Şimdi Ara

LG OPTIMUS 2X TEGRA 2 | 8 GB | HDMI OUT | 8 MP-AF | 1080p (ICS ÇIKTI!) (355. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.473
Cevap
9
Favori
175.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.7.1 deki guest 2.2.1, 1.5rc4 te yokmuş neyse guest 1.8 kurdum kerneli. hocam ayrı zipi varmıdır bu 2.2.1 guest? yoksa 1.7.1 mi kurayım baştan ne dersin

edit : oh bee dünya varmış kalsın aga ics i v30s çıkarsa kurarım artık :D guest 1.8 de yakıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 14 Mart 2013; 21:04:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreipekci

xperia z'ye geçicem nasipse hocam

hocam HTC One developer edition na bir goz derim ilgini cekebilir diye dusunuyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aezeg187

quote:

hocam HTC One developer edition na bir goz derim ilgini cekebilir diye dusunuyorum :)

amerikada satışa çıktı o model geliştiriciler için bootloder kilidi açık bir şekilde.
    türkiyeye normal one gelecek ama tasarım olarak xperia z yi tek geçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lojistikçi -- 15 Mart 2013; 9:32:28 >
  • Uzun süreli kullandığım tüm rom ve kernel birlikteliklerinin şahsıma ait yorumlarını altta bulabilirsiniz.

Kısaltmalar
    JB = JellyBean (Android 4.1+)
    ICS = IceCreamSandwich (Android 4.0.x)
    GB = GingerBread (Andrıid 2.3.x)
    DM = Django Manouche Custom Rom (GB)
    DMX = Django Manounche Custom Rom (ICS)
    PA = Paranoid Android (JB)

ROM = ParanoidAndroid 2.6 b8 / Kernel = Kowalski exp110

Eksiler;
    1- FM Radyo yok. 3G radyo kullanmak zorunda kalıyorsunuz radyo dinlemek isterseniz.
    2- Görüntülü görüşme yok.
    3- Herhangi bir metin yazarken imleci istediğiniz yere götürmek neredeyse imkansız. İmleci sürükleyemiyorsunuz. Değiştirmek istediğiniz yere parmağınızla nokta atışı yapmalısınız.
    4- Ekran kapanış animasyonu can sıkıcı. Kapatmanız gerekiyor. Bu seferde kilit tuşuna bastıktan bir süre sonra kapanıyor ekran.
    5- Internet bağlantısı uykudan uyandığında bazen gidiyor. Bu durumu aşabilmek için sistem dock'tan internet bağlantısını kesip tekrar bağlan demeniz gerekiyor. Bu durum bir sonraki sürümde düzeltilecekmiş.
    6- Sistem multitasking ayarlarıyla geliyor. Arka planda çok fazla uygulama kalabiliyor. Ramimiz yetersiz olduğu için ara sıra home tuşuna uzun basarak bunları boşaltmak gerekiyor yoksa telefon performansı ciddi düşüyor.
    7- AVI videoları izlerken hw video hızlandırma ile izleyemiyorsunuz. mx player kullanıyorsanız hw+ ile çalışıyor ancak. mkv ve mp4'lerde problem yok.
    8- 3G pil kullanımı ICS'ye göre kat kat iyi. Ancak GB'nin gerisinde kalıyor hala.
    9- Dokunmatik hassasiyeti GB ve ICS kernellerine kıyasla daha düşük kalıyor uyandıktan sonra. Bir süre sonra kendine geliyor. Muhtemelen bu kernel problemidir.

Artılar;
    1- Çok hızlı. GB ile yarışır.
    2- Jellybean işletim sistemi çok güzel olmuş. Rahatlığı ve görünümü apayrı.
    3- Sistem frameworku çok hızlı. Aramalar olsun mesajlar olsun rehber olsun çok kullanışlı ve hızlı. Official ICS'nin kemiğine rahmet okutur. GB'den bile hızlı.
    4- Programların açılışı ICS ve GB'ye göre çok daha hızlı.
    5- Stabil. Telefonu siz kapatmadığınız sürece kapanmıyor, restart atmıyor, bsod yemiyor.
    6- Sistemin uyanma hızı muhteşem. Anında uyanıyor lock tuşuna basınca. Lockscreen kendisine aşık eder. O kadar seri.
    7- Wifi güç tüketimi mükemmel.
    8- Rehbere eklenen fotoğrafların çağrı sırasında görüntülenme kalitesi.
    9- SD kart taraması diye bir olay yok. SD kart sürekli senkron.

