LW4500 / LW5500 arasında, Smart TV si yoktur ama video codec desteği geniştir.

anladim hocam, senin konuyu biliyorum byaa okudum, ama su 5400 olayi yeni cikti, tabi turuncusu bitmistir ama yine olur zaten sik yapiyorlar.
    yani codec destegi 5500 ile ayni midir acaba? smart tv hic onemli degil.
  • quote:

quote:

anladim hocam, senin konuyu biliyorum byaa okudum, ama su 5400 olayi yeni cikti, tabi turuncusu bitmistir ama yine olur zaten sik yapiyorlar.
    yani codec destegi 5500 ile ayni midir acaba? smart tv hic onemli degil.

Öyle diyorlar, LW5400 de sıkıntı çekmiyor kimse ana başlıkta. Ama harici media player benim her zaman ilk tavsiyemdir - Level 5.1 Blu-ray profil filmlerde TV ler sıkıntı çıkarabiliyorlar. Üzerine DTS sıkıntısını da koyarsan DTS downmix edebilen bir media player USB den 3D film izleme konusunda tüm dertleri çözüyor. 100TL ye güzel cihazlar var, alternatif olarak böyle bir yol da düşünebilirsin. LW4500 + media player gibi.

• quote:

bugün bir tanıdığımla konuşurken işte yeni televizyon aldım falan filan dedim. istanbul bilişimde böyle böyle garanti sorunları oluyomuş falan filan dedim. sen ne kadar aldın dedi işte dedim böyle böyle. benim bir akrabam vardı o istanbul bilişimden lg nin lx serisi bi tvsini almıştı onun tvsi ikinci arızasını yapmış falan öyle dedim arkadaşa. dedi zaten lg'ler sorunlu oluyo çok falan dedi sony'ler falan daha iyi oluyor dedi. bende dedim onların hertz'i az oluyo gözlük vermiyolar falan dedim. kısaca arkadaşlar lg tvler iyi mi. arkadaş böyle deyince içime kurt düşmedi değil. doğrusu. ona bizim forumdan da bahsettim işte buradakilerin sıkıntı yaşamamışlar falan diye ama. sizce 42lw4500 almakla hata yaptım mı 2400 tl'ye?

• quote:

quote:

LW5400 panel degisik ve film codec destegi daha fazla

Diger ozellikleri lw4500 ayni

Ben lw5400 kulaniyorum .lw4500'un acamadigi filmleri LW5400 aciyor

Lw5500 -lw5400 codec'ler ayniymis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 13 Mart 2012; 18:44:59 >
  • quote:

kardeş sana çok sordum bu soruyu ama hala anlamadım ve aklım karıştı. şimdi bu mci 400 hz denilen şey nedir? benim televizyonum gerçekte 400 hz değil de 100 hz mi? bir de lg'nin sitesinde 42lw5500 de trumotion 100 hz yazıyor fakat 42lw4500 de yazmıyor. yani kısacası aldığım televizyon değmiş mi? özellikleri iyi mi fiyatına göre. bir de geçen bir tanıdığımla konuşurken işte yeni televizyon aldım falan filan dedim. istanbul bilişimde böyle böyle garanti sorunları oluyomuş falan filan dedim. sen ne kadar aldın dedi işte dedim böyle böyle. benim bir akrabam vardı o istanbul bilişimden lg nin lx serisi bi tvsini almıştı onun tvsi ikinci arızasını yapmış falan öyle dedim arkadaşa. dedi zaten lg'ler sorunlu oluyo çok falan dedi sony'ler falan daha iyi oluyor dedi. bende dedim onların hertz'i az oluyo gözlük vermiyolar falan dedim. kısaca arkadaşlar lg tvler iyi mi. arkadaş böyle deyince içime kurt düşmedi değil. doğrusu. ona bizim forumdan da bahsettim işte buradakilerin sıkıntı yaşamamışlar falan diye ama. sizce 42lw4500 almakla hata yaptım mı 2400 tl'ye? bir de sanki benim televizyonun ekranında çizik var gibi bu bir sıkıntı yapar mı. bir de bugün bir uydu alıcısını halledeyim derken telvizyonu çevirip oynamak zorunda falan kaldım. sorna ekranını sileyim derken ekranı sallanıyor biraz sorun yapar mı? daha önceden de sildiydim bir ara ekranını fazla bastırdığımdan olabilir mi? bir de televizyonda ekranı silmemiz için bir bez çıktı ama televizyonu ıslak olarak silemiyormuşuz herhalde bez kupkuruyken silemkı lazımmmış. lakin bez hiç iyi silmiyor parmak izleri falan var. herhalde geçen biraz fazla bastığımdan da şuan ekran oynuyor. ne yapmalıyım. gerçi görüntü izlerken bir sıkıntı yaratmıyor ama....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.