Şimdi Ara

LG Optimus 4x P880 Custom rom yükleme klavuzu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
8
Favori
59.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sizleri çok uğraştırdım. Kusura bakmayın. bu recovery'de yüklediğimde durum yine aynı.
    Aslında hafıza kartına baktığımda alan verilmiş gibi oluyor. Bilgisayarda diskpart ile
    select disk 1
    ile kartı seçiyorum.
    list partition
    komutu ile bölümleri listeliyorum ve 2 gb alanında bir primary bölümünün olduğu gözüküyor.
    Ayrıca bilgisayarımda, hafıza kartının özelliklerine baktığımda, kapasitesi 12 gb olarak gözüküyor. normalde 14 gb civarındaydı.
    fakat swapper for root uygulamasına girdiğimde bölüm gözükmüyor. Fat bölüm olarak gözüküyor ve buna da alan vermiyor.
    Aynı şekilde adb ile de swap kodlarını giriyorum onlarda sorun veriyor.
    Tekrardan diskpart ile bölümü
    clean
    komutu ile silip tekrar
    create partition primary
    komutuyla tam boyutunda yeni bölüm oluşturdum.
    bu şekilde recovery ile tekrar denedim, hafıza kartının durumu yukarıda az önce yazdığım gibi oldu.
    fakat işlemde hata alıyorum, işlemler yarıda kalıyor niyese.

Hafıza kartında ext bölüm oluşturmak için Bir uygulama anlatılmış, MiniTool Partition Wizard adında.
    Bilgisayar üzerinde hafıza kartına ext3 alanı oluşturabiliyorsun.
    Bu uygulamada bizim ekran okuyucu program ile uyumlu değil. Ben kullanamadım. program hiç bir menüsünü okumuyor. Eğer gören birini bulursam baktıracağım ama siz önerir misiniz?
    Ayrıca, dün akşam bir gelişme oldu.
    Cihaza carbon 4.4.2 kurdum. Romu değiştireyim dedim, belki düzelir...
    Bizim uygulama diğer CM roma nazaran daha hızlı çalışıyor. Öncesinde hiç kullanım yapılamıyordu.
    Şuan Türkçe sentezleyiciyi de cihaza kurdum. hatta play hesabımı bile tanıttım. heryeri okuyor. İnternete girildiğinde ve e postalara bakıldığında, yani biraz cihazda işlem yapınca kasmalar oluyor ama hiç kullanılamayacak gibi de değil.
    Sizlerden son görüşlerinizi istirham ediyorum.
    Fazlada kimseyi uğraştırmak istemiyorum.
    Anlayışınız için teşekkür ediyorum.
    Sevgiler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_gurbuz39

Hocam sizleri çok uğraştırdım. Kusura bakmayın. bu recovery'de yüklediğimde durum yine aynı.
    Aslında hafıza kartına baktığımda alan verilmiş gibi oluyor. Bilgisayarda diskpart ile
    select disk 1
    ile kartı seçiyorum.
    list partition
    komutu ile bölümleri listeliyorum ve 2 gb alanında bir primary bölümünün olduğu gözüküyor.
    Ayrıca bilgisayarımda, hafıza kartının özelliklerine baktığımda, kapasitesi 12 gb olarak gözüküyor. normalde 14 gb civarındaydı.
    fakat swapper for root uygulamasına girdiğimde bölüm gözükmüyor. Fat bölüm olarak gözüküyor ve buna da alan vermiyor.
    Aynı şekilde adb ile de swap kodlarını giriyorum onlarda sorun veriyor.
    Tekrardan diskpart ile bölümü
    clean
    komutu ile silip tekrar
    create partition primary
    komutuyla tam boyutunda yeni bölüm oluşturdum.
    bu şekilde recovery ile tekrar denedim, hafıza kartının durumu yukarıda az önce yazdığım gibi oldu.
    fakat işlemde hata alıyorum, işlemler yarıda kalıyor niyese.