ROM = Django Manouche X 1.3 V30B / Kernel = SITHLORD 2.2 32RH

Eksiler;
    1- LG ICS framework'u o4x için geliştiirilmiş. Bizim cihazlara 2 beden büyük geliyor. Yani telefon, mesaj, rehber gibi sistem uygulamaları aşırı yavaş cevap veriyor.
    2- Çağrı geldiğinde telefon aşırı kasılıyor. Bu da LG framework ile ilgili.
    3- 3G kullanmak istiyorsanız pilinizi kurban edeceksiniz. Günde 2 kere şarj garanti.
    4- Beyaz arkaplanlı settings göz yorucu. Siyah tercih ederdim.
    5- Sistemin uyanma hızı ortalama 1 sn. Lock tuşuna bastığınızda bir nefes alıp vermelisiniz.
    6- FM Radyo uygulamasını kapattıktan sonra sistemin diğer sesleri çok yükseltiliyor. İnsanı sağır eder. Çözüm için ayarlardan herhangi bir sesi çaldırın yeterli.
    7- Wifi ciddi güç tüketiyor.

Artılar;
    1- FM Radyo dahili olarak var.
    2- Görüntülü görüşme dahili olarak var.
    3- İmleç kontrolü sorunsuz. İstediğiniz yere sürükleyip bırakabilirsiniz.
    4- Ekran kapanışı problemsiz. Anlık tepki ile kapanıyor.
    5- Internet bağlantısı problemsiz. 2G/3G/Wifi
    6- Sistem supercharged şekilde geliyor. Boş bellek daha fazla. Bu da daha uzun süre kasılmadan kullanıcı deneyimi sağlıyor. Ancak dezavantajı işlemciye çok yükleniyor.
    7- Videolarda hiçbir problem yok. Her türlü videoyu donanım hızlandırıcı ile izleyebiliyorsunuz.
    8- Dokunmatik hassasiyeti JB ile GB arasında.
    9- Framework harici google play marketten yüklediğiniz uygulamaların başlangıç hızı JB ile aynı seviyede hızlı. GB'den bir tık daha hızlı.

ROM = Django Manouche 1.5 RC4Q / Kernel = Gueste Krnl 2.2.1

Eksiler;
    1- Ortalama 2 günde bir telefonu kurcalarken sebepsiz atılan restart. Bu telefon kilitliyken ya da beklerken olmuyor. Sadece kurcalarken olduğu için büyük bir problem oluşturmuyor. (Bu problem çözüldü. Kurulum esnasında AOSP lockscreen seçerseniz oluyor. Stok lockscreen ile kurarsanız problem düzeliyor.)
    2- Rehber ve telefon uygulamalarının türkiye numaralarının formatlarını anlayamaması. Mesela kayıt ederken ya da telefon numaralarına bakarken 053 234.... şeklinde kayıtlar görünüyor. Keyfe keder. (Telefonunuzun dilini türkçe yaparsanız bu problem de düzeliyor.)
    3- Fontlar ICS ve JB'ye göre çok ilkel kalıyor. Ancak sonradan eklenebilir.
    4- FM Radyo uygulaması bazen ses problemi yaratıyor. Ses çok kısık gelebiliyor. Bu durumda uygulamayı kapatıp açmak problemi çözüyor.
    5- LG framework ile gelen lockscreen geç cevap veriyor. (Pattern lockscreen kullanırsanız bu problemi de aşmış oluyorsunuz.)
    6- Bazen alarm problemi oluyor. Alarm kurduğunuz saatte çalmayabiliyor. Bunun çözümü de şöyle. Alarmı kurduktan sonra saat uygulamasını çalıştırın ve gece moduna alın. Hem gece uyanırsanız saati görürsünüz. (15 gündür hiç yaşamadım bu problemi)

Artılar;
    1- FM Radyo dahili olarak var.
    2- Görüntülü görüşme dahili olarak var.
    3- İmleç kontrolü idare eder. Az bir uğraşla istediğiniz yere sürükleyip bırakabilirsiniz.
    4- Ekran kapanışı problemsiz. Anlık tepki ile kapanıyor.
    5- Internet bağlantısı problemsiz. 2G/3G/Wifi
    6- Videolarda hiçbir problem yok. Her türlü videoyu donanım hızlandırıcı ile izleyebiliyorsunuz.
    8- Dokunmatik hassasiyeti mükemmel.
    9- Framework harici google play marketten yüklediğiniz uygulamaların başlangıç hızı ICS'den biraz daha yavaş açılıyor.
    10- LG GB frameworku gayet hızlı ve akıcı. Çağrı geldiğinde ya da rehberde hiçbir kasılma olmuyor.
    11- 3G ve wifi pil kullanımı gayet dengeli. ICS gibi pili içmiyor.
    12- Lock tuşuna bastığınızda sistemin uyanma hızı anında.
    13- Hızlı, hızlı ve yine hızlı. Düşük ram olması problem olmuyor GB için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasolvon -- 28 Mart 2013; 17:48:34 >

