Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ürünü uzun süredir hergün 8-10 saat kullanıyorum ve benim pf1500 e puanım her konuda tam görüntü kalitesi renkler parlaklık bluetooht ses kalitesi muazzam bence kusursuz bir cihaz ve lg daha iyisini yapana kadar en iyisi bu imkanı olanlar alsın diyorum asla pişman olmazsınız tv falan hikaye dev ekran sinema keyfi evinizde daha ne olsun patlamış mısırınızı alın ve filmin keyfini sürün
  • dangerdanger kullanıcısına yanıt
    slm bende bu ürünü almayı düşünüyorum ancak led projeksiyonların 3lcd ve dlp teknolojisine göre artı ve ekslileri nedir ayrıca bu boyutta ki görüntü için projeksiyonu ne kadarlık bir mesafeye koydunuz.
  • Bu cihazın tr modelinde TV tüner yok USA yada avrupa cihaz alırsak tam tr dil desteği mevcutmuş hocam birde bunu yazdan saol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV tüner stabilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alikuscu13 -- 4 Şubat 2016; 14:04:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: demanyetizator

quote:

Orijinalden alıntı: aliminareci

quote:

Orijinalden alıntı: demanyetizator

Halihazırda PF1500 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak!

Bir ay kadar önce bende bir PF1500 aldım fakat netlik ile ilgili birşey kafama takıldı.
    Belki de normaldir ama yeni bir pj kullanıcısı olduğum için pek anlamıyorum cehaletimi mazur görün.
    Videolarda pek anlaşılmıyor ama "home" arayüzünde yazılar olduğu için daha iyi anlaşılıyor.

Netliği ayarlarken perdenin en sağ tarafı tam netleştiğinde en sol tarafı,
    en sol tarafı tam netleştiğinde en sağ tarafı bulanıklaşıyor.
    Bu normal mi?

Ben de senin gibi teknoloji özürlü bir adamım Sağa çek, sol taraf flu, sola çek sağ taraf flu, tamam ortayı bulduk derken bu sefer alt taraf flu, film seyredeceğiz diye elimizde su terazisi duvar ustası yapmıştı bu cihaz beni de Alt yazılarda ç, ğ, ı,ş gibi harfler çıkmıyordu, filmlerin bazılarından ses çıkıyor , bazılarından çıkmıyordu. Sonunda kafayı yeyip, satıp kurtuldum. Epson almayı düşünüyorken, çok geniş ekran UHD ve OLED Tv lerin çıktığını görünce acaba TV mi alsam diye aklım kaydı açıkçası. Yani artık 80 inç -100 inç tv ler var pahalı şu anda fakat biraz daha beklersek düşer mi acaba???

Az önce ULYSES'e cevaben yazdığım yazıda da belirttiğim gibi aslında çok da takıntı yapmamak lazım çünkü bu ayrı bir dünya.
    PJ meraklılarının genelde sinameseverlerden olduğunu düşünüyorum. En azından ben öyleyim.
    Bence büyük perdeden film seyretmedeki asıl maksat sanki oradaymış hissini biraz yaşamak için.
    Yok UHD gibi netlik yok 3D derken filmin değil görüntü netliğinin büyüsüne dalar olduk.
    Zaten özellikle son 10 yıldır sinemalardaki filmlere de bakarsanız senaryosu çok da iyi olmayan abartılı efektler ve 3D ile süslenmiş bir bakıma bizi kandıran bir sinema dünyası ortaya çıktı.

Neyse uzatmıyım herkesin kullanım amacı farklı tabi bir şey diyemem.
    Ama projeksiyon dünyası TV dünyası gibi algılanmamalı.
    Durumu müsait olan 100" TV alsın tabi ama heralde o fiyata 4 - 5 tane projeksiyon alınır :)
    Belki bir gün fiyatları düşer ama niye bekleyeyim ki?
    Bir de benim gibi sinema hastası biri için 100" bile tatmin edici bir büyüklük değil. Yani sonuçta TV beni hiç bir şekilde kesmez.
    Ben elimdeki cihazı, her ne kadar LG maksimum büyüklük olarak 120" dediyse de, 140"lik bir görüntü ile kullanıyorum.
    Görüntü az daha solsa da gayet memnunum.

