Şimdi Ara

LG OLED B9 Kullanıcıları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
682
Cevap
17
Favori
43.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk izlenimlerim:

En korktuğum şey aydınlık mekânlardaki ışık yetersizliği idi. Oled panellerin sadece bu konuda geride olduğunu çok okudum. Salonum çok aşırı aydınlık ve gündüz perdeleri kapatmayız. Tam da şuan baş rolde brad pitt in oynadığı benjamin button filmini izliyorum. Film çok karanlık olmasına rağmen gayet başarılı bulduğumu söylemek isterim.

Arayüze bayıldım, WebOS gerçekten şahane. Eski TV ile birlikte kullandığım Xiaomi Mi Box S 'i memnuniyetle rafa kaldırdım.

Ses kalitesi beni şaşırttı. Bu konuda çok titiz birisiyim.TV den bukadar net ses geleceğini beklemiyordum açıkçası. Bose, Harman/kardon, Creative, Logitech gibi ses sistemleri kullandım.

Genelde TV izlerkenki sorun, bu sistemleri bağladığınızda müzik çok ön plandadır ve konuşmalar geride kalır. B9pla da sesler net ve berrak.

Servis 3 yıl ekstra garanti teklif etti. Şuan için, yani 6 ay kadar. Bu tv nin taksitleri bitene kadar bütçem müsade etmeyecek. Ancak 1 hafta içinde yaptırmak zorunda olduğumu söyledi. Buna üzüldüm açıkçası, imkan olsa bir 6 ay sonra yaptirmak isterdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234

TV kurulumu yapıldı

İlk izlenimlerim:

En korktuğum şey aydınlık mekânlardaki ışık yetersizliği idi. Oled panellerin sadece bu konuda geride olduğunu çok okudum. Salonum çok aşırı aydınlık ve gündüz perdeleri kapatmayız. Tam da şuan baş rolde brad pitt in oynadığı benjamin button filmini izliyorum. Film çok karanlık olmasına rağmen gayet başarılı bulduğumu söylemek isterim.

Arayüze bayıldım, WebOS gerçekten şahane. Eski TV ile birlikte kullandığım Xiaomi Mi Box S 'i memnuniyetle rafa kaldırdım.

Ses kalitesi beni şaşırttı. Bu konuda çok titiz birisiyim.TV den bukadar net ses geleceğini beklemiyordum açıkçası. Bose, Harman/kardon, Creative, Logitech gibi ses sistemleri kullandım.

Genelde TV izlerkenki sorun, bu sistemleri bağladığınızda müzik çok ön plandadır ve konuşmalar geride kalır. B9pla da sesler net ve berrak.

Servis 3 yıl ekstra garanti teklif etti. Şuan için, yani 6 ay kadar. Bu tv nin taksitleri bitene kadar bütçem müsade etmeyecek. Ancak 1 hafta içinde yaptırmak zorunda olduğumu söyledi. Buna üzüldüm açıkçası, imkan olsa bir 6 ay sonra yaptirmak isterdim.
    Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın... Ölü piksel testi yaptınız mı ? Bide ben salona Blackout perde yaptırdım film izleyeceğim zaman indiriyorum kapkaranlık oluyor tavsiye ederim.

• Tesekkur ederim hocam. Kenarda şöyle bir şey var. Tam olarak ölü piksel midir, yoksa bozuk piksel midir?
    LG OLED B9 Kullanıcıları

• Bazen görünüyor, bazen de görünmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultras1943

B9 şuan rtings sitesinde en iyi televizyonlar listesinde birinci (en azından ben araştırırken öyle idi) bu televizyonu kesinlikle güncellemeden bırakmazlar.
    4. sırada kardeş.

• quote:

Teşekkür ederim hocam, yukarıdaki mesajınıza isnaden de, eğer WebOS 5.0 gelirse bizim Tv'lere harika olur.

Ben de sürümün işlemciyi zorlayacağını düşünmüyorum açıkçası.
    Hiçbir LG TV üst sürüm update almaz sadece o yıl çıkan yeni modeller alır boşuna beklemeyin yani araştırırsan görürsün.

• quote:

Tesekkur ederim hocam. Kenarda şöyle bir şey var. Tam olarak ölü piksel midir, yoksa bozuk piksel midir?
    Geçmiş olsun yani neymiş kraldan çok kralcılığa gerek yokmuş

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144603008
    LG OLED B9 Kullanıcıları

• tonmaister T kullanıcısına yanıt
    Ben yazdığımın arkasındayım. Öyle bir ana konu olmaz. Olamaz, bir örneği de yoktur.

Ayrıca LG servisine güvenim tam. Istesem şuan para iadesi ya da panel değişimi alabilirim. Servis yetkilisi de söyledi, hayır dedim. Kalsın.