• PASOLVON HOCAM DEDİĞİN BB İLE 1.5 rc4 şu an guestkernel 1.8 ile restart atmadı iki gün dür aktif kulanıyorum teli zorluyorum bana mısın demiyor . teelefon konuşmasında aradıklarım ise telefonumu değiştiridn ses çok güzel dediler. galib a bu bb çok iyii

edit bu arada 2.3 surum dmlerde power kontrol widget ici bos basit biseydir markette widget var mi bunun icini doldurabilecegimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 15 Mart 2013; 13:05:35 >
  • Mesajımı biraz güncelledim. Hangisini kullanmalıyım hangisi iyidir sorularına cevap olur.

Kime göre neye göre iyi olduğuna siz karar verin. En iyisi sizin işinizi en iyi görendir.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=72833448
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfettah

PASOLVON HOCAM DEDİĞİN BB İLE 1.5 rc4 şu an guestkernel 1.8 ile restart atmadı iki gün dür aktif kulanıyorum teli zorluyorum bana mısın demiyor . teelefon konuşmasında aradıklarım ise telefonumu değiştiridn ses çok güzel dediler. galib a bu bb çok iyii

edit bu arada 2.3 surum dmlerde power kontrol widget ici bos basit biseydir markette widget var mi bunun icini doldurabilecegimiz

Hocam bugüne kadar çıkmış tüm gueste kernelleri şu adresten bulabilirsin.

http://www.mediafire.com/?9lvnkfthj9dbo

Bu arada ext4 mü kurdun ext3 mü?

Hangi seçenekleri seçtin aromadan?

Bu arada bende geri döndüm DM1.5RC4Q ve Gueste 2.2.1'e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasolvon -- 15 Mart 2013; 14:45:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aezeg187

quote:

amerikada satışa çıktı o model geliştiriciler için bootloder kilidi açık bir şekilde.
    türkiyeye normal one gelecek ama tasarım olarak xperia z yi tek geçiyorum.

bende note 2 düşünüyordum tablet almak yerine 2 işlevde de kullanmak için ama xperia z kafa karıştırdı şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Pasolvon

quote:

PASOLVON HOCAM DEDİĞİN BB İLE 1.5 rc4 şu an guestkernel 1.8 ile restart atmadı iki gün dür aktif kulanıyorum teli zorluyorum bana mısın demiyor . teelefon konuşmasında aradıklarım ise telefonumu değiştiridn ses çok güzel dediler. galib a bu bb çok iyii

Hocam bugüne kadar çıkmış tüm gueste kernelleri şu adresten bulabilirsin.

http://www.mediafire.com/?9lvnkfthj9dbo

Bu arada ext4 mü kurdun ext3 mü?

Hangi seçenekleri seçtin aromadan?

Bu arada bende geri döndüm DM1.5RC4Q ve Gueste 2.2.1'e.

hocam partition 512 yaptım. dediğin baseband kurdum ext4 kullanmıştım 1.3 teyken yine onu seçtim stock kamera, tw launcher (xperia yı beğenmedim), guest 1.8 (1.3.1 flix daha öönce kullandım 1.8 daha iyi gibi geldi şarj süresi için 1.8 kurdum) . şu an kafam rahat "sesin gelmiyo" yok. görüntüllü konuşma canavar daha ne isterim. şimdi verdiğin linkt een 2.2.1 dneeyceğim bakalım 2.2.1 in maşalah farkll alt versiyonları v armış
    bu kombinasyon gerçektn bataryayı gıdıklıyor durum bu. (power wigdetta yine bomboş gelmiyor içi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 15 Mart 2013; 17:42:00 >

• oh beee 3g açık gezmeyi özlemişim. şükür ya böyle olsa her gün şarj olur ne olacak.yaptığım test sonucu gece boyunca stanby ekonomik moddda % 5 şarj yiyor (7saat) daha bir de tabletimle gezeceğim internet için hiç 3g kullanmadaın bakalım hiç kapatmadan be ort günce 15 dk konuşunca kaç şarj gidecek . dehşet.
  • 1 yılı aşkın lg 2x maceramı bugün Xperia z alarak noktaladım.
    Bir çok arkadaş birbirimize yardım ettik bende dilim döndüğünce bir şeyler söyleyip, paylaşmaya çalıştım. Eğer olurda farkında olmadan yanlış konuştuğum bir şey olduysa affola.
    başta @Pasolvon hocam olmak üzere yardımı dokunan paylaşımda bulunan herkese çok teşekkürler.
    iyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1 yılı aşkın lg 2x maceramı bugün Xperia z alarak noktaladım.
    Bir çok arkadaş birbirimize yardım ettik bende dilim döndüğünce bir şeyler söyleyip, paylaşmaya çalıştım. Eğer olurda farkında olmadan yanlış konuştuğum bir şey olduysa affola.
    başta @Pasolvon hocam olmak üzere yardımı dokunan paylaşımda bulunan herkese çok teşekkürler.
    iyi akşamlar.