Hafıza kartında ext bölüm oluşturmak için Bir uygulama anlatılmış, MiniTool Partition Wizard adında.
    Bilgisayar üzerinde hafıza kartına ext3 alanı oluşturabiliyorsun.
    Bu uygulamada bizim ekran okuyucu program ile uyumlu değil. Ben kullanamadım. program hiç bir menüsünü okumuyor. Eğer gören birini bulursam baktıracağım ama siz önerir misiniz?
    Ayrıca, dün akşam bir gelişme oldu.
    Cihaza carbon 4.4.2 kurdum. Romu değiştireyim dedim, belki düzelir...
    Bizim uygulama diğer CM roma nazaran daha hızlı çalışıyor. Öncesinde hiç kullanım yapılamıyordu.
    Şuan Türkçe sentezleyiciyi de cihaza kurdum. hatta play hesabımı bile tanıttım. heryeri okuyor. İnternete girildiğinde ve e postalara bakıldığında, yani biraz cihazda işlem yapınca kasmalar oluyor ama hiç kullanılamayacak gibi de değil.
    Sizlerden son görüşlerinizi istirham ediyorum.
    Fazlada kimseyi uğraştırmak istemiyorum.
    Anlayışınız için teşekkür ediyorum.
    Sevgiler...

Hocam google play de aparted adli bir uygulama var onla deneyebilir misiniz ? Bu arada ben yardim icin burdayim neden zahmet olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    Hocam, bu uygulamayı daha önceden denemiştim fakat, hafıza kartını görmüyordu. Configaration menüsünde, üç adet seçenek bulunuyor, hepsini denememe rağmen kartı görmedi.
    Şöyle yapsam olur mu?
    Benim kendi telefonum var, s3 mini.
    Buna da root yapıp, bu uygulamayla hafıza kartına ext alanı oluştursam.
    Sonra lg'ye takıp işlemleri yapsam?
    Sevgiler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_gurbuz39

Hocam, bu uygulamayı daha önceden denemiştim fakat, hafıza kartını görmüyordu. Configaration menüsünde, üç adet seçenek bulunuyor, hepsini denememe rağmen kartı görmedi.
    Şöyle yapsam olur mu?
    Benim kendi telefonum var, s3 mini.
    Buna da root yapıp, bu uygulamayla hafıza kartına ext alanı oluştursam.
    Sonra lg'ye takıp işlemleri yapsam?
    Sevgiler...

Olur sanırım fakat ondan önce hafıza kartınızı boşaltıp swapper for root ta fat partitionunu dener misiniz ? Büyük ihtimal hafıza kartında bir dosya oluşturup onu swap alanı olarak kullanacak sorun çıkarmaz sanırım
  • arkadaşlar telefonu garantiye vericem, dolayısıyla stock roma dönmem lazım ve stock romun yedeğini almadım, nasıl stock roma dönebilirim?
  • Custom rom'a geri dönmek için bir rehber var mı?
    Geri dönmek istiyorum.
  • Slm arkadaslar p880 kullanicisiyim 1 haftadan beri kamerayı acınca kamera beklenmedik bir sekilde durduruldu yeniden baslatilmali diye uyari veriyor. Sistem dosyalarndan birini silmis olabilirim bu konu hakkinda yardimlarinizi bekliyorum

• Herkese selamlar, p880 için screen mirroring destekleyen bir rom arıyorum, bildiğiniz rom varsa link verebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _TR_Akıncı34

Herkese selamlar, p880 için screen mirroring destekleyen bir rom arıyorum, bildiğiniz rom varsa link verebilir misiniz ?

Teamviewer quicksupport ile her rom da yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

Herkese selamlar, p880 için screen mirroring destekleyen bir rom arıyorum, bildiğiniz rom varsa link verebilir misiniz ?