Ama Samsung alsaydım, geçmiş olsun derdim. Şuan panel açıklığı olan tv leri bir sorun olarak bile görmüyor servisler. Konularını takip edebilirsiniz.

Hatta maddi olarak rahat olsam 3 sene ekstra granti de alacaktım. Şimdilik mümkün görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 21 Temmuz 2020; 20:46:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

Hiçbir LG TV üst sürüm update almaz sadece o yıl çıkan yeni modeller alır boşuna beklemeyin yani araştırırsan görürsün.

Alıntıları Göster
    Doğru olabilir. Ancak ben WebOS u inanılmaz başarılı buldum. Çok akıcı, kullanımı kolay. Söz edilenden de başarılı buldum. Daha iyi bir arayüz sunmuyor hiç bir marka. Şuan en iyisi LG.

Özellikle de Türkçe sesli komut özelliği. Pekçok firma Türkçe kullanma kilavuzu bile hazırlamazken..!

Düşük modellerde sirf bu arayüz için bile LG tek başına tercih sebebim olurdu. Ben Xiaomi Mi Box 'a 500tl para verdim. Ve WebOS un yanından bile geçemez.

• Geçtiğimiz günlerde ben de cihazı aldım ve kurulumu yapıldı. Sesli komut olayını beğenmedim yalnız ben. Kesinlikle fark yaratacak seviyede değil. IOS ve Androd'in sunduğu hizmete o kadar alışmışız ki bu çok kötü kaldı yanında.

Yalnız tv cidden muhteşem. Siyahlar konusunda bu kadar iyisini beklemediğimi söylemeliyim. Film izlerken çok karanlık olan bir sahne geçisinde tv kapandı sandım. Anlık bir şokun ardından kalkıp tvyi öpecektim nerdeyse :)

Ses de oldukça iyi. Ama bu kadar iyi bir tv kaliteli bir ses sistemi ile de süslenmeli diye düşünmeden edemiyorum.

Piksel testi yapmadım ama 2 gündür izlerken dikkat ediyorum ve bir sıkıntı da göremedim ekranda. Youtubedan bir video ile mi yapılır bu iş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokosey77

Geçtiğimiz günlerde ben de cihazı aldım ve kurulumu yapıldı. Sesli komut olayını beğenmedim yalnız ben. Kesinlikle fark yaratacak seviyede değil. IOS ve Androd'in sunduğu hizmete o kadar alışmışız ki bu çok kötü kaldı yanında.

Yalnız tv cidden muhteşem. Siyahlar konusunda bu kadar iyisini beklemediğimi söylemeliyim. Film izlerken çok karanlık olan bir sahne geçisinde tv kapandı sandım. Anlık bir şokun ardından kalkıp tvyi öpecektim nerdeyse :)

Ses de oldukça iyi. Ama bu kadar iyi bir tv kaliteli bir ses sistemi ile de süslenmeli diye düşünmeden edemiyorum.

Piksel testi yapmadım ama 2 gündür izlerken dikkat ediyorum ve bir sıkıntı da göremedim ekranda. Youtubedan bir video ile mi yapılır bu iş?
    Sesli komut sisteminin algoritmalarına yavaş yavaş alışıyor insan hocam yani neyi yapabilir neyi yapamaz onu anladıktan sonra daha kullanışlı hale geliyor. Ölü piksel testi yazın youtubeda bir çok video var her gelen renkte ekrana yakından bakın zaten varsa gözünüz takılır

• o bir şey değil, çok sayıda yanyana ölü piksel
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Tamamen ölmüşler mi hocam. Yoksa can mı çekişiyorlar

Bu pikseller 3m mesafeden kesinlikle fark edilmiyor bile. Şu güzelim tv yi verip yerine ne alacaksınız.

Yaaa arkadaşlar, o bu değil de TV'yi rahat günlük 18 saat civarı falan kullanıyoruz. Evde film izlemeyi sevmeyenler bile film başından ayrılmaz oldu.

Evin salonunu tek başına sinema salonuna çevirdi... :))

• senle gırgır şamata yapa yapa bozuk paneli kakalamışlar, tam sevecekleri müşterisin hahah
    yok böyle bir teknoloji adamlar yapmışlar breh breh
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    LG OLED B9 Kullanıcıları

Ölü pikseller sol üstteki gitarlı adamın kafasının üstünde. Yani bunu tv yi izleme mesafesinden görüpte takılmak için harbii ağır takıntılı olmalısınız.

Buna rağmen tv yi kuran eleman rapor tutup gönderelim dedi. Ben kabul etmedim.

Ben bu ekranı gönderip ne alacağım? Şu paneldeki görüntü kalitesini verecek bir marka model söyle bana. 8900tl ye de onu alayım.

