öncelikle günaydın. cihaz monitör/tv özelliği gösterdiği için konuyu nereye açacağımı bilemedim. ama cihazın anabaşlığı bu bölümde olduğu için buraya yazdım. monitörü alalı 2 yıl oldu sanırım. başta evde uydu alıcı olmadığı için oturma odasında problem yaratıyordu. ben de benim odamda kullanıyordum. daha sonra uydu alıcı aldık monitörü oturma odasında kullanmaya başladım. bu arada başka odalara da taşıdığım oldu ama gayet nazik davrandım. bu arada televizyon olarak kullanıyorum ben cihazı. neyse durduk yere geçen haftadan beri ekranın sağına yakın bir bölgesinde boydan boya uzun ince bir çizgi oluştu. arada bir renk değiştiriyor. bi görünüp bir kayboluyor. bunun sebebi ne olabilir? cihazı almadan önce ölü piksel testi de yaptırmıştım bi sorun yoktu. e cihaza bi zarar da gelmedi. kendiliğinden nasıl oluşur? garanti süresi de bitti sanırım. bu bana kaça patlar? aldığım yere mi götürmem lazım direk lg yetkili servisiyle mi görüşmem lazım? bi de kendiliğinden geçmez mi?
kimsenin konu hakkında bir fikri yok mu?
Şimdi tahmin yürütmek gerekiyor bu durumda. Donanımsal bir arıza olduğu kesin, panelle ilgili bir sorun yok gibi duruyor. Bir başka cihaza bağlama imkanınız var mı? Kullandığınız uydu alıcısı da arızalanmış olabilir.
aynı sorun arkadaşımın 2500 tl lık ASUS laptopunda hiç birşey yokken meydana geldi ekranın tam ortasında tek ince bir çizgi belirdi biraz açıp kapattık düzelir gibi oldu kayboldu daha sonra tekrar çıktı son çare garantiye yolladık... 2 hafta içinde panel değişti ve geldi yani seni üzmek istemem ama senin panel miyadını doldurmuş gibi gözüküyor...
quote:
dusty
masaüstü bilgisayarımın kasanına da bağladım. aynı sorun oluyor. sanırım dediniz gibi panelle alakalı.
quote:
tda 1562q
aynen bu çizgi de arada çıkıyor sonra kayboluyor. daha 2 yıl oldu ne çabuk bozuldu panel neyse sağolun servise yollayalım bari.
Evet monitör incelemelerim umarım beyenirsiniz videoda yükleyecem oyun film ve resim performansını gösteren video ok...