Cevabınız için teşekkür ederim. Sormak istediğim telefon-bilgisayar değilde telefon-Tv arasında, yani telefon ekranını TV ye kablosuz yansıtmak istiyorum. Stock Rom dlna destekliyor ama screen mirroring desteklemiyor, gizli menüde de bununla ilgili bir şey yok, google play de gizli screen mirroring özelliğini aktif etmek için bir uygulama var aslında ama o da 4,2 üzerinde çalışıyor,
    (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wikimediacom.wifidisplayhelper ) telefon daha yeni garantiden geldi, tekrar costum rom yüklemeden önce doğru hedef belirleyip habire uğraşmak istemiyorum
    Bunun için bildiğiniz costum rom var mı ?
    Eğer telefonunuzda costum rom yüklüyse yukarıdaki app ı deneyip çalışıp çalışmadığını söyleme imkanınız var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TR_Akıncı34 -- 26 Ekim 2014; 13:04:43 >

• quote:

quote:

quote:

Cevabınız için teşekkür ederim. Sormak istediğim telefon-bilgisayar değilde telefon-Tv arasında, yani telefon ekranını TV ye kablosuz yansıtmak istiyorum. Stock Rom dlna destekliyor ama screen mirroring desteklemiyor, gizli menüde de bununla ilgili bir şey yok, google play de gizli screen mirroring özelliğini aktif etmek için bir uygulama var aslında ama o da 4,2 üzerinde çalışıyor,
    (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wikimediacom.wifidisplayhelper ) telefon daha yeni garantiden geldi, tekrar costum rom yüklemeden önce doğru hedef belirleyip habire uğraşmak istemiyorum
    Bunun için bildiğiniz costum rom var mı ?
    Eğer telefonunuzda costum rom yüklüyse yukarıdaki app ı deneyip çalışıp çalışmadığını söyleme imkanınız var mı ?

Suan tum custom rom'larda default olarak geliyor zaten screen mirroring. Ayarlar>ekran altinda ulasabiliyorum fakat miracast uyumli bir televizyonum olmadigi icin deneyemiyorum

• Peki son soru, hangi costum rom'u kullanıyorsunuz cm 11 mi ?
  • quote:

Peki son soru, hangi costum rom'u kullanıyorsunuz cm 11 mi ?

Omnirom kullaniyorum ama tum cm11 romlarinda var sanirim

• quote:

quote:

Peki son soru, hangi costum rom'u kullanıyorsunuz cm 11 mi ?

Omnirom kullaniyorum ama tum cm11 romlarinda var sanirim

Ek olarak belki başkalarının işine yarar; Benim tv de dlna desteklemeyen eski lcd lerden, bunu aşabilmek için ezcast isimli bir dongle aldım, hdmi girişine taktım, telefona ve laptop'a ezcast programlarını yükledim, böylelikle telefondan ve laptop tan kablosuz olarak medya içeriğini tv de oynatabiliyorum, bu program aracılığı ile laptop ekranını tv ye yansıtabiliyorum ancak telefon android versiyonu 4,1 olduğundan desteklemiyor ekran yansıtma olayını yapamıyorum bu yüzden bu işi destekleyen bir rom arıyordum.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

• Merhaba arkadaşlar. Telefonum baya ısınıyor ve kasıyor. Şarj da ona keza hızlı bitiyor. Arkadaşlar rom at düzelir hemde yeni özellikler gelir falan dedikten sonra araştırmaya başladım. Fakat @chatin_62 beyin dedikleri ve bazı kullanıcıların orjinal roma dönme çabası beni tırstırdı

1-) Acaba hızlandırma ve uzun şarjın rom atmaktan başka çaresi var mıdır?

2-) Kernel çözümlerinden bahsediliyor. Sadece onu yapsak derdimize çare olur mu? Olursa hangi kerneli yüklememiz gerekiyor?

