3000 nit'e vivid mod'ta, %1 APL'de ve bu %1 ekrana dağıldığında (uzaydaki yıldızlar gibi) çıkıyor olabilir. Avsforum'da o konuyu irdelemişlerdir. Araştırma fırsatım olmadı. Panel tarafında, seneye G5'le daha katmanlı üretime geçildiğinde, daha fazla gelişme olur. Ama G3 ve G4'le ulaşılan noktadan sonra, anlamlı bir getiri olması için, %10 window'da 4000 nit gibi bir şeye ulaşılması ve renk parlaklığının aynı oranda artması lazım. (4000 nit mastered içerikler için. 4000 nit gereğinden ziyade.) OLED'le devam edildiği sürece, G4'e büyük fark getirecek bir TV çıkması zor. Anca, Panasonic, MLA katmanlı bir QD-OLED çıkarırsa ona geçilirdi. (Pioneer Kuro'nun günümüz versiyonu gibi olurdu ) Ek: MLA QD'yi örnek niyetine yazdım. MLA, QD'lerde WOLED kadar etkili olmazdı. QD'de kayıp zaten az olduğu için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 29 Mayıs 2024; 7:17:29 > |
LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü (3. sayfa)
-
-
Ama Q-Oled Buyuk ihtmialle seneye MLA ile gelebilir :)
-
Haklısın yarbayım :)
O değilde pioneer kuro ne Televizyondu bee. Ne günlerdi o günler bee hitachi falanda vardı o zamanlarda
Gözümde canlanır koskoca mazii..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayrakk084 -- 29 Mayıs 2024; 8:40:55 > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayrakk084 -- 29 Mayıs 2024; 13:51:54 > -
-
Ben aydınlık odada uydu yayınlarını Maximum parlaklık kapalı ve Oled ışığı 24 olarak izliyorum, her hangi bir sorun yaşamıyorum. Spor karşılaşmaları olduğu zaman kendi göz zevkime göre farklı bir moda geçiyorum.
HDR ve Dolby Vision gündüz tatmin eder ama karanlık sahneler için aynı şeyi söylemek pek doğru olmaz, şahsen beni tatmin ediyor.
Aslında parlaklık herşey değildir bknz. Sony şimdiye kadar geliştirdiği en iyi Mini Led panelli modeli Bravia 9 KONTRAST ve Resim işlemede Oled teknolojisinin hala gerisinde.
AllAboutTKKyoutubeJoin this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UC3dv5ccula1ag5fu0IKdXwg/join Welcome back to my channel. Today video we are doing first comparison of the Sony A95L vs the Bravia 9. TIME STAMPS: Video Expectations: 00:00:00 Intro: 00:01:55 Settings: 00:02:06 QD-OLED VS Mini-LED: 00:04:42 X-Men 97 (HDR): 00:07:13 The Practice (SDR): 00:10:40 The Count Of Monte Cristo (SDR): 00:14:18 Spider-Man Across The Spider-Verse (HDR): 00:17:00 Conclusions: 00:18:12https://www.youtube.com/watch?v=oFnb5SvgPbw -
Görüntülere bakar bakmaz hangisinin A95L olduğunu anladım. Kontrast veya parlaklığın öne çıkmadığı sahnelerde bile fark belli oluyor.
LCD'ler isterse Dual-Layer teknolojisini kullansın, OLED'in rakibi olamaz. OLED, çalışma prensibi farkından dolayı, görüntüye derinlik, doygunluk ve keskinlik katıyor.
MLA'sız Bravia 8 WOLED'leri bile her türlü Bravia 9'a tercih ederim.
Tabi Sony'nin Bravia 9 hamlesi, yine de iyi bir gelişme. Sony'nin sinema sektöründeki ağırlığı malum. Bravia 9'u üretmeleri, yüksek nit'e master edilmiş, Rec. 2020 gamutunu kullanabilen içeriklerin artacağını gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Mayıs 2024; 11:9:4 > -
A95L vs G4 oyun kıyaslaması:
ogcodyoutubeHey everyone, I'm back. Thank you for your patience. Thank you for your support. I really appreciate all you guys. This video I just want to express myself as to what my impressions are so far when I compare the LG G4 TO THE SONY A95L. I love them both but I gotta say that the LG4 is an immediate eye catcher and they are killing it. Showing all of us what we done forgot. That when it comes to this tv thing, LG is not a rookie. They crushed it with the G4 and this is how you make a comeback. This is why we love this kind of stuff. Because competition gets real thick. LG is here to shut it down. Very hard tv to beat. to the point where the only one I can see winning is Sony at this moment. But they would have to come out with an all new processor to do so. Cause the G4 is next level. Not all tvs are perfect we all know this. But the forward improvements they have made are undoubtedly the best ones I personally ever seen. And they just started with the A11. Please hit the like button and subscribe for more showdowns. Thank you all and can't wait to see your opinions and learn more about all you guys. 0:00. Intro and quick response impressions before the comparisons. 5:15. How good the G4S colors improved compared to Sony A95L 9:45. THE LG has pleasantly proved me wrong and I am excited about it. 12:50. G4 has more clarity,and better reflections with dtm on. but can blow out the moon and son more then brightness preferred on the sony A95L. 19:40. GOW Ragnarok. The color red no longer a woled issue. 22:20. Motion comparison of the A95L and G4. 27:18. luminosity of the G4 Compared to The A95L. 30:20. Fine details close up comparison. 34:25. 3d effect close up comparison. 37:30. Audio feels to he improved. But need s some tweaking. 41:04. WEB OS UI. Still my favorite menu but seems it's gotten slower. 42:05. What is your choice? Seriously interested in what your thoughts are. Outro.https://www.youtube.com/watch?v=b81YLKzw2_E&feature=youtu.beG4'ü, renkler dahil öve öve bitirememiş
Keskinlik ve 3D etkisi gibi konuları da detaylı incelemiş. Mesela 34:26'da derinliği kıyaslamış. A95L karşısında bile ne kadar üstün olduğu kolaylıkla anlaşılıyor.