Hayırlı olsun dostum. En ufak bir yardimim dokunduysa ne mutlu bana. Güzel telefon aldin. ara sıra uğra buralara. boşlama bizleri.

• quote:

quote:

iyi akşamlar.

Hayırlı olsun dostum. En ufak bir yardimim dokunduysa ne mutlu bana. Güzel telefon aldin. ara sıra uğra buralara. boşlama bizleri.

sadece bana değil bir çok arkadaşa yardımcı oldun hocam senin üstümüzde çok emeğin var
    arada yoklarım tabi sizi

• quote:

quote:

quote:

iyi akşamlar.

sadece bana değil bir çok arkadaşa yardımcı oldun hocam senin üstümüzde çok emeğin var
    arada yoklarım tabi sizi

Estağfurullah hocam. Ben de bizden önceki ustalardan öğrendim ne öğrendiysem.

Biz hala buralardayiz bekleriz ara sıra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasolvon -- 15 Mart 2013; 23:05:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

iyi akşamlar.

arada yoklarım tabi sizi

Estağfurullah hocam. Ben de bizden önceki ustalardan öğrendim ne öğrendiysem.

Biz hala buralardayiz bekleriz ara sıra.

ben ara sıra gelirimde seni de xperia z konusunda bir kullanıcı olarak görmk beni de ayrıca çok mutlu eder.

• Emre keşke htc one alsaydin.development acisindan xperia cihazlari seni tatmin etmez.

Ama karizma ve kullanisli bir cihaz.hayirli olsun kardeşim.

• quote:

oh beee 3g açık gezmeyi özlemişim. şükür ya böyle olsa her gün şarj olur ne olacak.yaptığım test sonucu gece boyunca stanby ekonomik moddda % 5 şarj yiyor (7saat) daha bir de tabletimle gezeceğim internet için hiç 3g kullanmadaın bakalım hiç kapatmadan be ort günce 15 dk konuşunca kaç şarj gidecek . dehşet.

Her rom değişiminden sonra ne zaman bu roma geçsem acayip iyi geliyor bana. gb biraz ilkel kalıyor ics ve gb ye göre ama bu telefon bunun için yapılmış gibi sanki.

• quote:

quote:

oh beee 3g açık gezmeyi özlemişim. şükür ya böyle olsa her gün şarj olur ne olacak.yaptığım test sonucu gece boyunca stanby ekonomik moddda % 5 şarj yiyor (7saat) daha bir de tabletimle gezeceğim internet için hiç 3g kullanmadaın bakalım hiç kapatmadan be ort günce 15 dk konuşunca kaç şarj gidecek . dehşet.

Her rom değişiminden sonra ne zaman bu roma geçsem acayip iyi geliyor bana. gb biraz ilkel kalıyor ics ve gb ye göre ama bu telefon bunun için yapılmış gibi sanki.

ya üstat kesinlikle öyle şimdi ben amatör biriyim bilgisayar kullanmayı da seviyorum ilgim var. şu aio çıktıktan sonra herşeyi deneyebilmenin tadına da vardım. yeter. güncel kullanım olarak dedigin gibi 1.5rc4 en iyisii gibi. mesela dün gece %3 teydi şarj bi yatayım bakalım sabah kaç olacak dedim inanırmısın alarm eko mod falan yok sabah kalktım allah şahit %3 teydi. inanmaz kimse. bir de icsten sonra batarya sıkınıtlı heralde deyip iki tane batarya aldım sorma meğer DM 2.3 e geçmek gerekiyor muş. ama sen de katılılrmısın bilmem, bu telefon için özel bir ics çıksaydı bunda daha mi iyi olurdu bana oyle geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Lojistikçi

iyi akşamlar.

emre hocam Xperia z yorumlarını merakla bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: şazenuş

Emre keşke htc one alsaydin.development acisindan xperia cihazlari seni tatmin etmez.

Ama karizma ve kullanisli bir cihaz.hayirli olsun kardeşim.

Tasarımı çok hoşuma gitti dostum.birde artık custom rom işleriyle falan çok uğraşmak istemiyorum.
    Her ne kadar belli olmasa da insanın vaktini alıyor. Zaten şuanda telefonu rootlayınca bazı sony uygulamaları gidiyor bootloder kilidi açıldığı için. Bu haliyle de herşeyi eksiksizbir telefon kullanıyorsun.
    Kamerası da muhteşem belirtmeden geçemeyeceğim

• 
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.