Son olarak da Tel Yazılım bilgilerini vermek istiyorum (uyum sorunundan ötürü):

Android Sürümü:
    4.1.2

Baseband sürümü:
    L6260_MODEM_SIC_02.1233.00

Kernel sürümü:
    3.1.10

Yapım no:
    JZ054K

Program versiyonu:
    p88020d-AME-XXX

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Crazywinner dostum konuyu baştan sona okuyup önce cm11 sonra sizden esinlenip Omnirom kurdum, omnirom gerçekten daha hızlıymış bir kaç ufak bug hariç canavar gibi rom, yapanın eline sağlık, size şöyle bir sorum var; telefona omnirom güncellemesi indirdim ancak sistem twrp olmadan yükleyemezsin dedi , playden twrp manageri indirip kurdum ama recovery de cwm yüklü olduğu için sormadan flashlamadım, cwm üzerine twrp flashlasam sorun çıkar mı bilginiz var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asgz

Crazywinner dostum konuyu baştan sona okuyup önce cm11 sonra sizden esinlenip Omnirom kurdum, omnirom gerçekten daha hızlıymış bir kaç ufak bug hariç canavar gibi rom, yapanın eline sağlık, size şöyle bir sorum var; telefona omnirom güncellemesi indirdim ancak sistem twrp olmadan yükleyemezsin dedi , playden twrp manageri indirip kurdum ama recovery de cwm yüklü olduğu için sormadan flashlamadım, cwm üzerine twrp flashlasam sorun çıkar mı bilginiz var mı

Yok problem olmaz. Bu arada üst barda yavaşlık sıkıntınız varsa, nova launcher indirip ana ekranda menü tuşuna basın nova ayarlarına girin. Masaüstünde duvar kağıdını kaydıra gelip "zorla" seçeneğini işaretleyin. Üst bar artık çok seri çalışacaktır
    edit: Yanlız o anki duvar kağıdınızı renderleyemeyecek,işlemleri yaptıktan sonra duvar kağıdı değiştirmelisiniz
    bu arada söylemeyi unuttum omni'ye güncelleme yapmanıza gerek yok çünkü artık geliştirilmesi durduruldu. Daily zip'ler değişmiyor yani güncellesenizde aynı versiyonu kuracaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 23 Kasım 2014; 12:02:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asgz

Crazywinner dostum konuyu baştan sona okuyup önce cm11 sonra sizden esinlenip Omnirom kurdum, omnirom gerçekten daha hızlıymış bir kaç ufak bug hariç canavar gibi rom, yapanın eline sağlık, size şöyle bir sorum var; telefona omnirom güncellemesi indirdim ancak sistem twrp olmadan yükleyemezsin dedi , playden twrp manageri indirip kurdum ama recovery de cwm yüklü olduğu için sormadan flashlamadım, cwm üzerine twrp flashlasam sorun çıkar mı bilginiz var mı

Yok problem olmaz. Bu arada üst barda yavaşlık sıkıntınız varsa, nova launcher indirip ana ekranda menü tuşuna basın nova ayarlarına girin. Masaüstünde duvar kağıdını kaydıra gelip "zorla" seçeneğini işaretleyin. Üst bar artık çok seri çalışacaktır
    edit: Yanlız o anki duvar kağıdınızı renderleyemeyecek,işlemleri yaptıktan sonra duvar kağıdı değiştirmelisiniz
    bu arada söylemeyi unuttum omni'ye güncelleme yapmanıza gerek yok çünkü artık geliştirilmesi durduruldu. Daily zip'ler değişmiyor yani güncellesenizde aynı versiyonu kuracaktır

Tamam o zaman ne güncellemeye ne de twrp kurmaya gerek yok, üst barda yavaşlama yok ama wifi de ilk açılma safhasında bağlantı kurmama sorunu var, wifi bağlantıyı açıp wifi yi kapatıp açmam gerekiyor ancak ondan sonra bağlantı kuruyor, ama bu kadarı kadı kızında da olur, yazdığım gibi rom gayet hızlı

• s.a ya ben yanlışlıkla sistem dosyasını sildim ses kaydedicisini nasıl düzelticem. allah rızası için yardım edin :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10urhan1907

s.a ya ben yanlışlıkla sistem dosyasını sildim ses kaydedicisini nasıl düzelticem. allah rızası için yardım edin :/

Ya sildiğiniz dosyaları bir yerden bulup geri yüklemeniz gerekiyor. Yada en kolay ve en hızlısı PC suite yada flash tools ile yükseltme hatalarını geri yükle yaparak yeniden ROM yükleyin olsun bitsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.