Bu konuda LG G1'den de gayet memnundum. G4 ile iyice zirveye çıkmışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Haziran 2024; 15:58:7 >
-
Az Once Mediamarket' de 77 ve 65 G4 inceledim..Goruntuler muhtesem gercekten cok iyi..Duvara asmislar tabi Alt ust seklinde 77 ve 65'i..Ama 65'e baktigim da Cok fazla isi vardi..
Sonra S95D ye baktim 65 inc..Isinma cok azdi..Ama tabi 77 ve 65 Inc G4 ustusteydi Ustte ki 77 alttaki 65'e isimi veriyor dedim ama 77 de bayagi sicakti..
Lg calisani der ki ; Lg isiyi disari veriyor, Samsung iceriye hapsediyor isiyi ..
Ne denle dogru bilemedim ama Ikisini de inceledim goruntu kalitesi adina..G4 daha cok hosuma gitti..
S95D ise renkler de Bayagi parlak ve goz alici..Ama goruntu kalitesi derseniz G4..
G4'un Mla olmasina ragmen bu kadar isinmadina da sasirsim acikcasi..Saat 10:00' dan Aksam 10'a kadar acikmis tv..4 gun olmus kurali..
Gerci S95D' de ayni sartlar da acik..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 2 Haziran 2024; 10:56:14 > -
geçen yıl 55 inç g3 model tv yaklaşık 3 ay demo modunda mediamarkette teşhirdeydi, ölü pixel ve yanık testi yaptım hiç sorun görmedim, bende şaşırmıştım bu kadar sıcaklığa rağmen panel nasıl dayanıyor
-
G serisindeki metal heatsink ve mikro lensler etkiliyordur.
G'deki heatsink ve daha kalın kasa tasarımı, Samsung'un termal pad'lerine göre, sıcaklığı panelden daha iyi uzaklaştırıp dışarı verir.
Mikro lensler de, ışığı güçlendirirken sıcaklığı yükseltip, dışarıya veriyordur. Gerçi lensler panelin bir parçası sayılır, ancak sıcaklığı panele doğru vermediği için sorun olmuyordur.
Tabi, pasif soğutmalı incecik bir TV o kadar sıcaklık yayınca, panelin de daha sıcak çalışması beklenebilir. WOLED'in yapısıyla alakalı bir fark olabilir. Ancak WOLED'in dayanım eşiği de QD-OLED'ten yüksektir muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Haziran 2024; 6:37:22 > -
Bir de şu var: Samsung'ların termal kontrolü daha sıkı. Çaktırmadan müdahele eden bir sistemi var
Mağazada sürekli canlı modta çalışan bir S95D, biraz parlaklık kısıntısı yapıyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Haziran 2024; 6:20:35 > -
Arkadaşlar selam bir sorunum var .
G4 den SL8Y LG ses sistemime HDMI ile ses alamadım . Kablo TV'de HDMI 2 Portuna takılı .
ARC olan HDMI 2 portu muydu ? yanlış mı biliyorum .
Bir de biraz saçma olacak da , duvar montajı sırasında evde değildim . TV duvarda sağa sola ve öne arkaya hareket ediyordu diye hatırlıyorum.
Herhangi kilit sistemi var mı yoksa kendime doğru çekmem yeterli olacak mı ? Deneyip port kontrolü yapmaya çekindim
Bu saçma sorularıma yardımcı olursanız sevinirim
-
-
Merhaba,
işaretlediğim alanda bulunan HMDI portları eArc desteklidir, bu portlara bağlayabilirsin.
TV'yi Duvardan kendine doğru çekebilirsin herhangi bir kilit sistemi yok, çıt diye bir ses gelecek aynı şekilde tekrar yerine oturttuğundada çıt diye bir ses gelecektir.
-
Arkadaşlar merhaba; 65G1 kullanıcısıyım bugün Modül Kartlı digiturk bağlattım, modül kart kullandığım içim uydu receiver olarak televizyonumun kendisinin olanı kullanıyorum ancak digiturk kanalları ileride ve çok dağınık genelde de kanallarımın düzeni bozuk zaten, teknik servisi bana internetten araştırın bu tv için Digiturk kanal listesi paylaşanlar vardı flash disk ile oradan alıp tv de kurabilirsiniz dediler, böyle bir liste olan arkadaşım mevcutmudur varsa benim paylaşıp tv ye nasıl yükleyeceğim konusunda bana yardımcı olabilir mi?
-
Selam ,
Ne yazık ki ARC için çok uğraştım ve olmadı . Devamında HDMI kabloları düzenlerken ses çıkışını TV Hoparlörüne almıştım, TV açılıp kapanınca kendi kendine ARC'ye geçti ve ses geldi. Sound Sync açık olmasına rağmen TV'ye kapatınca ses sistemi kapanmadı . TV'ye tekrar açtım ARC'de yine ses yoktu .
Bu arada HDMI kabloları düzenlerken Akıllı Kumanda Digiturk kutu bağlantısı da koptu . Akıllı kumandayı biz Digiturk'e tanımlamamıştık , kendi kendine olmuştu . Kabloyu çıkarıp takınca o da koptu ve bir daha düzelmedi.
Sanırım protokollerde bir uyuşmazlık var . Ses sistemim LG SL8Y, dört yıl öncenin teknolojisi . Digiturk kutum allaha emanet zaten
-
HDMI 2 kullanmadan denermisiniz ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X