Ama yok. Yapabilen de yok. Dünya Oled'i LG den alıyor. Şuan dünyanın en iyi görüntü kalitesine sahip TV sini izliyorum. Hem de gayet uygun bir fiyata.

1 piksel için ağlıyor insanlar, anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.

Inanılmaz mutluyum, TV nin başından ayrılmıyorum resmen.

• LG'nin genel müdürlüğüne sizi açık ara bu yılın en polyanna müşterisi ödülüne aday göstermesini isteyeceğim.

Screenshottaki görüntü bu arada rezalet soluk falan :) sen tv görmemişsin galiba ilk tv'in olabilir,
    mutluluklar.

Ekran'da yanık çıktığında ne güzelde yanık diğer markadaki tv'ler yanamıyor bile diye vallaha ki yazarsın haha
  • Benim ki polyannacılık değil. Ama siz hayatı bu şekilde yaşıyorsanız sizin için üzülmekten başka bir şey gelmez elimden.

Ben bu tv yi alırken buradan tüm şikayetleri okudum da aldım.

Ve ne yazmışlardı biliyor musun? Bunu versek yerine ne alacağız? Çünkü yerine alacak başka bir şey yok.

Kaç piksel var bu panelde? 8 milyondan fazla. 8 milyon pikselde 5 tanesi hatalı diye, oturup zırıl zırıl ağlayım mı? Bu mudur yani?

Şimdi sen bu 5 pikseli hatalı diyorsun. Evet doğru bunu kabul ediyorum. Çektim resmini de attım işte.

Ben de diyorum ki oled olmayan diğer panellerdeki 8 milyon pikselin tamamı hatalı. Neden? Çünkü hiçbir piksel bu kadar iyi renk veremiyorlar.

Burada bu paneli kötüleyerek tüketiciye en büyük haksızlığı yaptığınızın farkında bile değilsiniz.

Göz sağlığı çok önemlidir. 16 saat tv izliyorum iki gündür ve hiç bir yorğunluk emaresi yok gözlerimde. Neden? O-led = Organik-led =Organik-Işık dünyanın en düşük mavi ışık saçan televizyonu da ondan.

Bütün bunları neden yazıyorum. Siz sabit fikirlisiniz ama burayı okuyan başka tv alıcıları bir kefeye oled panelin artı yönlerini koysun, diğer kefeye de eksi yönlerini koysun. Terazinin artı kısmı çook ağır basıyor. Bunu görsün ve ona göre tercih yapsın.

• Not: son resimdeki görüntü kötü demiş arkadaş. Anlık youtube dan dinlemiş olduğum video, sanırım 360p kalitesinde. Telefonumun kamerası da rezalet ayrıca.

TV nin dünyanın en iyi goruntu kalitesine sahip olduğunu pekçok test merkezi kabul etmiş durumda.

• Siz mutluysanız bize ne, mutluluklar, yanınca değiştirin ama kötü bir şey...
  • Yaklaşık bir ay kadar önce eski televizyonum iyice bozulunca yeni TV bakmaya başlamıştım.

Neyse foruma girdim, yorumları okuyorum falan derken Oled deki piksel sorunundan o kadar şikâyetçi olunmuş ki. Direk sildim kafamdam.

LG nin led tv lerinden nanocell olarak adlandırdığı modeller hoşuma gitti. Tamam dedim ancak uygun fiyatlı 8000 serisi üstten ve alttan aydınlatma olduğu için rahatsız edici bir görüntüye sahipti. Videolarda da imleç ekranda dolaşırken özellikle siyah renklerde, ekrana bakmak bile istemezsiniz.

Ancak 2019 modellerinde bu sorunu çözmüş. Yani nonacell 9000 serisi Oled panelllere en yakın renk kalitesini veriyor. Oled almayacaklara tavsiye ederim. Ben ilk bu modelde (9000 serisi nanocell) karar kılmıştım.

Satın alacağım, fiyat takibine başladım. 55" 9300tl civarında dolanıyordu. Oled deki indirim dikkatimi çekti. 8900tl ye geliyordu 55B9, ben de daha ayrıntılı kıyas yapmaya başladım.

Derken yabancı forumları, yabancı inceleme sitelerini okuyunca kararım değişti.

Bu forumu okuyupta Oled hakkında karar vermek çok yanlış olur. TV almak için araştıran herkese yabancı kaynakları okuyup öyle karar vermelerini tavsiye ederim.

Bu kadar uzun ve ayrıntılı yazmamın tek sebebi, insanların benim gibi yeni tv almak isteyipte buradaki yorumlarla yanlış yönlenmesini istemeyişim. Çünkü neredeyse ben bu hataya düşüyordum.

Sürçü-lîsan ettiysek affola.. Herkese iyi forumlar...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.