Eğer sizin de maksadınız aslında film seyretmek ise bu düyayadan vazgeçmeyin derim ben.
    UHD kadar net değil ama hem daha ucuz hem daha büyük:)...

İlgine çok teşekkür ederim sevgili dostum. Ben film seyretmek için bir cihaz almak istemiştim sadece. Beni dalında uzmanlaşmamı sağlayacak bir projeksiyon değil. Bazı dostlar özelden PM atarak dosyayı sıkıştır, yazıyı aşağı al, rar yap, yok kedeği ile ilgilen tarzda bir şeyler yazıp bana yardımcı olmaya çalışmışlardı fakat ben bu teknoloji dilinden uzak bir adamım. Bu cihaz Türkçe alt yazıları gösteriyor mu? cevap hayır. Ş,Ç,Ğ,Ö,Ü gibi harfler yok. Cihazın kendi oynatıcısı bunları çözmüyor. Dışardan bir çözücü, oynatıcı alacaksın yada film dosyalarının alt yazı dosylarını internetten bir program indirip, değiştirmeye çalışacaksın. Ne zamanım varrrr, ne çevirmekten anlarımmm. Alt yazılıdan vaz geçtik, hadi Türkçe dublajlı film izleyelim dedik, haydaaa bu seferde kimi filmden ses çıkıyor, kiminden çıkmıyor. Olduk mu sana bir de üstüne ses, kodek uzmanı. Meğer cihaz her ses dosyasını tanımıyormuş. Hepsini aştık kafamıza göre alt yazısız, ses kodekleri uygun bir film bulduk, bu seferde netlik problemi çıktı karşımıza. Sağ tarafı netliyorum, sol taraf bozuluyor, solu netliyorum sağ bozuluyor. Üstü netliyorum , alt gidiyor. Meğer sonradan öğreniyoruzki plastik mercek kullanıldığı için oluyormuş bunlar. LG nin hemen hemen led bütün cihazlarında aynı sorun varmış. O nedenle elden çıkardım cihazı. Basit , film izleyeceğim, beni üzmeyecek, uğraştırmayacak bir projeksiyon cihazı . Çünkü geniş ekran tv ler hala pahalı duruyor. Fazla sürmez 3-4 yıl içinde evlerde projeksiyon olayı biter gibi görünüyor. 3-4 yıl sonra 100 inç tv ler ucuzlar, bizde yok pencereyi kapat, yok ışığı söndür, perde şöylemi olacak, duvar böylemi olacak muhabbetinden kurtuluruz. Fakat o zamana kadar bir ucuz epson alıp yoluma devam edeceğim gibi görünüyor...

• aliminareci A kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız problemlerin hepsini ve daha fazlasını epsonla da yaşarsınız. Üstüne bir de filtre temizliği, değiştirme, lamba ömrü gibi faktörler de eklenir. Siz projeksiyon değil media player arıyorsunuz. Daha önce de söylediğimiz gibi 100-150 liraya bir android media player alıp istediğiniz her filmi sorunsuzca izleyebilirsiniz. Yok ben illa bu işi projeksiyondan halledicem diyorsanız, öyle bir cihaz henüz yok. Projeksiyonlar görüntü vermek için yapılırlar. Diğer özellikleri sadece aksesuardır. Bu arada netlik dengesizliğinin plastik lensle ilgisi yok. Projeksiyon yerleşimiyle ilgilidir ve ger projeksiyonda az veya çok vardır. Plastik lens öyle çok kötü birşey de değildir. Birçok dslr fotoğraf makinesinin kit lensleri plastiktir.

• 3000 tlye sipariş verdim inşallah pişman olmam ya çok kararsız kararsız aldım.
  • nereden sipariş verdiniz 3000 tl ye?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • toggy06 kullanıcısına yanıt
    istanbulbilişimden aldım stokta yok gözüküyor şuan.
  • Bu ürün için uyumlu yüksek tripod bulma şansımız var mı? Koltuğun arkasına koymayı düşünüyorum. Yada orta sehpaya koysam 45 cm gibi bir yükseklikten yansıtsam perdeye sorun olur mu?120 inc görüntü için perdeden ideal uzaklık ne kadar olması lazım mininmum onuda kullanan yada bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.İlk projeksiyon olarak bu ürünü almayı düşünüyorum.
  • Kimse birşey yazmıyor görüntü kalitesi vs tatmin edermi aldım pişman olmuyayım sonra .
  • quote:

Orijinalden alıntı: xerkangunessx

Kimse birşey yazmıyor görüntü kalitesi vs tatmin edermi aldım pişman olmuyayım sonra .

