Uzun bir karar verme ve araştırma süreci sonunda pq6000 aldım . yalnız 2 tane sorunum var biri yazlardaki gölgelenme diğeride sağ kenardaki yeşil piksellenme.
1- formu didikdidik ettim yazılardaki gölgelenmenin olabileceğini söyleyenler var bu ne kdar mümkün ? 2- sağ tarafta tüm kenarı kaplayan yeşillik nasıl yok edilecek yardım edin arkadaşlar kafayı yiyeceğim
Yazılardaki gölgelenme derken kayan yazılarda mı? İkincisi bu yeşillenme nasıl bir şeydir? Sağ tarafı kaplıyor demişsin. Tüm kaynaklarda aynı durum varsa örneğin uydu recevier bağladın sağda yeşil alan var, dvd player bağladın gene aynısı, o zaman tv'de arıza vardır. Servis çağırman lazım. Sanırım yeni de almışsın. Bence ihmal etme...
şu an için sadece kablolu sd yayın bağladık. dvd denemedim.
kayan yazıları özellikle okudum forumdan edindiim bilgiler sayesinde ama şimdilik onlarda bi sıkıntı yok. kanal logosuda normal ama diğer köşelerde yazan yazılar gölgeli.
yeşillenme incecik bir çizgi düşünün sağtarafa tam sıfır, tepeden başlıyor aşağıya doğru uzanıyor özellikle siyah bir fon varsa çok belli oluyor.
gölgelenmede böyle
Gölgelenme dediğin şeyi ben mağazalarda dolaşırken bazı plazmalarda görmüştüm. Sanki alt tarafta bir katman daha var ve gölge o katmanda oluşuyor gibiydi. Direkt karşıdan bakınca görülmüyor ama açılı bakınca farkediliyordu. Çok emin değilim ama bu bazı plazma panellerin yapısı gereği olabilir.
Ama diğeri yani yeşil çizginin olması basbaya sorun gibi duruyor. Bunun olmaması lazım. Servis araman gerekirse tv'yi değiştirtmen uygun olur kanısındayım.
teşekkürkler. yarın servisi arayacağım fotoğrafta küçük bir detay gibi duruyor ama oldukça büyük ve baktıkca can sıkıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: BRAUZ
teşekkürkler. yarın servisi arayacağım fotoğrafta küçük bir detay gibi duruyor ama oldukça büyük ve baktıkca can sıkıyor.
Evet, epeycene bir sorun o belli...Yeri geliyor bir kaç tane ölü piksel bile can sıkıyor. Baksana buna sağ tarafı işgal etmiş yeşil, yeşil...Yeni de almışsın. Tamir falan ederiz derlerse zaten edemezler, yeni tv istediğin konusunda ısrarcı ol. Kaç gün olmuştu alalı?
biraz önce yine baktım yok gitmiyor renk ayarları ekran ayarları bin tane şey denedim olmuyor. istanbul bilişimden aldım dün aldım , bugun kargo ile servis geldi kurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: BRAUZ
biraz önce yine baktım yok gitmiyor renk ayarları ekran ayarları bin tane şey denedim olmuyor. istanbul bilişimden aldım dün aldım , bugun kargo ile servis geldi kurdu.
Okudularıma göre bir ölü piksele bile değişim yapıyor bu firma. Sende de sorun çıkmayacaktır. Değişirler inşallah...
Forumda da bir yetkilileri vardı ama bir süredir bir şey yazdığını görmedim. O da işleri kolaylaştırabilirdi aslında.
Gerçi daha dün bir bugün iki, yeni alınmış, ürün bozuk çıkmış. Değiştirmek mecburiyetindeler. İçin rahat olsun. Bir şekilde hallolur...
biraz önce bir mail attım fotolarıda gönderdim ,yarında satın aldıgım yetkiliyi dahilisinden arayacağım bakalım .
istanbul bilişimi tercih etmemin nedenlerinden biride okuduklarımdan yola çıkarak müşterilerine önem veriyor olmaları. biliyorum 42pq6000 başlığında okudum inşallah ona gerek kalamdan hallolur.
dediğin gibi benimkide öyle olur inşallah üstad teşekkür ederim yardımların için sağol,içimi rahatlattın. yarın akşam olumlu yada olumsuz durum hakkında yazarım buraya
kardeş eğer tv ni değiştireceklerse (mutlaka değiştirmeleri lazım) başka bir tv de isteyebilirsin Formda başka başlıktada görmüşsündür LG plazmalarda sorun var diye bir başlık bile açılmış. Eğer kafanda başka bir marka varsa teklifte bulunabilirsin.istersen bir dene bakalım ne diyecekler tabiki aradaki fiat farkı olursa karşılamak suretiyle olabilir. Selamlar.
arkadaşım yaklaşık 6 aydır kullanıyorum gölgelenme ve yeşil ışık yok scart bağlantıların iyi olsun gölgelenme yapabilir logo izi oluyor ama seyrederken sıkıntı vermiyor sadece açıp kaparken dikkatimi çekiyor.dediğim gibi bağlantılarda sorun yoksa servis sana yardım edebilir
durum ve gelişmeler hakkında hemen bigi vereyim arkadaşlar. dun telefon açtım isatanbul bilişime hemen teknik ekip kayıt yaptı ,yarın geliyoruz dedi. bugunde gelip bakmışlar,ben evde yoktum alıp götürmüşler yenisini getiriyorlar pazartesi. istanbul bilişmin teknik destek politikasını ve müşteri ilişkilerini okuduklarımdan biliyordum ama yaşayıp şahit olanlar arsında bende varım artık. adamlar direk değiştirdiler. başka firmalar süründürüyorlar.
damasyus, dediğin gibi stokta varmı diye ilk önce bu modele bakmışlar ,olmasa biraz bekletip gelemme durumu varsa eşdeğier başka seçenek olacaktı.
eminx99, dediğin gibi gölgelenme benim kablolu kullanmamdan ,ps2 takmıştım oda berbat görüntü veriyordu , aynı şekilde bağlantılarla ilgiliymiş.
ileride ya HIREMCO X3 yada hd smart düşünüyorum zaten.
Merhaba Yeni ürünü getirdiler mi? Geldi ise sorunlar düzeldimi acaba? Durumu nedir bende almayı düşünüyorum bilgilendirme yapabilir misiniz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme