Şimdi Ara

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: deep impac Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
317
Cevap
17
Favori
12.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de Burak Bey'den G4 65 aldım. GX soundbar kampanyasıyla. Kulübe ekleyebilirsinizLG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü 

TV 2-3 gün içinde kurulunca paylaşımlar yaparım. Stand - ayak konusunu da servise soracağım. Uyumlu bir ayak önerirlerse onu da alırım.

@Bayrakk084

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backstreet kullanıcısına yanıt

Tam anlayamadım başka bir HDMI kabloyu mu ses sistemine takayım ? Örnek HDMI 4 gibi

• ckll C kullanıcısına yanıt

Aynen ..Yurtdisi Forumlarinda Hdmi 2 arizasi cok konusuluyior su an..Hatta Lg kabul etmis gibi Ingiltere Teknik servis..Yani sans isi, bozuk olmayanda var, bozuk olanda var..Kimisi guncellemeyle gecer diyor, kimisi Donanimsal yani Servis mudahalesi diyor..

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun Yarbayım :)

Güle güle kullanın

Tuğer hocam LG OLED 65G4 GX SOUNDBAR ürünleriniz hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın,
    Bugün veya yarın size gelmiş olur ürün bilginiz olsun.
  • Sağol hocam. TV kurulunca fotoğraf vb paylaşırım.

Özellikle oyunlarda, LG G1'le ne kadar fark olacağını merak ediyorum. G1'den, görüntü işleme, derinlik etkisi ve upscaling olarak çok memnundum. G3'teki A9 Gen 6 ve G4'teki A11'i düşününce, iyice zirveye ulaşacaktır.

@Burak_Keskin06

Sağol hocam. TV ve soundbar 1 saat önce geldi. Hepsijet'le ertesi gün teslimat sağladığınız için teşekkürler. Bayram öncesi kurulmuş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Haziran 2024; 16:5:25 >
    Tamamdır hocam,
    Güzel günlerde kullanın.
  • Bugün G4 65'i kurdular. G1'den sonra farkını direkt gösterdi. Bu TV'le uzun süre giderimLG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü 

Panelde görülebilir bir ölü piksel yok. Dibinden bakmadım ama o kadar incelemeye gerek yok.

%5 gray testi de, TV'nin daha hiç piksel tazeleme yapmadığını düşünürsek, iyi:

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü

(Ortadaki farklılık kameradan.)

İlk kısa tazelemeden sonra tekrar atarım. Uzun tazelemeyi yapınca onu da atarım. Onu 500. saatte yapacak. Kendim manuel olarak çalıştırmayacağım. Gerek yok.

Servise standlı G4S modelini sordum. Bilgileri yok. Muhtemelen gelmeyecek. 3. parti ayak önerisi de yapmak istemedi. Kendim bir tane seçeceğim artık.

Şimdilik duvara kuruldu. Sehpaya geçirince daha düzenli bir kurulum yaparım. Foto atayım:

Elden Ring DLC'si öncesi TV değiştirmek iyi olduLG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Haziran 2024; 10:57:4 >

• Bu da ilk kısa piksel tazelemeden sonraki %5 gray test:

Bir şey değişmedi. Bu tür geniş tip şeritler uzun tazeleme istiyor. Onu da, bu kadarı için manuel çalıştırmaya gerek yok.

TV şeritlenme olarak, önceki G1'den daha iyi çıktı. Zaten onda bile, 2. uzun tazelemede ciddi iyileşmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Haziran 2024; 10:50:34 >
  • TV'le ilgili ilk deneyimlerim:

MLA akıyorLG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü  %25 - %50 APL'de bile yüksek parlaklık vermesi, deneyimi etkiliyor. Ayrıca, görüntü işlemesi ve META 2.0 algoritmaları kendini hissettiriyor. Elden Ring gibi bir oyunda bile, karakterin zırhının bağımsız olarak işlendiğini ve parıldadığını hissediyoruz. G1 gibi güncel bir TV'den sonra bile kendini gösteriyor.

Arayüz ve OS olarak da gelişmeler var. Mesela artık TV'yi açar açmaz home ekranı ya da uygulamalara girebiliyorum. Bekleyin demiyor. (Quick Start+ açıkken.)

Ayarlar hakkında:

Oyunlarda genel olarak, full+full parlaklıkta, DTM'yi açıp, Expression Enhancer'ı Detail'e getirmenizi öneririm. Karanlık oyunlarda ise tabi DTM yerine Hgig açıyoruz. (Alan Wake 2, Demon's Souls'un karanlık bölümleri vb).

Renk sıcaklığını ise warm 25'e getiriyorum. (Warm50 bana fazla sarı geliyor.)

Yalnız şöyle bir durum var:

Edit: PS5'teki siyah seviyesiyle ilgili yazmıştım. Açık ve soluk görüntü var. Sorun RGB aralığından mı, siyah stabilizörden mi emin değilim. Stabilizör gibi duruyor, ama yanlış bilgi vermemek için, emin olana kadar yazımı siliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Haziran 2024; 15:4:53 >

hocam benim tv de yeni geldi de bir şey sorabilir miyim, tv'nin otomatik uzun piksel tazeleme yapmasını engellemek için ayar bu şekilde mi olmalı?LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren377 -- 14 Haziran 2024; 15:32:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

öncelikle hayırlı olsun yeni televizyonunuz, benimde başta böyleydi ama şuanda tekdüzelik çok iyi leke yada dikey şeritlenme kesinlikle yok.

ben yatmadan önce yüksek parlaklıkta şu videoyu 4 saat açık bıraktım 2 3 gün, panel daha iyi bir hale geldi.

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar KulübüJabba tell you how to doyoutube
    4k HD LCD Screen Burn in Fix Stuck Pixel Fix 8hr Monitor 16x9 (Epilepsy Warning) This video is help get rid of screen burn in or a stuck pixels on your monitor screen frozen pixel to Let me know in the comments if it is effective for you. Be careful take full responsibility for the incorrect installation or malfunction you bear.
    https://www.youtube.com/watch?v=v8bG0VCxklM
  • Sizin ve ailenizin Kurban Bayramını kutlarım.
    Mutlu ve güzel bir Kurban Bayramı dilerim.
    İyi forumlar.
  • evren377 kullanıcısına yanıt

Hocam geç de olsa, yazmış olayım:

TV 4 saatte bir kısa, 500 saatte bir uzun tazleme yapar. Buna müdahele edilemez.

O ekranda, üstteki iki seçenekten birine basarsanız, TV 500 saatte bir yapacağı tazelemeyi şimdi yapar. (Ya TV'yi kapatınca ya da direkt başlar.)

O da sadece, panelde ciddi bir problem varsa ve bu problem kısa tazeleme + 100-200 saat kullanımda düzelmediyse yapılmalı. Mesela, göze batan düzeyde vertical banding, struck pixel veya image retention gibi.

Zira manuel uzun tazelemenin panelin ömrünü etkileyebileceği söyleniyor. Tabi, bir kere yaptınız diye ömrü etkilemez. Fakat, vertical banding gibi sorunlar ilk manuel tazelemede düzelmeyebilir. Hatta panelin farklı bölgelerine kayıp göze daha çok batabilir. O zaman birden fazla manuel tazeleme gerekir.

O yüzden en doğrusu oluruna bırakmak.

• payda P kullanıcısına yanıt

O da mantıklı hocam. Ben artık normal kullanıma bıraktım. 200 saatte parlaklık ve renkler tam oturur. Banding de 500 veya 1000. saatte tam düzelmiş olur.

Bu arada, o tür videoların bazıları, yüksek parlaklıkta sorun yaratabilir. Zira hızlı değiştiği için, beyazda ABL devreye giremeyebilir. TV art arda parlak ve full beyaz göstermiş olacağından, yıpratıcı bir etkisi olabilir.

Sizin video için demiyorum. Sizinkinde çok hızlı değişiyor ve beyaz olarak kirli %50 gray gibi bir şey gösteriyor. Zaten G4 gibi bir TV'de, zarar verecek seviyeye ulaşmak ayrı zor.

• Mesajlar art arda oldu ama, TV'nin 59. saatteki vertical banding testini de atayım. 13-14 kere kısa tazeleme yapmıştır:

Aynı seviyede gidiyor. Soldaki karaltıyı falan, uzun tazeleme halledecek. Zaten bu kadar banding, maçlarda bile, kamera aşırı hızlanmadıkça pek anlaşılmıyor.

59. saate nerden baktınız derseniz: TV'ye USB bellek takıp, kumandadan art arda 10 kere maviye basın. Kullanım süresini dk cinsinden belleğe atıyor. İki dosya atıyor, süre ikincisinde yazıyor:

Bu özelliği koymaları iyi olmuş. Servis menüsüne hiç girmemek iyidir. Garantide belli olmaz.

@payda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Haziran 2024; 20:12:4 >

teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.