Bende alma düşüncesindeyim hocam.Bilgim yok maalesef.
  • pf 1500 elime geçti ilk izlenimlerim berbat :D perde yok diye mi acaba yarın düzgün bir şekilde kurup film izliyecem deneyimlerimi yazarım.
  • geri göndersemmi diye düşünüyordum ama pazar günü film keyfi yaptıktan sonra vazgeçtim görüntüsü gerçekten çok güzel tavsiye ederim ama karanlık ortam şart loş ortamda keyfi çıkmıyor.
  • Loş değil karanlık ortam lazımsa forumlarda yazıldığı gibi 600-700Lümen ancak veriyor demektir. Halbuki ev sineması için üretilen ve 40-50bin TL ye satılan projektörlerde dahi 1000 lümen civarı ışık gücü ölçülüyorsa bu cihaz bu durumda kağıt üzerinde yetersiz. Ki bu projektörler tam karanlık ortam ister.

Daha önce kaliteli homecinema projektörü kullananlar karşılaştırmalı görüşlerini yazarlarsa durum ortaya çıkar.

Şu anda hala kararsızım alsammı almasammı diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr5454

Loş değil karanlık ortam lazımsa forumlarda yazıldığı gibi 600-700Lümen ancak veriyor demektir. Halbuki ev sineması için üretilen ve 40-50bin TL ye satılan projektörlerde dahi 1000 lümen civarı ışık gücü ölçülüyorsa bu cihaz bu durumda kağıt üzerinde yetersiz. Ki bu projektörler tam karanlık ortam ister.

Daha önce kaliteli homecinema projektörü kullananlar karşılaştırmalı görüşlerini yazarlarsa durum ortaya çıkar.

Şu anda hala kararsızım alsammı almasammı diye.

Loş ışıkta güzel bir şekilde izlenebiliyor. Öyle vahim bir durum yok. Gündüz arkadan ışık vuruyorsa neredeyse hiç bir şey göremiyorsunuz. Gerçi resimlerden gördüğüm kadarıyla özel perde kullanılmıyorsa bu bütün projeksiyonlarda böyle. Projeksiyon ile izleme yapacaksanız ortam karanlık ya da çok hafif aydınlık olmalı. Bunun lümenle de çok ilgisi yok. Etrafta ışık varsa, siyah ve dolayısıyla kontrast oluşmuyor perdede.

• Gün,güneş ışığı çok kuvetli bir ışıktır karşısında kola kolay lambalar televizyonlar taplet pc ler monütörler ve cep telefonları duramaz... kaldı ki pj den bahsediyoruz pj karanlık veya hafif loş ortamlar da benim diyen tv ye taş çıkarır... ben led de 700ansi lümenden 1000 ansi lümene geçtim ve bariz farkı gördüm... plazma ve pj nin olduğu pencerelere özel karartma perdeleri yaptırdım tavsiye ederim... bu cihazların keyfini sürecekseniz istediği ortamı sağlamanız gerekiyor
  • bu akşam saat 17.35 de çektim. yorum yapmayacağım,fakat sizler görüşlerinizi istediğiniz gibi yazabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilo67 -- 9 Şubat 2016; 13:03:41 >
  • yilo67 kullanıcısına yanıt
    Kış günü bu saatlerde ben de aynı performansı alabiliyorum. Benim gündüzden kastım öğle saatleriydi. Evim güney cephe olduğu için çok aydınlık oluyor. Perdeler de beyaz, fazla kesmiyor ışığı. Yağmurlu günlerde daha rahat izlenebiliyor, ne saatte olursa olsun.
  • Bu cihaz iyi bir cihaza benziyor canlısını daha görmedim ancak ilk çıktığından beri takibindeyim ve bu konuda gördüğüm kadarı ilede iyi bir cihaza benziyor haa türkiye de her şey de olduğu gibi bu da pahalı o ayrı... pa70g den sonra pa1000 e geçtim garantisi bitsin mutakiben bunu düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.